Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - DnD 4th Edition...
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

DnD 4th Edition... View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    NocturnaL_Soul
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:04 am Reply with quoteBack to top

Tabi Lostad sende haklsın Very Happy ama gerçekten masaüstü oynamak kesinlikle çok daha farklı, pc üzerinden bi yere kadar kendini oyuna adapte edebilirsn. Aynı havayı vermiycegi kesin, ama hiç olmycagına böle olsun bari diyosun heralde sende.

Bu arada 4th edition Forgotten Realms Setting' de çıkıackmıÅ? sanırım. BaÅ?kasının yalancısıyım söyleyeim Å?imdiden. Diyarlarda neler neler olucakmıÅ? bakalım görücez çıkarsa. Sanırım büyücülerle iligli büyük bir olay yaÅ?anıcakmıÅ? yine :s Time of Troubles tan kalma bi yan etki gibi biÅ?ey. görücez görücez..

Ama 4th ed. kurallarına falan kesnlikle bakmaya niyetim yok, 3.5 editon var burda, gözünü seviym onun.
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:51 am Reply with quoteBack to top

Evet Lostad senin sorunun bende de var Very Happy Ben de çanakkale'deyim ve oyuncu eksikliÄ?i var.Hatta artık millete öÄ?retiyorum ve ben Dm oluyorum.Gerçi kötü deÄ?ilim ancak kural bilmiyorum(Kural kullanmadıÄ?ım için oyuncular çabuk ısınıyorlar, benim sayemde kaç kiÅ?i baÅ?ladı Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    AnARcHisT
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 8:10 am Reply with quoteBack to top

FRPye 3 ile baÅ?ladık hatırlarsın Nocturnal.. Tam ahanda öÄ?rendiÄ?imiz vakit, arkadan bi dede omzumuzdan dürtüp evlat 3.5 çıktı sen hala burda mı kaldın dedi.. Açtık onuda baÅ?ladık okumaya tabi.. Å?imdi bu biraz daha uzun zamanda geldi ama bu sefer bununla ilgilenmiycez sanırım Very Happy Belkide ilgileniriz kim bilir.. Kısmet.. Cool
    Lupus Nigra
    Kullanıcı
    Kullanıcı

Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 10:03 am Reply with quoteBack to top

valla benim grup büyük ihtimalle 5 senede zor öÄ?rendiÄ?i 3/3.5 Ed. den vazgeçmek istemicek ama ben gene de bi Å?ekilde öÄ?renicem.

Lostad
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Sep 20, 2007 11:51 pm Reply with quoteBack to top

Ne diym okurken bile bu kadar zevk alınabiliyorsa int oynarkende bu kadar zevk alınabilir.

Biz masaüstü oynamadıÄ?ımız için aradaki farkı anlamayız Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN MessengerICQ Number
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 22, 2007 7:47 pm Reply with quoteBack to top

Phantom'un atmıÅ? olduÄ?u Türklider tarafından yazılmıÅ? yazıyı okudu da pek çok deÄ?iÅ?imde 2Eye bir dönüÅ? ar sanki. AnladıÄ?ım kadarıyla birden fazla sınıf seçimi olayında 2E ile 3E arası bir yol izleyecekler.

Prestij sınıflarında da 2E'nin Karakter paketleri sistemine dönecekler. Karakter paketleri herkesin her karakter paketini almasını saÄ?lıyordu ancak bir yerden kısarak baÅ?ka bir yerden avantaj elde edilmesi sayesinde daha çeÅ?itlilikli sınıflar oluÅ?turulabiliyordu. Yeni prestij sınıfların alınmasını hızlandırıp karakter hala karakter sınıfında gitmek ile aynı gibi. Ancak sanırım bu sefer karakter paketlerini alma konusunu daha basitleÅ?tirecek ve rolden çok matematiksel kurallara baÄ?layacaklar.

Yaratıklarda da eskiye bir dönüÅ? gözüme çarptı. Zirilyon özellik yerine daha sadece özellikler anladıÄ?ım kadarıyla. Ancak mantık farklı gibi geldi bana. Birinde çok büyüsellikten daha uzakken, Å?imdi yaratıklar kesmek için vardır, o zaman bu kadar özellik yerine karakterine uygun koyalım demiÅ?ler. EÄ?er aynı Å?ekilde yaratıklara bütün özellikleri vermek yerine yaratıklarında sadece seçtikleri özelliklerde geliÅ?mesi tarzı bir yaklaÅ?ım olacaksa bu yaratıklar bakımından gerçekten bir geliÅ?me olabilir.

Yaratıkların seviyeleri olayı bana biraz acayip geldi. Yani Orkun Ork olarak ilerlemesi. Acaba bu karakter sınıflarını kaldırmak ve ork, kara elf sınıfı koymak gibimi olacak, yoksa karakter sınıflarının ırka göre deÄ?iÅ?im göstermesi mi olacak. Ä°kincisi daha iyi gibi geliyor bana ama, 288 sayfaya 300 yaratık sıÄ?dırmak istiyorlarsa 1.'si olacak gibi.

Büyüler konusunda da sanki2Enin günlerine bir dönüÅ? var. Mesela Wish büyüsü 2E'de yapıldıÄ?ında bünye deÄ?erinden yiyordu ve karakterin bilmem kaç gün baygın kalmasını bilmem kaç hafta halsiz kalmasına sebep oluyordu. 3E ile büyüyü kısıtlayarak bu kaybı sadece tecrübe puanı kaybına dönüÅ?türmüÅ?lerdi. Ancak büyülerin kullanımı nasıl olacak yine rjit büyüler içinden seçmemi yoksa bir kaç iÅ?lev için kullanıma açılan büyüler mi tercihleri olacak? Bence bu konu daha ön planda olmalı. Mesela bir büyüyü mantıÄ?ından farlı bir iÅ?lev için kullanmak ancak bu sebeple geçici bünye hasarı yemek gibi güzellikler oyunda büyücüleri daha mutlu ederken oyunun havasına da artı katardı.

ECL zaten 2E'de yoktu ancak bazı zamanlar oyunlarda dengesizliÄ?e yol açabiliyordu. Bana an mantıklı dönecekleri çözüm olarak ECL yerine alınan ırksal özelliÄ?in artısına göre belli bir miktar XP penaltısı. Bu tabii sadece matematiksel çözüm.

DeÄ?iÃ…?imleri bekliyorum ama bu adamlardan çok beklentim kalmadı gerçeÄ?i söylemek gerekirse. 2Ede uzaklaÃ…?tıkları konular tekrar geri dönüÅ? mü yapıyorlar ve bunun için aradan 1 baskı geçmesi gerekiyor. ArkadaÃ…?ların dediÄ?i gibi daha da cıvıtabilirler bile. Hala bakıyorum da 2Enin daha köhne ama daha geniÃ…? kuralları (Matematiksel olarak belirtilmiÃ…? saçma kurallar ancak Matematiksel olarak belirtilmemiÃ…? oyuncunun rolüne ve DM’nin kararına bırakılmıÅ? taktikler) ile oynamak ve bir ogre kesmek daha zevkliydi.

Phantom saÄ? olasın, bu yazıdan sonra biraz daha umutlandım 4E için. eskiden hiç umudum yoktu. Ancak;

Tüm hayal kırıklarının sebebi umuttur. Smile

Lydronk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 25, 2008 2:45 am Reply with quoteBack to top

Yahu, korkuyorum bu 4e'den.Elbette hoÅ? yanları var ama düÅ?ünsenize. Yine üç temel kitabı beklicez. PHB çıkacak, MM çıkacak ve DMG çıkacak... DüÅ?ünün, bende 3.5e'nin kitaplarının basılı versiyonları yok! Ne yapayım Å?imdi. Alsam ayrı, almasan ayrı. Hayır masa baÅ?ındaykan tak diye açabilsen pdfyi olur da Razz.

Sonra bir yerde okudum, warlocklar da doÄ?rudan oynanabilir artık, tieflingler de. Warlock biraz bozucu gibi geldi. En lanet olan Å?eyler de, kural deÄ?iÅ?iklikleri! 3.5e'de zaten kullanmaya tenezzül etmediÄ?im bir ton kural var. Å?imdi yeni kitapları al da, kuralları öÄ?ren de... Ohooo...
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Mar 26, 2008 3:35 pm Reply with quoteBack to top

Sınıfların base attack bonus olarak aynı Å?ekilde level atlayacaklarını öÄ?renmiÅ?tim, bir de sınıflara roller verilmiÅ? falan, ne bilim wowdaki hani warrior tank olsun, priest healer olsun olayı. Yani bir savaÅ?çının lider özellik kazanması zorlaÅ?tırılmıÅ? sanırım. AnlayamadıÄ?ım saçma yöntemler gelmeye baÅ?lamıÅ?, hafiften tırlatmaya baÅ?lıyorlar sanırım, ve bir de bu 4th edition'a 4.5th edition getirmek zorundalar öyle bir durum var bakalım, ben onu bekliyorum Smile

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Mar 27, 2008 5:57 am Reply with quoteBack to top

e açın nwn2'yi multi oynayım dm'de var buna gerek yok yani, iyice içine etmiÅ?ler, Å?u sıralar çok soÄ?udum Forgotten Realms'dan, Salvatore 2 haftada bir kitap bitiriyo, yeni tipler gelmiÅ? yazdıkları biÅ?iye benzemiyo garip vıcık vıcık ve ayrıca cıvık biÅ?ey oldu FR ya
    Starfell
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Aug 01, 2008 1:05 am Reply with quoteBack to top

Å?u anda elimde bir 4E kitabı var henuz okumaya fırsat bulamadım ama Å?öyle bir resimlerine baktım resimler acayip baÅ?arılı :clap:
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 15, 2009 5:26 am Reply with quoteBack to top

Evet çok eskimiÅ? bir baÅ?lık ama benim 4E hakkındaki düÅ?üncelerimi gerçekten anlatan bir video. Ã?ok bir Å?ey beklememek lazı, sadece bir adam oturmuÅ? amerikan ingilizcesi ile D&D 4E hakkındaki düÅ?üncelerini söylüyor ama 4E ilk çıktıÄ?ında eski kurt D&D oyuncularının "Ä°Å?te D&D olması gerektiÄ?i gibi olmuÅ?!" dediÄ?inin ne kadar da yalan olduÄ?unu da anlatıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=Qp6EbvJ0ssM&feature=related

lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 15, 2009 11:01 pm Reply with quoteBack to top

NocturnaL_Soul wrote:
    Tabi Lostad sende haklsın Very Happy ama gerçekten masaüstü oynamak kesinlikle çok daha farklı, pc üzerinden bi yere kadar kendini oyuna adapte edebilirsn. Aynı havayı vermiycegi kesin, ama hiç olmycagına böle olsun bari diyosun heralde sende.

Bu arada 4th edition Forgotten Realms Setting' de çıkıackmıÅ? sanırım. BaÅ?kasının yalancısıyım söyleyeim Å?imdiden. Diyarlarda neler neler olucakmıÅ? bakalım görücez çıkarsa. Sanırım büyücülerle iligli büyük bir olay yaÅ?anıcakmıÅ? yine :s Time of Troubles tan kalma bi yan etki gibi biÅ?ey. görücez görücez..

Ama 4th ed. kurallarına falan kesnlikle bakmaya niyetim yok, 3.5 editon var burda, gözünü seviym onun.

evet çıkıyor, mesela bir kaç spoiler verebilirim

Spoiler:
     Bruenor ölüyor, mind flayerların çoÄ?u Abeir-Toril'i terk edip spelljammer gemileriyle baÃ…?ka bir diyara göç ediyorlar, büyü iyice güvenilmez bir hale geliyor, elan ırkı toril'de kendini göstermeye baÃ…?lıyor, psionlar gizli tarikatlar kurmaya baÃ…?lıyor (zaten 7 tane resmi tarikatları vardı), tanrılar arasındaki savaÃ…? yeniden Ã…?iddetleniyor ve bir time of troubles yaklaÃ…?ıyor sanırım. Ama sonuncusu çok mantıklı gelmedi bana.

Bence 4th edition çok saçmaydı ama FR için uygulanınca yine br güzelleÅ?ti gibi geliyor bana.
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum