Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - LOST
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

LOST View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Wed May 26, 2010 4:06 am Reply with quoteBack to top

teÅ?ekkür ederim Walter, Lost'un final bölümünden önce yayınlanan bir saatlik Final Journey isimli özel bölümü izlemeni tavsiye ederim yalnız.

Spoiler:
    Orada kara dumanın Jacob'un kardeÅ?i olduÄ?unu belirtiyorlar, zihni bedeninden ayrılmıÅ? bir Å?ekilde dolaÅ?ıyor artık
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Walter
    Yönetici

PostPosted: Wed May 26, 2010 4:10 am Reply with quoteBack to top

İzlemedim diziporttan izliyorum o bölüm yoktu, pm den linki atabilir misin nereden izlediysen ?

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed May 26, 2010 5:32 am Reply with quoteBack to top

BaÅ?ka bir baÅ?lıkta bilim kurgu - fantastik kurgu arasındaki fark tartıÅ?ılıyordu. Lost aslında o baÅ?lıkta da tartıÅ?ılabilecek bir dizi.

Lost güzel bir bilim kurgu olabilecekken eksenini mistisizme kaydırarak fantasik kurguya dönüÅ?tü. Ä°lk iki sezonu gerçekten çok güzel hatta dizi çekeceklere ders olarak okutulabilecek kadar kaliteliyken sonradan vasat hatta sıkıcı hale geldi.

BaÅ?tan beri Lost'un popülaritesinin medya pazarlaması olduÄ?unu düÅ?ünüyorum. Ufak tefek bilmeceler ve detayları sorgulayan sitelerle insanları incelemeye ve araÅ?tırmaya sevk ettiler.

Fakat kartopu büyüdü çıÄ? oldu, bilerek koydukları gizemlere bilmeden koydukları her Å?ey dahil oldu iÅ? çıÄ?rından çıktı. Artık yapımcılar da iÅ?in ucunu kaçırdıklarının farkına vardılar. (Not: J.J. Abrams'ın sonradan diziyle ilgilenmediÄ?i de söyleniyor bu da bir etken olabilir.)

Sonuçta daÄ?ınık ve özensiz bölümler çekmeye baÅ?ladılar. Ben de aynı özensizlikle seyretmeye baÅ?ladım. BaÅ?ta sorulan soruların hiç bir anlamı yok. Elminster için "Nasıl ateÅ? topu atar? Mantıksız." demek gibi bir Å?ey bu.

Son bölüme bakın Locke ve Jack'in sahnesine yaÄ?mur yaÄ?arken birinin üzerine düz diÄ?erine açılı yaÄ?ıyor. Gizem mi? Mistik güçler mi? Bence sadece dikkatsizlik.
    Back to top View user's profileSend private message
    fmc
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed May 26, 2010 9:22 pm Reply with quoteBack to top

ben bi daha dizi mizi izlemem arkadaÅ? bu nedir ya 6 sene bea Very Happy baÅ?ladıÄ?ı gün izledim.
    o ilk gece adadan gelen garip sesler baÄ?ladı beni diziye.
    ama daha iyi bitebilirdi.

son bölümle ilgili (izlemeyenler okumasın)
    Spoiler:
    sitelerde forumlarda okudum. dünyada bir hayal kırıklıÄ?ı var. kimse beÄ?enmedi. çünkü kimse ANLAMADI... yorum yapanlara bi bakın. hurley uçaÄ?a binip adadan gidiyor demiÅ?ler. hurley jackle birlikte adanın kalbinden nasıl binsin uçaÄ?a?
    bi baÅ?ka yorum yok gözünü kapadı açtı bir anlık rüyaymıÅ? hayalmiÅ? hepsi. buda ne alaka? paralel evreni çakmıÅ? herifler resmen. o kadar Å?ey yaÅ?ıyo geliyo adam düÅ?üp kalıyo o bambuların arasnda. yukardan oceanic815'in adaya düÅ?tüÄ?ünü görüyo. sonrada köpecik geliyo yanına.
    NE YAPARSAN YAP! KADER DEÄ?Ä°Å?MEZ. O ADAYA DÃ?Å?ERSÄ°N O OLAYLARI YAÅ?ARSIN. SONSUZ DÃ?NGÃ?!
    benim anladıÄ?ım final bu. yani dizinin baÅ?ından beri kader kader diyolardı di mi? iÅ?te ne olursa olsun yine o adada o olaylar yaÅ?nacak. deÄ?iÅ?tirilemez. sonsuz döngü.
    bundan sonrasına isteyen araf der isteyen hayal. ama bence dizide verilmek istenn son buydu.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu May 27, 2010 2:00 am Reply with quoteBack to top

Catboy "bilin de girin!" derken neyi kastediyorsun, eÄ?er uyarıysa kimsenin anlayabileceÄ?ini sanmıyorum. baÅ?lıÄ?ın adını deÄ?iÅ?tirsek iyi olacak, spoiler içerdiÄ?i anlaÅ?ılmıyor çünkü.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu May 27, 2010 2:11 am Reply with quoteBack to top

http://www.gamedev.net/community/forums/topic.asp?topic_id=324643

Bunu henüz görmediyseniz diye paylaÅ?mak istedim. Elbette her soru cevaplanacak diye bir Å?ey yok ama bu vidyoda sorulan bazı sorular gerçekten düÅ?ündürtüyor adamı.

Lost'un kötü bir dizi olduÄ?unu söylemek istemiyorum, 3-4 sene iyi eyledi beni diyebilirim. Ama sonunun böyle rezil biteceÄ?ini bilseydim bu kadar merakla izlemeye devam eder miydim bilmiyorum. Ä°zleyicinin hayalgücünü bırakmıÅ? cevabı beni tatmin etmiyor ne yazık ki, hayal kuracak olsam niye ekranın baÅ?ına geçip dizi izleyeyim, lost'tan beklentim çok akıllı diye düÅ?ündüÄ?üm senaristlerin kurdukları hayalleri izlemekti.

Belli ki sordukları pek çok sorunun cevabını onlar da bilmiyordu. Hayal kırıklıÄ?ım bundandır.

Neyse, daha çoooook uzatırdım ama seveni var, sevmeyeni var saygısızlık etmeyelim Razz

Deli gibi Ezel izliyorum bu arada, son zamanlarda saçmalasa da esiri etti. Bence çok güzel bir dizi herkese tavsiye ederim. Benim türk dizileriyle aram hiç yoktur diyorsanız da Dexter öneririm. Ä°zlediÄ?im en harika dizidir kendisi Smile

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu May 27, 2010 2:26 am Reply with quoteBack to top

SacoKhan wrote:
    Catboy "bilin de girin!" derken neyi kastediyorsun, eÄ?er uyarıysa kimsenin anlayabileceÄ?ini sanmıyorum. baÅ?lıÄ?ın adını deÄ?iÅ?tirsek iyi olacak, spoiler içerdiÄ?i anlaÅ?ılmıyor çünkü.

Daha bir belirtecek Å?ekilde yazıyordum ki yetmedi baÅ?lıÄ?a ben de kısaltmak zorunda kaldım, ama zaten bu baÅ?lıkta belirttim önceden ve yazının baÅ?ında da belirttim, tüm Lost'u baÅ?tan sona anlatacaÄ?ımı, izlemiÅ? olanlar ve izlemeyecek olanlar okusun diye. Smile
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Fri May 28, 2010 4:48 am Reply with quoteBack to top

3. bölümü de okudum Å?imdi. Ã?ok güzel yazmıÅ?sın Catboy, tebrikler :clap: Lost'un bu kadar fantastik olduÄ?unu bilmiyordum. Bu arada Å?u LA-Avustralya seferi yolcuları da birbirinden garipmiÅ? Very Happy Hepsi seçmece maÅ?allah, normal insan yok aralarında.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum