Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - World of Warcraft
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

World of Warcraft View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Jan 25, 2009 10:39 am Reply with quoteBack to top

Ã?oÄ?u kiÅ?i bir zamanlar World of Warcraft'taki en güçlü sınıfın Paladin olduÄ?unu bilir. Zamanla sınıflar arası dengeyi saÄ?lamak amacıyla Paladin'ler güçsüzleÅ?tirilmiÅ? olsalar bile, hatta Death Knight sınıfı oyuna dahil olsa bile, hâlen oyundaki en güçlü sınıf ünvanını taÅ?ıyor. Ã?oÄ?u kiÅ?i tarafından aksi iddia edilse bile Paladinler; healing, tanking ve DPS (damage per second) konusunda tüm sınıflardan üstün. Priestlere bile taÅ? çıkartacak healing talentleri -bir Holy Paladinin kendisinden duydum, Battlegroundlarda tüm Prieslerden fazla heal yaptıÄ?ını söyledi ve bunun için gerçekten muhteÅ?em yetenekler var. Ayrıyetten Holy Paladinlerin bazı yetenekleri sayesinde neredeyse Retribution (DPS) Paladinler kadar iyi vurabiliyorlar-, çeÅ?itli taunt yöntemleri ve zindanlarda canavarlara fazla tehdit saÄ?layan karakterleri korumak, tehdidi kendilerine çekmek gibi, ya da critical yüzdesinin yüksek olup çoÄ?u zaman Warriorlardan bile yüksek damage vurmaları gibi muhteÅ?em özellikleri var.

Peki, canavarlarla savaÅ?ırken iyi güzel de, ya Player versus Player?

Roguelar gibi skill kullanmadan, enerjisiz hızlı koÅ?ma yeteneÄ?i, özellikle Warsong Gultch gibi Capture the Flag oyunlarında çok iÅ?e yarayan Pursuit of Justice ile karakterimizin hızına %15 gibi, az ama çok yararlı bir özelliÄ?imiz oluyor. Hand of Freedom sayesinde donmaktan, yerden fırlayan köklerin ayaÄ?ımıza dolanmasından ve bunun gibi ilerlemeyi kısıtlayıp kaçmayı uman zavallı spellcasterların denediÄ?i envai çeÅ?it durdurma büyüsünden korkmamıza gerek yok Smile Tam savaÅ?ın ortasında Druid hızına %40 ekleyen panter arkadaÅ?ına dönüÅ?tü ve kaçıyor. E daha tanrı huzuruna çıkıp yargılanması gerekiyordu, nereye Smile Seal of Justice sayesinde Paladinin normal hızından fazla koÅ?amıyorlar. E zaten, canı %35'in altına inmiÅ?se, zaman Hammer of Wrath zamanıdır. Nefretle fırlatılan, tanrıların gücünü taÅ?ıyan bu balyozla ölmüyorsa zaten ya tanrının kendisidir, ya da ölümsüzdür Smile

Paladinimiz yaralandı ve ölmek üzere. Manası bitmiÅ?, kendisini de iyileÅ?tiremiyor. Lay on Hands sayesinde Paladinin toplam canı kadar iyileÅ?mekle kalmıyor, aynı zamanda canının yarısı kadar manası artıyor. Bu sayede tam öldürmek üzere olduÄ?unuz düÅ?manınız sizi öldürüp kafanızı duvarlara vurmanıza gerek kalmıyor. Eh, Lay on Hands'i kullandık. Adamı da öldürdük ama daha tam iyileÅ?emeden baÅ?kası geldi ve ölmek üzeresiniz. Divine Shield sayesinde heartstone kullanıp kaçabilir, ya da kendinizi iyileÅ?tirebilirsiniz.

Tabii bunlar Paladinlerin mükemmelliklerinin sadece küçük -küçücük bir kısmı Smile

Unutmayın, bir Paladin görürseniz saldırmadan önce iki kere düÅ?ünün.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jan 25, 2009 11:28 pm Reply with quoteBack to top

Bende WoW a baÅ?lamayı düÅ?ünüyorum ama önce bilgi ediniyim diyorum boÅ? yere vermiyim o kadar parayı. Very Happy

diÄ?er sınıflarla ilgili deneyimlerinide paylaÅ?ırsan severek okurum
    Back to top View user's profileSend private message
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Jan 26, 2009 2:21 am Reply with quoteBack to top

Aslında ben de yeniyim oyunda. Paladini keÅ?fettikten sonra baÅ?ka sınıf oynayabilir miyim bilmiyorum. Ama önceden oynadıÄ?ım düÅ?ük levellı sınıflara kısaca deÄ?inebilirim. EÄ?er Androner'la konuÅ?abilirsem o daha detaylı bilgi verecektir.

Shamanlar, Priestlerden sonra Paladinlere kafa tutabilen baÅ?ka bir sınıf. Aynı anda Fire, Earth, Water ve Air elementlerini kullanan zilyon çeÅ?it totemi var. Bunların yanı sıra hem spellcaster, hem de combatant olarak gayet güçlü bir rakip. Zaten Ghost spirit sayesinde level 40 mountunu almadan önce hızlıca dolaÅ?ablirsiniz.

Warlockların çeÅ?itli minionları var. Bunları summon edip kendisine savaÅ?ta yardım etmesini saÄ?lıyor. Aynı zamanda Fear büyüsüyle yaptıÄ?ı kiÅ?iyi korkutup o etrafta deli gibi koÅ?tururken büyülerini atıyor.

Priestler diÄ?er oyunların aksine sadece heal için deÄ?il aynı zamanda savaÅ?ta da çok iyiler.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 26, 2009 4:31 am Reply with quoteBack to top

oynamıyorum ama rouge'la çok deli oynardım. Bir de night elf'ti benim karakterim, neredeyse sürekli hide/backstab ikilisi Smile ama bırakın bence wow'u, çıkın gezin dolaÅ?ın, kız arkadaÅ?ınızla sinemaya gidin daha faydalı.
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Jan 26, 2009 4:57 am Reply with quoteBack to top

Roguela combo yapmak çok eÄ?lenceli oluyor aslında ama insan bir süre sonra oturup Å?öyle erkek gibi kapıÅ?mak istiyor Very Happy

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 26, 2009 6:39 am Reply with quoteBack to top

WoW da Paladinden Å?aÅ?mayın derim. Yada hiç olmassa warlock da ii bir sınıf ama erkek gibi dövüÅ? için Paladin süper oyunun zevki öyle çıkar.

Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Mon Jan 26, 2009 7:28 am Reply with quoteBack to top

Paladinlerin çok da öyle erkek gibi döüÅ?tüÄ?ü söylenemez ama bence Very Happy

PaladinliÄ?in yüzde doksanı buuble açmaktır derler. (Mevzuya uzak olanlar için buble açmak divine shild adlı özelliktir bir süre boyunca paladini büyü ve fiziksel hasar dahil bütün etkilere karÅ?ı korur. Bir nvi o süre zarfında ölümsüzdür.)

Ama ben paladinlerin o kadar bariz bi üstünlüÄ?ü olduÄ?unu da sanmıyorum. Zamanında aynı durum rougelar ve warlocklar için de söyleniyordu sanırım. Aslında hepsi için anti taktik geliÅ?tirilebilir. Oynamadım bilmiyorum ama paladinin rutin iÅ?lemleri belki karıÅ?ık sınflardan daha kolay olduÄ?u için güçlü görünebilirç Mesela warlocklar birsürü güce sahip. Yani arkadaÅ?ım walock oynatıyordu koordÅ?nasyonu saÄ?layınca herkese karÅ?ı yapabileceÄ?i biÅ?eyler çıkıyor aÅ?Å?aÄ?ı yukarı.

Dengeden bahsetmiÅ?ken... Sanırm eklenti paketlerinden önceydi ama... bu vido çok hÅ?uma gitmiÅ?t.

http://www.youtube.com/watch?v=YJWeWMKfa3g

İngilizce bilmeyenller için videoda söylenenleri türkçe özetleyeyim.:

Spoiler:
     Rougelar makastır...
    Wariorlar taÃ…?....
    Hunter, paladin, priest,Mage Shaman, druid de kaÄ?ıttır.
    Warlocklar mantardır... ( :D )
    KaÄ?ıt taÅ?ı yener,
    Makas kaÄ?ıdı yener,
    Makas taÅ?ı da yener,
    TaÅ? 60a vurunca ve durdurulamaz bir ölüm makinasına dönüÅ?ünce (o zamanlar üst sınır 60dı) taÅ? da kaÄ?ıdı yener.
    Makası da yener,
    Ama makas bulamaz, çünkü makaslar görünmezdir.

Yani makas kaÄ?ıdı yener, ve taÅ?tan kaçar, ve buna denge denir öyle mi?

Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Jan 26, 2009 8:18 am Reply with quoteBack to top

Video beni gülmekten öldürdü Very Happy

ErkekliÄ?in de yüzde doksanı kaçmak derler. O zaman Paladinler daha erkeksi oluyor Very Happy Evet aslında dediÄ?in doÄ?ru. Paladinler tam olarak benim oynayıÅ? stilime uygun olduÄ?u için bu kadar övdüm ama bir Priest geldiÄ?i zaman çil yavrusu gibi daÄ?ılıyorlar.

Tabii PvP'den çok Å?ey beklememek lazım. Herkes Å?ikayet ediyor, Å?unlar daha güçlü, bunlar daha güçlü diye. Ya da mesela warrior hunterı keser dediÄ?imiz zaman hunter iyi oynayıp warriorı kestiÄ?inde "ne biçim oyun bu ya, hiç denge yok" denmesi biraz saçma. Ben kendimden 7 level üstümdeki druidi de kestim kendimden iki level düÅ?ük mage'e de yenildim. Yani tamamen nasıl oynadıÄ?ına ve ne kadar bildiÄ?ine baÄ?lı. Ben daha önceden hiç mage oynamadıÄ?ım ve nasıl savaÅ?tıklarını bilmediÄ?im için çok kolay bir Å?ekilde mage'e yenilmiÅ?tim mesela. Bunun yanı sıra daha önce druid, warlock ve shaman oynadıÄ?ım için bunların büyülerini biliyorum ve dolayısıyla nasıl yeneceÄ?imi de biliyorum.

Warlockların saldırılarıda Paladinler gibi çok basit aslında. Nasıl Paladinler balon açıyorsa Warlocklarda Fear atıyor. Ki Warlocklar spam Fear atabilirken Paladinler balon açabilmek için (birden fazla balon var) en az iki (balon kullandıktan sonra baÅ?ka balon açabilmek için 2dk bekleme süresi) ve eÄ?er aynı özelliÄ?i kullanmak istiyorsan 5dk beklemen gerekiyor. Ã?ç tane balon varsa bunlardan bir tanesi sadece %50 dmg reduce saÄ?lıyor. Ve diÄ?eri ise sadece melee attacklara karÅ?ı koruyor. Yani kala kala sadece Divine Shield kalıyor ki onu kullanmak için 5dk beklemek gerekiyor (iÅ?in güzel tarafı Divine Shield üzerindeki tüm DOTları siliyor -Damage over time- ve buna Fear gibi, Polymorphy gibi büyüler de dahil). Ã?stüne üstlük Priestlerin level 70te aldıkları Mass Dispel sayesinde Divine Shieldi bile etkisiz hale getirebiliyorlar.

Tamamen nasıl oynadıÄ?ınla alakalı, neyle oynadıÄ?ınla deÄ?il. Mesela Multi-player Warcraft III: Frozen Throne oynadıÄ?ım zamanları hatırlarım. DotA oynuyordum, zaten baÅ?ka harita oynanmıyordu. Yeni olduÄ?um için ne seçersem seçeyim hep yeniliyordum. Sonra Arthas'ı gördüm karÅ?ı takımdan (Death Knight hali deÄ?il, Paladin haliydi). Saldırdım ve tam öldürecektim ki Divine Shield yapıp kaçtı. Benim de tek sorunum oydu, sürekli ölüyordum. Baktım ölmüyor ilk iÅ?im Arthas'ı seçmek oldu ama ben oynadıÄ?ımda yine ölmüÅ?tüm Very Happy Yani tamamen nasıl oynadıÄ?ına baÄ?lı.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 10, 2009 2:30 am Reply with quoteBack to top

Daha oyuna baÅ?layalı iki gün olmadan oyun hakkında lügat parçalayan arkadaÅ?ların bu davranıÅ?ını heyecanlarına vermeliyiz tabi. Smile
    öncelikle paladinlerin "oyundaki en güçlü class" ünvanını elinde bulundurması öyle "bir zamanlar" lafıyla belirtilecek kadar uzun bir geçmiÅ?e sahip deÄ?ildir. geçen yıl bu zamanlar paladinler özellikle hunter, druid ve shamanların gerek outdoor gerekse battleground pvp de hk(honorable kill) madeni olarak gördüÄ?ü bir classtı. ne varki blizz mayıs 2008 de sunwell patch iyle birlikte oyunda çok büyük deÄ?iÅ?iklikler yaptı, ve bu olay paladinlerin yükselme devrinin baÅ?langıcı oldu. Very Happy
    yine aynı patchle birlikte paladinlere karÅ?ı avantajını yitiren hunter ve nerflenen(zayıflatılan) shamanların, daha sonra da aynı akıbete uÄ?rayan druidlerin karÅ?ısında paladinler imba class haline geldi.
    geçtiÄ?imiz yaz baÅ?layıp kasım baÅ?ına kadar olan sürede abartılı Å?ekilde bufflanan(güçlendirilen) lay on hands, judgement, seal ve aura skilleriyle paladinler diÄ?er classlara hayatı dar ettiler. Very Happy öyle ki (alenthas ın da iyi bildiÄ?i gibi Cool ) oyundaki en iyi hunterlardan biri olduÄ?unu düÅ?ünen benim de dahil olduÄ?um 4 kiÅ?ilik bir grubun içine tek baÅ?ına dalan bir paladin manasının yarısını canınınsa tamamını koruyarak çıktı. bu sırada o 4 kiÅ?inin gördüÄ?ü tek Å?ey Å?u oldu: "release spirit?" Very Happy
    kasım ayında gelen lich king paketiyle beraber herkesin büyük umut beslediÄ?i death knightlar da maalesef paladinleri diÄ?er classlardan daha fazla zorlayamadı. uzun zamandır "god mode on" vaziyette oynayan paladinlere adamakıllı bir nerf gelmediÄ?i takdirde sadık bir oyuncu kitlesine sahip olan WoW kısa vadede oyuncu kaybetmese bile bir süre sonra LOTR online ve Age of Conan gibi oyunların daha eli yüzü düzgün hale gelmesiyle Å?uanki durumunu korumakta zorlanabilir.

saçmaladık toparlayalım Very Happy
    kısacası oyuncular arasında ciddi bir fark olmadıÄ?ı sürece bir paladinin 1v1 de hatta 1v2 de alt edilmesi imkansız gibi. bunlardan bir tane görürseniz bulaÅ?mayın derim Very Happy

not: parantezler oyuna baÅ?lamak isteyen arkadaÅ?lar düÅ?ünülerek verilmiÅ?tir, amaç ukalalık deÄ?ildir, saygılar.. :plotting: :clap:

Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
    Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Mar 10, 2009 2:42 am Reply with quoteBack to top

Bana laf sokup ardından dediklerimi doÄ?rulayan Å?eyler yazmıÅ?sın Razz Nereye varmaya çalıÅ?ıyorsun Very Happy Bunları yazdıÄ?ım zaman level 40'tım ve paladinlerin gücü karÅ?ısında afalladıÄ?ım / hayran kaldıÄ?ım için yazmanın farz olduÄ?unu düÅ?ündüm Razz

Hunterlar nerflendi diyorsun ama survivalist hunter bana seri 4k dmg vururken ben trinket + avengening wrath kullanmama raÄ?men en fazla 2k vurabiliyorum (o da crit).

O bahsettiÄ?in muhtemelen holy paladindir. Retribution'da yok öyle bir Å?ey! Very Happy

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 10, 2009 3:10 am Reply with quoteBack to top

hayır holy deÄ?il gayet retri aura açmıÅ? bir retri paladindi. bu olay da sen oyuna baÅ?lamadan önce gerçekleÅ?miÅ?ti zaten Very Happy
    bu arada belirtmeyi unutmuÅ?um, paladinler 70 leveldan sonra o "god mode" havasını biraz kaybedip daha insani bir hale geliyor.
    ayrıca dengesiz blizz in bir türlü hunterlarla ne yapacaÄ?ına karar verememesi yüzünden önceden hiçbir iÅ?e yaramayan survival hunterlar bir anda adam olup ortalıkta gezinmeye baÅ?ladılar. ancak dps te hala marksman hunterların üstünlüÄ?ü söz konusu ki pvp de genelde damage sıralamasında tepelerde bulunmaktalar. ancak konu dungeon olduÄ?unda hunterlar manalarını korumak amacıyla kendilerini bosslar dıÅ?ında fazla sıkmazlar ve encounter boyunca düÅ?ük dps yaparlar.

bu arada o hunter ın sana 4 senin de ona 2k vurman yine senden kaynaklanıyordur Very Happy armor ına ve talentlarına bak Very Happy

Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 10, 2009 4:10 am Reply with quoteBack to top

Ben blizz'i pek yargılamıyorum bence wow kesinlikle bir pve oyunu, pvp yapmak için wowdan çok daha iyi mmorpg'ler bulunuyor. Å?u pvp iÅ?ini de yapmayı çok denedim ama hiç zevk vermiyor yahu.

Bu arada Feanor, survival için söylediklerini pek anlayamadım. Survival tree'si yola sokulduÄ?u için mi dengesiz diyorsun Blizz'e?

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 10, 2009 5:18 am Reply with quoteBack to top

Biri WoW mu dedi ??? nerde ??? ne zaman ??? hemde Paladin!!! abow ouch /salute yani direk...

Yazıya nereden gireceÄ?imi bir türlü bilemedim... baÅ?lıklar halinde dediklerinize deÄ?ineceÄ?im...

?God Mode?
    Bu mantıÄ?ı anlamadım nasıl god mode yani paladinlere gereken saygı bu zamana kadar verilmediyse bu saatten sonra verildiyse bu niye herkesin zoruna gidiyor?? Zamanında baÄ?ıranlar sizler deÄ?il miydiniz paladin mi dps mi ? retri mi ? loladin go and heal your tank ??? bunlar az yankılanmadı çoÄ?u player aÄ?zında uzun süredir (60 ve 70 olan karakterler biliir). Bir asır 1'den 60'a geçen süre içinde (before tbc ki o zamanlar 1'den 60'a lvl kasmak bu kadar kolay deÄ?ildi) sadece 1 spell diye tabir ettiÄ?imiz judgement'le lvl kasarken paladinlerimiz millet neden isyan etmedi?? o zaman bile paladin oynayan karakterler buna birÅ?ey demedi çünkü razılardı paladin oynamaya karakterlerini seviyorlardı... Sonrasında TBC geldi ve 70 talentından son talent olarak Crusader Strike'ı gördük... ki bu bile çoÄ?u milletin paladinin dps ile alay etmesine engel olamadı... ve WOTLK iÅ?te paladinin Å?ahlandıÄ?ı döneme geldi artık paladin oyuncular tamamen bir healbot oynamaktan kurtulup hatırı sayılır buff'larla birlikte güzel dps yapmaya ve diÄ?er oyuncular tarafından respect edilmeye, raidlerde ve 5 man instancelarda dps spot yeri bulmaya baÅ?ladı.

Rogue'lar ambush, backstap, sinister strike, gouge etc etc... Hunter'lar Aim Shot, Arcane Shot, Multi Shot ,Volley etc etc... Warrior'lar Heroic Strike, Slam, Execute, Clave Attack etc etc... Warlock'lar (The incredibles) Fears, Curses, Pets, Affilactions etc etc... daha anlatırım böyle gider bu kadar class'ın zibilyon tane Å?eyi varken Paladinlerde sadece 1 tane judgement vardı...

Emin olun ki paladin The God Mode'la dolaÅ?mıyor oyun içinde... God Mode olanlar gerekli setleri üzerine çekenler PvP yapıyorsa adam Resillience PvE yapıyorsa karakterinin hangi ihtiyacını karÅ?ılaması gerekiyorsa o statlara abanan kiÅ?ilerdir... bu adamlarında oyun içinde god mode olarak dolaÅ?masına anlaÅ?ılır gözle bakılması gerekiyor ki o setleri yapabilmek için az uÄ?raÅ?ılmıyor... 4 kiÅ?inin arasına 1 tane paladin dalıp hepsini haÅ?at etmesininde tek nedeni vardır ya 4 hunter PvE hunter'ıdır üstünde pvp item yok buna nazaran pvp paladinimizde full pvp set vardır kaÄ?ıt gibi dokunduÄ?unu keser paladin. ya healer'ı arkasındadır... ya da en olmayan ihtimal hunter'lar oynamayı bilmiyordur ki imkansız (4 tane 80 LvL Hunter) auto shot'a bile alsan o paladin ölür tanesi 400 dps'den critical geleni katmıyorum hesaba her shot'ın...

??Bubble??
    Bubble olayına gelirsek paladinin milletin Divine Protection'a laf etmesini anlamıyorum... o zaman Rogue vanish, hunter trap, priest warlock ve warrior fear, druid root ve cyclone, mage Ice bla bla, Shammy earthbind totem ve instant wolfform... her class'ın kendine göre son diye tabir ettiÄ?imiz last stand spelleri var niye aÄ?lıyor ki millet paladininde Divine Protection(Buble) ve Lay On Hands bu kadar...

??Healing???
    Priest ve Paladin'i aynı kefeyi koymamalıyız diye düÅ?ünüyorum... birisi tamamen Focus Healing yaparken personel olarak, diÄ?eri Multi Healing yapıyor aoe... Ä°kiside tamamen raid içinde farklı görevler yapmaktadır... 2 Holy Paladin'i Main Tank'ın üzerine verip paladinleride shadow priest'le manaları bitmesin diye destekeldin mi genellikle MT yatmıyor boss enrage'e girmediÄ?i sürece... Yada baÅ?ka türlü Bir Holy Priest'i 5 man grubun içine atıp abi sen aoe healing yapıcaksın dps partine sahip çık dendiÄ?inde gayet paladinden fazla mükemmel iÅ?ler çıkrabiliyorlar... Demek istediÄ?im her class'a her yerde ihtiyaç var überlik düberlik olayı yok hiç birinin...

Neyse ya ben daha fazla giderim Å?imdilik kısayımda iÅ?in ucunda Paladin olunca biraz fevri oluyorum ama nedenleri yukardadır... Sevgiler, saygılar arkadaÅ?lar...

Paladin Eleine Lightbringer Server Kul Thiras... /Salute
    Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 10, 2009 5:41 am Reply with quoteBack to top

Hellblazer, wow sanki 2 parçaya ayrılırmıÅ? gibi deÄ?erlendirmiÅ?sin. Level 80'e kadar ki kasma anı + 80 sonrası. Halbuki wow tek bir parçadır bana kalırsa ki o da = Level 80 sonrası.

Bir sınıfın 80+ da diÄ?er sınıflara gözle görülür bir üstünlük saÄ?lıyor olmasının mazareti asla ama asla "biz zor kastık, buralara zor geldik, eh hakettik" olamaz. EÄ?er böyle bir Å?eyi savunuyorsan daha tartıÅ?manın anlamı yok demektir. Kaldı ki, 4 sene önce TBC öncesi 60 paladinim vardı, hiç üÅ?enmeden bir tane daha kasmıÅ?tım sırf zevkine. Paladin kasması hiç bir zaman zor olmadı...(bu benim düÅ?üncem)

Paladinlere gereken saygı derken neyi kastediyorsun? DiÄ?er sınıfların üstünde mi tutmalıyız onları? Her gördüÄ?ümüz paladin'e /bow, /flex mi çakmalıyız nedir yani? Böyle saçmalık duymadım. Herkes kendi sınıfını savunur bir derece ama böylesini de ilk gördüm yani.

PVE kısmına gelirsek; Paladinden raidlerde dps yapabileni görmedim henüz. Ha, tabi yapıyolar ama bizim guildde boss savaÅ?larında ret paladin (o da eÄ?er raid'e alırsak) dps sıralamasında çok aÅ?aÄ?ılarda oluyor. 1. olabileceÄ?ine ihtimal vermiyorum. Bu tarz olaylar için internette bir sürü site var. En çok dps'i kimin yaptıÄ?ına iliÅ?kim istatiksel sonuçlar var. Onlara bakılabilir. (Hiç uÄ?raÅ?amıyacaÄ?ım Å?imdi Very Happy retardinlerin epey altta olduÄ?una eminim.)

Prot Palalara gelirsek; bence her raidin "olmazsa olmazı" konumunda bu adamlar. Ã?zellikle add'lerin piyasaya çıktıÄ?ı savaÅ?larda healerların iÅ?ini çok kolaylaÅ?tırıyorlar. Bossları tanklamada bizim guildimiz pek kullanmıyor ama bence kullanılabilir de. Yine de, off-tank çok önemli bir görev ve prot palalar çok iyi hallediyor.

Pala healerlar içinse, kesin konuÅ?mak mümkün deÄ?il ama bizim guilddekiler beceremiyor Very Happy Yani druud healer olarak efektif healing done'da en yakınımdaki paladin'e %5-%10 fark atıyorum. (25 man raid'lerde) Dünkü Malygos savaÅ?ında palalardan biri %5 heal etmiÅ?ken ben %30 la 6 ya katlamıÅ?tım onu. (Evet, 2mizde savaÅ? sonunda ayaktaydık.) Fakat bunun suçu tamamen bizim guildimizin paladinlerinde diye düÅ?ünüyorum. Overhealing done'da bir paladin'i kimse geçemez o kabul ama bu da iyi bir healer ölçütü deÄ?il daha çok "mallık" ölçütü gibime geliyor Very Happy

Sonuç olarak, pvp'de paladinler çok güçlü, bana sorarsanız nerflenmese de olur çünkü wowda pvp anlamsız geliyor bana. PvE'de ise herhangi bir classtan daha abartı deÄ?iller. SaÄ?lam görev adamılar, süper buffları var, olmazlarsa olmaz. Seviyorum onları.

/bow
    /flex

Not: Saçma sapan ingilizce terimler kullandıÄ?ım için kusura bakmayın ama türkçeye çevrilince daha da saçma oluyorlar Very Happy, oyun içi terimler oldukları için olduÄ?u gibi bırakmayı tercih ettim.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 10, 2009 7:25 am Reply with quoteBack to top

Artemis Entreri wrote:
    Ben blizz'i pek yargılamıyorum bence wow kesinlikle bir pve oyunu, pvp yapmak için wowdan çok daha iyi mmorpg'ler bulunuyor. Å?u pvp iÅ?ini de yapmayı çok denedim ama hiç zevk vermiyor yahu.

Bu arada Feanor, survival için söylediklerini pek anlayamadım. Survival tree'si yola sokulduÄ?u için mi dengesiz diyorsun Blizz'e?

aslında survivallarla bir derdim yok. sadece birden çinliler gibi çoÄ?alınca tepki duydum hızımı alamayıp aÄ?ır konuÅ?muÅ?um biraz Very Happy ama WoW un pvp sistemi bence benzer oyunlar içinde en oturmuÅ? olanı. hem bg hem de rewarding olarak gayet zevkli. bence..

Quote:
    ?God Mode?
    Bu mantıÄ?ı anlamadım nasıl god mode yani paladinlere gereken saygı bu zamana kadar verilmediyse bu saatten sonra verildiyse bu niye herkesin zoruna gidiyor??

Å?u andaki durum kesinlikle ve sadece "god mode" tabiriyle açıklanabilir. çünkü tek bir classın diÄ?er tüm classlara bu kadar üstün olması savunulamaz. oyun zevki açısından her classın bazılarına karÅ?ı üstün bazılarına karÅ?ı da zayıf olması beklenir. kaldı ki hiçbir sınıf(sürekli class yazmaktan bıktım) hiçbir zaman paladinlerin Å?u anda olduÄ?u kadar imba olmadı ve paladinler de hiçbir zaman diÄ?erlerinin yanında ezik kalmadı. bu yüzden "paladinlerin hakettiÄ?i ancak geç elde ettiÄ?i saygı" gibi birÅ?ey sözkonusu olamaz. paladinlerle dalga geçilmesinin nedeni genelde oyuncularının küçük yaÅ?ta olup becerememeleri ve olur olmaz yerde divine shield/protection açmalarıydı. ne varki 11 milyon WoW oyuncusunun en az 6 milyonu aynı nedenlerden dolayı hala paladinlerle dalga geçmekte.

Quote:
    ??Bubble??
    Bubble olayına gelirsek paladinin milletin Divine Protection'a laf etmesini anlamıyorum... o zaman Rogue vanish, hunter trap, priest warlock ve warrior fear, druid root ve cyclone, mage Ice bla bla, Shammy earthbind totem ve instant wolfform... her class'ın kendine göre son diye tabir ettiÄ?imiz last stand spelleri var niye aÄ?lıyor ki millet paladininde Divine Protection(Buble) ve Lay On Hands bu kadar...

dikkat edersen bu saydıklarının hepsi offensive skiller ve root dıÅ?ında bir Å?ekilde miss, resist, immune Å?eklinde atlatılabilir, ayrıca root da druidlerin diÄ?er tüm skilleri gibi paladinler için problem yaratamaz. ancak paladinlerin hem divine protection hem de lay on hands defensive olmakla beraber engellenemez ve çok etkili skiller.

Ã…?imdilik bu kadar..

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum