Büyünün sanat olduÄ?unu düÅ?ünüyorum çünkü oynadıÄ?ım tüm oyunlarda büyü yaparken birincil amacım kendime ve yoldaÅ?larıma faydalı etkiler yaratmaktan ziyade büyünün vuku bulmasını, onun zarif özünün damarlarımdan akıp geçmesini, dilimde ve parmak uçlarımda Å?ekil almasını ve madde boyutunda hayranlık uyandıracak etkiler yaratmasını saÄ?lamak olmuÅ?tur.
Büyüyü araç deÄ?il amaç olarak gördüÄ?ümden onun sanat olduÄ?u iddiasına sıkıca sarılıyorum.
Büyü sözleri, jestleri asla deÄ?iÅ?mez doÄ?rudur.Peki en ilgili olduÄ?um sanat dalı olan müziÄ?i ele alalım.Notalar, gitarın tutuÅ? Å?ekli, akor kalıpları, vs.Bunlar dünyanın her yerinde aynı deÄ?il midir?Bence bir Å?eyin deÄ?eri, onun sizin için ne ifade ettiÄ?i ile ölçülür.Dünyanın hiçbir yerinde deÄ?iÅ?meyen temellere sahip olsa bile sanat, sizin o temellerle ne yaptıÄ?ınıza göre anlam kazanır.Sanata deÄ?erini insan kazandırır.
Kanımca oynanan ırkların bu görüÅ?e önemli bir etkisi var.Mesela ben hayatım boyunca büyücü oynayacaÄ?ım zaman kesinlikle elf karakterlerle oynadım.Ä°nsan bir büyücü olsa idim pekala büyüyü bir bilim olarak görebilirdim.Kendime yediremesem de belki büyüye bir silah gözü ile bile bakabilirdim O yüzden büyünün bilim olduÄ?unu iddia eden arkadaÅ?lara katılmasamda tezlerini ve gerekçelerini kesinlikle anlayabiliyorum.Demek istediÄ?im o ki büyü, siz ne olduÄ?unu söylüyorsanız odur.Benim için sanat, kimileri için bilim, kimileri için kafirlik...
Ben saconun dediÄ?ine katılıyorum artıkın. Büyü bilim yada sanat deÄ?il, Zanaattir.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Bence büyü bir çeÅ?it bilimdir. Zeka gerektirir, çalıÅ?mak gerektirir. Tabiî sebepler bunlar deÄ?il ama bir Å?eyleri araÅ?tırmak, öÄ?renmek gerekir. Yani büyü okulları vs. , ne bileyim hep bir çeÅ?it bilimi andırıyor bana.
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Posted:
Mon Apr 06, 2009 6:06 am
BaÅ?lıÄ?ı ilk görünce Å?aÅ?ırdım, "genel olarak sanatı mı tercih edersiniz yoksa bilimi mi" gibi anladım O baya zor bir soru olurdu.
Neyse konuya dönersek... Büyü bilimdir. Her Å?ey bir kurallar çerçevesinde yapılır. DoÄ?ada kurallar belirlenmiÅ?tir, insan bunu keÅ?federek uygular. Büyüyü oluÅ?turan hareketlerin, malzemelerin ya da sözlerin hepsi aslında birer matematik denklemlerdir. Siz kuraldıÅ?ı bir eylem yapamazsınız, istediÄ?iniz büyüyü kullanabilmek için doÄ?ru sözü, doÄ?ru hareketi veya doÄ?ru malzemeleri kullanmak zorundasınız. Ama sanat böyle deÄ?ildir, sanatın kuralı yoktur. Sanatta tanrı sizsiniz; ama büyü doÄ?a gibidir, kontrolcüsü biz deÄ?iliz. Oyunu kurallarına göre oynamak zorundayız yani. Sanat eseri yaratılır, bir büyü ise yapılır.
Sanatın da bir bilim olup olmadıÄ?ına girmeyelim, çıkamayız
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum