Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - "Zebani" 3 boyutlu ilk Türk süper kahraman!
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

"Zebani" 3 boyutlu ilk Türk süper kahraman! View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 5:36 pm Reply with quoteBack to top

Ã?izimlerine hareket kazandırmakta çok iyisin. Pek çok resminde çizimden hemen önce ve hemen sonra ne olduÄ?unu görebiliyorum. Sebebi tahmin yeteneÄ?imden deÄ?il ama hareketin arkada bıraktıÄ?ı izleri silik bir silüet olarak çizmende.

Hareketli deÄ?il de daha poz Å?eklinde çizimlerinde ise gerçekten derin bir hava oluyor. Karakterlerinde poz vermekten çok sanki her an bana zarar verecek bir düÅ?manın bakıÅ?ları ile karÅ?ılaÅ?ıyorum. Ã?oÄ?u resimde yakalayamadıÄ?ım ve sanırım zor olsa gerek bir beceriyi elde etmiÅ?sin.

Ã?izgi romanına geldiÄ?imde. Seni o kadar özel yapan iki yönü de bu çizimlere yansıtmamıÅ?sın. Son sayfadaki yumruk havada dururken diÄ?er arkadaÅ?ın diÅ?ler dökülmeye baÅ?lamıÅ? gibi duruyor. Kesinlikle kötü diyecek kadar zihin özürlü deÄ?ilim, ama senin stline aykırı gibi geldi bana.

Renklendirme çok tehlikeli bir alan bence. Siyah-beyaz pek çok çizim renklendirildiÄ?inde havasını yitirmekte benim gözümde. Yıllarca siyah-beyaz Conan okuduktan sonra, renkli bir çizgiromanından iÄ?renmiÅ?tim. Oysa aynı hikayeyi siyahbeyaz gördüÄ?ümde aslında o kadar da fena olmadıÄ?ını düÅ?ünmüÅ?tüm.

Yabancı kaynaklı bazı çizgiromanlarda ise renklendirme sayesinde daha güzel bir hava elde ediliyor. Sanırım aradaki fark birinin renkli çizilmiÅ?, diÄ?erinin siyah-beyaz çizilip renklendirilmiÅ? olması. Yani çizer çizimi yaparken renkleri düÅ?ündüÄ?ünde belki... bik bik... boÅ? teneke çok ses çıkarırmıÅ?.

Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 3:29 am Reply with quoteBack to top

Image

Geçenlerde Sunwell üçlemesinden ilk kitap olan "Ejder Avı"nı aldım. Anime tarzında çizilmiÅ? fakat renklendirilmemiÅ?ti. Anime tarzını sevmediÄ?im yetmiyormuÅ? gibi siyah-beyaz olması iyice iÄ?renmeme sebep olmuÅ?tu. Ama bir kaç gün önce kitapçıda Suç ve Ceza'nın çizgiromanını gördüm, o da siyah-beyazdı ama kim çizmiÅ?se çizimine o kadar uyuyordu ki kitabı okumamıÅ? olmama raÄ?men hemen alayım dedim. Sonra vazgeçtim, bu aralar okumam gereken bir sürü kitap var diye.

Neyse bu stile gerçekten çok yakıÅ?ıyor nedense. Ya da Sandman gibi. Hiç okumadım gerçi ama anladıÄ?ım kadarıyla genellikle siyah-beyaz, fakat koyu olmak üzere nadir de olsa renk kullanılan yerler var.

Neyse ya ben kaptırdım gidiyorum, ne dediÄ?imin farkında bile deÄ?ilim. Ä°lk sayfanın ilk karesindeki adamların duruÅ?unu, gölgelerini ve sigara içen adamın üzerine yansıyan sarı ıÅ?ıÄ?ı pek zarif buldum. O sırada mavi renkteki duvar da pek hoÅ?. Ama karenin kalanı boÅ? kalmıÅ?. Ä°lk karede sigara içen adam duvara yaslanmıÅ?, ortalardayken ikinci karede köÅ?ede duruyor ve duvardan uzak. Ama adamın duruÅ? Å?eklini cidden çok beÄ?endim.

Bir de çok aydınlık olmuÅ? sanki, arkaplan beyazdan griye geçiyor. Onun yerine siyahtan griye geçse daha iyi olur diye düÅ?ünüyorum. Ama öte yandan 2. sayfanın 2. karesindeki duvar beyazken son karede siyah olması bence hoÅ?, renkler arasında geçiÅ? olması yani, o yüzden bu konuda pek bir Å?ey söylemek istemiyorum ama eÄ?er fikrimi soracak olursan biraz fazla aydınlık olmuÅ? derim Razz
    Back to top View user's profileSend private message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 5:09 am Reply with quoteBack to top

inanmıyorum sunwell üçlemesinin ben de özel baskısı var, çok beÄ?enmiÅ?tim ben. wowun kendine has grafiklerine andıran çizim tekniÄ?ine uyularak yapılmıÅ? bir çizgi romandı. belki de wow'u sevmiyorsundur, alenthas Very Happy

neyse özellikle baÅ?ında warcraft tarihçesi vardı, ondan benim çok hoÅ?uma gitmiÅ?ti.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Lydronk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 7:48 am Reply with quoteBack to top

Konuyu daÄ?ıtmasanıza be. Aa Razz

Ben açıkçası çok beÄ?endim, ciddi ciddi, para verip aldıÄ?ım çizgiromanlarla aynı kalitede, sadece 3 üç sayfalık. Ve cidden kaliteli yani! EÄ?er hikayeyi devam ettirirsen çok güzel olur diyorum. Å?imdi konu bakımından bir Å?ey diyemiyorum tabii, sadece bir kavga sahnesi gördük, ama diyaloglar falan gerçekçiydi. Arkandayız, destekçininiz Devrimk!
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 7:54 am Reply with quoteBack to top

Ä°Å?in doÄ?rusu karelemelerde yatay çerçeveler yaparak hata etmiÅ?im. Arka plan çizmeyi pek sevmeyen biri olarak kare ya da dikine çerçeveler seçmem daha akıllıca olurmuÅ?. Yeni sayfalarda buna dikkat edeceÄ?im.

Ã?izgi romanların çoÄ?u renkli ya da renklendiriliyor. Kara kalem , çini ve renklendirme ayrı ihtisas konuları. Seri üretimde çok az sayıda çizer üçünü birden yapıyor.

Siyah beyaz artık tekniÄ?e çok hakim insanların yapabileceÄ?i bir tarz. Karakalem kısmını atlayıp tamamen renkli çizmeyi düÅ?ündüÄ?üm hikayeler var belki onlar daha iyi sonuçlar verebilir.
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 11:37 pm Reply with quoteBack to top

catboy wrote:
    inanmıyorum sunwell üçlemesinin ben de özel baskısı var, çok beÄ?enmiÅ?tim ben. wowun kendine has grafiklerine andıran çizim tekniÄ?ine uyularak yapılmıÅ? bir çizgi romandı. belki de wow'u sevmiyorsundur, alenthas Very Happy

neyse özellikle baÅ?ında warcraft tarihçesi vardı, ondan benim çok hoÅ?uma gitmiÅ?ti.

Warcraft'ın kendine has grafikleri??? BildiÄ?in animeydi yahu! Hele Å?u sürekli sırıtan anne-baba yüzünden pokemon okuyormuÅ?um gibi hissettim.

Kusura bakma ama eÄ?er WoW kıytırık bir Kore MMO'su ise o zaman evet, WoW sevmiyorum.
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Nov 06, 2009 3:39 pm Reply with quoteBack to top

Mesela o yumruk sahnelerinde yumruÄ?u çizmesen ve sadece yumruk sonrası adamın suratını aldıÄ?ı Å?ekilleri çizsen bence daha etkili olurmuÅ?.

devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 15, 2010 7:48 pm Reply with quoteBack to top

Ä°ki sayfa daha ekledim böylece ilk bölüm bitmiÅ? oldu.
    Umarım ipuçlarından virüsün ne olduÄ?unu farkedebilmiÅ?sinizdir.

http://devrimkunter.deviantart.com/art/Zebani-B01S04-150470320
    http://devrimkunter.deviantart.com/art/Zebani-B01S05-150470413
    WeS_DeX
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 15, 2010 8:24 pm Reply with quoteBack to top

Oldukça baÅ?arılı çalıÅ?malar, hem okuyup hemde kendi çizimlerimde nelere dikkat etmem gerektiÄ?ine baktım. Tabi bunu görebilmek için daha uzun sayfalar okuyup dikkati elden kaçırmamak lazım. Neyse devamı geldikçe takip ederim..

Grip, tabii ki de Domuz Gribi..

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Jan 15, 2010 9:00 pm Reply with quoteBack to top

Biraz yavaÅ? ilerliyor gibi. Aslında elimden gelse yardım etmek isterim ama daha çok amatörüm Smile

Benim de Å?öyle bir çizimim olmuÅ?tu: http://alenthas.deviantart.com/art/Slicer-colored-142953866

�izim yöntemimiz biraz benziyor Razz
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum