Author |
Message |
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Oct 11, 2010 6:14 pm |
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Tue Oct 12, 2010 12:42 pm |
|
Güzel bir kapak olmuÅ?. Kitabı ilk tatilimde indirip okumayı istiyorum doÄ?rusu. |
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
Artemis Entreri
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Oct 12, 2010 4:20 pm |
|
Birkaç sayfa okudum arada, çok güzel gözüküyor abi, bir ara çıktısını alıp okuyacam |
_________________ Been there. Seen that. Got the scars. |
|
Back to top |
|
|
fmc
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Oct 13, 2010 12:57 am |
|
paylaÅ?tıÄ?ın için teÅ?ekkürler. ilk fırsatta okuyacaÄ?ım. ipod'a bi yükliyim gerisi koaly |
_________________ Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben.. |
|
Back to top |
|
|
Possessed
Site Ã?izeri
|
Posted:
Fri Oct 15, 2010 11:41 pm |
|
Ben de indirdim pdfyi. Yalnız ne pdfler birikti okuyacaÄ?ım. Maalesef bilgisayardan uzun yazı okuyamıyorum. Ama okumaya çalıÅ?acaÄ?ım.
Hayırlı olsun dwaxer, umarım günün birinde kitaplarını bir siteden indirmek yerine kitapçılardan parayla almak zorunda kalırız |
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus.. |
|
Back to top |
|
|
Walter
Yönetici
|
Posted:
Thu Nov 18, 2010 11:03 am |
|
Titan BeÃ…?lisi...
Zal, Alek, Dwax, Elana ve Fitt deÄ?il mi ?
indirip okuyacaÄ?ım bunlar tanıdık karakterler, neler gelmiÅ? baÅ?larına da titan öldürmüÅ?ler bir bakalım... |
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur. |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Thu Nov 18, 2010 9:58 pm |
|
e-kitapları artık daha çok seviyorum.
Kendime bir Kindle aldım da Elime alıp okuyabiliyorum gözlerim yorulmadan.
Bunu da beÄ?endim okuyaibilrim. Ama Å?u anda okumakta olduÄ?um baÅ?ka bir arkadaÅ?ın baÅ?ka bir kitabı var. =)
Ä°nsanın tanıdÄ?ı insanların yazdıÄ?ı kitapları okumasının keyfi de bir ayrı oluyor. Ã?ünkü büyük yazarlar sanki aslında hiç yoklar gibi geliyor sadece isimleri var bu iÅ?ten özellikle keyif almaya baÅ?ladım. |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Walter
Yönetici
|
Posted:
Thu Nov 25, 2010 6:10 am |
|
Ä°nanamıyorum, beraber yazdıÄ?ımız öykünün bir kısımını deÄ?iÅ?tirip tamamen kendine mal etmenin bu kadarı olur. Ä°ndirmiÅ?tim okumuyordum ama Å?imdi bir göz atayım da ne göreyim. Bizim KaçaÄ?ın aynısı. Sadece benim oluÅ?turduÄ?um karakterlerin adı deÄ?iÅ?miÅ?. Alara Tamara. Kheran Kimbal olmuÅ?, Muphsar mupsar diye deÄ?iÅ?miÅ? Ã?nlü Kont Davis Marchans ise baÅ?ka bir adda. Zaten bizim yazdıÄ?ımız yazılar 200 sayfa ediyor eklediÄ?in olaylar nerdeyse aynı sonu biraz deÄ?iÅ?miÅ? Zal Alek ve Elana buluÅ?uyor onlarla...
http://www.frpnet.net/Inn-Of-FrpNet/viewtopic.php?t=1810
Buradaki öyküyle romana bakarsanız karakterlerin çoÄ?unun aynı olay örgüsünde olduÄ?unu fark edersiniz. Gerekirse sayfa sayısı da verebilirim. Ä°nsan en azından benim adımı koyar oraya. Ä°sim deÄ?iÅ?tirmekle bir iki olay deÄ?iÅ?tirmekle olay deÄ?iÅ?miyor. Ben sana söylüyordum o iblis bebeÄ?i kurguyu ben oluÅ?turdum o hikayede. Bunu biliyorsun yaptıÄ?ın emek hırsızlıÄ?ından baÅ?ka bir Å?ey deÄ?il. Sen kendi baÅ?ına da iyi romanlar yazabilirsin. Bunu yapman ve bu Å?ekilde yayınlaman kendine mal etmen ne kadar doÄ?ru.
Denecek bir Å?ey yok, her Å?ey ortada zaten, yazık bir Å?ey diyemiyorum....
Bir kaç güne bir Å?ey yapmazsan koyduÄ?un Xasiork yayınevine bu durumu belirteceÄ?im ayrıca... |
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur. |
|
Back to top |
|
|
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Nov 25, 2010 6:38 am |
|
Walter wrote: |
Ä°nanamıyorum, beraber yazdıÄ?ımız öykünün bir kısımını deÄ?iÅ?tirip tamamen kendine mal etmenin bu kadarı olur. Ä°ndirmiÅ?tim okumuyordum ama Å?imdi bir göz atayım da ne göreyim. Bizim KaçaÄ?ın aynısı. Sadece benim oluÅ?turduÄ?um karakterlerin adı deÄ?iÅ?miÅ?. Alara Tamara. Kheran Kimbal olmuÅ?, Muphsar mupsar diye deÄ?iÅ?miÅ? Ã?nlü Kont Davis Marchans ise baÅ?ka bir adda. Zaten bizim yazdıÄ?ımız yazılar 200 sayfa ediyor eklediÄ?in olaylar nerdeyse aynı sonu biraz deÄ?iÅ?miÅ? Zal Alek ve Elana buluÅ?uyor onlarla...
http://www.frpnet.net/Inn-Of-FrpNet/viewtopic.php?t=1810
Buradaki öyküyle romana bakarsanız karakterlerin çoÄ?unun aynı olay örgüsünde olduÄ?unu fark edersiniz. Gerekirse sayfa sayısı da verebilirim. Ä°nsan en azından benim adımı koyar oraya. Ä°sim deÄ?iÅ?tirmekle bir iki olay deÄ?iÅ?tirmekle olay deÄ?iÅ?miyor. Ben sana söylüyordum o iblis bebeÄ?i kurguyu ben oluÅ?turdum o hikayede. Bunu biliyorsun yaptıÄ?ın emek hırsızlıÄ?ından baÅ?ka bir Å?ey deÄ?il. Sen kendi baÅ?ına da iyi romanlar yazabilirsin. Bunu yapman ve bu Å?ekilde yayınlaman kendine mal etmen ne kadar doÄ?ru.
Denecek bir Å?ey yok, her Å?ey ortada zaten, yazık bir Å?ey diyemiyorum....
Bir kaç güne bir Å?ey yapmazsan koyduÄ?un Xasiork yayınevine bu durumu belirteceÄ?im ayrıca... |
Walter ben senin yazdıÄ?ın hiçbir yazıyı kullanmadım bu romanda. Sana da söylemiÅ?tim, senin yazdıÄ?ın kısımları ayıkladım, roman yapacaÄ?ım diye. Senin fikrin Jusitar günlükleri dediÄ?in Å?ekilde bambaÅ?ka bir dünyaya doÄ?ru ilerletmekti hikayeyi, ben ise baÅ?ka Å?ekilde düÅ?ündüm kurguyu. Romanın giriÅ?i kaçaktaki gibi baÅ?lıyorsa da, hiç de aynı devam etmiyor bir kere. (isteyen kontrol etsin) Ã?amur atıyorsun izi kalsın. Senin bu sivriliklerinden bana gına geldi artık.
Benim birkaç yıldır yazdıklarım ortada, senden hikaye çalmaya ihtiyacım yok.
. |
|
|
Back to top |
|
|
Walter
Yönetici
|
Posted:
Thu Nov 25, 2010 7:09 am |
|
Astergorth Kalesi nedir ? Ä°blis bebeÄ?i nedir.. Muphasarı Mupsar yapmak nedir ? Adam kiralık katil yaptıÄ?ı iÅ?ler aynı, olayın kurgusu aynı o olayı beraber kurgulamadık mı ? Aynı kurguda gitmiyor mu olay ? Bu kadar mı umarsız olabiliyorsun ? O zaman lise öÄ?rencisiydim, biraz deÄ?iÅ?tirsem ne olacak diye mi düÅ?ündün ?
Batı, ya sen hatırlamıyor musun sen de takib ederdin Kaçak adlı öyküyü, bilirsin Muphasar'ı da Kontu da Kheranı da bir baksan bile ilk kısımlarının biraz deÄ?iÅ?tiÄ?ini bir de son kısımlarının biraz deÄ?iÅ?tiÄ?ini görürsün ortsı komple beraber yazılıp kurgulanılan Å?eyler...
Ä°lerletmek deÄ?il Justisar oluÅ?tu o öyküden sonra zaten orjinali öyle öykünün bir daha bak istersen. Ben uydurmuyorum hiç bir Å?eyi bu durumu görünce ne kadar kötü oldum anlatamam. Daha yeni KaçaÄ?ı canlandıralım Kulaktan kulaÄ?a güzel bir ortak öyküyle beslenir aktifleÅ?ir diyordum. MeÄ?er bundan dolayı kabul etmemiÅ?sin...
Ben ne diye çamur atyım gerçek ortada, |
|
Back to top |
|
|
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Nov 25, 2010 7:45 am |
|
.
Gece gece moralim bozuldu, stres doldum. Aylarca emek harcadım, her kelimesini ilmek iÅ?ler gibi, cümleleri defalarca kontrol ederek, ve "her kelimesi bana ait olmak üzere" okuyanlara keyif verecek bir roman oluÅ?turdum. Evet kitabın giriÅ? kısmı için bir ortak öyküden ilham aldım, ama yalnızca kendi yazdıÄ?ım kısımları kullandım! Kendi yazdıklarımı!.. Å?imdi o arkadaÅ? geliyor bana emek hırsızı diyor. Meyve veren aÄ?aç taÅ?lanır derler ya.
Linki vermiÅ? zaten arkadaÅ?; romanımı okumuÅ? olanlar varsa o linkteki öyküyle karÅ?ılaÅ?tırsınlar, kararlarını versinler. Gerçi bu roman asla basılmayacak, zaten ücretsiz e-kitap olarak yayınlandı. Ama forumda dönen hikaye ile farklı olduÄ?una bütün okuyucularımı temin ederim. Ortak öyküden kendi yazdıÄ?ım kısımları kullanmakta sakınca görmedim, bu da benim salaklıÄ?ım oldu, bu üzüntüyü yaÅ?ayacaÄ?ımı bilseydim asla (kendi emeÄ?im de olsa) kullanmazdım.
. |
|
|
Back to top |
|
|
Walter
Yönetici
|
Posted:
Thu Nov 25, 2010 7:59 am |
|
Dwaxer, lütfen bana frpnette Pmle attıÄ?ın, Ä°blis durumu ile ilgili nasıl yapalım bu olur mu diye sorduÄ?un mesajları hala saklıyorum. Tesadüfen kalmıÅ?lr ama iyiki de kaalmıÅ?lar.
- iki hikayede bir iblis taÅ?ı yok mu ,
- Ä°ki hikayede bir hapishane kaçaÄ?ı yok mu ? o taÅ?ı bulmuyor mu ? bir büyücden yrdım alıp kaçmıyor mu ?
- iki hikayede bu kaçaÄ?ın peÅ?ine ödül avcısı takılmıyor mu ? Adı muphasar deÄ?il mi ?
- İki hikayede de Astergorth Kalesinden adam kaçırılmıyor mu ?
- Ä°ki Hikayede de.... diye baÅ?layan cümle çok..
En azından bunu yazarken ufakda olsa adım geçmeliydi, yeni e kitap yaptırtmıÅ?sın. eKÄ°M 2010 diyor en azından söylenir bu metin yaptırıyorum sorun olur mu diye. Hepsini kendin yazmıÅ? gibi göstermiÅ?sin olay budur sözüm yok daha fazla...
Link verilmiÅ?tir, isteyen kontrol etsin ortaklıkları.... |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Thu Nov 25, 2010 8:36 am |
|
ArkadaÅ?lar bir Å?ekilde bir karÅ?ılıklı anlaÅ?mazlık olmuÅ?.
Ne kitabı ne ortak hikayeyi okumadıÄ?ım için hiçbir fikrim yok açıkçası ne olup bittiÄ?i hakkında.
Ä°ltiraf ediyorum bir fikrim olsaydı da aynı Å?eyi yapardım.
Benim buradaki konumumun sitenin zarar görmesini engellemek olduÄ?unu takdir edersiniz.
Walter da dwaxer da sitemiz için deÄ?erli insanlardır. Dilerim anlaÅ?mazlıklarını bir Å?ekilde çözerek bu iÅ?i tatlıya baÄ?larlar ve bunu siteye yansıtmazlar.
BaÅ?lıÄ?ı Å?imdilik kitliyorum. Herhangi birisine haksızlık olmaması için mesajları Å?u anda silmiyorum. TartıÅ?ma bir süre sonra dinecektir diye umuyorum o zaman baÅ?lık açılabilir tekrar. Konuyla zaten bundan sonra moderatör arkadaÅ?ım ilgilenecektir. |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
|
|