Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Etkili Tuzaklar
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Etkili Tuzaklar View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Arwyl
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Nov 22, 2005 8:38 pm Reply with quoteBack to top

Bir odadayız oda karanlıktır ve tek çıkıÅ?ıi yukardadır buraya ise sadece sarkıtılmıÅ? bir ip vardır.Ä°pin ucunda ise belirli bir aÄ?ırlıkta olan fıçı(lar) vardır fıçının içi yanıcı maddelerle doludur bu daha çok bir büycünün yada bir hırsızın kaçma yoludur.Fıçılar belirli bir aÄ?ırlıÄ?a kadar tırmananı taÅ?ır.Ancak aÄ?ır bir savaÅ?çıdan söz ediyorsak Fıçılar düÅ?er parçalanır mecaracılarımız meÅ?ela taÅ?ıyorsa mangal ateÅ?i oluÅ?Å?ur ama tuzaÄ?ın bir çok eksik yönü var yazınca fark ettim.EÄ?er hafif biri önden gönderirilirse ne olur yada aydınlatma aracı bir ateÅ? deÄ?ilse yada ateÅ? korunuyorsa o zaman ne olur tuzak bir iÅ?e yaramaz... Rolling Eyes
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    paul sernine
    Gölge Ustası

PostPosted: Tue Dec 06, 2005 3:08 am Reply with quoteBack to top

Quote:
    Mesela odaya grup bir kapıdan girdi ve oda boÅ?, dıÅ?arı açılan kendi girdikleri dıÅ?ında bir kapı var. Ä°lerlemelerinin tek yolu bu kapı.
    Odanın tavanında 80 metre yüksekte bir kancada anahtar asılı ve odada anti-büyü alanı mevcut. Duvarlar tırmanılamaz derecede kaygan ve düz. Nasıl alınabilir ordan o anahtar? Büyü kullanamıyorsunuz uçma vs yok yani.
    Cevap verilince olayı bir adım daha zorlaÅ?tıracaÄ?ım sonra.

Å?imdi asıl zorluÄ?u açıklıyorum. Mesela anahtar kırılgan bir yapıda ise -kristal benzeri- okla atıp indiremezsiniz. Peki bu durumda anahtar nasıl alınabilir?

eÄ?itilmiÅ? kuÅ? yardımıyla anahtara ulaÅ?ılabilir.

tuzakları aÅ?manın yolları tabiki olmalı.tuzak biryerlere giriÅ?i engellemek için kullanılıyor olabilir.bazıları bu yerlere tuzakları geçerek girebilmeli.parola sistemi gibi.bahsedilen örnekde tuzaÄ?ı aÅ?manın yolu kuÅ? vb kullanmak olabilir.bunun gerektiÄ?ini bilenler yani tuzaÄ?ı bilenler buna göre hareket edebilirler.bilmeyenlerse anahtarı kırabilirler.

tuzaÄ?ın olduÄ?u yere bulmaca koyma iÅ?ini tam olarak anlayamıyorum.eÄ?er sadece zekilerin tuzaÄ?ın arkasına geçmesini istiyorsanız mantıklı.belirli kiÅ?ilerin geçmesini istiyorsanız o kadarda mantıklı deÄ?il gibi.bulmaca yerine farklı çözümler üretilebilir yada bulmaca önceden verilir,karakter tuzaÄ?ın baÅ?ında kullanır.ama diyosanızki "ben dm'im oyuncuları körü körüne tuzaÄ?a atmamak için,çıkıÅ? yollarının olması için bulmaca koycam tuzaÄ?ın hemen yanıbaÅ?ına" o sizin bileceÄ?iniz iÅ?.ama bana pek mantıklı gelmiyo.

Artex_CromaÂ?nın yöntemini okudum.zekice bir yantem lakin çıkacak seslerin ve titreÅ?imlerin birilerinin dikkatini çekme ve odada kalma süresinin kısıtlı olma ihtimalleri karÅ?ısında iÅ?e yaramayabilir.

tuzakla mücadele etmeden önce bölge ve yapı hakkında gerekli bilgileri elde etmek lazım.ses,zaman sorun çıkarabilirmi yada kapının arkasındaki Å?eyler birsüre daha bizi bekleyebilirmi?Å?ayet bekleyemiyorsa uygun özelliklere sahip kuÅ?u bulup gelmekde iÅ?e yaramayacaktır.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 7:47 am Reply with quoteBack to top

Arwyl wrote:
    Bir odadayız oda karanlıktır ve tek çıkıÅ?ıi yukardadır buraya ise sadece sarkıtılmıÅ? bir ip vardır.Ä°pin ucunda ise belirli bir aÄ?ırlıkta olan fıçı(lar) vardır fıçının içi yanıcı maddelerle doludur bu daha çok bir büycünün yada bir hırsızın kaçma yoludur.Fıçılar belirli bir aÄ?ırlıÄ?a kadar tırmananı taÅ?ır.Ancak aÄ?ır bir savaÅ?çıdan söz ediyorsak Fıçılar düÅ?er parçalanır mecaracılarımız meÅ?ela taÅ?ıyorsa mangal ateÅ?i oluÅ?Å?ur ama tuzaÄ?ın bir çok eksik yönü var yazınca fark ettim.EÄ?er hafif biri önden gönderirilirse ne olur yada aydınlatma aracı bir ateÅ? deÄ?ilse yada ateÅ? korunuyorsa o zaman ne olur tuzak bir iÅ?e yaramaz... Rolling Eyes

Bu iplerin yerden yüksekliÄ?i ne kadar? Ayrıca fıçılar yere düÅ?erse yanacaÄ?ı garantisi yok. Belki patlayıcı madde olabilir molotof (yanlıÅ? yazmıÅ? olabilirim) kokteyli gibi. Hem eÄ?er ulaÅ?ılabilecek bir yükseklikteyse ipler kesilerek fıçılar yere indirilebilir. Aslında tuzaÄ?ını Å?öyle deÄ?iÅ?tirebiliriz. Yerde diz boyuna kadar su vardır ve 1.5-2 metre yükseklikte iplere asılı büyük sodyum parçaları vardır (sodyum, su ile temas ettiÄ?inde patlar, bilginize) Bu iplerin tavana baÄ?landıÄ?ı yerde de kapı kolları vardır ve hepsi açık konuma geldiÄ?inde odadan dıÅ?arı bir kapı açılacaktır. Odaya da su seviyesi yüksekliÄ?inde bir delikten girmiÅ?lerdir. Böylece ipleri kesip sodyum parçalarını yere indirme ihtimalleri kalmaz. Ama grupta bir halfling thief varsa çok kolay bir tuzak olacaktır.

@paul sernine: kuÅ? yöntemi güzelmiÅ?. mesela bu tuzaÄ?ı hazırlayan büyücünün kuzgunu veya baykuÅ?u varsa kendisi zorlanmadan geçebilir tuzaÄ?ını.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    ussiyiness
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Mar 18, 2006 4:50 am Reply with quoteBack to top

Darkgnome wrote:

Hatta birde tepedeki camı duvar rengine yakın boyar ve arkasınada yanıcı madde koyarsanız ve odayı karanlık yaparsanız biren kiÅ?inin meÅ?alesine kırılan camdan düÅ?en yanıcı yaÄ?lar hortumla daha güzel bir görüntü yaratır. TuzaÄ?a yakalanın görüntüsü de daha çirkinleÅ?ir.

iÅ?te bu fikir çok hoÅ?uma gitti! hellal losun!
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    gangster
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 28, 2006 3:23 am Reply with quoteBack to top

Å?öyle bi tuzak: Bi koridorda yerde çakıl büyüklüÄ?ünde beyaz maddeler vardır. Toprak gibi basınca parçalınır ve botların arasına dolar (bilimsel yaklaÅ?mak istemem ama sodyum bu nitelikte sanırım) Koridor bi süre sonra alçalır ve diz boyuna kadar suların olduÄ?u bi durum oluÅ?ur. Maceracılar suya ilk adımlarını attıkllarında ayaklarında ufak patlamalar olacaktır . Tuzaktan kurtulmak kolay; ayakkabıları çıkarmak iÅ?e yarayabilir. Fakat zor olan sorunun suda deÄ?il de ayakkabılarının altındaki maddede olduÄ?unu anlamak. (Sodyumun suyla birleÅ?ince bi binayı havaya uçurabileceÄ?ini biliyorum ama istediÄ?im karakterlerin yaÅ?aması)
    Back to top View user's profileSend private message
    gangster
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 28, 2006 3:36 am Reply with quoteBack to top

Bi de Road Runner ve Cayote'nin çizgi fimlerinden esinlenerek düÅ?ündüÄ?üm bi tuzak var:

Bi koridorda bi yaratık tarafından kovalanan karakterlerin karÅ?ısına bi kapı çıkar ya da onlar öyle sanır çünkü duvara çizilmiÅ? kapıdan arkasında illüzyonla bi oda varmıÅ? gibi gözükür. Karakterler koÅ?ar koÅ?ar ve..........))))!!!!!!!!!

Ya da görünmez bi kapı?

Ya da saÄ?da ve solda iki açık kapı, fakat kapıların eÅ?iklerindeki illüzyonlar sayesinde bi kapıdan nın içi diÄ?er odayı, diÄ?er kapı da bu odanın içini gösterir. Kafayı eÅ?ikten geçirdimi aniden deÄ?iÅ?en görüntü gerçeÄ?i gösterir.
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Thu Jun 01, 2006 8:10 am Reply with quoteBack to top

Sodyumlu tuzak hoÅ?uma gitti, panik havası estirmek için bire bir. Smile Hatta panik durumunda da baÅ?ka bir tuzak tetiklense, mesela su fazla sıçrayınca da suyun belli bir mesafe yükseÄ?inde bulunan daha büyük sodyum parçaları patlasa ya da adamlar tepinince zemin çökse gibi..

DiÄ?er tuzakların da güzel ama büyülü tuzakları pek sevmiyorum. Ben hırsızım, büyüyle ne iÅ?im olur? Büyüsüz de çok komik olur, koÅ?uyorsun, koÅ?uyorsun ve karÅ?ındaki odanın perspektifi hiç deÄ?iÅ?miyor. Smile Bence büyü iÅ?ini büyücülere bırakmalıyız, hem büyünün olduÄ?u yerde iÅ?ler karıÅ?ıyor ve mantık çöküyor. Very Happy

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Slach
    Gölge Ustası

PostPosted: Thu Jun 01, 2006 8:34 pm Reply with quoteBack to top

Sodyum parçaları güzel fikir ama ben o kadar güçlü olduklarını tahmin etmiyorum yani zemini çöktürecek kadar. Bana biraz fazla geldi. Birde botların aralarına dalması çok zor iÅ? sıvı olmadıÄ?ı sürece amasıvı hali 98C derece diye hatırlıyorum.BÅ?raz daha ayrıntı verirsen daha iyi bir Å?eye çevirebiliriz. Smile Tuzaklara düÅ?meyelim Very Happy

Gölge Ustası

PostPosted: Tue Jun 06, 2006 10:53 pm Reply with quoteBack to top

Slach wrote:
    Sodyum parçaları güzel fikir ama ben o kadar güçlü olduklarını tahmin etmiyorum yani zemini çöktürecek kadar. Bana biraz fazla geldi. Birde botların aralarına dalması çok zor iÅ? sıvı olmadıÄ?ı sürece amasıvı hali 98C derece diye hatırlıyorum.BÅ?raz daha ayrıntı verirsen daha iyi bir Å?eye çevirebiliriz. Smile Tuzaklara düÅ?meyelim Very Happy

Aslında zemini çökerten sodyum olmayacak, sadece sodyum tetikleyici olacak. Yerin çökme sebebi adamların patlamalar yüzünden panikle tepinmeleri ya da küçük patlamaların tetikleyeceÄ?i daha büyük patlayıcılar olacak. Daha ayrıntılı yazayım dediÄ?in gibi. Smile

Maceracıların girdiÄ?i bir odada yerde çakıl taÅ?ı büyüklüÄ?ünden toza kadar boyutlarda sodyum parçaları olacak. Hatta tepkime vermeyecek bir sıvıyla çamur kıvamına getirilmeleri daha güzel olur. Daha sonraki odada yerde birkaç santimetre yüksekliÄ?inde su vardır. Buraya girdiklerinde sodyum suyla tepkime verir ve maceracılar da panikler. Buradan sonra çıkacak etki bizim tuzaktan ne beklediÄ?imize göre deÄ?iÅ?ir:

1- Maceracılara zarar vermek: Bu tuzaÄ?ı bu amaçla yapmak çok gereksiz olur çünkü zarar verme amaçlı çok daha kolay tuzaklar vardır. Ä°lginç özellikleri olan daha pahalı bir tuzakla böyle bir amaca varmaya çalıÅ?mak mantıksız olur bence.

2- Maceracıları korkutmak: Böyle bir tuzak için güzel bir amaç olabilir ama maceracıların cesaretlerini sınamıyorsak elimize bir Å?ey geçmez.

Belki tuzaÄ?ın amacı kimyadan anlayanların geçmesini saÄ?lamak olabilir. EÄ?er tuzaÄ?ı hazırlayan kiÅ?inin niyeti buysa 1. maddeye uygun sonuçlar koyabilir. Ã?rneÄ?in daha önce de yazdıÄ?ım gibi suda tepindikleri zaman sıçrayan suyun daha büyük sodyum parçalarını ıslatması. Ya da bu patırtıda odanın kenarlarındaki yerden yüksek basamaklara koÅ?up orada duran sodyumları da suya dökmeleri.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

Slach
    Gölge Ustası

PostPosted: Thu Jun 08, 2006 4:18 pm Reply with quoteBack to top

Ama Front ufak bir Å?ey atlıyorsun.Very Happy Na elektron verme isteÄ?i yüksek olduÄ?undan kolayca tepkimeye girer. Ã?rneÄ?in havadaki oksijenle tepkime verip oksitlenebilir. Kimyasal bir tepkime olduÄ?undan elementi yapısı bozulur ve (büyük olasılıkla) geç patlar. Hemen de patlayabilir ama bu onun ne kadar havayla temas ettiÄ?ine baÄ?lıdır. Büyük parçacıklar er yada geç patlar ama toz halindekiler patlamyacaktır. Onun için pek kullanıÅ?lı bir Å?ey deÄ?il gibi. Smile Ama benim aklıma Sodyumla yapılacak baÅ?ka bir Å?ey geldi. Bunu için 2 tane Å?iÅ?eyi iç içe sokmak gerekir. iÅ?teki Å?iÅ?enin içinde Sodyum dıÅ?taki Å?iÅ?enin içinde su olucak birisine fırlatıÄ?ında patlayacak. Tabi burdaki en büyük sorunsa 2 Å?iÅ?eyi iç içe nasıl bulacaÄ?ımız. Smile

Gölge Ustası

PostPosted: Thu Jun 08, 2006 10:46 pm Reply with quoteBack to top

Kimyayı da hiç sevmem bu yüzden. Very Happy Neyse, sodyum parçalarının botların arasına girme iÅ?ini maceracılara bırakalım, onlar daÄ? taÅ? çıkarız diye diÅ?li-çivili botlar giyerler, böylece kolayca yapıÅ?ır ayaklarının altına. : )

Senin düÅ?ündüÄ?ün de güzel ama bu bir tuzak olmaktan çok silah olmuÅ?. : ) Yine de iÅ?imize yarayabilir. Ben büyüdense simyayı yercih ederim. (Ya da kimyayı.) Hem Å?iÅ?enin içine gemi sokmayı -doÄ?al yöntemlerle- baÅ?aranlar varsa iki Å?iÅ?eyi iç içe de yapabilirler herhalde..

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

darkflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Nov 05, 2006 1:47 am Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Sizce ne tür tuzaklar insanları yakalamakta daha çok etkili oluyo.??? Bu konuda hiç bir bilgim yok ama bir gün ihtiyacım olabilir diee sorayım dedim.

büyülü tuzaklar her zaman daha iyi zamanı durdurma tuzaÄ?ı, patlayan tuzak, deneyim ve ya can çalan tuzaklar, taÅ?a çeviren tuzaklar, teleport tuzaÄ?ı (rakibi hedeften uzaklaÅ?tıran tuzaklar), imprisonment tuzakları (rakibi sadece Å?ansa bala yapılan bir freedom büyüsü kurtarabiliyo),disintregate tuzakları (rakibin büyü resistansı yoksa çok fazla direkt toza dönüÅ?üyo) asit tuzakları (rakibin ne hale geleceÄ?ini düÅ?ünün) yada otomatik arbale, bıcak kılıç gibi makineli tuzaklar. ama bu tür tuzakları sadece use any item/scroll skilli olan ve yüksek seviyelerde olan hırsızlar kullanabiliyo gerekli eÅ?yaları bulmakta var tabii.(büyü parÅ?omenleri, mekanik aletler vs.) ama daha basit tuzaklarda var aÄ? tuzaÄ?ı, ayı kapanı, diken tuzaÄ?ı gibi daha basit ve büyü gerektirmeyen ve az mekanik gerektiren tuzaklar.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum