Kendi kopya klonlarımı oluÅ?turabiliyorum ya ben, peki onların hepsi bir kare de olacak Å?ekilde yan yana olabiliyorlar mı yoksa yine önceki gibi hepimiz aynı kare için de mi olacaÄ?ız?
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
Kendi kopya klonlarımı oluÅ?turabiliyorum ya ben, peki onların hepsi bir kare de olacak Å?ekilde yan yana olabiliyorlar mı yoksa yine önceki gibi hepimiz aynı kare için de mi olacaÄ?ız?
Birde aklıma Å?u takıldı;
BEZABUMME 8tık dosta Uçabilir; (koÅ?ma hızında) Büyü*10 dk
bunu yaptıktan sonra uçarkende büyü yapabilirim deÄ?il mi? Birde bu uçmanın yüksekliÄ?i ne kadar acaba?
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
Birde aklıma Å?u takıldı;
BEZABUMME 8tık dosta Uçabilir; (koÅ?ma hızında) Büyü*10 dk
bunu yaptıktan sonra uçarkende büyü yapabilirim deÄ?il mi? Birde bu uçmanın yüksekliÄ?i ne kadar acaba?
Yükseklik serbest ama çok yukarı çıkarsan atmosferik olaylar, üÅ?üme basınç vs problemleri olabilir. Uçarken büyü yapabilirsin ama hedefi tutturmak gereken, ıÅ?ın atma, ok atma vs gibi niÅ?ancılıkla ilgili büyülerde -2 ceza alırsın (tıpkı at sürerken olduÄ?u gibi)
.
Evet arkadaÅ?lar bu oyunda bitti kabul ediyorum. Ã?lenler oldu ayrılanlar oldu, DM encounteri fazla kaçırdı (aslında o "imp"i ortaya çıkarmayabilirdim, son andaki bir kıvırma manevrasıyla ama baktım zaten her Å?ey bitti ) Gerçi iÅ?iniz çok zordu; konsept icabı size hep entrikalar yapılıyordu görünmez seyirciler tarafından. Ã?rneÄ?in o cadı da görünmezlerden birinden rüÅ?vet alıyordu mesela.
2d6 sistemini de test etmiÅ? olduk. Gerek öbür oyunda, gerek bundan edindiÄ?im izlenimler, 2d6 sisteminin aslında kullanıÅ?lı olduÄ?u ama çok detaylı oyunlar için deÄ?il de, hiç bilmeyenlere FRP, RPG alıÅ?tırmak, ısındırmak için daha iyi olacaÄ?ını düÅ?ünüyorum. Oyun yöneticisi için biraz zor oluyor, çünkü oyun detaylandıkça, yeni özellikler, yeni büyüler ve en önemlisi de yeni monsterlar dizayn etmek gerekiyor. Halbuki piyasadaki oyun sistemlerinde hazırlanmıÅ? monster manualler var. Yani uÄ?raÅ?maya deÄ?mez DM açısından çok yorucu. Ancak elde kitap olmaz filan (mesela pikniÄ?e gidildiÄ?inde) ya da oyuncular diÄ?er sistemleri bilmiyor ve kısa zamanda öÄ?renemeyeceklerse, hemen 2d6 ile oyuna baÅ?larsınız.
Benim görüÅ?üm artık oynayacaksam, Pathfinder, M&M, vs gibi piyasada satılan bir profesyonel oyun sisteminde oynarım. House rule filan istemem, belli kurallar çerçevesinde, her Å?ey belirlenmiÅ? oyun düzeni gibisi var mı. Ben Å?ahsen "aslında" rol yapmaktan çok, o kurallar sistemini kullanarak grubun karÅ?ısına çıkan zorlukları aÅ?mak için strateji geliÅ?tirmeyi seviyorum. Kavga dövüÅ?, büyüler, skiller vs. Rol olsun tabii, canlandırdıÄ?ım karakterin hakkını vereyim ama pembe dizi gibi olmasın rol bölümleri.
Neyse özetle birkaç yıldır güzel oyunlarımız oldu. Tabii forum bünyesinde aslında öykü yazmak Å?eklinde olması gereken oyunlarımız, zar atmalı, savaÅ? haritalı, vs oldu; iyi mi oldu, valla benim için iyi oldu, o sayede photoshop konusunda tecrübem arttı, beyin jimnastiÄ?i oldu, güzel anılar oldu, arkadaÅ?lıklar vs. Ä°nÅ?allah bundan sonra da olur, foruma ilgi artar ve bunun bir kısmı oyunlara dökülür. Oyunsuz kalmamanızı diliyorum.
valla ben 10 senedir istediÄ?im Å?u frp alemine sayenizde girdim. en çok faydayı ben saÄ?ladım bu iki oyundan sanırım. herkese tÅ?kler ediyorum
_________________ Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum