Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Arena Adası YORUMLAR
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Arena Adası YORUMLAR View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 24, 2010 2:41 am Reply with quoteBack to top

Hakikaten niye öyle birÅ?ey yaptım ben düzelteyim onu ya
    Kafam yerinde deÄ?il pek kusura bakmayın

Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 25, 2010 7:46 am Reply with quoteBack to top

Kendi kopya klonlarımı oluÅ?turabiliyorum ya ben, peki onların hepsi bir kare de olacak Å?ekilde yan yana olabiliyorlar mı yoksa yine önceki gibi hepimiz aynı kare için de mi olacaÄ?ız?

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 25, 2010 7:48 am Reply with quoteBack to top

Aegron Linwelin wrote:
    Kendi kopya klonlarımı oluÅ?turabiliyorum ya ben, peki onların hepsi bir kare de olacak Å?ekilde yan yana olabiliyorlar mı yoksa yine önceki gibi hepimiz aynı kare için de mi olacaÄ?ız?

Hepiniz aynı karede olursunuz.

.
    Back to top View user's profileSend private message
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 25, 2010 7:55 am Reply with quoteBack to top

Birde aklıma Å?u takıldı;
    BEZABUMME 8tık dosta Uçabilir; (koÅ?ma hızında) Büyü*10 dk
    bunu yaptıktan sonra uçarkende büyü yapabilirim deÄ?il mi? Birde bu uçmanın yüksekliÄ?i ne kadar acaba? Mr. Green

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 25, 2010 8:00 am Reply with quoteBack to top

Aegron Linwelin wrote:
    Birde aklıma Å?u takıldı;
    BEZABUMME 8tık dosta Uçabilir; (koÅ?ma hızında) Büyü*10 dk
    bunu yaptıktan sonra uçarkende büyü yapabilirim deÄ?il mi? Birde bu uçmanın yüksekliÄ?i ne kadar acaba? Mr. Green

Yükseklik serbest ama çok yukarı çıkarsan atmosferik olaylar, üÅ?üme basınç vs problemleri olabilir. Mr. Green Uçarken büyü yapabilirsin ama hedefi tutturmak gereken, ıÅ?ın atma, ok atma vs gibi niÅ?ancılıkla ilgili büyülerde -2 ceza alırsın (tıpkı at sürerken olduÄ?u gibi)

.
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 28, 2010 10:34 pm Reply with quoteBack to top

.

Evet arkadaÅ?lar bu oyunda bitti kabul ediyorum. Ã?lenler oldu ayrılanlar oldu, DM encounteri fazla kaçırdı (aslında o "imp"i ortaya çıkarmayabilirdim, son andaki bir kıvırma manevrasıyla ama baktım zaten her Å?ey bitti Razz) Gerçi iÅ?iniz çok zordu; konsept icabı size hep entrikalar yapılıyordu görünmez seyirciler tarafından. Ã?rneÄ?in o cadı da görünmezlerden birinden rüÅ?vet alıyordu mesela.

Bütün oyunculara katıldıkları için teÅ?ekkür ediyorum.

2d6 sistemini de test etmiÅ? olduk. Gerek öbür oyunda, gerek bundan edindiÄ?im izlenimler, 2d6 sisteminin aslında kullanıÅ?lı olduÄ?u ama çok detaylı oyunlar için deÄ?il de, hiç bilmeyenlere FRP, RPG alıÅ?tırmak, ısındırmak için daha iyi olacaÄ?ını düÅ?ünüyorum. Oyun yöneticisi için biraz zor oluyor, çünkü oyun detaylandıkça, yeni özellikler, yeni büyüler ve en önemlisi de yeni monsterlar dizayn etmek gerekiyor. Halbuki piyasadaki oyun sistemlerinde hazırlanmıÅ? monster manualler var. Yani uÄ?raÅ?maya deÄ?mez DM açısından çok yorucu. Ancak elde kitap olmaz filan (mesela pikniÄ?e gidildiÄ?inde) ya da oyuncular diÄ?er sistemleri bilmiyor ve kısa zamanda öÄ?renemeyeceklerse, hemen 2d6 ile oyuna baÅ?larsınız.

Benim görüÅ?üm artık oynayacaksam, Pathfinder, M&M, vs gibi piyasada satılan bir profesyonel oyun sisteminde oynarım. House rule filan istemem, belli kurallar çerçevesinde, her Å?ey belirlenmiÅ? oyun düzeni gibisi var mı. Ben Å?ahsen "aslında" rol yapmaktan çok, o kurallar sistemini kullanarak grubun karÅ?ısına çıkan zorlukları aÅ?mak için strateji geliÅ?tirmeyi seviyorum. Kavga dövüÅ?, büyüler, skiller vs. Rol olsun tabii, canlandırdıÄ?ım karakterin hakkını vereyim ama pembe dizi gibi olmasın rol bölümleri.

Neyse özetle birkaç yıldır güzel oyunlarımız oldu. Tabii forum bünyesinde aslında öykü yazmak Å?eklinde olması gereken oyunlarımız, zar atmalı, savaÅ? haritalı, vs oldu; iyi mi oldu, valla benim için iyi oldu, o sayede photoshop konusunda tecrübem arttı, beyin jimnastiÄ?i oldu, güzel anılar oldu, arkadaÅ?lıklar vs. Ä°nÅ?allah bundan sonra da olur, foruma ilgi artar ve bunun bir kısmı oyunlara dökülür. Oyunsuz kalmamanızı diliyorum. Mr. Green

.
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 28, 2010 10:42 pm Reply with quoteBack to top

Bir oyun da böylece kapandı.

Aklınızda olsun pikniÄ?e gidip zarınız da olmazsa uygulanacak yöntem "taÅ?, kaÄ?ıt, makas" oyunudur.
    fmc
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Sep 29, 2010 5:30 pm Reply with quoteBack to top

valla ben 10 senedir istediÄ?im Å?u frp alemine sayenizde girdim. en çok faydayı ben saÄ?ladım bu iki oyundan sanırım. herkese tÅ?kler ediyorum Smile

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum