Yeni edindiÄ?iniz büronuzda oturuyorsunuz hepiniz. Tek baÅ?ına hiçbirinizin parası bir büro tutmaya yetmediÄ?i için (ya da fazlasıyla cimri olduÄ?unuz için) yarım yamalak tanıdıÄ?ınız insanlarla büro tutmuÅ?sunuz. Ã?yle alakasız, kopuk, ayrı alemlerin insanlarısınız ki ama! Büro da apayrı bir alemde. Bir masa var, sandalyeler, bir de telefon kulübesi. Sırf telefon deÄ?il yani, kulübesiyle birlikte! Ha, bir de pencere var, unutmamak lazım.
Mesela Makinist, prize taktıÄ?ı bir saç kurutma makinesiyle bir Å?eyler yapıyor. Ne olduÄ?unu kim bilir! Jack o sırada pusulasına bakarak odanın etrafında volta atmakla meÅ?gul. Barney ıslıkla Pembe Panter'i çalmayı deniyor, Sherlock kendi kendine mırıldanarak piposunu içiyor pencerenin kenarında.
Derken, büronun içindeki mavi telefon kulübesinden bir takım sesler duyuyorsunuz. Telefon çalıyor olsa gerek! Can havliyle, telefonu umursayan ve açamak isteyen hereks kulübeye hıÅ?ımla koÅ?up, hasmını ezip telefonu açmaya uÄ?raÅ?ıyor. Bu sırada, ne hikmetse, 1'den 500'e kadar bir sayı baÄ?ırıyor! Belki tanrının o sırada aklından geçen sayıyı baÄ?ıran onun tarafından kutsanıp telefonu açmak için gerekli olan kuvveti edinecektir!
Amaçsız KarÅ?ılaÅ?ma: 1-500 arası bir sayı baÄ?ır, oyun yöneticisinin aklından tuttuÄ?una en yakın olan telefonu açar!
"Hey Jack Å?uradaki güzel bayanı görüyor musun? Evet bende görmüyorum tamam git ve Å?imdi güzel bir bayan bul kendine.. O telefon bana tamam mı?"
"328"
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
Sherlock Holmes, Barney'in burnuna parmaÄ?ını sokarken öte yandan piposunu aÄ?zında tutmak için ölüm-kalım mücadelesi veriyordu.
"KardeÅ?im Mayki 275. numaradan arıyor lan kalkın gidin bir ya!"
(Nasıl olsa en düÅ?ük söyleyen Makinist idi, ya en yükseÄ?in bir üstünde söyleyecektim. Ya da en düÅ?üÄ?ün bir altında. Ã?ünkü tutup 273 demek aptallık. 275 çıkma olasılıÄ?ı var ve bu durumda makinist kazanır. Arada bir Å?ey ise kaybettik, o kadar da olasılık olsun. Ha sırf olasılık hesabı yaptıÄ?ımdan 275 dedim, yoksa aklımda 196 vardı )
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Ses cızırdamaya devam ederek Å?unu söylüyor:
"Alo? Å?imdiden Kurtulmak Ä°stediÄ?iniz YaÅ?lı Ä°nsanlar İçin Sonsuza Dek Mutlu Huzurevi deÄ?il mi orası? Alo?"
Telefon cevpa beklemeden kapanır, ikinci kez çalar ve gizemli bir Å?ekilde, kendiliÄ?inden açılır:
"Dedektiflik bürosu mu?" der kısık bir ses; "Güzel, Å?ehirde elektrikler kesik, yaklaÅ?ık on gündür, belediyenin tek söylediÄ?i durumun onlrın kontrolünde olmadıÄ?ı, ama kendilerine oy verilirse üzerinde düÅ?ünüp çalıÅ?maya baÅ?layabilecekleri. Bir sonraki seçimin aylar sonra olduÄ?unu düÅ?ünürsek, o zamana kadar elektriksiz yaÅ?amak olmaz. Göreviniz, meleklerim, tüm Å?ehre elektriÄ?i geri getirmenin bir yolunu bulmak!"
Bir anlık tereddütten sonra ses devam eder: "Ee, Å?ey, siz melekler deÄ?ilsiniz di mi? Eh, ben onları aramıÅ?tım, ama sanırım siz de idare edersiniz. Ä°Å? baÅ?ına, çabuk, çabuk!"
Telefon kapanmıÅ?tır.
Sonra tekrar çalar, mucizevi bir Å?ekilde tekrar açılır ve hoparlörden aynı ses konuÅ?ur: "Bir radyonuz falan var mı? Varsa sizinle oradan baÄ?lantı kurmak daha kolay olurdu. Telefon kulübesini yanınızda taÅ?ıyabilir misiniz bilmiyorum!"
"Å?ehirde elektrikler kesik, ama bizim radyosundan telefonuna, hoparlörüne kadar her Å?eyimiz çalıÅ?ıyor. Hem bizim haberimiz olmaması ayrı bir ilginç, nasıl yaÅ?ıyoruz biz ya? Herhâlde bizim Å?ehirde deÄ?il bu kesik. EÄ?er öyleyse hangi Å?ehirde? Arayan söylemedi ki? "
Buradan çıkardıÄ?ı sonuç Å?uydu:
"Demek ki adam sarı saçlı 1.78 boylarında ama aslında daha uzun boylu fakat hafif kamburu çıkmıÅ? birisi, muhtemelen gözlük kullanıyor!"
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
"Å?ehirde elektrikler kesik, ama bizim radyosundan telefonuna, hoparlörüne kadar her Å?eyimiz çalıÅ?ıyor""
"Å?ehir elektriÄ?i ile telefonun elektriÄ?i aynı deÄ?ildir!" diye izah eder Makinist. "Å?imdi anlarız," diyerek saç kurutma makinesini prize takarak çalıÅ?tırmaya çalıÅ?ır.
EÄ?ilip fiÅ?i prize sokmaya çalıÅ?an Makinistin örümcek hisleri kendisi Ã?rümcek Adam olmamasına raÄ?men davul çalmaya baÅ?layınca, Makinist bir amaçsız karÅ?ılaÅ?mayla yüz yüze olduÄ?unu anlar; Å?imdi, kendisi bir seçim yapmak durumundadır. Maddiyatın, rakamların ve mantıÄ?ın hükmettiÄ?i yazıdan mı taraf olacaktır, yoksa suretlerin ve dostane yüzlerin boy gösterdiÄ?i turadan mı?
Makinist:
Tam saç kurutma cihazının fiÅ?ini prize takacakken, "içinde bulunduÄ?um koÅ?ullar altında normal davranmamam gerektiÄ?ini hissediyorum ama daima mantıÄ?ıma güvenen biri oldum, huylu huyundan vaz geçemez; mantıklı yol ile absürt yolu aynı düzlemde kesiÅ?tirmeye çalıÅ?maktan baÅ?ka çare yok gibi... Bak iÅ?te yine mantık!..." Sonik tornavidasını çıkararak dikkatli bir biçimde prizi sökmeye baÅ?lar, "bu Daleklerin iÅ?i olabilir, belki de prize bomba koymuÅ?lardır!" diye sesli düÅ?ünür.
Jack'in planı iÅ?e yaramasına yaramıÅ?tır, ama ne pahasına? Söyleyeyim, bir masa bacaÄ?ı ve yakında kül olacak bir Altın Kural tablosu pahasına. Neyse ki Sherlock tabloda ne yazdıÄ?ını önceden okuyabilmiÅ?tir.
Tabloda yazanlar Å?unlardır:
"ALTIN KURAL
Alınında 'kötü adam' yazmayan hiç kimseyi, görev adına bile olsa öldürme."
Evet, bu tüm özel dedktiflerin, kendi çapında polislerin uymak zorunda olduÄ?u kanundur!
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum