Daha önce, çok önce, bir yerlerde Monk'ların silahlarına, yani Sai, Nunchaku gibi silahlarına, Unarmed Damage'lerini verebildeklerini görmüÅ?tüm, nerede olduÄ?una dair bir fikrim yok.Peki bunun doÄ?ruluk derecesi var mıdır?Yani 2d6 unarmed damage'i olan bir Monk, Nunchaku ile de mi 2d6 vurur?
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
kuralı çok iyi bilmiyorum, zaten matematiÄ?im de çok iyi deÄ?ildir ama mantıken öyle olmalı.. vücudunu silah olarak kullanabilen bir insanın subdeal damage verebilen (kesici ve delici olmayan) bir silahla vereceÄ?i zararla yalnızca kafa atmasıyla örneÄ?in vereceÄ?i zarar arasında fark yoktur..
sinir düÄ?ümlerinden birine yapılan dengeli bir yumruk, meÅ?e odununu çok da aratmaz kısacası..
monk'un silaha ihtiyacı yok bence bir quivering palm yada stunning blow iÅ?i görür. Solar Stance falan vardı bir aralar.
Hayır bir monk silah ile unarmed damagede veridÄ?i hasarları veremiyor ama bazı silahlar ile flurry of blows özelliÄ?ini kullanabiliyor ki bu silahlar kata silahları olarak adalandırılıyor. Bo sopası, nunçaku, Sai gibi silahlar bu sınıfa giriyor.
MonlaÅ?rın silah kullanma sebebi bazı silahların onlara saÄ?layacaÄ?ı büyüsel artılar ve bazı marifetlerden ileri gelebilir. Ayrıca bazı yaratıkları öldürmek belli malzemelerden yapılmıÅ? silahlar gerekiyor ki monklar o vakit bu silahlara ihtiyaç duyabilir.
Mesela bir reach silah ile uzaktaki rakiplerini dövüp yakınlaÅ?tıklarında elleri ile pataklayan bir monk olabilir. uzakta dursan da fena, yakınlaÅ?san da
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Posted:
Fri Jul 24, 2009 4:36 pm
Büyülü eÅ?yalar oldukları zaman bazen daha mantıklı olabiliyorlar, ayrıca Disarm ve Sunder için de iÅ?e yarıyorlar.
Saygılarımla...
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!...
hiçbir büyülü silah, korkunç bir KIIAAAAIIII ile koÅ?arak (bu sırada vücut serbest, zırh yok, hatta muhtemelen üstte gömlek dahi yok, saçlar efil efil uçuÅ?uyor, bol pantolonun paçaları senin süratinle dalgalanmakta, yüzündeki kaslar gerilmiÅ?, avına atılan kurt gibi aÄ?ız ve burun bölgesi kasılmıÅ? haykırıyor narasını...) sıçrayıp yaklaÅ?ık 2-3 metre uçtuktan sonra rakibin burnunun üzerine gömdüÄ?ün dizin etkisini veremez..
varsın bikaç puan düÅ?ük damage olsun.. (birsıfırolsunbizimolsun)
Darkgnome herhângi bir silah deÄ?il, kata silahları ile Unarmed Damage'i kadar vurabiliyor diye okumuÅ?tum ben.Of o kaynaÄ?ı yeniden bir bulabilsem
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
Darkgnome herhângi bir silah deÄ?il, kata silahları ile Unarmed Damage'i kadar vurabiliyor diye okumuÅ?tum ben.Of o kaynaÄ?ı yeniden bir bulabilsem
Buraya bak: http://www.d20srd.org/index.htm Buldun buldun, bulamazsan boÅ?ver. :schemes: EÄ?er ileri seviye bir monk ise zaten unarmed savaÅ?mak daha artistik.
Buraya bak: http://www.d20srd.org/index.htm Buldun buldun, bulamazsan boÅ?ver. :schemes: EÄ?er ileri seviye bir monk ise zaten unarmed savaÅ?mak daha artistik.
.
Ä°yi ama ben Shuriken atarkeni kastediyorum 1d2 vuracaÄ?ıma koÅ?up vururum daha iyi
Ä°yi ama ben Shuriken atarkeni kastediyorum 1d2 vuracaÄ?ıma koÅ?up vururum daha iyi
Str bonusunu da ekliyorsun ya.
Sling kullan madem: 1d4+str
Sen diyorsun ki "silahımı uzaktaki düÅ?mana fırlatayım ama yüksek dmg vurayım" oh ne ala. "Ki" enerjini fırlatabilirsin belki çok çalıÅ?man lazım!
Kung-fu filmlerinde (bir de Hellboy2'de) uzayan yumruk tekniÄ?i vardı; öyle olabilir.
Å?aka bir yana oyundaki monk için istersen
Spoiler:
sana 1 feat karÅ?ılıÄ?ında "Uzayan Kol TekniÄ?i"ni verelim. Bu feat sana 1 roundda tek bir melee vuruÅ?unu "reach" yapabilmeyi yani 5 ft daha uzaÄ?a vurabilmeni saÄ?lar. EÄ?er 2. bir feat "Elastik Kol" featini de bunun üzerine alırsan vuruÅ? mesafene 10 ft ekleyebilirsin (yalnız bunlar standart aksiyon ile tek vuruÅ?tur; full roundtaki çoklu vuruÅ?larını yapamazsın bu teknikle) Shuriken dediÄ?in zaten 10 ft menzili var.
Bence kaçırma. Bu uzayan kol sayesinde uzaktaki adamı dahi trip ile yere düÅ?ürür, grapple ile sararsın felan. Hatta Dm iyi niyetli çıkarsa, aÄ?açlara çıkarken bu kolu kullanırsın daha yükseÄ?e daha çabuk çıkarsın.
Å?imdi ölyle bir olay var aslında. Diyelimki elinde bir silah var. SavaÅ? boyunca bu silahı kullanmayabilirsin. Yani saldırılarını yine unarmed olarak yapabilirsin. Silah sadece elinde kalır ve o Å?ekilde sana bir artı veriyorsa artısını vermeye devam eder.
Yalnız onca zamandan beri yanlıÅ? bildiÄ?im bir Å?eyi okuduktan sonra Å?imdi anladım. Double weapon olan bo sopası ile saldıran bir monk flurry of blows yaparken isterse her iki tarafı ile de saldrıabilir diyor. Ancak bunu iki silah kullanma penaltısını deÄ?il sadece flurry of blows penaltısını alıyor. Demekki two weapon fighting, flurry of blows ile birlikte iÅ?e yaramıyor. Bilmiyorum hayalı mıyım?
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum