Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - �lülerin Bekçisi - �zgür Bir Adam
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Ãƒ?lülerin Bekçisi - Ã?zgür Bir Adam View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Walter
    Yönetici

PostPosted: Sun Nov 21, 2010 6:49 am Reply with quoteBack to top

“Ne diyebilirim ki kendim hakkında artık kelimeler kifayetsiz… Sözcükler boÃ…?, içi dolu deÄ?il hiçbirinin bazı Ã…?eyleri dolduran tek Ã…?ey geçmiÃ…?ten gelen hayaletler… Nedeni nedir bunun ölümsüzlük ya da baÃ…?ka bir Ã…?ey mi bilmiyorum… Bir zamanlar Ã?lülerin Bekçisiydim artık neyim bilmiyorum.”
    Wallace Greece

Image

Ã?lülerin Bekçisi – Ã?zgür Bir Adam*

Not= Bu hikaye Justisar Günlüklerinin bir parçası deÄ?ildir. Nickoy Waldemer tarafından kaleme alınmamıÅ?, Walger Harwart tarafından, Bir kitabın içine yazılmıÅ?, yaÅ?am hikayesi Å?eklinde bulunmuÅ?tur. Fakat hikaye Justisarda geçmektedir, yazanın Greece'in kendisi olduÄ?u düÅ?ünülmektedir...

Artık, köhne harabeler yoktu, kalın sis, yıkık binalar, onlar… Onlar tamamen gitmiÃ…?ti. BaÃ…?ka bir yaÃ…?amda kalmıÅ?tı. Ã…?imdi yürüdüÄ?ü yol; eski yıpranmıÅ? çorak toprakların arasında belli belirsizdi. Ã?stünde parlayan güneÃ…?, unuttuÄ?u zamanlardan bile daha sıcaktı. Yüzüne vuran, sıcak rüzgar pelerinini uçuruyordu. Uzun zamandır ilk kez terliyordu ve bundan dolayı gerçekten mutluydu.

Artık ölüler, huzur bulamamıÅ? ruhlar, onu ziyarete gelen güç hastası büyücüler, kendini güçlü sanan savaÅ?çılar yoktu. Artık bir harabeye hapis olmak yoktu.

Sonunda �zgürdü. �zgür bir adam..

Greece, adı buydu. Uzun zamandır tek hatırladıÄ?ı Ã…?ey buydu. Wallace ya da Wallark Greece, eski bir isim, bu ismi hatırlayan çok az kiÃ…?i saÄ?dı hala, söylese bile etki etmezdi. Artık önemsiz biriydi bunu da arzuluyordu zaten. Bu yüzden eski odasından çok az Ã…?ey alıp çıkmıÅ?tı. Ufak bir çanta pelerininin içinde, her zaman sevdiÄ?i ve tekrar tekrar okuduÄ?u “Cesaretin Gölgesinde” adlı çok eski bir kitap, birkaç parça kaÄ?ıt, biraz ip, iki büyük matara su, Bir Küçük Matara da kutsal “gümüÅ?” su, ayrıca üç küçük hançeri vardı. Bunları fırlatmak için kullanıyordu ama asıl büyük hançerleri ayrı yerlerdeydi biri iç kemerliÄ?e takılmıÅ?tı diÄ?eri ise uzun sivri botunun içindeydi. GerekmediÄ?i zaman asla çift hançerini kullanmaz tek hançerle dövüÅ?ürdü.

Yol güneye doÄ?ru kıvrılıyor gittikçe daha da çoraklaÅ?an ve çöle dönüÅ?en topraklara doÄ?ru gidiyordu. Arkasında, Yosun Tutmaz yamaçlar vardı oranın eteklerindeydi harabeleri, oraya gitmek istemiyordu ama güneydeki çöle de gitmek istemiyordu suyu yoktu. Evet, susuzluk gibi Å?eyler onu öldürmezdi ama zayıf düÅ?ürebilirdi. Evet, susuzluk onu öldürmezdi ama kalbine saplanan bir kılıç öldürebilirdi.

Elini çenesine götürdü, Tırtık tırtık uzamaya baÅ?lamıÅ? sakalını kaÅ?ıdı, ne yapmalıydı ? İçinde garip bir heyecan hissi uyandı. Bu garip bir histi sanki kaybolmuÅ? gibiydi. Ä°ki bin yıl önce burası yeÅ?illik bir alandı. Å?imdi ise nerdeyse çöle dönmüÅ?tü. Ä°ki bin yıl önce güçlü bir konumdaydı, ama ortalama bir savaÅ?çıydı. Å?imdi ise konumu falan kalmamıÅ?tı ama artık güçlü bir adamdı. Tanrılar ona lanet de güç de baÄ?ıÅ?lamıÅ?lardı.

Sol tarafında ufak bir çıtırtı duydu. Sol ayaÄ?ını hareket ettirerek, döndü. Ã?antasının içerisinden ufak bir hançer çekip çıkararak, fırlattı. ParmaÄ?ının ucu hedefini gösteriyordu ve saÄ? ayaÄ?ını hiç kımıldatmamıÅ?tı. Ufak bir vikleme duyuldu. TavÅ?an, diye düÅ?ündü. Ã?nemli bir Å?ey deÄ?il, yavaÅ? yavaÅ? ilerledi. Hançeri hayvanın boÄ?azına saplanmıÅ?tı. Tam hançerini alacaktı ki duraksadı, yanlıÅ? olan bir Å?ey vardı. Etrafına baktı kayalık ve çorak bir alandı, TavÅ?anın rengi ise beyaz, burada o kadar yol yürümüÅ? canlıya rast gelmemiÅ?ti. Ä°blisler, buradaki bütün canlıların kökünü kazımıÅ?tı, Bu hayvan bir tuzaktı, basit ama ölümcül bir tuzak. Bir adım geriye çekildi.

O anda iki tane sicim gibi ip, tavÅ?anın olduÄ?u yere doÄ?ru savrulmuÅ?tu. Ä°p Hançerini çıkarmadan biri bacaklarını diÄ?eri de boynunu hedef alan iplerden yana doÄ?ru takla atarak kurtuldu. Ä°ki ip, iki kiÅ?iler miydi ? O sırada kayanın üzerinden üzerine doÄ?ru sıçrayan kel, ve yarı çıplak adamı gördüÄ?ünde yanıldıÄ?ını anladı. Eline geniÅ? bir topuz vardı, kalın kasları kabarmıÅ? bütün hiddetiyle on doÄ?ru saldırıyordu.

Bu adam için hançerini bile çekmeye deÄ?mezdi.

Kenara çekildiÄ?inde tavÅ?anın olduÄ?u yere indirdi, dev adam topuzunu. Toprakta derin bir yarık açılmıÅ? tavÅ?an nerdeyse posaya dönmüÅ?tü. Greece, geriye çok rahat çekilmiÅ?ti. DirseÄ?ini sertçe dev gibi barbarın karnına geçirdi. Barbar darbenin etkisiyle geriye doÄ?ru fırlayarak, silahını bıraktı. AÄ?zından, köpüklü kan fıÅ?kırmıÅ?tı. Ã?ç kaburga kemiÄ?ini kırdım biri ciÄ?erini deldi diye düÅ?ündü. DüÅ?üncesi ona doÄ?ru gelen ince iplerle kesildi. Keskin gözleri kayaların arkasından ona ip atanları gösterdi. Hızlı bir sıçrayıÅ?la kayalardan kayalara atlayan Greece hançerini çekti, ipleri hançeri ile, kesmek için hançeri savurduÄ?unda iplerin kesilmediÄ?ini diÄ?er ipin elinde ince bir kesik açtıÄ?ını fark etti.

Demek o iplere denk gelseydi iki ye bölünecekti. Artık Justisardaki adamlar dövüÅ?meyi öÄ?renmeye baÅ?lamıÅ?lardı. Ä°plerden hızıyla sıyrıldı, iki adamın arasına sıçrayarak indi. Ã?ok iyilerdi ama yakın dövüÅ?te tamamen kusurluydular. Hançerinin iki seri darbesiyle ikisi de kan içinde yere yıÄ?ıldılar. Cesetleri incelemek için, eÄ?iliyordu ki baÅ?ının üzerinden bir enerji dalgası geçti arkasındaki kayayı, parçaladı. Kayadan dökülen ufak toz ve taÅ? parçacıkları, arasından kalkan Greece karÅ?ısında duran eli asalı yüzü peçeli surete öylece baktı.

Kahverengi kukuletasının altından kaÅ?larını çattı öÄ?le güneÅ?i gri gözbebekleri, olmayan gözünü aydınlattı. Derin ve içten gelen sesi öfke doluydu.

“Büyücülerden nefret ederim.”

* Ã?lülerin Bekçisi bir seridir, Wallace Greece ilk yazısı 2003 yılında Ã?lülerin Bekçisi adıyla yazılmıÅ?tır. Sonra seri altı bölüm halinde sürmüÅ?tür. Ayrıca Ã?lülerin Bekçisi BaÅ?langıç adıyla Greece'in geçmiÅ?ini anlatan hikayesi 2007 yılında yazılmıÅ?tır.

Last edited by Walter on Thu Dec 16, 2010 9:58 am; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Walter
    Yönetici

PostPosted: Thu Nov 25, 2010 11:15 am Reply with quoteBack to top

Büyücü, uzun ve gri renkli kumaÅ?lara sarılmıÅ?, yüzünü üzerinde AFG harfleriyle boyanmıÅ? bir peçe ile örtmüÅ?tü. Elinde kısa ama kalın tahta bir asa vardı. Siyah sürmeli gözleri öfkeyle kısılmıÅ? gibiydi. Bu bir kadındı, gözlerinden ve kirpiklerinden bu anlaÅ?ılabiliyordu. Bol Kıyafetlerinden vücut hatları görünmüyordu ama duruÅ?u ve gözleri onu ele veriyordu.
    Ama Greece cinsiyete önem veren birisi deÄ?ildi….

Hançeri sol eline alıp, Sol ayaÄ?ından Destek alarak hızla ileriye atıldı. Amacı mesafeyi kısaltmaktı. Uzun zamandır büyücülerle dövüÅ?tüÄ?ü için mesafenin hayati sonuçlar doÄ?urabileceÄ?ini görmüÅ?tü. Büyücülerden Nefret ederdi çünkü büyü onu kılıçtan daha kolay öldürürdü.

Hızlıca ilerlemesine kadın büyücü bir tepki veremeden. Greece saldıracakmıÅ? gibi, sol elini ileri hareket ettirdi. Kadın bir adım geriye çekildiÄ?ine, SaÄ? elini yere koyup o elinden destek alarak yumruk mesafesinden kaçan Kadının böÄ?rüne tekmeyi geçirdi. Darbe kadını saÄ? yanından yakalayıp o yöne doÄ?ru savurmuÅ?tu.

Greece çevik bir hareketle doÄ?rulurken yüzünü buruÃ…?turdu. Bu tekme tam bir baÃ…?arısızlıktı, kadının bir kemiÄ?ini bile kıramamıÅ?tı. PaslanmıÅ?tı, antrenmanlarını aksatmaması gerekirdi. Greece kadına doÄ?ru yürürken büyücü kadın emekleyerek kalkmaya çalıÅ?ıyordu. Yüzündeki peçe bir tarafa uçmuÃ…? esmer güzel yüzü ortaya çıkmıÅ?tı. Greece yanılmamıÅ?tı bu bir kadındı. Ä°nce dudaklarının kenarında kan birikmiÃ…?ti. Yüzünde aldıÄ?ı darbenin acısı görülebiliyordu. Greece’in üzerine geldiÄ?ini görünce, hızlı hızlı bir Ã…?eyler söylemeye baÃ…?ladı. Greece’in anlamadıÄ?ı bir dilde konuÃ…?uyordu, yalvarıyor muydu bilmiyordu. Belki öyleydi, Greece hançerini kaldırdı. Ne söylediÄ?i önemli deÄ?ildi, acımak bu dünyada sadece ölüm getirirdi.

“Yapma bunu Yabancı.” dedi, bir ses arkasından Greece hızla arkasını döndü, ona bu kadar sessizce nasıl yaklaÃ…?abilirdi. Kukuletasının arasında gizlediÄ?i gözleriyle, arkasından sessizce yaklaÃ…?abilmiÃ…? adama baktı.

Adam bir Kaya çıkıntısının üzerinden, onlara bakmaktaydı. Ã?ölden gelen rüzgar onun omzuna ve boynuna baÄ?ladıÄ?ı aÄ?zını ve burnunu kapatan poÃ…?usunu uçuruyordu. Onun dıÅ?ında belden yukarısı çıplaktı, Greece’in dikkatini omzuna tünemiÃ…? bir Ã…?ahin ile Ä°nce kemerin yanında bulunan ucu kancalı kılıçlar çekti. Bu garip bir adamdı. Ortak lisan konuÃ…?abiliyordu anlaÃ…?ılan yerde yatan kadın gibi deÄ?ildi. Gülümsedi.

“O kadın sana saldırmıÅ? olabilir, sen ona karÃ…?ılıÄ?ını verdin.” dedi Adam yavaÃ…? bir Ã…?ekilde “ Ã…?u an savunmasız, öldürmemen gerekir. Buradan sadece geçiyordum bu olayla baÄ?lantım yok. Ama Ã…?u durumda karıÅ?mak zorundayım.”

Greece, ayaÄ?ını kaldırarak, kadının göÄ?süne bastırıp onu olduÄ?u yere çiviledi. AyaÄ?ının tek bir hareketiyle kalbini durdurabilirdi kadının “ Bana ne yapacaÄ?ımı söyleme cüretini sana kim verdi ?” dedi Greece uzun zamandır biriyle konuÃ…?madıÄ?ı için acemice söylemiÃ…?ti bu cümleyi.

“YaÃ…?amın gücü,” dedi Adam ellerini havaya kaldırdı. “Bugün yeterince kiÃ…?i öldürmedin mi yabancı, bu kadını öldürmemek varken. Neden bir yaÃ…?ama son veriyorsun. O kadın belki birinin karısı belki birinin annesi, birinin kız kardeÃ…?i, Buraya ne Ã…?artlarla geldiÄ?ini biliyor musun ? Ã?lüm bir hançer darbesi kadar basit deÄ?ildir yabancı.”

Greece bu cümleye ilk baÃ…?ta gülümsedi. Sonra gülmesi Ã…?iddetlenerek bir kahkahaya dönüÅ?tü. Bir Ã?lülerin Bekçisine yaÃ…?amın deÄ?erini mi anlatmaya çalıÅ?ıyordu. Kahkahası etrafa yayıldı, Kayalrın arasında çirkin kuru bir kahkaha. “Sen ölümün yaÃ…?amın deÄ?erini ne kadar iyi biliyorsun ahmak, Bu bir kız kardeÃ…? mi ben kız kardeÃ…?imin ölümünü gördüm, bu bir anne mi ben annemin ölümünü gördüm. Bu bir sevgili mi, sevgilim kollarımda ölümünü gördüm. Gözlerden yaÃ…?amın çekiliÃ…?ini bedenin soÄ?umasını, kiÃ…?ilerin boÃ…? bir kabuÄ?a dönüÅ?mesini gördüm. Ben bir deÄ?il bin ölüm gördüm, ben bini bir kez deÄ?il her gün gördüm. Sen mi bana ölüm hakkında ders mi vereceksin ?”

Bu sözler üzerine uzun zamandır öfkeyi derinliklerinde hisseden Greece kadını bırakarak adamın üzerine atıldı. Adam ilk darbesini sakince iki kılıcını da çapraz Ã…?ekle getirerek karÃ…?ıladı. Greece, eÄ?ilerek diz kiriÃ…?ine bir tekme savurdu. Adam dizini kaldırarak darbeyi karÃ…?ıladı. Hızla Ä°ki kılıcını da Greece’in boynuna doÄ?ru savurdu. Ã?lülerin bir zamanki bekçisi karÃ…?ılanan ayaÄ?ından destek alarak diÄ?er ayaÄ?ıyla rakibinin göÄ?süne bir tekme yerleÃ…?tirdi. Böylece kılıçlar tam boynuna inmeden Adam geriye doÄ?ru savruldu ama düÅ?medi.

“Adın ne senin ?” dedi Greece, uzun zamandır bu kadar iyi bir dövüÅ?çü görüyordu. Nerdeyse O mavi gözlü adam kadar iyiydi.

Nefesini düzene sokmaya çalıÅ?an adam “Ben Zeyd, Ren Zeyd, bir çöl insanıyım. Y a sen… ya sen kimsin yabancı ?”

“Ben Greece, senin anlatacaÄ?ın ölümlerin çok ötesini görmüÅ? bir adam.” diyerek saldırdı. Kayanın yan yüzeyinden destek alarak adama doÄ?ru sıçradı. Zeyd kılıçlarını savunma durumuna getirse de geç kalmıÅ?tı. Omzunda bir kesik oluÃ…?muÃ…?tu. Greece durmadan saldırılarına devam ediyordu. Hançerinin bir darbesini. Son anda karÃ…?ılayan Zeyd’in gözlerinde korku belirmiÃ…?ti.

“Niye bana da saldırıyorsun Ã…?imdi Yabancı ?” diye baÄ?ırdı, Zeyd. “Ã?lümler bu kadar mı hayatının parçası olmuÃ…?, neden ölümden kurtulamıyorsun ?”

Greece, duraksadı, yıllardır bin yıllardır ölümdü hayatı, her yerindeydi, kendisi hariç herkes ölüydü. Hançerini savurdu, Zeyd bunu karÃ…?ıladıktan sonra iki kılıcını da döndürerek saldırmaya baÃ…?ladı. Kanca uçlu kılıçlardan kısa hançeriyle kurtulmaya uÄ?raÃ…?an, Greece ölümü, düÅ?ündü o kancalı kılıçların hepsi ölümdü, kılıcın savurması, hançerin saplanması hepsiydi ölüm. Greece, eliyle destek alıp bir döner tekme savurdu kılıcın ters tarafına. Zeyd’in sol elindeki kılıç bir tarafa fırladı.

Ã?lüm, o ölülerle beraberdi. Ã?lüler onu bırakmıyordu, ölüm onun yoldaÅ?ı hiç bırakmadıÄ?ı dostu olmuÅ?tu. Artık bu ölümleri istemiyordu, ama karÅ?ısında bir dövüÅ?, hançerle kılıcın çarpıÅ?ması, darbelerin savruluÅ?u. Ä°Å?te hoÅ?una giden Å?ey buydu. Kararını verdi, Zeydin kılıcının savuruÅ?unu, eÄ?ilerek savuÅ?turdu. Dönerek bir çelme taktı, rakibine. Zeyd bundan tek ayaÄ?ını kurtaramayınca yere düÅ?tü. Greece çöl insanının kılıç tutan koluna bastı.

“Sen bilge bir adamsın Zeyd.” Dedi Greece, Elindeki hançerin iki parmaÄ?ıyla tuttu, Arkasına bakmadan geriye hızlıca fırlattı. “Ama bazıları ölümü, yaptıklarıyla hak eder, Sen ölümü hak etmiyorsun ama o ediyor.”

Greece adamın koluna basmayı bıraktı. Zeyd’in yüzünde Ã…?aÃ…?kınlık okunuyordu, daha demin ki hayatını kurtardıÄ?ı kadın tam onlara büyü yapmak üzereydi ki bir hançer karnına saplanmıÅ? acıyla kasılmıÅ?tı Greece’in hançeriydi bu.

“Ben öldürmeyi seven bir Psikopat deÄ?ilim,” dedi Yere düÅ?en kadından hançerini alırken. “Dünyada ölmesi gerekenler ölmezse ölenler masumlar oluyor, O yüzden ben öldürüyorum neden biliyor musun birilerinin yaÃ…?aması için. Bu gün sen ben yarın bir baÃ…?kasının yaÃ…?aması için. O yüzden birileri ölmeliki diÄ?erleri yaÃ…?asın. Ancak denge böyle saÄ?lanır. ”

Yönetici

PostPosted: Tue Nov 30, 2010 9:37 am Reply with quoteBack to top

“Sen kimsin diye sormayacaÄ?ım ?” dedi Zeyd, baÄ?daÃ…? kurarak oturmuÃ…?, kolundaki kesiÄ?e toprak sürüyordu. “ Garipten gelen bir adamsın, üstelik hangi ırktan olduÄ?un bile anlaÃ…?ılmıyor.”

Greece, ayaktaydı. Onları öldürmeye çalıÅ?an büyücünün cesedinden ufak bir hançer bulup onu havaya atıp tutuyordu. “Garipten gelmekte nasıl bir deyiÃ…?tir, yıllar insanları nasıl da geliÃ…?tirmiÃ…? ?”

“Sen kimsin diye sormayacaÄ?ım çünkü sen kimsin demek senin durumunu tam karÃ…?ılamıyor.” dedi esmer Ã?öl Ä°nsanı, “Sen nesin demek daha doÄ?ru ?”

Greece, kısa sert bir kahkaha attı. “Fazla merak iyi deÄ?ildir biliyorsun, zamanın unuttuÄ?u yaÃ…?lı bir adamım ben, bir yere koyup bıraktılar beni. Bu çaÄ?dan bile deÄ?ilim. Hem senin gidecek yönün veya yolun yok mu ?”

“Ben ArayıÅ? içinde bir Gavurf’ım, yani GeçmiÃ…?i gören.” dedi Zeyd, gri gözlerini Ã?lülerin Bekçisine dikti. “Senin kim olduÄ?unu anlayamam sırf senin tenine dokunamadıÄ?ımdandır.”
    Hançeri çantasına atan Greece, garip görünüÅ?lü çöl insanına baktı. Kukuletasından gözleri gözükmüyorduysa bile, bakıÅ?larını hissettirebiliyordu sanki. “DokunamadıÄ?ın iyi olmuÃ…?, eÄ?er dediÄ?in doÄ?ruysa, iyi ki de dokunamadın diyebiliriz.”

“NedenmiÃ…? o ?”

“EÄ?er dokunsaydın öÄ?rendiklerin yüzünden akıl saÄ?lıÄ?ını önemli bir ölçüde yitirirdin.”
    Zeyd Ã…?aÃ…?kınlıkla karÃ…?ısındaki orta boylu güçlü bir beden yapısına sahip kukuletasını baÃ…?ına çeken normal bir insan gibi görünen adama baktı. Greece, sabit yıkılmaz bir heykel gibi duruyor çöl rüzgarı pelerinini dalgalandırıyordu. Bu gerçek olaÄ?anüstü bir Ã…?ekilde sakin duran çöl insanını bile sarsmıÅ? gibi görünüyordu. Ã?lülerin Bekçisi ani hareketle arkasına döndü sol elini kaldırdı “Sen bilge bir adamsın yolum güneye gidiyor, gelecekte karÃ…?ılaÃ…?ırsak , bu sefer daha da dostça davranacaÄ?ım.”

“Güneyde ölümden baÃ…?ka bir Ã…?ey yok yabancı,” dedi Zeyd, ayaÄ?a kalkmıÅ?tı yüzünde hala Ã…?aÃ…?kınlık okunuyordu. “Bir zamanlar elflerin gezdiÄ?i, büyünün dolaÃ…?tıÄ?ı o yerler kurumuÃ…? çöle ve benim barbar kabile yaÃ…?amlı halkıma ev sahipliÄ?i yapıyor.”
    Greece yürümeye devam ederken, “ Ã?lüm beni hiç bırakmıyor ki Ã?öl DerviÃ…?i, bırak beni orada da bulsun.”

Zeyd, bu cevabı duyunca baÃ…?ını olumsuz manada salladı, Greece yürüyordu araları açılıyordu ama yine de konuÃ…?tu. “ Sana sözüm Ã…?u, sanırım bir daha karÃ…?ılaÃ…?tıÄ?ımızda, benim için bunun bir anlamı olmayacak. O yüzden bu son konuÃ…?mamız, Ã?lümle boÄ?uÃ…?tuysan hala boÄ?uÃ…?acaÄ?ın manasına gelmez. Ã?lümün acıları, yaÃ…?amı yetiÃ…?tirdiÄ?inde kaybolur. “

Greece duraksadı “ Demek geçmiÃ…?i görebildiÄ?in kadar geleceÄ?i de görebiliyorsun, bir daha görüÅ?tüÄ?ümüzde anlamı olmayacak demek.” Bir an düÅ?ündükten sonra içten bir sesle aklına gelen ilk Ã…?eyi söyledi “Ã?yle olsun o zaman mezarına bir gül koyarım çöl derviÃ…?i..”

Zeyd yürümeye baÃ…?ladı, iki adam aksi istikamete doÄ?ru yol alıyorlardı. Yolları kısa süre içinde kesiÃ…?miÃ…? olsa da iki adam bir an içinde olsa birbirini anlamıÅ?tı. Ä°ki adam yürürken Zeyd bir Ã…?eyler mırıldandı, Birzda çölün rüzgarının da sayesinde. Zeyd’in dudaklarındaki gülümsemesi, ve sözleri Greece’in kulaklarına kadar ulaÃ…?tı

.........
    .........
    “ Gül deÄ?il, Karanfil koy, en sevdiÄ?im çiçek karanfildir…”
    ........
    ........

Yönetici

PostPosted: Sun Dec 05, 2010 11:27 am Reply with quoteBack to top

Derinden gelen bir kadın sesi acı çıÄ?lıkla baÄ?ırıyordu,

“Seni ömür boyu unutmayacaÄ?ım…..
    Her zaman seni hatırlayacaÄ?ım….

Greece gözlerini açtı, bir rüyadan uyanmıÅ? soÄ?uk çöl gecesine düÅ?müÅ?tü. Elini kurumuÃ…? dudaklarının kenarına götürdü. Gündüzler hava kavurucu sıcaktı, iki gün daha yürümüÅ?tü Zeyd’den ayrılalı. Bir olayla karÃ…?ılaÃ…?madan çöle girmiÃ…?ti. Elini çölün kumlarına daldırdı yumruÄ?unu çıkarıp yere kayan kum tanelerini izlemeye baÃ…?ladı.

Bu taneler, her bir zerresi bir yaÅ?am, ellerimden kayan yaÅ?amlar, hayatlar kadın erkek çocuk, hepsi yaÅ?ayan bir canlı, ellerinden kayıp giden bir Å?ey yapamadan. Tutmaya çalıÅ?tıÄ?ı hayatların elinden kayıp gitmesi. Sinirle kumu havaya fırlattı.
    Zeyd’in söylediÄ?i hayat neydi ki, yeni bir yaÃ…?am yaratmak ne içindi yok olmasını izlemek için mi öncekiler gibi. Ellerinden bu kumlar gibi akması için mi? Bu muydu onun kurtuluÃ…?u yıllar on yüz yıllar boyunca olmasın dediÄ?i tekrar olmasın dediÄ?i Ã…?eyin olması için mi bunu yapacaktı. Hiç sanmıyordu.

Ama bir sorun vardı. Ne yapacaktı?

Bir çaÄ?ın bile kenara atıldıÄ?ı Justisar da , ne yapacaktı k,. Hayatlar ellerinden birer birer kayıp giderken kendisi neydi ki. Neye dönüÅ?müÅ?tü, bir ölüm makinesine mi ? Artık her Å?ey için çok geç demek için bile çok geçti. O geç kalmıÅ? bir adamdı. Hızla hançerini çekti. GırtlÄ?ına bastırdı. O artık geç kalınmıÅ? bir ölümden baÅ?ka bir Å?ey deÄ?ildi. GırtlaÄ?ından, ince ince kan damlarlarken elleri titremiyordu. Belki onları bir daha görürdü. YaÅ?amın diÄ?er kıyısında, elleri titremiyordu. Bir an o çıÄ?lıÄ?ı duymasa kesinlikle yapacaktı.

Bu bir adam çıÄ?lıÄ?ı olsa umursamazı, bu bir kadın çıÄ?lıÄ?ı olsa yine umursamazdı ama bu çıÄ?lık bir çocuk çıÄ?lıÄ?ıydı. Hançerine baktı, kendisinden önce alacak birkaç can daha var gibi görünüyordu. Ä°lerde kum tepeciÄ?inin arkasından gelen sese doÄ?ru hızlı adımlarla ilerledi.

AÄ?ır bir koku, rüzgarla birlikte burnuna geldi, yıkanmayan insanların kokusu. Biraz ilerleyince gerçeÄ?i gördü bunlar köle tüccarlarıydı. Yıllardır deÄ?iÃ…?meyen bazı olaylar vardı, bu olayda deÄ?iÃ…?memiÃ…?ti. Büyük bir kafeste götürülen kölelerin çoÄ?u iÃ…?e yaramaz yaÃ…?lılardı bir kısmı ise sakattı, arkasındaki bıÅ? kafeslerden anlaÃ…?ılacaÄ?ı gibi tüccarlar iÃ…?lerini bitirmiÃ…? geliyorlardı. Muhtemelen Zeyd’in bahsettiÄ?i kabilelere satmıÅ?lardı. Greece diÃ…?lerini gıcırdattı, bunlar iÄ?rençti ama ne yazık ki daha da iÄ?renci gözlerinin önündeydi.

Å?iÅ?man bir köle tüccarı, on-on iki yaÅ?larında bir çocuÄ?u bir köÅ?eye çekmeye çalıÅ?ıyor çocuk direnince de çocuÄ?u dövüyordu. Gözlerinde açlıktan ve bakıÅ?larından ne yapmaya çalıÅ?tıÄ?ı belliydi. AnlaÅ?ılan çocukta bu durumu anlamıÅ?tı ki tüm gücüyle direniyor ısırıyor yumruk atıyordu. Greece çocuÄ?a baktı. Ã?ocuk kahverengi saçları ter ve kirle alnına yapıÅ?mıÅ?, zayıf ama atik vücudlu biri gibi görünüyordu. KaÅ?larını çatmıÅ? bütün gücüyle saldırıyor mavi gözlerinden ateÅ? fıÅ?kırıyordu sanki. Tüm gücüyle direbiyor ama Å?iÅ?man köle tüccarıyla baÅ? edemiyordu. Köle tüccarı gevrek gevrek gülüyor anlaÅ?ılan bu direnme onun hoÅ?una gidiyordu. Ã?ocuÄ?u çevirip arkasını döndürdüÄ?ünde, Greece daha fazla izlemeye gerek duymadı.

Bir anda köle tüccarının yanına vardıÄ?ında, hançerini çekmiÅ?, köle tüccarının çocuÄ?u tutan kolu yere düÅ?müÅ?tü. Köle tüccarı Å?aÅ?kınlıkla koran uzvuna bakıp acı bir haykırıÅ?la inlemeye baÅ?ladı. Ã?ocuk ise biraz Å?aÅ?kınlık birazda merak içinde yüzüne kan sıçramıÅ? halde kalakalmıÅ?tı. Tüccarın korumalarından biri, hızla ona doÄ?ru saldırdı. Kılıcın hantal savruluÅ?undan dönerek kurtulan Greece, hançerini adamın çenesinin altına sapladı. Ä°Ä?renç bir çıtırtı sesiyle hançer adamın beynine saplandıÄ?ında hançerini çeken Greece, bir diÄ?erinin ona doÄ?ru yayını gerdiÄ?ini fark etti. Onu umursamadan, diÄ?er gelen adamın baltasını savuÅ?turduktan kasıÄ?ındaki damarı kesti. DiÄ?er bir adam ona hançerleriyle saldırırken. Ona doÄ?ru gelen oku saÄ? elinin tersiyle yakalayıp karÅ?ısındaki, hançerli rakibinin sol akciÄ?erine sapladı. DiÄ?er elindeki hançerle adamın gırtlaÄ?ını kesti.

Greece ay ve arabaların kenarlarındaki meÅ?alenin ıÅ?ıÄ?ında kanlı hançeriyle ilerlerken, köleler baÄ?ırarak tezahürat ediyorlar. Kalan beÅ? tane koruma da Å?aÅ?kınlık ve korkuyla yaylarına asılıyorlardı. BeÅ? koruma yaylarını gerip oklarını saldıÄ?ında Greece zik zaklar çizerek harekete geçti. Ona doÄ?ru gelen bir oku saÄ? eliyle kırarak rahatça durduran, Greece hızla okçulara da hançerinin keskinliÄ?ini gösterdi.

Bütün korumaları öldürdükten sonra arabanın kenarından meÅ?aleyi aldı yorgun atlara baktı bunlar onları taÅ?ıyamazdı üstelik kendisi de ata binmeyi yıllardır unutmuÅ?tu. Ã?ocuk yanına geldiÄ?inde meÅ?aleyle ona doÄ?ru baktı. Ã?ocuk korkudan çok hayranlıkla ona bakıyordu. Köleler ise onu bir tanrı gibi görmüÅ?lerdi. Ona yalvarıyorlardı tezahürat ediyorlardı.

“Onlar seni Tanrı gibi görüyorlar ?” dedi çocuk , Greece’e doÄ?ru bakarak. “

Ya sen ne olarak görüyorsun ?”

“Ben seni bana dövüÅ?meyi öÄ?retecek beni bir daha bu duruma düÅ?mememi saÄ?layacak bir
    hoca olarak görüyorum.” Dedi Ã?ocuk, sertçe, Ã?ocuÄ?un parlak mavisi gözleri meÃ…?alenin ıÅ?ıÄ?ını yansıtıyordu ciddiydi bu gözler. Ã?elik mavisi bir yerden tanıdık gelen kararlı parlayan gözler. Greece , gülümsedi belki Zeyd doÄ?ruları söylemiÃ…?ti. Belki yetiÃ…?tirilmeye deÄ?er yaÃ…?amlar da vardı.

“Adın ne çocuk ?”

“Walger,”

“Hocan olmamı istiyor musun ? Bunu kabul ettikten sonra reddedemezsin.”

“Evet.” Dedi Walger bir an bile düÅ?ünmeden “ Bu duruma düÅ?memeliyim bir daha asla ve sende iyi bunu bir daha olmamasını engelleyebilecek kadar iyi dövüÅ?üyorsun.”

Greece’in gülümsemesi geniÃ…?ledi çocuÄ?un korkudan aÄ?layacaÄ?ını sanıyordu, ama böyle bir kararlılık ve istek göstermesi açıkçası hoÃ…?una gitmiÃ…?ti. En baÃ…?ından beri inatçı mücadeleci bir kiÃ…?iliÄ?i vardı anlaÃ…?ılan. Greece arkadaki ona tezahürat eden gruba Ã…?öyle bir baktı, tahta bir kafeste zeminin samandan olduÄ?unu gördü.

Elindeki meÅ?aleyi, arabanın içine doÄ?ru fırlattı. KurumuÅ? samanlar hızla tutuÅ?tular. Arabadakiler cayır cayır yanmaya baÅ?ladı. Ã?ocuk Å?aÅ?kınlıkla arabadakilere bakıyordu, yumruklarını sıktı. Greece çocuÄ?un gözlerinde birkaç damla yaÅ? gördü.

“Sana ilk dersim.” dedi Greece, “ O insanlar için ölüm daha merhametliydi, bu çölden asla saÄ? çıkamazlardı , ve onları yanımıza alsaydık yavaÃ…?lıkları yüzünden seni de öldürürlerdi. O yüzden ben bugün bu korumaları ve köleleri öldürdüm ki sen de yaÃ…?adın. Unutma bu insanlar senin yaÃ…?ayabilmen için öldüler. YaÃ…?amının her anında bunu hatırlayıp ona göre davran.”

Walger, gözlerindeki yaÃ…?ları sildi, yüzünde bir kararlılık ifadesi olsa da bugün yaÃ…?ananların aÄ?ır geldiÄ?i belliydi. Greece daha fazla konuÃ…?mayarak gecenin içine doÄ?ru ilerledi Walger’da onu takip etti. Geride çıÄ?lıklarla yanan bir araba bırakarak iki süliet Ã…?eklinde gölgelere karıÅ?tılar

Yönetici

PostPosted: Thu Dec 16, 2010 8:17 am Reply with quoteBack to top

“Demek, ölümü getiren eller yaÃ…?amı Ã…?ekillendirecek artık.”

“Bu sizin mi inayetiniz.”

“Biz belli bir plan yapmadık, sen bunu bozdun ama bunun için sana kızgın deÄ?ilim.”

“Binlerce yıldır Ã?lülere Bekçilik yapmak kolay iÃ…? deÄ?il.”

“Canlıya bekçilik yapmak inan daha zordur oÄ?ul.”

“Bu sizin inayetiniz, bu belli bende görevimin bittiÄ?ini sanmıÅ?tım.”

“Bu görev deÄ?il, istersen çocuÄ?un boÄ?azını kes Ã…?imdi bak uyuyor, belli kısıtlamalara sahip deÄ?ilsin artık Wallace, Ã?zgür bir adamsın.”

“Bana Greece, demeni tercih ederim.”

“OÄ?ullarıma istediÄ?im gibi hitap ederim, fazla ileri gidiyorsun.”

“O zaman git diÄ?er oÄ?lunla uÄ?raÃ…? ikidebir de seni soruyordu, artık ikinizin belalarıyla uÄ?raÃ…?mak istemiyorum. Seni sadece dualarımda hatırlamak istiyorum.”

Greece, közlenmiÅ? ateÅ?in baÅ?ındaydı. Birkaç çaputla örtünmeye çalıÅ?mıÅ? olan çocuk uyuyordu. Ä°ki elini yanaÄ?ına koymuÅ?, soÄ?uktan dolayı büzülmüÅ?tü. Greece çocuÄ?a doÄ?ru baktı, ateÅ? sönmüÅ?tü. Bir anlık tereddütten sonra eski pelerinini çıkardı. Ã?ocuÄ?un üzerine tamamen örttü. Ã?ocuk sıcak pelerinin üzerinde olduÄ?unu uykusunda bile anlamıÅ? olacaktı ki hemen rahatlayarak mırıldandı. Pelerine sarıldı.

Greece gülümsedi, minik bir tebessüm fakat içten ve sıcak unutulmuÃ…? yaÃ…?ayan günlerden kalan bir tebessüm. Ã?ocuÄ?a bakarken duyduÄ?u, tebessüm… Birden titredi, evet hafa soÄ?uktu. Pelerinin içine Sıfır kollu kalın bir tunik giyiyordu. Daha önce eski bir Ã…?övalye zırhı giyerdi ama onu yoldayken atmıÅ?tı. Yerinde oturan bir adam olmadıÄ?ı için daha hızlı olması gerekiyordu.

Ä°ki elleriyle çeÅ?itli rünler bulunan kaslı kollarını ovuÅ?turdu. Mavi rünlere baktıkça, tiksindiÄ?ini fark etti. Niye vermiÅ?ti ki çocuÄ?a pelerini zaten. Å?imdi geri de alamazdı, çocuk pelerinin sıcaklıÄ?ını dengelemiÅ? gibi duruyordu. Ã?ocuk yetenekli ve mücadeleciydi, birkaç kez reflekslerini ölçmüÅ? hiç de fena olmadıÄ?ını görmüÅ?tü. Ã?ç gündür yürüyorlardı, bana mısın dediÄ?ini duymamıÅ?tı.

“Sanırım bu çocukta eskilerden kalan bir yan var.” diye mırıldandı, Greece , sabaha karÃ…?ı çocuktan Pelerini alıp üzerine geçirdi. Ã?ocuÄ?a acıdıÄ?ını düÅ?ünsün istemiyordu.

“Hey çocuk uyan, düÅ?man olsaydı boÄ?azını keser kargalara yedirirdi çoktan.”

“Ben çocuk deÄ?ilim. Adım Walger.” Diye diklendi çocuk sinirle.

“Bana kendini ispatlayana kadar adını unut,” dedi Greece, birkaç parça eÃ…?yayı çantasına atarken.

“Ya senin adını ne zaman öÄ?reneceÄ?im.” Dedi Walger aniden gelen baÃ…?ka bir hevesle.

“Dilerim ki hiçbir zaman öÄ?renmezsin.”

Walger bu cevap karÃ…?ısında dudaklarını büzdü, ama gözlerinde korku yoktu, sadece sorusu cevaplanmamıÅ? bir çocuÄ?un meraklı gözleri vardı. Greece konuyu deÄ?iÃ…?tirmek için ayaÄ?a kalktı. “Gitmeden önce durumun nasıl bakalım ?”

“Ä°yiyim, uzun mu yürüyeceÄ?iz.”

“Hayır, dediÄ?ine göre biraz ileride küçük bir Ã…?ehir varmıÅ? deÄ?il mi ?”

“Evet, usta.”

Greece duraksadı, usta demek ha, yüzüne gelen gülümsemeyi son anda durdurdu. Bu çocuÄ?u sevmeye baÅ?lıyordu. Adını bilmiyorsa da illa bir Å?ey demeye meraklı, bir Å?eyin adını koymaya istekli bir çocuk, bu çocuk adam olacaÄ?a benziyordu.

“Bugün sana dövüÅ?ün temel prensiplerini öÄ?reteceÄ?im.” dedi doÄ?al bir Ã…?ekilde, “Ã…?ehire akÃ…?am saatlerinde girmek istiyorum, o yüzden biraz senin kumaÃ…?ına bakalım.”

Walger, hevesle ayaÄ?a kalkarak, hocasının karÅ?ısına geçti. Mavi gözlerinde minnettarlık ve sevinç okunmaktaydı. Greece, hiçbir Å?ekilde duruÅ? almadan oÄ?lanın karÅ?ısında durdu. Hızlı bir adımla saÄ? ayaÄ?ını öne attı, sol yumruÄ?unu çocuÄ?un suratına doÄ?ru savurdu.

Walger darbeyi nerdeyse göremedi bile, yumruk çocuÄ?u saÄ? tarafından yakaladı onun ayaklarını yerden keserek üç metre savurdu. Ã?ocuk kumda debelenirken, Greece tepesinde dikildi. Walger’ın yanaÄ?ı hemen Ã…?iÃ…?meye baÃ…?lamıÅ?tı. Gözlerinden yaÃ…? süzülüyordu, iki eliyle yanaÄ?ını tutmuÃ…?tu.

“Darbeyi görmedin bile çünkü yüzüme bakıyordun, tecrübeli bir savaÃ…?çı yüzünde nereye vuracaÄ?ını hissettiren bir mimik vermez. O yüzden yüzüne deÄ?il dövüÅ?çünün ayaklarına bakacaksın, DövüÅ?te ayak oyunları çok önemlidir. Gerçek bir dövüÅ?çü dövüÅ?ün denge aktarımı olduÄ?unu bilir. SaÄ? ayaÄ?ımı öne doÄ?ru attıÄ?ımda bütün dengemi oraya ve çıkardıÄ?ım yumruÄ?a yükledim. SaÄ? ayaÄ?ımı, ileri aldıÄ?ımda o güçle sol yumruÄ?umda senin saÄ? yanaÄ?ında patladı. Ã…?imdi kes aÄ?lamayı, darbeyi hissetmeden bu yumruÄ?un gücünü sana anlatamazdım.”

Walger gözlerinin yaÃ…?ını sildi Ã…?aÃ…?kınlıkla, Greece’e bakıyordu. Kukuletasının altında ciddi bir aÄ?ız görünüyordu. BaÃ…?ı ileriye çevrilmiÃ…?ti, rüzgar pelerinini uçururken, her an hareket edebilecek bir vücuda sahip heykel gibi bir adamdı. “Anla… Anladım.” dedi Walger yavaÃ…?ça.

“Ä°yi kalk ve Ã…?u yıkık sütunda o yumruÄ?u çalıÅ?, doÄ?ru bir Ã…?ekilde dengeni aktarana kadar çalıÅ?acaksın.” Dedi Greece “ Seni izleyeceÄ?im.”

Walger Ã…?aÃ…?ırmıÅ? gibi görünse de, kalktı tam gidecekken, ustasına döndü. YanaÄ?ı gittikçe Ã…?iÃ…?iyor gibiydi. “Neden yumrukla baÃ…?ladık, kılıçla baÃ…?lasaydık beni mi biçecektin o yüzden mi ?”

Greece , çocuÄ?un tepesinde dikildi. Ã?ocuk ise korkmadan ona doÄ?ru baktı. Bu çocuÄ?un cesareti vardı ama neticede sadece inat ve cesaretle bir yere varılmazdı. Ã?ocuÄ?u umursamadan baktıÄ?ı yere doÄ?ru çevirdi baÃ…?ını “Bir kılıcı, bir hançeri elinden alabilirler ama yumruklarını senden alamazlar o yüzden yumrukla bir adamı nasıl etkisiz hale getirebileceÄ?ini öÄ?reneceksin. Hadi git, zamanın azalıyor.”

Walger koÅ?a koÅ?a yirmi metre ötedeki sütuna giderken Greece ilerideki bu yakın çöl Å?ehrinde neler olabileceÄ?ini hesaba katmaya çalıÅ?tı. Yüksek ihtimalle bu çocuÄ?u elinden almak isteyecek köle tüccarları olacaktı. Onlardan korkmuyordu ama çocuÄ?u alıp götürebilirler, daha kötüsü öldürebilirlerdi. O zaman büyük bir hata yapmıÅ? olurlardı ama bu o çocuÄ?u geri getirmezdi aynı daha öncekilerin geri gelmediÄ?i gibi. Yumruk çalıÅ?maya baÅ?lamıÅ? çocuÄ?a baktı, bu çocuÄ?un ona gelmesi tesadüf olamazdı, madem bazı güçler böyle istiyordu. O çocuÄ?u kendi gibi bir kurt* yapacaktı.

*Kurt : Ã?ok eski zamanlarda kurulan Kılıç ve Yumruk Loncasının bilinen çıplak elli 5 dövüÅ? stilinden biri. DiÄ?erleri; Kaplan, Yılan, Köpek, Balık

Yönetici

PostPosted: Sun Dec 26, 2010 12:12 pm Reply with quoteBack to top

Walger, boylu boyunca uzanmıÅ? yatıyordu. Günler boyunca ilk kez yatakta yatmanın sevinci içerisinde uyuyordu. Greece’i ise uyku tutmamıÅ?tı. Ä°ki bin yıl, canlı bir Ã…?ehirde iyi bir handa uyumanın getirdiÄ?i hatıralar sarmıÅ?tı etrafını. Bir zamanlar canlı bir Ã…?ehirde yaÃ…?ar güzel bir evde kalırdı. Tanrısına dua eder, ülkesine hizmet eder, Karısını severdi.

“Seni asla unutmayacaÄ?ım.”

Kafasındaki eskiye ait sesler, unutmak zorundaydı. YataÄ?ından kalkarak pencere kenarındaki sandalyeye oturdu. Pencerenin dıÅ?ındaki karanlık geceye baktı. Gecenin içinde bir çift yeÅ?ili göz belirdi.

“Seni unutmadım.”

“GÄ°Ä°Ä°T !!” diye baÄ?ırdı Greece elini cama sertçe vurdu. Cam Ã…?angırtıyla kırıldı, Walger sıçramayla ayaÄ?a kalktı. Greece ellerini baÃ…?ına almıÅ?, kafasını sıkmaktaydı. Sol eli cama vurduÄ?u için kanamaktaydı ama Greece, bunu umursamaz görünüyordu.

“Usta…” dedi çocuk Ã…?aÃ…?kınlıkla geriye çekilmiÃ…?ti.

Greece, kendi kendine geçmiÃ…?iyle boÄ?uÃ…?uyordu. Kafasından gitmek bilmeyen o yeÃ…?il gözler, gecenin içinde fısıldanan aÃ…?k sözleri. Annebelia... Onun hiç suçu yoktu ki. Bir Kralın hatası… Neden ? Neden bir ülke? Yok olan onlarca can Anebelia… Hayır, bu olmamalıydı. YanlıÅ?tı böylesi, onun suçu yoktu…

“USTAAA!”

Walger’ın onu sarsmasıyla, düÅ?üncelerinden ayrıldı Greece. Sinirle, çocuÄ?un yakasından tuttu, aÃ…?aÄ?ıya fırlatacaktı onu. Bugün, güzelce giydirip yıkattıÄ?ı kurtardıÄ?ı çocuÄ?u… O çocuk ona geçmiÃ…?ini, Annebelia’yı. Bu yaÃ…?ayan Ã…?ehir, ölen milyonlarca insanı hatırlatıyordu. YaÃ…?amak yaÃ…?atmak ne önemli vardı artık. Ã?ocuÄ?u kaldırdı. Walger çırpınıyordu. Bu çocuÄ?un bir önemi yoktu artık ölen onlarca insan suçsuz yere ölmüÅ?tü… Ya Anebelia, ya karnındaki çocuÄ?u… Onların suçu neydi…Ã?ocuÄ?un hayatının bir önemi yoktu artık

O artık sadece öldürmek istiyordu, bu hanı doÄ?ramadan önce çocuÄ?u ikinci kattan aÅ?aÄ?ıya fırlatacaktı.

Walger, debelenerek kurtulmaya çalıÅ?ıyordu ama Greece’in eli mengene gibiydi. Greece’in suratına yumruk atmaya çalıÅ?tı, ama yapabildiÄ?i Greece’in kukuletasını açmak oldu sadece. Walger ustasının suratını ilk defa görüyordu. KöÅ?eli bir çenesi dıÅ?ında kısa kesilmiÃ…? siyah beyaz griye çalan karıÅ?ık saçları, keskin hatlı yüzü, sert askeri bir disiplini barındırıyor gibiydi. Fakat Walger’ı Ã…?aÃ…?ırtan Ã…?ey gözleriydi. Kalın çatılmıÅ? kaÃ…?lar arasından ona bakan kısık gözler tamamıyla gümüÅ?ü bir renkteydi göz bebeÄ?i ve beyazı yoktu. Bu gözler karÃ…?ısında korkudan ödü patlasa da, Ã…?u an öleceÄ?i için bunu umursamamayı seçerek dik dik baktı bu kendini içine çeken gözlere.

“Yapma !" diye baÄ?ırdı Walger son anda.

Greece duraksadı, tam camdan fırlatacaÄ?ı çocuk, onun gözlerinin içine bakmıÅ? ve canlı bir biçimde onunla konuÃ…?abilmiÃ…?ti. Greece’in gözleri, Greece’in laneti, Greece’in silahı, baktıÄ?ı gözlerde insanı donduran etkisiz hale getiren bakıÅ?a sahip gözleri. Bir ölümsüzün dünyanın yaÃ…?amını ölümünü ruhlarını gören bir göz… O gözlere sadece, tek bir insan bakabilmiÃ…?ti ve o insanın da karÃ…?ısındaki çocukta olduÄ?u gibi mavi gözler vardı. Ã?elik mavisi gözlerdi o gözler…

Ã?lülerin Bekçisi beÃ…? adamın karÃ…?ısındaydı, SoÄ?uk rüzgarlar etraflarını sararken Greece güldü hafifçe. Kukuletası üzerinden eÄ?ilerek bir elini selam verircesine kaldırdı. Binalardan aynı anda atılan beÃ…? siyah ok belirdi. Ã?zerlerine hızla gelen okları gören Falcon kılıcıyla havada bir rün iÃ…?areti çizdi. Kheldar hızla gelen okları tetikte bekleyen gözlerle izliyordu. Gindeon, Falcon’un arkasındaydı. Keven tereddüt içinde kıvranarak oklara doÄ?ru bakıyordu.

Robin hiç tereddüt etmeden elini kaldırdı. O anda grubun etrafını kaplayan hafif mavi bir kalkan belirdi. Hızla gelen oklar kalkana çarpıp zararsızca yere düÅ?tüler.

“Büyü” diye tısladı Greece “Büyücülerden nefret ederim.”

“SavaÃ…?mak istemiyorum Bekçi.” dedi Robin sert bir sesle “Biz buraya hakkımızı almaya geldik.”

“Ã?lüler kimsenin hakkı falan deÄ?ildir.” diye kestirip attı Greece “Ã?lüler dengeyi bozucu bir faktördür. Ben burada dengenin bir savunucusuyum. Buraya gelen her bir kiÃ…?i ister Sendarlı olsun ister Astgar ölüleri kullanmaya kalkarsa öldürürüm. Buraya ne insanlar, ne elfler ne yaratıklar geldi büyücü, hepsi birer birer öldüler. EÄ?er sizin de ölülerle bir iliÃ…?kiniz olursa sizi de öldüreceÄ?im.”

Kheldar hançerini elinde çevirerek Ã?lülerin Bekçisine çok sert bir bakıÅ? attı. “Tarafsızlık ha” diye güldü. “Madem bu kadar denge meraklısıysan Chuitchik masum insanları öldürürken nerdeydin ha.”

“Cevabı çok basit” dedi Greece sırıtarak. “Burada oturuyordum. Ã?ünkü yapmam gereken bir görevim vardı.”

Kheldar ani bir hamleyle pelerininden çıkardıÄ?ı bir hançeri Ã?lülerin Bekçisine doÄ?ru savurdu. Greece havada dönen hançeri elinin içiyle havada yakalayarak döndürdü. Bu sırada ellerinden akan kanı hiç umursamıyordu. Hayran hayran elindeki kanın akıÅ?ını izlerken “Hiç fena deÄ?il” diye mırıldandı ardından seri bir hareketle elindeki hançeri Kheldar’a fırlattı.

Kheldar hızla çıkardıÄ?ı iki kısa kıvrımlı kılıcını çaprazladı. Hançer iki kılıcın çaprazlandıÄ?ı yere çarparak sekti ve Greece’in ayaklarının dibine düÅ?tü. Ã?lülerin Bekçisi bir topuk hareketiyle hançeri kaldırıp eline aldı.

“Durun.”dedi Robin sert bir sesle “DövüÅ?meye gerek yok Kheldar.”

“Ã?ok geç.” diye hırladı Greece, Kheldar’a doÄ?ru sıçrayarak. Hızla Sıçrayarak üzerinde yükselen adamı gören Kheldar kavisli kılıcını Ã?lülerin Bekçisinin karnına doÄ?ru savurdu. Greece çevik bir hareketle kılıcın yassı tarafına sert bir tekme attı. Kılıç Kheldar’ın elinden kurtularak Robin’in ayaklarının dibine yuvarlandı.

Greece hançerini rakibinin boynuna indirmek için hızla atıldı. Kheldar yere doÄ?ru hızla kayarak Ã?lülerin bekçisinin altına girdi. Kılıcını tekrara karnına doÄ?ru savurdu yine ama Greece darbesinin boÅ?a gittiÄ?ini görünce dizini kendine doÄ?ru siper etti. Kılıç dizini sertçe biçti. Neyse ki çok derin deÄ?ildi yoksa Greece bir daha ayaÄ?a kalkamazdı.

Keven bu olaya daha fazla seyirci kalmayarak Greece’in üstüne atladı. Ã?lülerin Bekçisi bu ani darbe yüzünden dengesini kaybederek yere yıkıldı. Bu arada hançerini de düÅ?ürmüÅ?tü. Keven altındaki adama kılıcını indirmeye hazırlanıyordu ki Greece dizini sertçe Keven’in kasıklarına geçirdi. Keven ani acıyla kılıcını bırakarak yana doÄ?ru yuvarlandı. Elleriyle kasıklarını tutuyordu. Hafifçe inildemekteydi.

Greece hızla ayaÄ?a kalkarak. Falcon’un Ã…?aÃ…?kın bakıÅ?ları arasında hızla Kheldar’ın Ã…?akaÄ?ına sert bir darbe indirdi Kheldar’ın gözleri beyazlaÃ…?arak yere yıÄ?ıldı. Greece hızla Falcon’a doÄ?ru koÃ…?arak pelerini arasından çıkardıÄ?ı hançeri ona saplamak için gerildi. Falcon kılıcıyla havaya rünler çizdi. Falcon’un büyü yaptıÄ?ını anlayan Greece sol eliyle kukuletasını açtı. Saydamsı gözler Falcon’u hapsederek olduÄ?u yerde kalmasını saÄ?ladı. Kılıcı hafifi bir tangırtıyla yere düÅ?tü. Greece hafifçe gülümseyerek son darbeyi indirmek için kaldırdı.

O sırada Gindeon ortaya çıkarak haykırdı Büyülü BilekliÄ?iyle büyü için mırıldanmaktaydı. Greece hızlı bir Ã…?ekilde Falcon’un arkasından dönerek bilekliÄ?i tuttu. Gözleri Garion’un gözlerine kenetlendi. Garion kendini boÃ…?lukta hissetti ve bilinci bir süre için kayboldu. Greece BilekliÄ?i çıkarmaya çalıÅ?tı önce çıkaramayınca eli hançerine giderek Garion’un koluna doÄ?ru tuttu ve hızla kaldırdı.

O sıra sert bir yumruk hançeri elinden alarak hızla uzaklaÃ…?masını saÄ?ladı. Robin hızla Ã?lülerin Bekçisini iterek onun sırt üstü yere düÅ?mesini saÄ?ladı. Greece kalkmaya davrandıÄ?ı anda Robin Harwart kılıcını çekerek Greece boÄ?azına tuttu. Greece hınçla karÃ…?ısındaki adamın gözlerine baktı. Ã?elik mavisi gözler bir Ã…?eyden etkilenmiÃ…? görünmüyordu. Ã?lülerin Bekçisi Ã…?aÃ…?kınlıktan gözleri açıldı. Robin’in dudakları kıvrıldı ve üç kelime söyledi.

“Beni tanıdın mı ?”

Greece gözleri irileÃ…?erek tanımıÅ?lık belirtisiyle Robin’in yüzüne baktı. Dudakları Ã…?aÃ…?kınlıkla aralandı o ise iki kelime söyledi

“Dünyanın Umudu.”

Greece çocuÄ?u, camdan atmak yerine duvara yapıÅ?tırdı. Hem sinirli hem Ã…?aÃ…?kın, hem de heyecanlıydı. “Ã?ocuk adını söyle tekrar bana adını ?”

“Walger” dedim ya “Bırak beni deli herif ?”

“Soyadını da söyle!”diye Kükredi Greece “ Ã?ABUK !”

“Harwart, Walger Harwart.”

Ã?ocuÄ?u bırkakıp dizleri üzerine çöktü. Ä°stemsizce dudakları kıvrıldı. Greece Kaderin bir cilvesi yine onu bulduÄ?unu düÅ?ünüyordu Ã?elik Mavisi gözlerden yine kaçamamıÅ?tı….

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum