Author |
Message |
blindguardian
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jul 05, 2009 10:01 am |
|
|
Back to top |
|
|
CLiCKs
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jul 05, 2009 10:32 am |
|
|
Back to top |
|
|
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jul 05, 2009 5:55 pm |
|
TeÅ?ekkürler spoiler için; artık bunu unutmak için bir 40 sene daha beklemem lazım Ejderha MızrÄ?ı serisine baÅ?lamadan önce.
.
//Efla tarafından deÄ?iÅ?tirilmiÅ?tir. |
|
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jul 06, 2009 12:25 am |
|
tolkien'in kitabında olan Å?eyler üzerinde ve etrafında yazılan Å?eylerle fantastik ortaçaÄ? edebiyatı ilerledi daha çok. Bakarsanız d&d settingsindeki senaryolara, Forgotten Realms, Dragonlance hep LOTR üzerinden ırklara ve yapılara sahiptir. Sonradan yazılmıÅ? olmaları açık kalan, mantıksız noktaları kendi diyarlarında kapatma olasılıÄ?ı saÄ?lasada (kötü karakterlerin sadece kontenjan doldurmak için konmuÅ? olmaması mesela) tabii ki çok fazla Å?ey içermektedir LOTR'dan bu diyarlar. Mesela FR'da bir sürü elf tü vardır; altın elf, gümüÅ? (ay) elf, drow, avariel, deniz elfi, vahÅ?i elf, yarı-elf(gerçi yarı-elfler LOTR'da da vardı ama orada yarı-elfler elf yada insan olarak yaÅ?amayı seçmek zorundaydılar) ama sonuçta hepsi elftir yani. Cüceler için de aynısı geçerlidir, altın cüce, kalkan cücesi, duergar falan hepsi cücedir sonuçta. O yüzden karakter çeÅ?itleride ufak tefek deÄ?iÅ?iklikler ve istisnalar dıÅ?ında aynı alınmıÅ?tır hep. Cüceler bütün diyarlarda kaba, sert, aç gözlü olma özelliklerini korurlar mesela, aynı Å?ekilde elflerde hep çok nazik, sakin karakterler olmuÅ?lardır genelde (drowlar tabii ki istisna, tabii onlarında istisnası var )
Bir de spoiler verecekseniz spoiler tuÅ?u var tepede lütfen onu kullanalım, bende çok okumamıÅ?tım mesela kitaplarını DL'nin (gerçi okumayıda düÅ?ünmüyorum) ama bunu öÄ?renmiÅ? oldum. |
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Mon Jul 06, 2009 3:47 am |
|
Bir ihtimal zaten cücelerin esinlenildiÄ?i kuzey mitolojisindeki karakterlerin ve zamanında oradaki insanların özelliÄ?i olduÄ?u için olabilir bence.
mesela beawulf izlediyseniz oradaki karakterlerde de benzer davranıÅ?lar var. |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Possessed
Site Ã?izeri
|
Posted:
Mon Jul 06, 2009 8:09 am |
|
dwaxer wrote: |
TeÅ?ekkürler spoiler için; artık bunu unutmak için bir 40 sene daha beklemem lazım Ejderha MızrÄ?ı serisine baÅ?lamadan önce.
. |
Haha müthiÅ? xD
(KonudıÅ?ı olacak ama) Gerçi bazı insanlar ilk kitapların sonunu açıp kim öldü kim kaldı ona bakar sonra öyküyü okur Tarantino filmleri gibi |
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus.. |
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon Jul 06, 2009 9:48 am |
|
Possessed wrote: |
(KonudıÅ?ı olacak ama) Gerçi bazı insanlar ilk kitapların sonunu açıp kim öldü kim kaldı ona bakar sonra öyküyü okur Tarantino filmleri gibi |
Aman sinir olurum öylelerine! Küçükken ben de yapardım ama sonunu okuyunca insan hiç bir Å?ey anlamaz ki (gerçi ben sadece son paragrafı okuyordum). Ne bileyim saçma bence. Ã?izgiroman okurken bile iki kare sonrasını gördüÄ?ümde sinir olurum |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Mon Jul 06, 2009 10:05 am |
|
ve konu tamamen deÄ?iÅ?ir....
ben o haltı ilk defa harry potter kitabında yemiÅ?tim, son bölümün ilk cümlesine bakıvermiÅ?tim taa bir kaç bölüm önce ve bir Å?eyi öÄ?rendiÄ?im için de birazcık bozulmuÅ?tu kendime ne diye spoiler veriyorsun diye... |
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Mon Jul 06, 2009 9:30 pm |
|
BaÅ?lıÄ?a ufak bi operasyon yaptım arkadaÅ?lar baÅ?kalarını da kurban etmeyelim.
Arada oluyor böyle sıkıntılar hele ki ejderha mızraÄ?ı yüzüklerin efendisi falan gibi Å?eyler konuÅ?ulunca bazen okumamıÅ? olanların olabileceÄ?ini unutabiliyor insan. Bu baÄ?lıktan sonra herkes daha dikkatli olacaktır sanıyorum.
Bu arada bence unutmak için o kadar bekleme bence dwaxer. Unutulmuyor malesef =). Hem ne zaman gerçekleÅ?eceÄ?ini bilmiyorsun. Merak ettirecek birçok olay daha var.
Ä°nsanlar bir ara msn iletilerinde facebook mesajlarında filmlerin sonunu yazma furyasına kapılmıÅ?tı. Ã?ok Å?ükür geçti.
konuyu cücelere baÄ?lamak için size bir Å?arkı armaÄ?an ediyorum
http://www.youtube.com/watch?v=LTn_zf9OFhs |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
blindguardian
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jul 10, 2009 11:10 pm |
|
|
Back to top |
|
|
Greyspirit
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Jul 16, 2009 9:44 am |
|
Sanırım bildiÄ?imiz cüce kalıbını Tolkien baÅ?lattı. Silmarillion'u hatırlayın : "Cüceler, hemen düÅ?man veya hemen dost olurlar."
belki de huysuz ama canayakın karakterleri böyle baÅ?lamıÅ?tır. Ama Tolkien amca kuzey Kalavela destanlarından falan etkilendiÄ?ine göre, onun da bir etkisi vardır heralde. |
|
|
Back to top |
|
|
MeseKalkan
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jul 21, 2009 11:16 pm |
|
tolkein cüceleri ilk baÅ?ta Å?eytanımsı kötücül yaratıklar olarak göstermiÅ?tir ve bunu norgod cücelerinde görmekteyiz.Sillmaril için koskoca Tinwenin elf krallıÄ?ını goblinlerle anlaÅ?ıp yıkmıÅ?lardi.Ama ilerleyen zamanda üç klandan biri olan durinin cüceleri Khazad dumlularda iyi bir cüce profli sunmuÅ?tur bizlere. |
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Wed Jul 22, 2009 12:09 am |
|
MeÅ?eKalkan dediklerin Sikmarillin'un ilk taslak halindedir ve sonradan cücelerin geçmiÅ?i tamamen deÄ?iÅ?irilmiÅ?tir Tolkien tarafından.
Not: Bunun yanında kitabı okumak isteyenler olabilir, Silmarillion'u fantezi sever herkesin okuduÄ?unu düÅ?ünsek de yine de spoiler altında yazsak daha iyi olur... |
|
|
Back to top |
|
|
MeseKalkan
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Aug 04, 2009 12:39 am |
|
silmarillionun ilk taslaÄ?ıydı evet ama tolkein sadece durinin klanını iyi bir Å?ekilde göstermiÅ?ti ve ama nogrod clanı goblinlerle anlaÅ?mıÅ?tı.Sonuç olarak silmarilin hikayesi bu doÄ?rultuda deÄ?ilmidir?Cüceler sadece nogrodludur ve tinwelint bir elf kazıÄ?ına uÄ?ramamıÅ?mıdır.EÄ?er bu tolkienin hikayesinde yoksa eÄ?er mablurng, huan ve pek çok kiÅ?i böylece yok olur.Bu bakımdan cücelerin geçmiÅ?i deÄ?iÅ?tirlmemiÅ? bence karıÅ?mıÅ?tır. |
|
|
Back to top |
|
|
Xerxes
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Nov 14, 2009 3:38 am |
|
bence cüceler çok kompleksli yaratıklardır, herÅ?eye karıÅ?ırlar. Bezine iÅ?eyen bebeklerden farkları yoktur , ayrıca tolkien' ın yaptıklarından bahsetmekten sıkıldım, artık biraz ilginç Å?eyler yazmanın zamanı geldi bence. Yeni ırklar ve yeni dünyalar vs. arık büyücü yaratan raistlini taklit ediyo, cüce yaratan gimliyi, kabuklarımızı kırarsak içinden daha güzel Å?eyler çıkabilir. Saygılar. . . |
|
|
Back to top |
|
|
|
|