Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Twilight
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Twilight View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun May 24, 2009 11:09 pm Reply with quoteBack to top

Yeni bir film serisi baÅ?ladı duymuÅ?sunuzdur, Twilight adında. Bir genç kız annesi yeni kocasıyla daha mutlu yaÅ?asın diye babasının yanına taÅ?ınır. MeÄ?er, oralar hep kurtadam ve vampir kaynıyormuÅ?, sonra da bir vampire aÅ?ık olur.

BeÄ?endiÄ?iniz ve beÄ?enmediÄ?iniz yönlerini merak ettim. Siz yazdıkça ben de kafamdakileri dökmeye baÅ?layacaÄ?ım

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sun May 24, 2009 11:50 pm Reply with quoteBack to top

Benim aklımda sanki bunun hakkında bir yerde baÅ?lık açılmıÅ?tı diye kalmıÅ?, ama Å?imdi bulamadım. Hatta Illyra hem filmi hem de kitabı hakkında yorumlarını paylaÅ?mıÅ?tı. Hem bir film olarak Ã?algı, ParÅ?ömen ve Sahne baÅ?lıÄ?ında, bir kitap olarak da Kitapgah baÅ?lıÄ?ında tartıÅ?ılmalı diye düÅ?ünüyorum. Burada da kitap ve filminin geçtiÄ?i evren hakkında konular açılabilir tabi, ama direk filmi burada tartıÅ?mak ne derece doÄ?ru emin deÄ?ilim... Smile
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sun May 24, 2009 11:54 pm Reply with quoteBack to top

Ahan da buldum... Very Happy

http://www.frpworld.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8043
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon May 25, 2009 12:37 am Reply with quoteBack to top

Mesela Yüzüklerin Efendisi'indeki hikayeyi ve olanları bilinen sistemlere göre tartıÅ?amaz mıyız? Yani ben Å?imdi gidip Kitapgah'ta mı "Olm, Legolas'ın dexterity'si kesin 25 falan" demeliyim?

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Mon May 25, 2009 1:46 am Reply with quoteBack to top

Afedersin ama verdiÄ?in örnek biraz saçma olmamıÅ? mı? Burada filmden bahsetmiÅ?sin sen ve filmleri tartıÅ?mak için açtıÄ?ın baÅ?lık yanlıÅ? bölümde. Ben de diyorum ki burada o film serisinin geçtiÄ?i evreni kurallarına göre tartıÅ?mak isteyen olursa burada vampirlerle ilgili baÅ?lık açması doÄ?ru olur ama direk filmi yorumlamak için bence bu baÅ?lık doÄ?ru deÄ?il... Sen filmdeki karakterin dexterity deÄ?erini tartıÅ?mak için açtıysan bu baÅ?lıÄ?ı kusura bakma ama bana filmi deÄ?erlendirmek için açmıÅ?sın o baÅ?lıÄ?ı gibi geldi de...
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 25, 2009 1:48 am Reply with quoteBack to top

"Why so serious?"

Dedi köyün delisi Edmond.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Calengil
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 25, 2009 2:15 am Reply with quoteBack to top

Bence sacokhan, filmi deÄ?erlendirmekten ziyade, kurguyu ve "Vampir diye" gösterilen Å?eyleri tartıÅ?mak istemiÅ?. Bu yüzden, burası biraz daha uygun gibi geldi bana. Film'den bahsedilecek olunsaydı, sahnelerden, oyunculardan bahsetmek gerekirdi sanırım. Smile

Filmdeki "Vampir" diye gösterilen Å?eyler, gerçekten çok saçmaydı. Yani, GüneÅ? ıÅ?ıÄ?ında "Kristal" gibi parlıyorlarmıÅ?. Ã?ok gülmüÅ?tüm izlerken, filmi izlemeye gelen gençler rahatsız olmuÅ?lardı tabi. Calgonite'le de duÅ? alsınlar efendim o halde.

Yer yer düzgün ve uygun olan Å?eyler vardı tabi. Kurtadamların kökenleri uygundu, tabi ilerleyen dönemlerde ne olur bilinmez. Vampirlerle ilgili uydurdukları çok saçmaydı. Bence kitabın yazarı biraz Anne Rice romanları felan okusaydı iyi olurdu.

Acaip tırttı diyebilirim.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon May 25, 2009 2:46 am Reply with quoteBack to top

Ã?ncelikle zaten filmi tartıÅ?mak isteseydim, filmlerin tartıÅ?ıldıÄ?ı baÅ?lıklara düÅ?ündüklerimi yazardım ki zaten öyle yapıyorum hep. Vampirlerle kurtadamların olduÄ?u bir filmi neden WoD bölümüne açtım? bunu sorarak baÅ?layabiliriz. Sonuçta bunca yıldır forumlarda takılıyorum, en azından birazcık biliyorum ne yapmam gerektiÄ?ini. Neyse iÅ?in tartıÅ?ma kısmından çıksak iyi olur, sadece "baÅ?lık buraya uygun deÄ?il" demek yerine "neden buraya açtın" diye bir soruyu beklerdim, önemli deÄ?il.

Calengil arkadaÅ?ım benim düÅ?ündüÄ?üm Å?eyi düÅ?ünmüÅ? evet gün ıÅ?ıÄ?ında kristal görünüme sahip oluyorlar. Bana da saçma gelmiÅ?ti, yani konuyu zorlamamak için resmen gündüz ölmemeleri için kötü bir kural koymuÅ?lar. Yazar iÅ?in içinden çıkamamıÅ? olsa gerek diye düÅ?ünüyorum. BaÅ?ka farkettiÄ?iniz Å?eyler var mı benim farkedemediÄ?im?

Ha bir de kafamı karıÅ?tıran kısım, bu vampirlerin nispeten iyi olması, sonuçta vampir dediÄ?imiz Å?ey karanlık bir yaratık, kötü. Ama kendilerine vejeteryan diyip, insanların arasında takılmaları, ve bunu kolaylıkla yapmaları. DüÅ?ünsenize bir liseye gidiyorsunuz ve sınıfınızda bir sürü hamburger var Smile nasıl dayanabiliyorlar ki? Frenzy? Willpower? Nerede bunlar?

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Mon May 25, 2009 3:22 am Reply with quoteBack to top

Derdim yok yere sorun çıkartmak deÄ?il yanlıÅ? anlaÅ?ılmasın... Very Happy

Ben zaten filmin geçtiÄ?i evren, ırklar vs. gibi konuları tartıÅ?mak için burası daha uygun, sadece filmi deÄ?erlendireceksek burası olmaz demiÅ?tim, aman neyse baÅ?lıÄ?ı daha fazla engellemeyeyim en iyisi...

Ama Å?unu belirtmeden geçmicem bence vampirlerin en kötü yorumlandıÄ?ı hayatımda gördüÄ?üm en hayal gücü zayıf bir yazara ait bir bir uyarlama film, filmde yer alan erkeÄ?e aÅ?ık olup da izleyen bayan izleyicileri de yadırgıyorum çünkü film öyle izlenmez. Ben Arwen için mi lotr serisini 50 defa izledim canım ya... Very Happy (Liv Tyler benimle at sürsün lütfen... ups neyse...) Very Happy
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon May 25, 2009 3:54 am Reply with quoteBack to top

catboy wrote:
    Derdim yok yere sorun çıkartmak deÄ?il yanlıÅ? anlaÅ?ılmasın... Very Happy

Ben zaten filmin geçtiÄ?i evren, ırklar vs. gibi konuları tartıÅ?mak için burası daha uygun, sadece filmi deÄ?erlendireceksek burası olmaz demiÅ?tim, aman neyse baÅ?lıÄ?ı daha fazla engellemeyeyim en iyisi...

Ama Å?unu belirtmeden geçmicem bence vampirlerin en kötü yorumlandıÄ?ı hayatımda gördüÄ?üm en hayal gücü zayıf bir yazara ait bir bir uyarlama film, filmde yer alan erkeÄ?e aÅ?ık olup da izleyen bayan izleyicileri de yadırgıyorum çünkü film öyle izlenmez. Ben Arwen için mi lotr serisini 50 defa izledim canım ya... Very Happy (Liv Tyler benimle at sürsün lütfen... ups neyse...) Very Happy

ya maksat zaten ergenlerin ilgisini çekmek, en doÄ?ru yöntem bence ama kurgusu çok baÅ?arısız, yani olayların geçtiÄ?i dünya vampirlerin özellikleri, gerçi kurt adamların özelliklerini henüz görmedim ama Å?imdilik baÅ?arısız.

DüÅ?ün, kız o kadar araÅ?tırıyo, bir sürü cinli Å?eytanlı kitap, ama sonra vampir iyi çıkıyo, bu da ona aÅ?ık oluyo falan. Ã?ok baÅ?arısız, hatta baÅ?arısız bir Drizzt Do'Urden varyasyonu diyebiliriz.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 25, 2009 5:22 am Reply with quoteBack to top

Yok yani olmayacak bir Å?ey deÄ?il. Bildik vampirlerin dıÅ?ına çıkmıÅ?lar felan...

Kimi kandırıyoum. Ya kristal parlaması nedir ya. O zaman gidin teninize matlaÅ?tırcı sürün güneÅ?te de çıkın. Yüzyıllarca yaÅ?adınız da bunu düÅ?ünemediniz mi? Yuh size!

Illyra
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon May 25, 2009 6:15 am Reply with quoteBack to top

Filmdeki bütün vampirler iyi deÄ?ildi, ayrıca kitaptkiler de öyle. Biraz da vampiri kim çevirirse biraz onun huyunu alıyor. Böylece Cullen ailesinin vampirleri de, tıpkı Carlise ( doÄ?ru yazımmı bilmiyorum ), gibi vejeteryan oluyorlar, yani insan kanı döknüyorlar. Ama bu canlarının insan kanı istemediÄ?i manasına gelmiyor...

Aslında iyi bir vampir ailesi, tek baÅ?ına iyi bir vampirden on kat daha saçma...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 25, 2009 6:38 am Reply with quoteBack to top

Quote:
    Ha bir de kafamı karıÅ?tıran kısım, bu vampirlerin nispeten iyi olması, sonuçta vampir dediÄ?imiz Å?ey karanlık bir yaratık, kötü. Ama kendilerine vejeteryan diyip, insanların arasında takılmaları, ve bunu kolaylıkla yapmaları. DüÅ?ünsenize bir liseye gidiyorsunuz ve sınıfınızda bir sürü hamburger var Smile nasıl dayanabiliyorlar ki? Frenzy? Willpower? Nerede bunlar?

Vampir kötü bir yaratık demekten ziyade, kötü olmak için nedenleri var demek daha doÄ?ru geliyor bana. Gerek kan için insanları öldürmeleri, ölümsüzlüklerinden kaynaklanan rahatlık, vampir oldukları için zaten cehennem'e gideceklerinin bilinci (çok dini bir düÅ?ünce oldu ama) ile daha rahat kötülük yapabiliyor diye düÅ?ünüyorum.

Ha bunun dıÅ?ında, iyileri de var tabi ki onlara bir Å?ey diyemeyiz. Yine de, pek mantıklı olduklarını görmedim. Elimde kitapları var, kardeÅ?im almıÅ?, okumadım ama... Ne bileyim, biraz baktım itici geldi. Yıllar boyunca bir çok vampir kitabı okuyup, filmi izledim. Å?imdi böyle bir Å?eyin olması çok çok çok saçma geldi.

Geçenlerde tekrardan, "Vampirle GörüÅ?me" yi izledim. GençliÄ?imiz ne hâl aldı dedim kendi kendime. Yuh dedim...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 25, 2009 8:07 am Reply with quoteBack to top

GüneÅ?e çıkınca ayna gibi parlamasına çok güldüm ama deÄ?iÅ?ik bir yorum buda. Neden vampirler güneÅ?e çıkınca kül oluyorda ayna gibi parlamıyorlar ? Very Happy Filmi ben de beÄ?enmedim.
    Ama vampirlere deÄ?iÅ?ik bir yorum kattıÄ?ı için yazara teÅ?ekkür ediyoruz.
    Kim bilir belki de vampirler canları istemediÄ?i için güneÅ?e çıkmıyorlardır Very Happy

Neden güçlü hep duygularla oynaÃ…?ır?
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Illyra
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon May 25, 2009 8:18 am Reply with quoteBack to top

Dragon_Knight wrote:
    GüneÅ?e çıkınca ayna gibi parlamasına çok güldüm ama deÄ?iÅ?ik bir yorum buda. Neden vampirler güneÅ?e çıkınca kül oluyorda ayna gibi parlamıyorlar ? Very Happy Filmi ben de beÄ?enmedim.
    Ama vampirlere deÄ?iÅ?ik bir yorum kattıÄ?ı için yazara teÅ?ekkür ediyoruz.
    Kim bilir belki de vampirler canları istemediÄ?i için güneÅ?e çıkmıyorlardır Very Happy

Tabiii; S.M. geldi, sırf deÄ?iÅ?ik bir gençlik öyküsü uÄ?runa vampirleri iyi yapıp güneÅ?e çıkarttı bizde bunca yıldır vampirleri öyle bulurken böyle görünce çok inandık. Aman ya saçma sapalak aÅ?k öyküsüne uydurulmuÅ? vampirler iÅ?te hıh Idea

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum