Posted:
Sun Sep 16, 2007 4:04 am
Tabi Lostad sende haklsın ama gerçekten masaüstü oynamak kesinlikle çok daha farklı, pc üzerinden bi yere kadar kendini oyuna adapte edebilirsn. Aynı havayı vermiycegi kesin, ama hiç olmycagına böle olsun bari diyosun heralde sende.
Bu arada 4th edition Forgotten Realms Setting' de çıkıackmıÅ? sanırım. BaÅ?kasının yalancısıyım söyleyeim Å?imdiden. Diyarlarda neler neler olucakmıÅ? bakalım görücez çıkarsa. Sanırım büyücülerle iligli büyük bir olay yaÅ?anıcakmıÅ? yine :s Time of Troubles tan kalma bi yan etki gibi biÅ?ey. görücez görücez..
Ama 4th ed. kurallarına falan kesnlikle bakmaya niyetim yok, 3.5 editon var burda, gözünü seviym onun.
Evet Lostad senin sorunun bende de var Ben de çanakkale'deyim ve oyuncu eksikliÄ?i var.Hatta artık millete öÄ?retiyorum ve ben Dm oluyorum.Gerçi kötü deÄ?ilim ancak kural bilmiyorum(Kural kullanmadıÄ?ım için oyuncular çabuk ısınıyorlar, benim sayemde kaç kiÅ?i baÅ?ladı
Posted:
Sun Sep 16, 2007 8:10 am
FRPye 3 ile baÅ?ladık hatırlarsın Nocturnal.. Tam ahanda öÄ?rendiÄ?imiz vakit, arkadan bi dede omzumuzdan dürtüp evlat 3.5 çıktı sen hala burda mı kaldın dedi.. Açtık onuda baÅ?ladık okumaya tabi.. Å?imdi bu biraz daha uzun zamanda geldi ama bu sefer bununla ilgilenmiycez sanırım Belkide ilgileniriz kim bilir.. Kısmet..
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES
Posted:
Sun Sep 16, 2007 10:03 am
valla benim grup büyük ihtimalle 5 senede zor öÄ?rendiÄ?i 3/3.5 Ed. den vazgeçmek istemicek ama ben gene de bi Å?ekilde öÄ?renicem.
_________________ Bir kiÅ?inin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Phantom'un atmıÅ? olduÄ?u Türklider tarafından yazılmıÅ? yazıyı okudu da pek çok deÄ?iÅ?imde 2Eye bir dönüÅ? ar sanki. AnladıÄ?ım kadarıyla birden fazla sınıf seçimi olayında 2E ile 3E arası bir yol izleyecekler.
Prestij sınıflarında da 2E'nin Karakter paketleri sistemine dönecekler. Karakter paketleri herkesin her karakter paketini almasını saÄ?lıyordu ancak bir yerden kısarak baÅ?ka bir yerden avantaj elde edilmesi sayesinde daha çeÅ?itlilikli sınıflar oluÅ?turulabiliyordu. Yeni prestij sınıfların alınmasını hızlandırıp karakter hala karakter sınıfında gitmek ile aynı gibi. Ancak sanırım bu sefer karakter paketlerini alma konusunu daha basitleÅ?tirecek ve rolden çok matematiksel kurallara baÄ?layacaklar.
Yaratıklarda da eskiye bir dönüÅ? gözüme çarptı. Zirilyon özellik yerine daha sadece özellikler anladıÄ?ım kadarıyla. Ancak mantık farklı gibi geldi bana. Birinde çok büyüsellikten daha uzakken, Å?imdi yaratıklar kesmek için vardır, o zaman bu kadar özellik yerine karakterine uygun koyalım demiÅ?ler. EÄ?er aynı Å?ekilde yaratıklara bütün özellikleri vermek yerine yaratıklarında sadece seçtikleri özelliklerde geliÅ?mesi tarzı bir yaklaÅ?ım olacaksa bu yaratıklar bakımından gerçekten bir geliÅ?me olabilir.
Yaratıkların seviyeleri olayı bana biraz acayip geldi. Yani Orkun Ork olarak ilerlemesi. Acaba bu karakter sınıflarını kaldırmak ve ork, kara elf sınıfı koymak gibimi olacak, yoksa karakter sınıflarının ırka göre deÄ?iÅ?im göstermesi mi olacak. Ä°kincisi daha iyi gibi geliyor bana ama, 288 sayfaya 300 yaratık sıÄ?dırmak istiyorlarsa 1.'si olacak gibi.
Büyüler konusunda da sanki2Enin günlerine bir dönüÅ? var. Mesela Wish büyüsü 2E'de yapıldıÄ?ında bünye deÄ?erinden yiyordu ve karakterin bilmem kaç gün baygın kalmasını bilmem kaç hafta halsiz kalmasına sebep oluyordu. 3E ile büyüyü kısıtlayarak bu kaybı sadece tecrübe puanı kaybına dönüÅ?türmüÅ?lerdi. Ancak büyülerin kullanımı nasıl olacak yine rjit büyüler içinden seçmemi yoksa bir kaç iÅ?lev için kullanıma açılan büyüler mi tercihleri olacak? Bence bu konu daha ön planda olmalı. Mesela bir büyüyü mantıÄ?ından farlı bir iÅ?lev için kullanmak ancak bu sebeple geçici bünye hasarı yemek gibi güzellikler oyunda büyücüleri daha mutlu ederken oyunun havasına da artı katardı.
ECL zaten 2E'de yoktu ancak bazı zamanlar oyunlarda dengesizliÄ?e yol açabiliyordu. Bana an mantıklı dönecekleri çözüm olarak ECL yerine alınan ırksal özelliÄ?in artısına göre belli bir miktar XP penaltısı. Bu tabii sadece matematiksel çözüm.
DeÄ?iÃ…?imleri bekliyorum ama bu adamlardan çok beklentim kalmadı gerçeÄ?i söylemek gerekirse. 2Ede uzaklaÃ…?tıkları konular tekrar geri dönüÅ? mü yapıyorlar ve bunun için aradan 1 baskı geçmesi gerekiyor. ArkadaÃ…?ların dediÄ?i gibi daha da cıvıtabilirler bile. Hala bakıyorum da 2Enin daha köhne ama daha geniÃ…? kuralları (Matematiksel olarak belirtilmiÃ…? saçma kurallar ancak Matematiksel olarak belirtilmemiÃ…? oyuncunun rolüne ve DM’nin kararına bırakılmıÅ? taktikler) ile oynamak ve bir ogre kesmek daha zevkliydi.
Phantom saÄ? olasın, bu yazıdan sonra biraz daha umutlandım 4E için. eskiden hiç umudum yoktu. Ancak;
Tüm hayal kırıklarının sebebi umuttur.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Yahu, korkuyorum bu 4e'den.Elbette hoÅ? yanları var ama düÅ?ünsenize. Yine üç temel kitabı beklicez. PHB çıkacak, MM çıkacak ve DMG çıkacak... DüÅ?ünün, bende 3.5e'nin kitaplarının basılı versiyonları yok! Ne yapayım Å?imdi. Alsam ayrı, almasan ayrı. Hayır masa baÅ?ındaykan tak diye açabilsen pdfyi olur da .
Sonra bir yerde okudum, warlocklar da doÄ?rudan oynanabilir artık, tieflingler de. Warlock biraz bozucu gibi geldi. En lanet olan Å?eyler de, kural deÄ?iÅ?iklikleri! 3.5e'de zaten kullanmaya tenezzül etmediÄ?im bir ton kural var. Å?imdi yeni kitapları al da, kuralları öÄ?ren de... Ohooo...
Posted:
Wed Mar 26, 2008 3:35 pm
Sınıfların base attack bonus olarak aynı Å?ekilde level atlayacaklarını öÄ?renmiÅ?tim, bir de sınıflara roller verilmiÅ? falan, ne bilim wowdaki hani warrior tank olsun, priest healer olsun olayı. Yani bir savaÅ?çının lider özellik kazanması zorlaÅ?tırılmıÅ? sanırım. AnlayamadıÄ?ım saçma yöntemler gelmeye baÅ?lamıÅ?, hafiften tırlatmaya baÅ?lıyorlar sanırım, ve bir de bu 4th edition'a 4.5th edition getirmek zorundalar öyle bir durum var bakalım, ben onu bekliyorum
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!...
e açın nwn2'yi multi oynayım dm'de var buna gerek yok yani, iyice içine etmiÅ?ler, Å?u sıralar çok soÄ?udum Forgotten Realms'dan, Salvatore 2 haftada bir kitap bitiriyo, yeni tipler gelmiÅ? yazdıkları biÅ?iye benzemiyo garip vıcık vıcık ve ayrıca cıvık biÅ?ey oldu FR ya
Posted:
Fri Aug 01, 2008 1:05 am
Å?u anda elimde bir 4E kitabı var henuz okumaya fırsat bulamadım ama Å?öyle bir resimlerine baktım resimler acayip baÅ?arılı :clap:
Evet çok eskimiÅ? bir baÅ?lık ama benim 4E hakkındaki düÅ?üncelerimi gerçekten anlatan bir video. Ã?ok bir Å?ey beklememek lazı, sadece bir adam oturmuÅ? amerikan ingilizcesi ile D&D 4E hakkındaki düÅ?üncelerini söylüyor ama 4E ilk çıktıÄ?ında eski kurt D&D oyuncularının "Ä°Å?te D&D olması gerektiÄ?i gibi olmuÅ?!" dediÄ?inin ne kadar da yalan olduÄ?unu da anlatıyor.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Tabi Lostad sende haklsın ama gerçekten masaüstü oynamak kesinlikle çok daha farklı, pc üzerinden bi yere kadar kendini oyuna adapte edebilirsn. Aynı havayı vermiycegi kesin, ama hiç olmycagına böle olsun bari diyosun heralde sende.
Bu arada 4th edition Forgotten Realms Setting' de çıkıackmıÅ? sanırım. BaÅ?kasının yalancısıyım söyleyeim Å?imdiden. Diyarlarda neler neler olucakmıÅ? bakalım görücez çıkarsa. Sanırım büyücülerle iligli büyük bir olay yaÅ?anıcakmıÅ? yine :s Time of Troubles tan kalma bi yan etki gibi biÅ?ey. görücez görücez..
Ama 4th ed. kurallarına falan kesnlikle bakmaya niyetim yok, 3.5 editon var burda, gözünü seviym onun.
evet çıkıyor, mesela bir kaç spoiler verebilirim
Spoiler:
Bruenor ölüyor, mind flayerların çoÄ?u Abeir-Toril'i terk edip spelljammer gemileriyle baÅ?ka bir diyara göç ediyorlar, büyü iyice güvenilmez bir hale geliyor, elan ırkı toril'de kendini göstermeye baÅ?lıyor, psionlar gizli tarikatlar kurmaya baÅ?lıyor (zaten 7 tane resmi tarikatları vardı), tanrılar arasındaki savaÅ? yeniden Å?iddetleniyor ve bir time of troubles yaklaÅ?ıyor sanırım. Ama sonuncusu çok mantıklı gelmedi bana.
Bence 4th edition çok saçmaydı ama FR için uygulanınca yine br güzelleÅ?ti gibi geliyor bana.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum