Author |
Message |
slickblade
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Apr 28, 2007 1:55 am |
|
ArkadaÅ?lar burada bir karakter tipi üstüne yardım almayı ve biraz da beyin fırtınası yapmayı düÅ?ünüyorum...
Geçenlerde bir arkadaÅ?a FRPyi öÄ?rettim ve oynamaya karar verdik. DM olarak yeni baÅ?layanlara göre basit bir senaryo hazırladım ve sıra karakter yaratmaya geldi. Biz bu arkadaÅ?la yeni çıkan oyunları denemeyi adet ettiÄ?imiz için bir çok RPG de oynamıÅ?lıÄ?ı vardı. O oyunların da etkisinde olarak battle mage tarzı birÅ?ey olmak istedi. Büyü yapabilmek ve silah kullanan bir karakter istiyormuÅ?. Tabi ben daha basit ve açıklayıcı bir oyun olsun istediÄ?im için redettim.
Yarın birgün tekrar sorarsa D&D'e bu battle mage olayına bir çare var mı?
Benim aklıma ilk gelen multiclass oldu ama kurallar bu iÅ?e ne diyor?
Wizard ve ya Sorcerer farketmez... |
|
|
Back to top |
|
|
Dreamscape
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Apr 28, 2007 4:36 am |
|
Tam olarak istediÄ?inizi karÅ?ılamayabilir ama prestige class olan--eldritch knight, battel mage gibi bir Å?ey deÄ?ilmi??? |
_________________ <div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br> |
|
Back to top |
|
|
Yener
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Apr 28, 2007 4:40 am |
|
War Mage adında bir class mevcut. Bu class 'ı dnd "Miniatures handbook" kitabında bulabilirsin. Ã?ok avantajlı saÄ?lam bir class. Karakteriniz hem melee combatta etkili oluyor hemde arcana büyüleri kullanma açısından da gayet etkili oluyor. Bu class 'ı tavsiye ederim mutlaka inceleyin. |
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495] |
|
Back to top |
|
|
slickblade
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Apr 28, 2007 10:05 pm |
|
Yener wrote: |
War Mage adında bir class mevcut. Bu class 'ı dnd "Miniatures handbook" kitabında bulabilirsin. Ã?ok avantajlı saÄ?lam bir class. Karakteriniz hem melee combatta etkili oluyor hemde arcana büyüleri kullanma açısından da gayet etkili oluyor. Bu class 'ı tavsiye ederim mutlaka inceleyin. |
Saol incelerim. Beyin fırtınasına gerek kalmadı |
|
|
Back to top |
|
|
Marveloth
Süresiz BanlanmıÅ?tır
|
Posted:
Sun Apr 29, 2007 4:43 am |
|
HazırladıÄ?ın oyun eÄ?er tanınmıÅ? hiçbir evrende geçmiyorsa büyücüleri sınıflandırabilirsin. Hemen sana bir sistem yaratim.
1- Battle Mage'lerin base attacklarını biraz yükseltebilirsin. Cleric misali.
2- Arcane spell failure %lerini düÅ?ürmeyi saÄ?layan featler koyabilrisin.
Feat Name: Arcane Fortitude
Requiments: lvl 3 spellcasting, x armor profiency
Arcane spell failure u %10 düÅ?ürmek
Feat Name: Ä°mproved Arcane Fortitude
Requiments: lvl 6 spellcasting, Arcane Fortitude, x armor profiency
Arcane spell failure u %15(insiyatife göre 20)
3- Kendilerini kitaplara gömmekten ziyade silah ve zırhlar konusunda da eÄ?itim görerek geliÅ?tiriyorlar.
4- DoÄ?al olarak wizardlar tarafından ikinci plana atılıcaklardır.
5- Büyüde yeterince güçlü olamayacaklarından wizardların yapabildikleri büyülerin tabsolunda örneÄ?in
lvl 1 == spell lvl 1
lvl 2 == spell lvl 1
lvl 3 == spell lvl 2
lvl 4 == spell lvl 2
lvl 5 == spell lvl 3
bunun yerine;
lvl 1 == spell lvl 0
lvl 2 == spell lvl 1
lvl 3 == spell lvl 1
lvl 4 == spell lvl 2
lvl 5 == spell lvl 2
gibi kısıtlamalar getireiblirsin.
Daha fazla fikir yürütürsem zaten yeni class yaratmıÅ? olucam o yüzden hoÅ?una giderse buyur sen devam et. |
_________________ Size yardım etmiyorum. Sadece yollarımız aynı patikada ilerlemekte... |
|
Back to top |
|
|
Gaara of the Sand
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Apr 30, 2007 7:11 am |
|
büyü seçimi bence okadar önemli birÅ?eyki dogru büyülerle normal bir wizardı bile savaÅ? makinesine çevire bilirsin burda önemli olan büyülerin sınır noktalarını dogru bir Å?ekilde avantaja çevire bilme.D&D 3.5 kurallarından gidelim. 16 int lı bir büyücümüz olsun.buda bize 1 1. seviye büyücü oldugu için 1 de yüksek zeka puanından gelen 2 tane 1. seviye büyü saglar. eger rakibimiz yüksek zırhsınıfına sahip az canlı bir yaratıksa ki buna yaralı bir xorn u örnek verebiliriz.(bkz. Monster manual) kendi seviyemizde bir savaÅ?çıdan çok daha fala hasar vericegimiz kesin gibi dir.çünki attack zarına ihtiyacımız kalmaz.Masters touch (spell compedium divination büyüsü 1. seviye swift action olarak yapılıyor yani free action) büyüsünü kullanarak normalde taÅ?ımanın bile sıkıntı oldugu büyük kılıcımızı sanki egitimini almıÅ?çasına ellerimizle kavrayıp rakibimize bir savaÅ?çı edasıyla saldıra biliriz bu tabiki bir örnek true strike varken -4 ümü alırım öyle saldırım diyen de çıkar . yani demem oki savaÅ? büyücüsü diye bir classa okadarda gerek yok günlük büyülerini savaÅ?a göre hazırlayan kendini köÅ?esine çekilip mucizeler yaratmaktansa dövüÅ?ün verdigi adrenaline hazırlayan bir büyücü zaten bir savaÅ?çıdan (ismi savaÅ?çı ya adı üstünde savaÅ? makinesi) kat kat daha etkin bir güç ögesidir çatıÅ?malarda.illa savaÅ? büyücüsü olucam rpg oyundakileri gibi diye bir istek varsa içinizde ki eldric knight kesinlikle mütiÅ? bir prestige classtır.Tome and Blood , complete arcane, battle magic adlı kitaplar zaten senin istedigin tüm sorulara tam cevaplar vermekte. |
_________________ Moedasu youna atsu tamaschi ! |
|
Back to top |
|
|
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Mon Apr 30, 2007 9:32 am |
|
Bard'in uzerinde ufak degisiklikler yaparak Battle Mage yapabilirsin.
Ortalama buyu gucu, ortalama BAB'u var. |
_________________ That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power |
|
Back to top |
|
|
slickblade
Kullanıcı
|
Posted:
Wed May 02, 2007 11:38 pm |
|
Ã?neride bulunan herkese teÅ?ekkür ederim ; prestige classları inceleyeceÄ?im, eÄ?er hiçbiri uymazsa, ortak yönleri ve önerileriniz doÄ?rultusunda battle mage isimli bir prestige class yapar buraya da koyarım |
|
|
Back to top |
|
|
bonebone
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jan 15, 2008 6:58 am |
|
duskblade... 3.5de yeni eklenen classlar arasında. fighter-wizard.. str ve int üstüne bir class. "my blade and my magic are one and the same" bir duskblade'nin (yele) sözü. bence aradıÄ?ın bu classtır. |
|
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Feb 06, 2008 12:35 am |
|
battle mage ilah kullanmiyoki zaten, zırh bile kullanmıyo adam gibi, zincir zırh falan ancak, ama çok pis büyü yapıyolar ardarda yoksa ben yanlıÅ?mı anladım, nooluyoz yaw |
|
|
Back to top |
|
|
Edmond
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Feb 06, 2008 12:43 am |
|
Harbi ya, Battle Mage benim de hatırladıÄ?ım kadarıyla, sadece savaÅ?la ilgili büyülerde ustalaÅ?mıÅ? kiÅ?ilere deniyor.Yani savaÅ? büyülerini normal wizard'dan daha iyi yapıyor.EÄ?er hem büyücü hem savaÅ?çı istiyorsan, git BARD ol.(propagandaya bak )
Battle Mage'i 2-3 yerde gördüm.Sacred oynunda vardı.Adam savaÅ?ta iÄ?renç olmasına karÅ?ın, süper büyü yapıyordu. |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Feb 06, 2008 2:40 am |
|
dünyanın omurgası (spine of the world) kitabında da vardıbi battle mage, adam Artemis Entreri'yi indiriyodu aÅ?aÄ?ı az daha, Bregan D'aerthe kurtardı Entreri'yi. |
|
|
Back to top |
|
|
ulmara
Kullanıcı
|
Posted:
Thu May 21, 2009 7:17 pm |
|
Ben 3 aydır warmage oynatıyorum.Karakter hem çok güçlü saldırı(genelde evoc.) büyüleri yapabiliyor ve level i arttıkça heavy armorla bile casting yapabiliyor ama en büyük dezavantajı:detect magic bile yapamıyor olması.Yani combat dıÅ?ında iÅ?e yarayan büyüleri yok.powerplay aÄ?ırlıklı oyun oynamayacaklara pek önermem. |
|
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Fri May 22, 2009 4:41 am |
|
ya savaÅ? büyüleri ile uÄ?raÅ?ıyor sadece genel mage'lerin aksine araÅ?tırmalarla ve deneylerle çok uÄ?raÅ?ıyor. Oldukça güçlü bir sınıf aslında, hatırlarsanız Merle Pariso Artemis Entreri'ye kök söktürüyordu ve neredeyse öldürüyordu. |
|
|
Back to top |
|
|
SacoKhan
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Fri May 22, 2009 5:10 am |
|
ulmara wrote: |
Ben 3 aydır warmage oynatıyorum.Karakter hem çok güçlü saldırı(genelde evoc.) büyüleri yapabiliyor ve level i arttıkça heavy armorla bile casting yapabiliyor ama en büyük dezavantajı:detect magic bile yapamıyor olması.Yani combat dıÅ?ında iÅ?e yarayan büyüleri yok.powerplay aÄ?ırlıklı oyun oynamayacaklara pek önermem. |
ArkadaÅ?ımıza katılıyorum, battlemage kavramı zaten "battle" yani savaÅ? içinde iyi olmaya yönelmiÅ? bir sınıf. Normal bir mage'e gerekli olan aÅ?ırı sıradan büyüler hariç kaliteli savaÅ? dıÅ?ı büyüler yapabileceÄ?ini sanmıyorum. |
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!... |
|
Back to top |
|
|
|
|