Ã?algı parÅ?omen sahneye daha uygun sanırım konu =)
Bence film birkaç açıdan baÅ?arılı birkaç açıdan da baÅ?arısız. Å?imdi filmi izlememiÅ? arkadaÅ?lar yorumları okumasalar daha iyi olabilir. Spoiler alarmı =)
Spoiler:
Mitolojik bir film olması bile izlenmeye deÄ?er kılıyor bence. yani o zamanların havasını baÅ?arılı yansıtmıÅ?lar gibi geldi bana. Görsel efekleri de gayet baÅ?arılı buldum. SavaÅ? sahneleri de hoÅ?uma gitti.
Her Å?eyi bir yana bırakırsak fantastik bir film olarak hiç kötü deÄ?il.
DiÄ?er yandan hoÅ?uma gitmeyen yanları oldu. Fim çok fazla holywood olmuÅ? artık. Adam yarı tanrı olabilir ama yarıtanrı olunca çok kuvvetli falan olur kılıcı eline aldıÄ?ı gibi ustalık kazanmak biraz abes bir durum olmuÅ?. Hiç savaÅ?mamıÅ? birisine göre baya iyi.
Hades ve Zeus dıÅ?ındaki tanrıların o kadar pasif kalması hiç de normal olmamıÅ?. Herkes kendi çapında olaya dahil olur böyle bir konuda yunan mitolojisinde. DiÄ?er tanrıları yeterince göremek hayal kırıklıÄ?ı oldu benim için. Apollonu bir an görebildim. iÅ?in içine aÅ?k karıÅ?ınca Aphroditin olaya karıÅ?masını beklerdim mesela. Athena da boÅ? durmazdı bence.
Bir kiÅ?inin kahramanlıkları o kiÅ?inin süper ötesi iyi giden Å?ansıyla holywood tarzına fazla uyması biraz sıktı açıkcası.
Komik gelen Ã…?eyler de oldu.
Mesela Zeus hades gelince bizi yalnız bırakın diyor. Sonra da hiç baÅ?ka birÅ?ey söylemeden Krakeni serbest bırakın diyor. Milleti yolladın be adam kime sesleniyorsun. EÄ?er seni duyabiliyorlarsa niye yolladın :D
Sonra kahramanımıza yollanan kılıç tam ıÅ?ın kılıcı deÄ?il mi. Star warsun yunan mitolojisi uyarlaması olmuÅ? =)
Bunlar dıÅ?ında olympos görüntüsünü sevdim. Tanrılara koydukları o garip efekler ilahi bir hava katmıÅ? zemin de sanki dünyanın kendisiymiÅ? gibi. HoÅ?tu bence
Ä°zlememiÅ? olanlar için. EÄ?er görsel efektlerden, yunan mitolojisinden, aksiyonlu filmlerden hoÅ?lanıyorsanız izlemekle bir Å?ey kaybetmezsiniz.
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Posted:
Sun Apr 18, 2010 8:47 am
film üç boyutlu çekilmemiÅ? dolayısıyla avatar daki tadı vermiyor , gerçi avatarda da bi tat yoktu , bu arada çokk çok oldu herkese slmlar
Yav kardes ben mi bilmiyorum bilmiyorum ama bana sanki film uc boyutlu cekilmis gibi geldi.
Bazi sinemalarda 2 boyutlulari da vardi.
Avatar i acikcasi ben epey sevmistim. Elbette cok kisinin izlemesi icin bazi seylerden fedakarlik edilmis ama benim son zamanlarda izledigim en guzel filmlerden birisi idi bircok bakimdan..
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Yav kardes ben mi bilmiyorum bilmiyorum ama bana sanki film uc boyutlu cekilmis gibi geldi.
Bazi sinemalarda 2 boyutlulari da vardi.
Avatar i acikcasi ben epey sevmistim. Elbette cok kisinin izlemesi icin bazi seylerden fedakarlik edilmis ama benim son zamanlarda izledigim en guzel filmlerden birisi idi bircok bakimdan..
film avatar gibi direk 3 d deÄ?il, avatar 3d çekilmiÅ?ken bu film önce normal çekilmiÅ? üstüne 3d efek eklenmiÅ? sadece. Tamamen farklı yane...
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum