Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Elimden Kaçan Å?iirler
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Elimden Kaçan Ã…?iirler View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sat Nov 10, 2007 5:59 am Reply with quoteBack to top

"bu postu okumadan önce mutlaka bir öncesini okuyun;)"

Å?iiri Å?iir ile anlatmak mümkün müdür?

Siz karar verin.
    Varsa söylemek istediÄ?iniz,
    yine burada söyleyin.
    Sonuçta burası
    benim karalama defterim.

Korkuluk ve Köylü �ocuk hakkında...

Ã…?iir yazan insanlar genelde Ã…?iirlerini sevmezler.
    Kendi adıma konuÅ?arak söylüyorum: En azından ben sevmem.
    Ã?ünkü onları yazarken hissettiÄ?im duyguları
    kelimelere döktüÄ?ümde o hisse ihanet ederim.

Zihnimde canlanan görüntülere, aklıma gelen kavramlara, duygulara... Her Å?eye ihanet ederim.

Dünyada bir duyguyu kelimelere dökmek kadar zalim bir Å?ey yoktur. Ã?ünkü bir kez kelimelere döküldüler mi,
    Kaybederler masumluklarını, el deÄ?memiÅ?liklerini...

AÅ?k kelimesi en güzel örnektir buna.
    Herkes hayatında Å?anslıysa,
    bir kere aÅ?ık olur.
    Ama aÅ?k kelimesini en az bin kere kullanır.

Bu yüzden yoktur kelimelere dökmek kadar zalim bir Å?ey,
    Dünyanın en saf duygusunu...

Korkuluk ve Köylü �ocuk
    En sevdiÄ?i biricik oÄ?lunu
    Köyün saf ortamında kaybedip
    Å?ehrin cazibesine ve cakasına kaybeden
    �iftçi Ali'nin hikayesi...

Ã?ocuÄ?un babası Ali,
    Tarlada çalıÅ?an basit bir ırgatken,
    Ki Ã…?iirde bir korkuluk olarak betimlenir,
    Hor gelir çocuÄ?a, ama çocuk yine de çocuktur ve saftır.

Anlatır hikayeleri babasına,
    Belki de en gizli sırlarını
    Dinler babası sadece, mümkün mü anlamak
    Bir sonraki kuÅ?aÄ?ı...

�ocuk büyür adam olur,
    Okur, ilim irfan sahibi olur.
    Hasretine oÄ?lunun,
    Ali ölür toprak olur.

Kalır ama ikinci evladı,
    Onu seven topraÄ?ı terk etmeyen,
    Korkuluk bekler oÄ?lunu,
    Ve korkulukta kefen yüzü Ali'nin.

TopraÄ?a ve tarlaya Ali'den,
    Ä°ki düÄ?mesi ve korkuluÄ?u kalır
    OÄ?lu ise kopmuÅ?tur çoktan
    UyanmıÅ?tır çoktan ilim irfan uÄ?runa,
    topraÄ?ın ördüÄ?ü uykudan.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Nov 11, 2007 9:24 pm Reply with quoteBack to top

Ã?ok güzel ve etkileyici Å?iirler.... Ancak belki Å?iir duyguların en ihanet edilmemiÅ? hali bence.. Ã?ünkü onları ortaya döküp saçmıyor. Büyük oranda gizliyor ki gerektiÄ?inde baÅ?kaları onları anlamaya çalıÅ?sın... Gerekirse kendileri yeniden yorumlasınlar... Å?iirlerimi ben de her zaman sevmem çünkü baktıÄ?ımda onlara ilk baÅ?ta yaÅ?adıÄ?ımdan farklı bir duygu yaÅ?arım ya da anlatmak istediÄ?imi eksik anlattıÄ?ımı keÅ?federim her zaman... Ã?ünkü en mükemmel Å?iir bile kusurludur... Ve o duygunun kusursuz halini yaÅ?amıÅ? olanlar kusurlu halini eksik bulurlar.. Tıpkı bir manzaranın gerçek halini görmüÅ? kiÅ?inin onun fotoÄ?raflarını beÄ?enmemesi gibi... Resimler bunun dıÅ?ındadır çünkü resim o manzaranın ressamın gözünden görünüÅ?üdür. Elbette onunda bir mükemmel hali vardır ama o hali sadece ressam görebilmiÅ?tir.

Ben her Å?eye raÄ?men Å?iir yazmayı seviyorum... Ã?ünkü bunu kendi içime kapanmak yerine Dünya ile kendime ait olanı paylaÅ?mak olarak görüyorum. Kimse Å?iirimi okumasa bile..

Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 10:56 pm Reply with quoteBack to top

Uzun zamandan sonra ilk kez elimden bir Å?iir kaçtı... Sizlerle paylaÅ?mak istedim. Daha önce de söylediÄ?im gibi, söylemek istediklerinizi altına yazabilirsiniz.

Müsamere

Bir kitabın sayfalarının arasından kucaÄ?ıma,
    -TaÅ?ırken evimi-
    DüÅ?üverdin ilk sevgilim.

BaÃ…? baÃ…?a vermiÃ…?iz senle ben,
    İçinde bir karenin,
    Birbirine deÄ?iyor yanaklarımız,
    Senin saçların benimkilere karıÅ?mıÅ?.

Å?üphe edemeyecek kadar sevgimizden,
    Pastel tonlardayız.
    İçi gülüyor gözlerimizin,
    Annen koymuÃ…? bizi bu kareye,
    Bir hikayenin baÅ?ındayız.

Farkındayız ikimiz de,
    Birimiz kız birimiz erkek.
    Yavru köpeÄ?in tasması ya da,
    EkmeÄ?in köÅ?esi için kavgamız.
    Prens ve prenses masalı
    Bizim için ötesi arkadaÅ?lıÄ?ın.

Kan ter içinde kalmıÅ?ız,
    Onlarca kez aynı Å?arkıya
    Vals yapmıÅ?ız seninle.
    KuÅ? gibi konmuÅ? bir elin yuvasına,
    Avcumun içine, diÄ?eri omzumda,
    Tutunmaktan çok hissediyor,
    Altında çarpan yüreÄ?in ateÅ?ini.

Ä°lk öpücüÄ?ün,
    Ä°lk öpücüÄ?üm gizlenmiÅ?
    BoÅ?ta kalan yanaÄ?ında,
    Annen daha mutfaktayken,
    Biz prova yaparken salonda
    KonduruvermiÅ?im yanaÄ?ına.
    Ã?ok sonra gelmiÅ? annen yanımıza,
    Â?Ne de güzel olmuÅ?sunuz siz!Â?

Alıp bu karenin içine koymuÅ? bizi,
    Masum valsimizi
    ve Kelebek gibi kanatlanmıÅ? keÅ?fimizi.
    Sarı tozu serpilmiÅ? her yere zamanın,
    Bir tek ikimiz pasteliz.
    Sen beyazlar içindesin, ben siyahlar,
    Prens ve prenses gibiyiz.
    Ya aÅ?ıÄ?ız birbirimize,
    Ya da bir masalın içindeyiz.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 07, 2010 4:29 am Reply with quoteBack to top

Å?iirin içinde aÄ?ır yaÅ?anmıÅ?lık var yahu.

Karelerin içinde olmaktan dolayı bir rahatsızlık mı var tam anlayamadım ama kendime öyle uyarladım. O karelerin içinde herÅ?ey çok güzel gözüküyor ne yazık ki. Tarihi kazananlar yazar derler ya, bu da öyle birÅ?ey. Kareler gözyaÅ?larını nadiren yakalar. Nadiren düÅ?tüÄ?ünde patlar flashlar. O kareye hapsederken dahi, "gülümse" diye baÄ?ırırlar suratına. Ruh halin önemsiz olmaksızın gülümsersin sende. Sahte bir gülümseme...

Ã?ok harika bir Å?iir olmuÅ? be Bogus.
    Sen ne düÅ?ünürsün bilmiyorum ama, bence bir masalın içindesiniz(içindeyiz) o karelerde.

Kalemin asla kırılmasın!

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Wed Jul 07, 2010 6:01 pm Reply with quoteBack to top

BeÄ?enmene çok sevindim Batı. YaÅ?anmıÅ?lık kısmına gelince, öyle bir resim yok, dolayısı ile kitabın arasından da düÅ?medi. Salon ve dans var ama Å?iirdekinin aksine öpücük yok, henüz gelmemiÅ?. Gerçekten de yanaÄ?ında saklanıyor.

Ä°nsan keÅ?ke bilebilse Å?airlerin yazdıÄ?ı Å?iirlerin hikayesini deÄ?il mi?

Å?iirdeki yaÅ?anmıÅ?lıktan bahsettiÄ?inde aklıma Tim Burton'ın Big Fish'i geldi. En sevdiÄ?im üç filmden biri kendisi. Hikayesini en güzel anlatan film bana göre. Seyretmeyen varsa mutlaka seyretmesini öneriyorum.

Buraya spoiler olmasın diye filmi anlatmayacaÄ?ım ama varmak istediÄ?im nokta, bazen abartılı masallar dört köÅ?eli keskin gerçeklerden daha çok aydınlatır aslında olan biteni... Her Å?eyi olduÄ?u gibi, yaÅ?andıÄ?ı gibi anlatırsak Å?iirlerde ve hikayelerde o zaman duygusuz ve donuk olmaz mıyız? Biz bir güvenlik kamerası deÄ?iliz sonuçta...

Ã?ok enteresan olaylar anlatmak habercilerin görevidir, olayları çok enteresan bir Å?ekilde anlatmak ise yazarların ve Å?airlerin. Bu yüzden aÅ?k üzerine yazılıp çizilmiÅ? yüzbinlerce eser olabiliyor ve biz hala sıkılmadan okuyoruz.

Benimki de böyle bir yaÅ?anmıÅ?lık iÅ?te... Å?iirdeki gibi bir masal geçmedi baÅ?ımdan. Bence sınıfın en güzel kızıydı, tüm kız ve erkeklerin birbirine düÅ?man olduÄ?u bir yaÅ?ta biz tesadüfen arkadaÅ? olduk. 1. sınıfın sonunda okul müsameresine onun evinde hazırlanmıÅ?tık. BeÅ? sene beraber okuduk, etle tırnak gibiydik o arkadaÅ?ımla. Aynı dersaneye, aynı hocalara gittik. Kavga ettik, barıÅ?tık, tekrar kavga ettik, tekrar barıÅ?tık. Ã?ocuktuk. Sonra ilkokul bitti, yollarımız ayrıldı ve aradan geçen 17 yılda sadece bir kez, babası vefat ettiÄ?inde gördüm onu... Bugün bile inanamıyorum bu kadar yakın olduÄ?um birisiyle yollarımın nasıl bu kadar kesin bir Å?ekilde ayrıldıÄ?ına...

AÅ?ık olduk mu? Bence evet. Bunu birbirimize söyleyebildik mi? Hayır. Birbirimizi öptük mu? Evet. Ã?püÅ?tük mü? Hayır.

YaÅ?lı bunaklar gibi olmak istemiyorum ama yoktu o zamanlar daha ilkokulda böyle Å?eyler. Televizyon tek kanaldı, filmlerde, dizilerde görmüyorduk böyle Å?eyleri.

Tek bildiÄ?im o kızı canım kadar çok seviyordum. Birlikteyken en çok sinirlendiÄ?im de oydu, en çok mutlu olduÄ?um da. En iyi tanıdıÄ?ım insandı, o da beni aynı Å?ekilde. Ä°lk okuldaki en iyi arkadaÅ?ımdı ve ilk okul arkadaÅ?ım olarak kaldı.

Å?imdi geriye dönüp baktıÄ?ımda anlayabiliyorum ancak ilk aÅ?kım, ilk sevgilim olduÄ?unu. Kabul ediyorum, içinde cinsellik yok, veya konmuÅ? bir teÅ?his, söylenmiÅ? bir söz, biz sevgiliyiz, biz aÅ?ıÄ?ız diye... Peki gerçek bu mu? DeÄ?il... Gerçek benim Å?iirde anlattıÄ?ım gibi... Tam olarak o Å?ekilde yaÅ?anmadı ama olan bitenin aslı oydu.

...

Karenin içinde olmak rahatsız ediyor mu? Hayır. DediÄ?im gibi gerçekte böyle bir fotoÄ?raf yok. Bu fotoÄ?raf zihnimde. Ama eÄ?er fotoÄ?rafımız çekilseydi aynen böyle, anlattıÄ?ım gibi gözükürdü. Ama hissettiÄ?in gibi bir rahatsızlık var, bu rahatsızlık da herÅ?eyin sadece sararmıÅ? bu karede kalması... Bir kitabın sayfalarının arasında bulunan bir kaÄ?ıt gibi unutulmuÅ?, ancak bir Å?ekilde karÅ?ına çıktıÄ?ında varlıÄ?ı hatırlanan bir Å?ey olması. Å?iirdeki kare, yani fotoÄ?raf, zihnimde ondan geriye kalan bir anı. Ve o fotoÄ?rafta onlara gülümseyin denmesine ihtiyaç duymayan, olmayan makinenin de zaten farkında olmayan iki tane çocuk var.

GerçeÄ?i söylemek gerekirse, o yıllar, çocukluk yıllarım zaten bana bir masal gibi geliyor. Gerçek olamayacak kadar muazzam, masalsı ve pastel yıllar. Bana soracak olursan, evet bir masaldayız ama zaten o zamanlar masallar da gerçek.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Jul 09, 2010 9:43 pm Reply with quoteBack to top

Güzel bir Å?iir olmuÅ? beni de çok düÅ?ündürdü. Ã?zellikle karenin içindeki görüntü... Ä°lginç fotoÄ?raflar tam olarak istenen karenin içindekileri gösterir. Film çeken kameralar da öyle... Ama zihinde kalan görüntüler onlar neye göre belirlenir. Bilmiyorum ama aklıma bir Å?iir konusu geldi bir deneyeyim bakalım...

Zihnimdeki Kareler

FotoÄ?raflara bakarız
    Bir karedir
    Sadece Evren in sonsuz boÅ?luÄ?undan
    KesilmiÅ? deÄ?il
    Zamanın da sınırsızlıÄ?ından kesilmiÅ? bir andır
    O kare

Bir dakika sonra yaÅ?anacak bir kavgayı göstermez mesela o kare
    Ya da bir gün önce yaÅ?anan acıları...
    O nedenle o kareye baktıÄ?ımızda en çok
    Bir öncesi ve sonrası gelir aklımıza
    Neler yaÅ?anmıÅ?tı o karenin dıÅ?ındaki anlarda

Fark etmek zordur
    Ama zihnimizdeki anılarda böyle karelerdir
    Ve onları hatırlarken
    Ã?ncesini ve sonrasını çok az düÅ?ünürüz
    �ünkü sınırsız zamanda ve sonsuz Evrende
    GördüÄ?ümüz her Å?eyi yaÅ?adıÄ?ımız her anı hatırlamak zordur
    O nedenle belli anlar vardır ki
    Zihnimiz daha bir kuvvetle iÅ?aretler o anları
    �yle ki o anı hatırlarken bile
    Bazen tek bir aÄ?acı
    Küçükken zeytin kopardıÄ?ımız
    Ya da bir arabanın arkasından el sallayıÅ?ın kalır aklında
    Bir Å?ehirden taÅ?ınırken
    �ncesi olmaz sonrası da
    DüÅ?ünmez de insan
    Ne de olsa o anlarda
    Belki de tüm çocukluÄ?un özeti vardır aslında
    Daha fazlasına
    Karenin dıÅ?ındakileri ihtiyaç duymaz insan
    Ya da belki duysa da
    Karenin dıÅ?ına bakmaya
    Dayanamaz.

Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sun Jul 11, 2010 4:19 am Reply with quoteBack to top

Yine bu baÅ?lık altında daha önceki bir postumda Å?öyle bir Å?ey yazmıÅ?ım.

"Å?iirlerin en güzel yanı da bu zaten, bir çok yönden bir insana benziyorlar. Demek istediÄ?im birisi onları yaratıyor ve ona kendinden anlamlar yüklüyor. Ama tıpkı doÄ?up yetiÅ?tirilen bir çocuk gibi daha sonra kendisi de bazı anlamlar kazanıyor, elbette tanıÅ?tıÄ?ı, onu okuyan insanlar tarafından."

Bu Å?iir de buna çok güzel bir örnek oldu. Artemis de Firble'da kendinden anlamlar kattılar. Okuyucunun anlam katması ile ilgili bir Å?eyler daha karalayacaÄ?ım buraya ama önce fotoÄ?raf ve anılar üzerine Firble'ın Å?iirine de deÄ?inerek bir Å?eyler söylemek istiyorum.

FotoÄ?raf ve anılar arasındaki iliÅ?kiyi Firble Å?iirinde mükemmel bir Å?ekilde açıklamıÅ?. Gerçekten de her olan biteni hatırlamak bizim için çok zor. Zaten bunu baÅ?aranlara "fotografik hafızalı" diyoruz. Bu yüzden de anılarımızdan geriye kalan aslında "seçkin fotoÄ?raflar". Ancak bu seçkin fotoÄ?raflar da aslında tüm çıplaklıÄ?ı ile baÅ?ımızdan geçenleri olduÄ?u Å?ekilde yansıtmıyorlar. Anılarımızdaki bu görüntüler daha çok bir sentez olarak tanımlayabiliriz.

Mesela zeytin kopardıÄ?ımız bir aÄ?acın altında çocukluk arkadaÅ?ımızla kan kardeÅ? olmamız pek ala eski yazlıÄ?ımızda geçirdiÄ?imiz 4 yıllık çocukluÄ?umuzun bir sentezi olabilir. YaramazlıÄ?ımızı, açlıÄ?ımızı, maceraperestliÄ?imizi, gözükaralıÄ?ımızı, saflıÄ?ımızı, dostluÄ?u bünyesinde birleÅ?tirir ve zihnimizde bir karenin içinde kalır.

Kendimden beklenmeyecek bir Å?ekilde geçmiÅ?teki acı tatlı pekçok olaydan geriye hep güzel anılarım kalıyor. Kötü Å?eyleri unutmakta üstüme yok. Herkes için bu böyle mi bilmiyorum ama bu özelliÄ?imi bir lütuf olarak sayıyorum. Bir de gerçekten kötü anıları sırtımızda taÅ?ıma lüksümüz var mı?

Firble bunu Å?iirselleÅ?tirmiÅ? yine. Anılarımızdaki karenin dıÅ?ına bakmaya dayanamıyoruz gerçekten de. Dayansak bile buna deÄ?mez.

Peki fotoÄ?raflarla anılarımız bir mi?

Bence hepsi olmasa bile, bazı fotoÄ?raflar da gerçekten anıların bir sentezi olabiliyor. Bunu anlamanın yolu çok basit aslında. Bir tomar fotoÄ?rafa bakarken bazılarına bakıp hemen yıÄ?ının ardına atarız deÄ?il mi? Ama bazılarına da baktıÄ?ımızda durup kalırız, bir düÅ?ünce alır bizi. O fotoÄ?raflar zihnimizle bir baÄ? kurarlar da ondan. Anılar silsilesini tetikler, o günlere götürmeyi baÅ?arır bizi.

Her fotoÄ?rafı kamera karÅ?ısında kurgulanmıÅ? bir duruÅ? olarak görmek istemiyorum, bana öyle olmadıklarını ispatlayan gerçek fotoÄ?raflar var çünkü hayatımda. Varsın evvelindeki ve öncesindeki kavgaları, kötü Å?eyleri göstermesinler bana, bu hiç önemli deÄ?il, çünkü onları göstermemeleri o anın gerçekten de olduÄ?u gibi fotoÄ?rafa yansıdıÄ?ı gerçeÄ?ini deÄ?iÅ?tirmez.

Bana göre zihnimiz, anılarımız, bir sürü fotoÄ?rafın elenip bir albüm oluÅ?turulması aslında. Ve bizler -en azından ben - bu albümü oluÅ?tururken anılarımızdaki gerçeÄ?e en yakın olan, onu en çok hissettiren anların karelerini saklıyoruz, ve sonra da onu biraz modifiye ediyoruz.

Ben de Å?iirimde bunu söylemek istedim. O arkadaÅ?ımla geçirdiÄ?im 5 yılın sentezini bir fotoÄ?rafmıÅ? gibi anlattım. Tüm anıları sentezleyebilen, böylesine mükemmel bir fotoÄ?raf olması imkansız olabilir. BeÅ? yıla sıÄ?dırılanlar bir anın aksinin kaÄ?ıda mühürlenmesi ile özetlenemeyebilir. Ama bunun ne önemi var?

Bir Ä°rlanda atasözü Å?öyle der. Asla gerçeÄ?in güzel bir hikayenin önüne geçmesine izin verme.

Benim için gerçek, Å?iirde bahsettiÄ?im arkadaÅ?ımdan kopmuÅ? olmam. AnlattıÄ?ım öpücüÄ?ü asla böyle mükemmel hislerin yaÅ?andıÄ?ı bir anda yaÅ?ayamamıÅ? olmam. Ama bunlar dünyada altı küsür milyar insanın yaÅ?adıÄ?ı gerçeklerden farklı deÄ?il. Milyarda, milyonda bir, hiç bir kurgudan geçmemiÅ?, masallara yaraÅ?ır olayların olma ihtimalini göz ardı etmiyorum, bir mühendisim sonuçta ama hayalperest olan yanım da yabana atılacak gibi deÄ?il. Bu yüzden geçmiÅ?le alakalı, en azından bir süreliÄ?ine beni mutlu hissettiren her anımın güzel bir hikaye olması gerektiÄ?ini düÅ?ünüyorum ve evet, bu konuda Ä°rlandalılar ile hemfikirim.

Gelelim okuyucunun kendinden birÅ?eyler katmasına...

Bu insanın olmaz ise olmazı. Hepimizin bakıÅ? açısı geçmiÅ? yaÅ?antımızda edindiÄ?imiz tecrübelerin toplamından etkileniyor. Kimisi bunu düÅ?ük bir oranda tutarken, kimisi her kararını buna göre verebiliyor ama iÅ?in aslı, herkes maruz kaldıÄ?ı bir olayı, okuduÄ?u bir Å?iiri, hikayeyi, seyrettiÄ?i filmi veya tanıÅ?tıÄ?ı bir insanı deÄ?erlendirirken geçmiÅ? tecrübelerinden etkileniyor. Bizi eÅ?siz kılan, insan yapan, hatasıyla, baÅ?arısıyla olduÄ?umuz kiÅ?i yapan bu.

Hele ki beden dilinin iletiÅ?imin %60'ını saÄ?ladıÄ?ı klinik deneylerle ortaya konmuÅ? olan bir çaÄ?da Å?iirler ile kendimizi ifade ettiÄ?imizi düÅ?ünmek en iyi ihtimalle yüzde 40'ın azına razı olduÄ?umuz anlamına geliyor.

Bu yüzden aslında bir duygumuzu ifade etmek için yazdıÄ?ımız Å?iirler bile bir fotoÄ?raf gibi... Onu okuduÄ?unuzda durup kalıyorsanız, bir düÅ?ünce silsilesi baÅ?lıyorsa zihninizde, bilin ki eksik kalan %60'ı kendi tecrübelerinizle dolduruyorsunuz, yani Å?iiri kendi tecrübelerine uyarlıyorsunuz ve bu, Å?iiri sizin için eÅ?siz kılıyor. Elinizdeki fotoÄ?raf yıÄ?ınında size bir Å?eyler fısıldayan fotoÄ?rafı yıÄ?ının altına atmadıÄ?ınız gibi, Å?iiri de atmıyorsunuz.

Ve bu da beni, yine daha önce bu baÅ?lık altında bir baÅ?ka söylediÄ?im noktaya getiriyor. Å?iir ile kendimi ifade ederek duygularıma ihanet ediyor olmama.

Onları asla oldukları gibi anlatamayacaÄ?ımı biliyorum. Masumiyetlerini yitirip, okuyanların insafına kalıyorlar.

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu Dec 16, 2010 5:21 am Reply with quoteBack to top

Daha önceki gibi yorum yapmak isterseniz aÅ?aÄ?ıya devam edebilirsiniz.

Sevgisiz

Sen doÄ?dun, aÄ?ladın, annenin kucaÄ?ına verdiler.
    Acıktın, belki daha acıktıÄ?ını bile anlamadın,
    AÄ?zına memeyi verdiler.
    Ã?Å?ümedin. EÅ?Å?ek kadar olana kadar.

KaÅ?ıkla beslendin,
    Kucaklarda sallandın,
    Hep omzun sıvazlandı,
    Tüm aferinler senin.

Evdeki çerçevelerde hep sen varsın.
    Ä°lkokuldasın karne almıÅ?sın,
    Ortaokuldasın mezun olmuÅ?sun,
    Ã?niversitede kep fırlatmıÅ?sın.
    Sonra asker olmuÃ…?sun,
    Bir de damatlıÄ?ın var sırada...

BaÅ?ka önemli hiç bir Å?ey yok,
    Sadece sen varsın.

Her resimde güler mi bir insan?
    Her resim mutluluÄ?u mu çerçeveler?
    Sadece senin mutluluÄ?undan mı ibaret bu dünya?
    Bir tek sen varsın, bir tek sen ol yeter.

Sevgisizsin sen.

Karanlık olmadan ıÅ?ık bile olamazken,
    Sevgisiz kalmadan sevgili olamazsın sen.

Sevgisizsin sen...

Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Thu Dec 16, 2010 7:03 am Reply with quoteBack to top

Kendi gözlerinden görürsün dünyayı,
    Bir tek kendini göremezsin ama...

BaÅ?kasının ayak seslerii duyduÄ?un kulaklarınla,
    Kendi kalp atıÅ?ını bile duyamazsın.

Bir tek kendi tenin vermez sana,
    Bir tenin sıcaklıÄ?ını...

Ama bir tek,
    Kendinin ne düÅ?ündüÄ?ünü bilirsin.
    Kendinin ne hissettiini anlayabilirsin tam olarak.
    En çok da sonuçta kendini seversin.

Ne yöne dönerse döndün dünya,
    Senin etrafında dönsün istersin...

Ama kendini severek bilemezsin,
    Sevmenin ne demek olduÄ?unu...

Eline saÄ?lık Bogus. Yazdıklarını buralarda görmeyi özlemiÅ?iz. Ben de adetimi bozmayayım. Bir Å?eyler karalayayım dedim umarım beÄ?enirsin =)

Å?iirin son kısmına gelene kadar tam olarak kafamda oturtamamıÅ?tım açıkçası . Ama sonunda gayet güzel baÄ?lanmıÅ? bence. HerÅ?eyi bir anda yerine oturtan Å?iirleri seviyorum.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum