Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - AkÅ?amın Å?arkısı Hakkında
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

AkÃ…?amın Ã…?arkısı Hakkında View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 1:40 am Reply with quoteBack to top

Aslında hem biraz Å?iir hem biraz hikaye yazmak istedim. Kafamda da komple bir konu yoktu. Bunun için en güzel yer de kulaktan kulaÄ?a olur diye düÅ?ündüm. Konunun kendiliÄ?inden geliÅ?mesi daha hoÅ? olabiliyor.

Hikayeyi devam ettirenler olursa sevinirim. Bir de pek sık hikaye yazmayan birisi olarak yorumları duymak mutlu eder.

Bir de isim bulmakta zorlandım. Hikayenin geliÅ?imine göre ismi deÄ?iÅ?tirebiliriz. Yazmayı tamamladıktan sonra aklımda hala bir isim yoktu öylesine yazdıÄ?ım kısıma göre bir isim koydum. Ä°letki aÅ?amalrda önerilere açıktır =)

Walter
    Yönetici

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 5:41 am Reply with quoteBack to top

Ã?stad, gerçekten çok güzel yazmıÅ?sın betimlemeler, akıÅ? ve davranıÅ? bir harika, bir eleÅ?trim çok çabuk geçilmiÅ? gibi geldi çocuk ile hayut kısmı ama o hiç çarpmıyor gözüne insanın, melodiyle uyutan ozan,

hey gidi hey Zamanında ilk ozanlarla böyle tanıÅ?mıÅ?tım, o anımı getirdi aklıma devamını yazmamak için zor tuttum kendimi, lakin bu öyküye de baÅ?lamak olmaz diye düÅ?ünüp geri çekildim sadece izleyeceÄ?im umarım güzel bir öykü akar ozanın sesinden...

Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 7:02 am Reply with quoteBack to top

Bir zorunluluk gibi düÅ?ünme walter. KeÅ?ke tutmasaydın.

Sürekli devam etme zorunluluÄ?u yok biliyorsun burası epey serbest bir yer. Bir kere katılım bile katılımdır.

EleÅ?tirilerinde haklısın. Bazı yerlerin üzerinde daha fazla durabilirdim. Bazı Å?eyleri de daha çok anlatabilirdim.

Ama bir dereceye kadar olayları bulanık bırakmamın sebebi Kulaktan KulaÄ?a'ya has sanırım. Yani Bu iÅ?in asıl eÄ?lencesihikayenin baÅ?kaları tarafından da Å?ekillendirildiÄ?ini izlemek. Ben de kulaktan kulaÄ?aya yazarken kritik bazı noktaları boÅ?lukta bırakmayı seviyorum bir sonraki yazacak olana bir nevi kıyak gibi. DoÄ?rudan kullanabileceÄ?i bir malzeme bırakmak hoÅ?uma gidiyor.

Mesela karakterin adı, hikayenin geçtiÄ?i dünya ile ilgili hiçbir Å?ey yok. Gerçek dünya mıdır orta çaÄ? mıdır fantastik bir dünya mıdır. Bilinen dünyalardan birisi midir. Sadece kılıç ipucu verebilir. Ama iÅ?i iyice abzürdleÅ?tirmek isteyen birisi hikayeye devam ederek atıyorum günümüz dünyasında kılıç taÅ?ıyan manyak iki hayduttan da bahsedebilir.

Hatta bazen kulaktan kulaÄ?a öykülerinde o boÅ?luklar öyle bir tamamlanıyor ki. Bir bütünlük oluÅ?turduÄ?u halde sadece ilk mesajla iki mesajı birden okumak arasında dünyalar kadar fark oluyor.

Å?iirim pek iyi olmadı. En azından istediÄ?im kadar. Aslında Å?iirden çok Å?arkı demek lazım. Kendi kafamda bir melodiye uydurarak yazdım ama melodi yazarak anlatılmaz sizin de kendi melodiniz olur umarım.

Yorum ve devam isterim =)

catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 7:57 am Reply with quoteBack to top

zevkle okudum da ozan bir karakteri yazamam ben herhalde, eÄ?er bu öyküye devam yazarsam baÅ?ka bir karakter eklerim baÅ?kaları ya da sen efla bu ozan karakteri ilerletirsin aslında ben nedense sonlarına doÄ?ru karakteri bir leprikon olarak hayal etmeye baÅ?ladım ne alakaysa. neyse sürükleyici olmuÅ?, ben tam tersi detayların yerinde olduÄ?unu düÅ?ündüm daha fazlası biraz fazla olurdu bence ama tabi bu kısım zevkler ve renklerle alakalıdır, yazara ve okuyucuya göre deÄ?iÅ?ebilir düÅ?ünceler. Smile

eÄ?er ben devam yazarsam cidden baÅ?ka ve tamamen deÄ?iÅ?ik bir karakter eklerim bilginize... Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 8:13 am Reply with quoteBack to top

TeÅ?ekkür ediyorum yorumlar için. Sizler gibi yazar arkadaÅ?ların yorumları deÄ?erli özellikle benim gibi pek sık hikaye yazmayan biri olarak...

Ama sanırım devam etme konusunda bir çekince var. Nedenini tam bilmiyorum. Bence ozan karakteri yazamamak için hiçbir neden yok. Hem nasıl ki iyi oyuncu her rolde oynamalıysa iyi yazar da herÅ?eyi yazar. Ben sizin yazabileceÄ?inize güveniyorum Å?ahsen =) Neticede ben bile hikaye yazmıÅ?ım.

Å?iir Å?arkı da görmek isterim tabi ama çok düÅ?ündürecek bir konu olursa o kısımları atlayabilirsiniz. Sadece müzikle geçebilirsiniz ya da ne bileyim sonra Å?arkısını söylemeye baÅ?ladı deyip bırakabilirsiniz.

Katılın bence =)

Walter
    Yönetici

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 8:23 am Reply with quoteBack to top

Sorun Ozan karakter yazmak ya da yazamamk deÄ?il ki Efla, yazarız evelallah elimizde bir Nickoy var çok Å?ükür, zor deÄ?il yazmak da. Ben bu hikayeye de atlarsam Dört atlı, Valcardo Rafuj ve Ã?lülerin Bekçisi gibi hikayelere yazmam neticesinde burayada yazmam bana aÄ?ır geleceÄ?ini düÅ?ündüÄ?üm için,

Bir devam etsin bakalım yine bir karakter sokarım bende rahat durmam açıkcası... =)

KutsanmıÅ? KiÅ?i

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 6:39 am Reply with quoteBack to top

anlatımın gayet güzel bence ama cümlelerin çok kısa, soluk soluÄ?a okumak gerekirken soluklana soluklana okumak zorunda bırakıyo. Å?iirleriyle birlikte çok hoÅ? bir hikaye, aynı güzellikte devam ettirilir ve devam ettirenlerden birisi olurum umarım.

Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 6:46 am Reply with quoteBack to top

scythe wrote:
    anlatımın gayet güzel bence ama cümlelerin çok kısa, soluk soluÄ?a okumak gerekirken soluklana soluklana okumak zorunda bırakıyo. Å?iirleriyle birlikte çok hoÅ? bir hikaye, aynı güzellikte devam ettirilir ve devam ettirenlerden birisi olurum umarım.

TeÅ?ekkür ediyorum.

Aslında yazdıklarımı son derece yalın tutmayı seviyorum. AÄ?dalı, söylenen sözlerin söylenmek istenen Å?eyin çok ötesine geçtiÄ?i ve anlaÅ?ılmasını engellediÄ?i cümleleri pek sevmiyorum.

Ama yazdıÄ?ıma tekrardan bakınca hak verdim. Gerçekten kısa cümleler hayli var. Yalınlıktan biraz öte olmuÅ?. Neticede okumayı öÄ?renenler okusun diye masal yazmıyoruz. Bir dahaki sefere biraz daha sürekli cümleler denerim.

Zaten belki de mesele sadeliÄ?i kaybetmeden cümleki karmaÅ?ıklaÅ?tırmadan göz dolduran cümleler kurabilmek.

Bekliyorum efenim. Devam ettirecek olanlar Ã…?eref verecekler =)

scythe
    KutsanmıÅ? KiÅ?i

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 7:06 am Reply with quoteBack to top

hikayenin ucu açık, her yere çekilebilir gibi duruyo Å?imdilik. ben yazana kadar birileri yazmazsa,ben yazdıÄ?ımda, senin aklındakinden çok uzaÄ?a çekmem umarım.)

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sun Dec 12, 2010 10:14 am Reply with quoteBack to top

elektrikler kesilince korktum gitti sandım o kadar yazdıklarım bu yüzden kısa kestim, daha fazla yazamadım. umarım ana karakterin ismi kabul edilesidir, olmadı deÄ?iÅ?tirebilirsiniz hatırlamadıÄ?ında karÅ?ı taraf kendisi öylesine bir isimle de seslenmiÅ? olabilir. KarÅ?ı taraf ne diyecek orası devam edene kalsın dedim... Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum