Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Ã?izdiklerimiz....
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Ãƒ?izdiklerimiz.... View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 28, 2010 8:32 am Reply with quoteBack to top

.
    Hımm, anladım arkadaÅ?lar süpermiÅ?; daha fazla kullanmam lazım.

Yalnız "delikli demir çıktı mertlik bozuldu!" gibi bir Å?ey oldu bu fotoÅ?oplarda he! Razz

Bak ben de çizdim! Mr. Green

Image

.
    Back to top View user's profileSend private message
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 28, 2010 8:54 am Reply with quoteBack to top

Ehehe Very Happy

Dwaxer'ın resmine slogan bulmaca:
    Machinarium'la baÄ?lan hayata? Razz (el kulaktan giriyor, fiÅ? gibi hani, o hesap)

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 28, 2010 8:59 am Reply with quoteBack to top

bence hani otobüs-metro gibi bilimum toplu taÅ?ıma araçlrında yanınıza oturup gazetenizden, derginizden otlanan tipler vardır ya, onlar gibi olmuÅ? robot da Razz edgar allan poe kitabına bakmak için kolunu bile atmıÅ?, "samimiyiz, o yüzden kitabına bakabilirim" ayarı bir Å?eyler demek istemiÅ? robot Very Happy

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 28, 2010 1:09 pm Reply with quoteBack to top

DeÄ?iÅ?ik olmuÅ? Dwaxer arka planı hani ilk bakıÅ?ta ormana benzettim sonra daha dikkatli bakınca fabrikamsı bir yere de benziyor. Garip yani.

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 28, 2010 6:34 pm Reply with quoteBack to top

dwaxer wrote:

Image
    .

Bu eserimde, günümüz insanının, soyut korkulara olan baÄ?ımlılıÄ?ını sürdürmeye devam ederken, duygusal edinim açlıÄ?ını, yaratıcı düÅ?ünceyi takdir etmekten yoksun bir yadırgamasızlık hâli içinde kabullendiÄ?i geliÅ?en teknolojiden faydalanarak bastırmaya çalıÅ?masının yarattıÄ?ı çokilemleri resmetmeye çalıÅ?tım. Mr. Green
    Dikkat ederseniz soyut somutlaÅ?ırken, somut da soyutlaÅ?ıyor.

.
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun May 30, 2010 9:16 am Reply with quoteBack to top

Hmm yaratıcı düÅ?ünceyi taktir edemememe duygusunun resimde nerede gözlemleyebildiÄ?imizi bulmakta biraz sıkıntı çektim.

Belki adamın etrafına bakmayıp da sadece kitabına konsantre olması olabilir ama.

Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Sun May 30, 2010 12:14 pm Reply with quoteBack to top

Lütfen lütfen! Resmi tek boyut düÅ?ünmeyelim, 90 derece saÄ?a doÄ?ru yan tutarsanız yaratıcı düÅ?ünceyi takdir edememe duygusu apaçık görünmekte! Robot adama tepeden bakıyor! Adamın o anda kafasında yarattıÄ?ı düÅ?ünceleri tamamen yadırgıyor. Allah akıl fikir versin diyor.

Alenthas wrote:
    Valla alalım yav. Benim eski kız arkadaÅ?ta vardı bir tane, böyle çizebilmek için bastırıyordun falan. Onu görünce direkt soÄ?udum tabletlerden, imkanı yok bastırarak çizemem ben. Böyle yumuÅ?ak yumuÅ?ak olacak Smile Babamın iÅ? yerinde bir karikatürist var, o adamda vardı, kalemle tablete dokunduÄ?un anda çiziyordu. Ama adam Split-Screen Mac kullanıyordu yani (hayran kaldıydım), aldıÄ?ı tablet kim bilir ne kadardır Razz

Alenthas, tablette önemli olan nokta basınç hassasiyeti. Senin o "bastırma" dediÄ?in olay bu. Tablet ne kadar hassas ise o kadar az bastırman yeterlidir ve bastırdıkça daha kalın çizersin. Ã?zelliÄ?i odur, tabletin püf noktasıdır bu. Tablet alırken hassasiyetini kesinlikle öÄ?ren. Benimki 1024 ve gayet memnunum. Daha yükseÄ?i daha pahalı tabii ki Very Happy

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun May 30, 2010 12:59 pm Reply with quoteBack to top

Hmm o bakıÅ? açısı ile bakmamıÅ?tım Possesed... Yani tepeden bakan robot yaratıcılıÄ?a... Aslında belki Edgar Allan Poe nun kitabı da bir tür yaratıcı düÅ?ünce sayılabileceÄ?inden, adam da kitaba tepeden bakıyor bu da yaratıcı düÅ?ünceyi taktir edememe sayılabilir.

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 30, 2010 5:14 pm Reply with quoteBack to top

Adamın tepesinde bir robot var ve adam bunu hayatın doÄ?al bir parçası gibi kabullenmiÅ?!..

Off sanatım burda bile anlaÅ?ılmıyor... Confused

.
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun May 30, 2010 6:39 pm Reply with quoteBack to top

http://img534.imageshack.us/img534/6493/resim057.jpg

Bu da çizmeyi planladıÄ?ım çizgi romanımdaki bir villain. SaÄ?dakini herkes daha çok beÄ?endi (ben de) o yüzden muhtemelen öyle olur. Gerçi soldakinin üzerinde bayaÄ?ı oynadım, kalem izleri var hala. Tam beyaz deÄ?il, o yüzden beÄ?enilmemiÅ? de olabilir. SaÄ?dakine bakınca daha düzgün görünüyor. AÄ?ız da eklemek istiyordum ama uygun bir Å?eyler bulamadım. Biraz geniÅ? olduÄ?u için sadece link veriyorum.

Site Ã?izeri

PostPosted: Sun May 30, 2010 11:33 pm Reply with quoteBack to top

dwaxer wrote:
    Adamın tepesinde bir robot var ve adam bunu hayatın doÄ?al bir parçası gibi kabullenmiÅ?!..

Off sanatım burda bile anlaÅ?ılmıyor... Confused

.

Bence sanatçı bile anlamıyor yarattıÄ?ı eseri, artık nasıl bir eserse bu! Ã?nemli olan nokta; sanatçı mı sanat eserini yaratır yoksa sanat eseri mi sanatçıyı yaratır?

---

Alenthas, iki çizimini anatomik olarak incelersek saÄ?daki daha düzgün duruyor. Ä°nsanların beÄ?enisi ondan olabilir. Niye? Açıklayalım.

1.Soldaki çizimin tam simetrik deÄ?il dikkat edersen, elmacık kemiklerinden çenesine inen yanak kısmına bak. SaÄ? yanaÄ?ı (adama göre) daha dik iken sol yanaÄ?ı daha yuvarlak.

2.Soldaki çiziminde, saçları yüzünden kafasının üzeri düzmüÅ? gibi algılanıyor. Ã?nce kafa yuvarlaÄ?ını çizip saçları ona göre çizersen daha düzgün olacaktır. SaÄ?daki çiziminde saçlar uçuÅ?tuÄ?u için kafası normal algılanıyor.

Bu adama hafif pis pis bir sırıtıÅ? hoÅ? durabilir. Tabii kiÅ?iliÄ?ine baÄ?lı, hafif psikopatlık varsa saÄ?daki daha iyi. Saçları da daha çılgın, uçuÅ?uyor böyle. Ã?izgi roman dedin ilgimi çektin, konusu nedir, ne zaman anlatırsın bize Smile

Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon May 31, 2010 12:27 am Reply with quoteBack to top

Zaten kafasında maske var, o etkiyi veremedim sanırım. Gözlerinin etrafının bu kadar karanlık olmasının sebebi o. Sırıtan bir yüz düÅ?ündüm aÄ?ız olarak ama pek güzel durmadı, onun yerine belki kurukafadaki diÅ?ler olabilir diye düÅ?ünüyorum. Å?unun gibi:

http://www.videogamesblogger.com/wp-content/uploads/2009/11/ghost-modern-warfare-2-character-screenshot.jpg

(bkz: Ghost)(bkz: Call of Duty: Modern Warfare)

Vallahi çizgi romanın konusu yok Å?imdilik. Karakterleri yaratıyorum kafama estikçe. Karanlık olmasını planlıyorum çoÄ?unlukla, akıllı ama deli kiÅ?iler bunlar hep. Ä°yi mi kötü mü oldukları belli olmayan manyaklar. Sonuncusu catboy'un ortak hikayesindeki karakterimdi, onu da kullanacaÄ?ım çizgi romanımda Smile

(İlkini aceleyle yarım yamalak yaptım, affola)

Image
    Image
    Image
    Image

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Mon May 31, 2010 12:49 am Reply with quoteBack to top

Peki öykündeki Slicer ile ortak öyküdeki Slicer arasında ne gibi farklar var? Mesela ortak öyküdeki gibi özel güçleri olan biri mi olacak yoksa tamamen farklı biri olarak mı karÅ?ımıza çıkıyor? Biliyorum çizimle alakalı bir soru olmadı pek fazla ama Slicer'ı ortak öyküden hatırlıyorum onun için en çok o son çizime takıldım doÄ?al olarak. Smile
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon May 31, 2010 1:07 am Reply with quoteBack to top

catboy wrote:
    Peki öykündeki Slicer ile ortak öyküdeki Slicer arasında ne gibi farklar var? Mesela ortak öyküdeki gibi özel güçleri olan biri mi olacak yoksa tamamen farklı biri olarak mı karÅ?ımıza çıkıyor? Biliyorum çizimle alakalı bir soru olmadı pek fazla ama Slicer'ı ortak öyküden hatırlıyorum onun için en çok o son çizime takıldım doÄ?al olarak. Smile

Hikayeyle tek alakası geçmiÅ?i ve karakterik özellikleri. Onun dıÅ?ında özel güçleri falan yok. Tabii özel güçleri olan karakterler de var ama Slicer'ın yok. Ä°smini de deÄ?iÅ?tireceÄ?im bu arada.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jun 01, 2010 10:42 am Reply with quoteBack to top

Yav Ä°kinci resimdeki adamın göÄ?sündeki kalp Å?eklindeki aksesuar deÄ?iÅ?ik olmuÅ?. Bu arada o aksesuar mı? Yoksa daha deÄ?iÅ?ik bir Å?ey mi? Açıkçası benim epey ilgimi çekti.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum