Posted:
Tue Feb 02, 2010 3:33 am
evet çok var ama iki klasik dıÅ?ındaki adayları yakın tarihten koydum.
evet görelim bakalım :plotting:
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
o listede matrix, transformers, spider man gibi filmler de varken pek itibar edilmemesi gerekir sanırım o sayfadaki yorumlar da bu doÄ?rultuda zaten. hatta yorumlardan biri benim
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur.
Posted:
Tue Feb 02, 2010 10:38 pm
Ben de Coppola'nın Dracula'sı ve Interview with the Vampire arasında kaldım ama oyum Interview with the Vampire'a gitti.
Coppola'nın filmine saygım sonsuz, çünkü Holywood'un vampirleri "böh" diyen canavarlar olarak deÄ?il de duyguları olan, kendi acıları, iç dünyaları olan daha sofistike canlılar olarak görmesine büyük katkı saÄ?ladı.
Ama Coppola'nın filmi Interview with the Vampire ile karÅ?ılaÅ?tırılınca çok "eski" görünüÅ?lü kalıyor. Oysa aralarında sadece iki yıl fark var. Vampirle GörüÅ?me ise çok daha caÄ?daÅ? günümüz filmlerine yakın bir atmosfere ve oyunculuÄ?a sahip.
Belki de bu filmin bendeki anısı çok büyük olduÄ?u için böyle bir karar verdim. Vampir ile GörüÅ?me Türkiye'de sinemalara 95'de Aslan Kral ile birlikte gelmiÅ?ti ve ben o zamanlar 13 yaÅ?ındaydım. -Kirsten'de öyle- Ailemle birlikte sinemaya Aslan Kral'ı izlemeye gitmiÅ?tim. Filmi izleyip çıktıktan sonra sıkı bir korku filmi meraklısı olan annem çizgi filmden korkunç derecede baydıÄ?ından "Vampir ile GörüÅ?me"ye gitmek istediÄ?ini söylemiÅ?ti. Tam tezat olan babam ise kan gördümü bayılır.
Sonuçta annemle ben babamı eve yollamıÅ?tık ve Vampir ile GörüÅ?me'nin gece matinesine girmiÅ?tik. O güne kadar sinemada korku filmi kültürüm Gremlinler'den çok da fazla öteye geçmediÄ?i için film beni can evimden vurmuÅ?tu. Salondaki tek çocuk bendim ve insanlar anneme ve bana tuhaf tuhaf bakıyorlardı.
Sonra ekrana Kirsten geldiÄ?inde kalbimin gümbür gümbür çarptıÄ?ını hatırlıyorum. YaÅ?ıtımdı ama vampirdi! Bir oyuncuydu ama gerçek gibiydi!Ã?ok güzeldi! Ä°nsan çocukken hayal gücü daha güçlü olduÄ?u için bazen gerçekler hayal, hayaller de gerçek gibi gelir ya... Kirsten ile birlikte iÅ?te "çocuk vampir" olayını ilk defa görmüÅ?tüm. Hiç büyüyememesi, yetiÅ?kinlerin yapabildiÄ?i bazı Å?eylerin onun için imkansız olması, ergenlik çaÄ?ına giren bendeniz... Hepsi birlikte film resmen üçüncü gözümü açmıÅ?tı benim. Aslan Kral'dan çıkıp Vampir ile GörüÅ?me'ye girdiÄ?imde büyümüÅ?tüm biraz sanki...
Å?imdi bakıyorum da, gerçekten büyük bir yeri varmıÅ? hayatımda bu filmin. Aslan Kral'dan ise geriye sadece hatırladıÄ?ım "Hakuna Matata" kaldı.
Onun dıÅ?ında bu filmi izleme sebebim Vampir Lestat idi. Vampirin Å?arkısı diye bir kitap okumuÅ?tum Anne Rice'ın. O da Vampir Lestat'ı anlatıyordu. Vampirle GörüÅ?me de oymuÅ? Ben hiç bilmezdim Lestat'ın bu kadar meÅ?hur olduÄ?unu Eh vampirlerle aram iyi deÄ?ildir ama ANne Rice hayranıyımdır Neyse, ben Queen of the Damned dedim
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
"From dusk, till down" filmini pek bilmediÄ?imden, tek rakibi olabilir düÅ?üncesiyle, youtube'dan izledikten sonra kararım, "Interview with the vampire" filmi yapılmıÅ? en güzel vampir filmidir. "From dusk, till down" filmi de gerçekten güzelmiÅ? ama rakibi çok diÅ?li ne de olsa...
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Posted:
Wed Feb 03, 2010 5:57 am
interview with the vampire kopuyor iyi iyi :evillaugh:
catboy wrote:
Bir de baÅ?lıÄ?ı açanın yorumlarını okumak isterim aslında ben...
hemen efendim. ilk izlediÄ?im vampir filmi christopher lee(saruman) nin count dracula sıydı. güzel film ama Å?imdi biraz komik geliyor, yine de severim. underworld ve van helsing de kate beckinsale ablamız sayesinde çok güzel seyirlikler olmuÅ?sa da senaryo ve oyunculuk açısından interview with the vampire hepsinin önüne geçiyor(bence). oyumu ona verdim anlayacaÄ?ınız
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum