Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Assassin's Creed 2
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Assassin's Creed 2 View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Walter
    Yönetici

PostPosted: Sat May 22, 2010 4:38 am Reply with quoteBack to top

Ã?ncelikle bu video'yu izleyelim.....

http://www.donanimhaber.com/Assassins_Creed_2_inceleme_Videosu-16924.htm

Ben eski Price of Persia geleneÄ?inden gelen bir oyuncu olduÄ?umdan, bu oyunun ilk versiyonu için bilgisayarı yeniletmiÅ? ikincisini de hemen almıÅ?tım lakin Crack sorunu olduÄ?undan, bir süre bekledim hatta bir yandan da orjinalini bulmuÅ?tum ama arkadaÅ? yüklediÄ?i için çalıÅ?madı bir kere daha ,

Neyse en sonunda yükledim Å?imdi sonlarındayım, genel olarak hikaye muhteÅ?em, atmosfer Å?ahane gerek atlı arabalar gerek gondollarla gezmek gerçekten çok hoÅ? o eski bayat dövüÅ?sistemine de renk katmıÅ?lar güzel combolar geliÅ?tirmiÅ?ler, npclerin tepkileri çok iyi yansıtılmıÅ?.Oyunun gizemli derinlikleri çok çok fazla bunun için fazladan iki kez bile bitirilebilir bu oyun.

Genel olarak ilk oyunu baÅ?arılı olan yapımların devam oyunları ilkini aratır. Fakat Ubisoft çalıÅ?anları ödevlerine iyi çalıÅ?mıÅ?lar ve ilk AssassinÂ?s Creed oyunundaki eksikleri giderdikleri gibi oyuna birçok yenilik eklemeyi de ihmal etmemiÅ?ler. GezdiÄ?imiz Ä°talyan Å?ehirlerine, yaÅ?ayan bir hava vermiÅ?ler. Grafiksel ve görsel yönden de son derece baÅ?arılı bir yapım olan AssassinÂ?s Creed 2 gerçekten alınıp oynanması gereken yapımlardan biri. Müziklerinin bile Rönesans Ä°talyaÂ?sından özenle seçildiÄ?i yapım, bizleri o döneme götürmeyi baÅ?arıyor doÄ?rusu. Genel ve teknik olarak inceleme yapmıÅ? bir arkadaÅ?ın incelemesini buraya yazıyorum.

Quote:
    Ubisoft, AssassinÂ?s CreedÂ?i piyasaya sürdüÄ?ü 2007 yılında birçok kesim, bu oyunun sonlanan Prince of Persia üçlemesinin yerini doldurmak için yapılmıÅ? bir hamle olduÄ?unu düÅ?ünmüÅ?tü. Fakat zamanla bu düÅ?ünceler yerini AssassinÂ?s CreedÂ?in kendi tarzında bir yapım olduÄ?u düÅ?üncesine bıraktı. Ã?ünkü yapım genel olarak incelendiÄ?inde Prince of Persia serisine en çok benzetilen oradan oraya atlama sisteminin bile bir hayli farklı olduÄ?u anlaÅ?ıldı. Kendine has bir hikâyesi, oynayıÅ? tarzı olan yapım çok beÄ?enildi. UbisoftÂ?ta bu beÄ?enileri karÅ?ılıksız bırakmadı ve AssassinÂ?s Creed 2 için kolları sıvadı. Ä°lk oyundaki hataların giderilmesi ve oyuncuların en çok Å?ikâyetçi olduÄ?u tek düze oynayıÅ?ın giderildiÄ?i AssassinÂ?s Creed 2 gecikmelide olsa pc oyuncuları için raflardaki yerini aldı. Å?imdi Rönesans Ä°talyaÂ?sına gidelim ve bakalım Ubisoft bizlere nasıl bir dünya sunmuÅ? bunu deÄ?erlendirelim.

Yürek Burkan Bir Hikâye

HatırlanacaÄ?ı gibi ilk AssassinÂ?s Creed oyunu bizleri 1191 yılına götürmüÅ?tü. AssassinÂ?s Creed 2Â?de ise Rönesans Ä°talyaÂ?sına gidiyoruz. AssassinÂ?s Creed 2 ilk oyunun sonlandıÄ?ı yerden devam ediyor. Laboratuarda gözlerini açan karakterimiz, orandan kaçıyor ve hikayesinin devamı için gizlice geliÅ?tirilen Animus 2.0 cihazına giriyor. Animus 2.0 cihazı bizleri Ezio ile Rönesans FloransaÂ?sına götürüyor. Ä°lk oyunumuzda bilindiÄ?i gibi, Altair karakterini yönetmiÅ?tik. Altair bizim elimize direk katil olarak veriliyordu. Ezio ise oyuna ilk baÅ?ladıÄ?ımızda Altair gibi bir katil deÄ?il. Oyunda ilerledikçe EzioÂ?nun nasıl kusursuz bir katil olduÄ?unu da öÄ?reniyoruz. Peki, gayet varlıklı bir aileden gelen Ezio ne oluyordu da bir katile dönüÅ?üyordu. Aslın Ubisoft, oyunun hikâyesini klasik olarak sinematiklerle sunmak yerine, bu iÅ? için ayrı bir bütçe ayırmıÅ? ve Lineage adında bir film yapmıÅ?tı. Bu filmi izleyerek EzioÂ?nun hikâyesi hakkında kapsamlı bir bilgiye sahip olabilirsiniz. Ben yinede oyunun temel hikayesi hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Varlıklı bir aileye sahip olan EzioÂ?nun güçlü dostları olduÄ?u gibi birçok düÅ?manı da bulunmaktadır. Bu düÅ?manlardan en önemlisi aile dostu olarak bildiÄ?imiz VieriÂ?dir. Ezio ailesine yapılan büyük bir ihanet sonucunda babasını ve kardeÅ?lerini acı bir Å?ekilde kaybeder. Bu acı kayıp sonrasında ailesinin intikamını alma planları yapmaya baÅ?layan Ezio intikamını normal yollardan alamayacaÄ?ını anlayınca usta katillerin bulunduÄ?u AssassinÂ?s grubuna katılmaya karar verir.

Usta Bir Katilin DoÄ?uÅ?u

Ezio ile oyuna baÅ?ladıÄ?ımızda usta bir katil deÄ?iliz. Dolayısıyla ilk oyunda AltairÂ?in giyindiÄ?i beyaz elbiselere sahip deÄ?ildir. EzioÂ?nun üzerinde o zamanın Ä°talyaÂ?sından ezgiler sunan kıyafetler bulunuyor. AssassinÂ?s grubuna ilk katıldıÄ?ımızda bize posta mektup taÅ?ıma gibi pasif görevler veriyorlar. YapacaÄ?ımız görevleri ekranımızın sol alt köÅ?esinde bulunan haritadan görebiliyoruz. Böylece görev yerimizi ve hedefimizi zorlanmadan bulabiliyoruz. Oyundaki harita sistemi ilk oyundakiyle aynı Å?ekilde diyebilirim. Harita üzerinde yardımımıza ihtiyacı olan insanları ve yan görevlerimizi de görebiliyoruz. AssassinÂ?s Creed 2Â?de yan görevler ilk oyuna nazaran bir hayli azaltılmıÅ? ve senaryoya daha fazla aÄ?ırlık verilmiÅ?. AssassinÂ?s Creed 2Â?ye gelen yenilikler sadece senaryo modunun uzatılmasıyla kısıtlı deÄ?il. BilindiÄ?i gibi ilk oyunda hırsızlık tarzında bazı görevlerimiz vardı. Fakat bu özelliÄ?imizi belirli görevler dıÅ?ında kullanamıyorduk. AssassinÂ?s Creed 2Â?de ise yapımcılar karakterimizin bu özelliÄ?ini biraz daha serbest bırakmıÅ?lar. Ezio ile sokakta serbest bir Å?ekilde dolaÅ?ırken de yerli halkın ve askerlerin paralarını çalabiliyor. Tabi oyunda para kazanmanın tek yolu çalmak deÄ?il. BitirdiÄ?imiz görevlerin ardından da para alabiliyoruz. Bunun dıÅ?ında Å?ehrin bazı noktalarında bulacaÄ?ımız gizli sandıkların içinden de para çıkıyor.
    Oyuna para sistemini getiren yapımcılar, bu sistem üzerinden yenilikler eklemeyi de unutmamıÅ?lar. Oyunda kazandıÄ?ımız paralarla EzioÂ?ya yeni kıyafetler yeni silahlar ve yeni envartörler alabiliyoruz. EÄ?er yeni elbiseleri bütçemiz kaldırmıyorsa, üzerimizde yıpranan elbise ve ayakkabılarımızı tamir ettirebiliyoruz. Diyelim ki, bir çift çizme aldınız, fakat bir süre sonra EzioÂ?nun durduk yere tökezlemeye baÅ?ladıÄ?ını, duvarlara tırmanırken kayıp düÅ?tüÄ?ünü gördünüz. Hemen Å?ehirdeki ayakkabı dükkânına gidip bir çift yeni çizme alabilirsiniz. EÄ?er paranız çizme almaya yetmezse yıpranan çizmelerinizi çok daha ucuza tamir ettirebilir ve onları kullanmaya devam edebilirsiniz. AssassinÂ?s Creed 2Â?de paranın kullanım alanı bir hayli geniÅ? tutulmuÅ? diyebilirim. Bu alanlardan biriside saÄ?lık. Oyunda saÄ?lıÄ?ımız azaldıÄ?ında bir doktora gidip para karÅ?ılıÄ?ında tedavi olabilir yada sonradan kullanmak için iÄ?neler alabilirsiniz. Ä°lk AssassinÂ?s Creed oyununda hatırlayacaÄ?ınız üzere can barımız kendi kendine doluyordu. AssassinÂ?s Creed 2Â?de de bu durum böyle. Fakat ilk oyunda X saniyede dolan can barımız AssassinÂ?s Creed 2Â?de 5X saniyede doluyor diyebilirim. O yüzden cimrilik yapmayıp, saÄ?lıÄ?ınız azaldıÄ?ında doktora gitmekte fayda var. Ã?ünkü EzioÂ?nun Å?ehirde bir çok düÅ?manı var. Bizi farkeden askerlerin haricinde, düÅ?manımızı olan VieriÂ?nin adamları sürekli olarak peÅ?imizdeler. Ayrıca sokakta gezerken en ufak agresif bir hareketinizde askerler kılıçlarını çekip üzerimize saldırıyorlar. O yüzden siz siz olun her önünüze geleni itip kakmayın.

Devir Para Devri

AssassinÂ?s Creed 2Â?de paranın etkisi sadece bir Å?eyler satın almak veya doktora gitmekle de sınırlı deÄ?il. Diyelim ki, zorlu bir görev aldınız ve yardıma ihtiyacınız var. GireceÄ?iniz yerin kapısında 10 tane asker sizi bekliyor. Bu kadar askeri tek baÅ?ınıza alaÅ?aÄ?ı edemeyeceÄ?iniz gibi alternatif bir giriÅ? yolunuzda yok. Böyle bir durumda paramızla adam kiralayabilir ve onları kapıda duran askerlerin üzerlerine saldırtıp içeri girebiliriz. Fakat ben gürültü patırtı istemem derseniz paranızla adam yerine son derece güzel kızlar kiralayıp onları içeri girmek için kullanabilirsiniz. Kızları kapıdaki askerlere yollayıp, onlar askerleri oyalarken sizde gizlice içeri girebilirsiniz. EÄ?er askerler tarafından fark edilirsek onlardan rahatça kaçabilmek için elimizdeki parayı saÄ?a sola fırlatarak ufak bir kargaÅ?a yaratabiliriz. Oyunda da gerçek hayatta olduÄ?u gibi parayı gören insanlar birbirlerine düÅ?üyorlar. Bizde bu kargaÅ?adan yararlanıp peÅ?imizdeki askerlerden kaçabiliyoruz. Ä°Å?te para AssassinÂ?s Creed 2Â?de bu kadar önemli. EzioÂ?nun varlıklı bir aileden geldiÄ?ini sizlere yazımın baÅ?ında da söylemiÅ?tim. EzioÂ?nun amcasının da ufak bir kasabası var. Aile düÅ?manlarımız bu kasabaya da zaman zaman saldırılar düzenleyebiliyorlar. Bizde gücümüz yettiÄ?ince paramızla amcamızın Å?ehrindeki yapıları güçlendirebiliyor ve oraya paralı askerler yollayabiliyoruz. GörüldüÄ?ü üzere yapımcılar ilk oyunda eleÅ?tirilen tek düze oynanıÅ? tarzını aÅ?abilmek için ellerinden geleni yapmıÅ?lar. Bana kalırsa bunu da iyi bir Å?ekilde baÅ?armıÅ?lar diyebilirim.

İtalya Kanatlarımızın Altında

Son olarak AssassinÂ?s Creed 2Â?de ki oynanıÅ? sisteminden de bahsedelim. Oyundaki karakterimiz Ezio ilk oyundaki Altair gibi oradan oraya ustalıkla atlayabiliyor. AssassinÂ?s Creed 2Â?deki binalara tırmanma sistemi, oradan oraya atlama sistemi ilk oyundakiyle hemen hemen aynı diyebilirim. DüÅ?manlarımızdan kaçarken yine hızlı bir Å?ekilde binalara tırmanabiliyor ve kendimizi yüksek bir yerden saman arabasına bırakabiliyoruz. AssassinÂ?s Creed 2Â?de ki diÄ?er bir yenilik ise artık düÅ?manlarımızdan kaçarken sularda da saklanabiliyor olmamız. PeÅ?imize düÅ?en askerlerden suya atlayıp dibe dalarak saklanabiliyoruz. EÄ?er saklanmak bana göre deÄ?il, ben kıran kırana dövüÅ? isterim derseniz, kaçmadan gelen bütün askerleri haklayabilirsiniz. Zira Ezio, AltairÂ?e nazaran balta, mızrak, bıçak gibi farklı silahlarda kullanabiliyor. Tabi yinede kalabalık düÅ?man kitlelerine karÅ?ı kılıç kullanmanızı tavsiye ederim. Zaten EzioÂ?nun en iyi kullanabildiÄ?i silahta kılıç. Yazımın baÅ?larında sizlere, iyi dostlarımızın olduÄ?undan bahsetmiÅ?tim. AssassinÂ?s Creed 2Â?de alacaÄ?ımız bazı görevlerde bu dostlarımızın yardımını isteyebiliyoruz. Bu dostlarımız arasında ünlü bir sima olan, ressam Leonardo Da VinciÂ?de bulunuyor. AssassinÂ?s Creed 2Â?de bu Å?ekilde hoÅ? sürprizlerle de karÅ?ılaÅ?abiliyoruz.
    Oyundaki son deÄ?inmek istediÄ?im nokta ise ulaÅ?ım. AssassinÂ?s Creed 2Â?de ünlü Ä°talya Å?ehirleri Floransa ve Venedik haricinde birkaç ufak yerleÅ?im alanına da yolumuz düÅ?üyor. Bu uzun mesafeleri ilk oyunda olduÄ?u gibi atla kat edebiliyoruz. Ya da uçmamızı saÄ?layan kanatlarımızla kendimizi yüksek bir yerden bırakıp, kuÅ? misali gitmek istediÄ?imiz yere süzülebiliyoruz. EÄ?er gideceÄ?imiz yer Venedik Å?ehrinin diÄ?er bir ucundaysa gondollardan da faydalanabiliyoruz. Aslında gondolu bir ulaÅ?ım aracından çok askerlerden kaçıp saklanmak için kullanmamız daha isabetli bir hamle olur. Bu özellikleri düÅ?ündüÄ?ümüzde bile AssassinÂ?s Creed 2Â?nin tek düzelikten çok uzakta bir yapım olduÄ?unu söylememiz mümkün.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat May 22, 2010 5:15 am Reply with quoteBack to top

Ben oyunu bitirdiÄ?imde aÄ?zım açık kaldım "Nayır bitmiÅ? olamaz aman Tanrım!" havasındaydım. Dolayısıyla 3. oyunu daha bir merakla bekliyorum.

Ama ilk oyunun sonundaki gibi bilmecelerle deÄ?il de Ezio ile kasabada bırakmaları kötü olmuÅ?.

Yine de 3. oyunu deli gibi bekliyorum.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat May 22, 2010 5:31 am Reply with quoteBack to top

Vallahi ilk oyunu oynadıÄ?ımda aÄ?zımın suları akmıÅ?tı ve "MOAAR, MOOAAAAR" -More = Daha (fazla)- diyerek dolaÅ?mıÅ?tım. Ama nedense ilgim söndü ve çıksa da oynasam demedim yani. Oyunu hala da oynamadım açıkcası Smile Ama duyduÄ?um kadarıyla çok büyük yeniliikler yokmuÅ? hani. Sadece küçük bir kaç Å?ey düzeltilmiÅ? ama onun dıÅ?ında aynı oyun denildi. Yenilik getirmeselerdi de oyun hakkında kötü düÅ?ünmezdim açıkcası, Å?ikayetçi deÄ?ilim. Bakalım, vaktim olduÄ?unda bunu da oynarım. Ama ne yalan söyleyeyim, Ubisoft'un AC2 kadar satamamamıÅ? yaÅ?lı kuzeni, Splintercell: Conviction bence çok daha baÅ?arılı olmuÅ?. E tabii, Tom Clancy farkıyla Smile

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 25, 2010 1:19 am Reply with quoteBack to top

Ben crack sorununu hala halledebilmiÅ? deÄ?ilim Confused Walter bana bu konuda yardımcı olursan çok mutlu olurum ya da herhangi yapabilen biri.

Walter
    Yönetici

PostPosted: Tue May 25, 2010 6:08 am Reply with quoteBack to top

Ben satan kiÅ?iden aldıÄ?ımda hiç crack falan yoktu direkt yükleniyordu halletmiÅ?ler adamlar bence yeni bir tane almanı tavsiye ederim.

Ayrıca sonu çok güzeldi, bu oyundan bir film çıkar aynı Prince of Persia gibi.....

Site Ã?izeri

PostPosted: Tue May 25, 2010 10:09 pm Reply with quoteBack to top

Cık cık! Crack mrack felan, nedir o, gidin orijinalini alın Very Happy

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed May 26, 2010 4:51 am Reply with quoteBack to top

ilk oyundan en büyük farkı, kıyafetin kol yenlerinde bir yerine iki bıçak olması bence Very Happy
    Back to top View user's profileSend private message
    Walter
    Yönetici

PostPosted: Wed May 26, 2010 5:30 am Reply with quoteBack to top

Aslında atmosfer ve genel olarak dövüÅ? sisteminin iyi olması bence....

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed May 26, 2010 5:45 am Reply with quoteBack to top

İkinci oyun ile ilk oyun arasındaki farklar (SPOILER FALAN YOK Very Happy ):

1-) Yüzme, ayrıca basit bir yüzme de deÄ?il, hoÅ? olmuÅ? bence, dalma falan.

2-) SaklandıÄ?ın yerden adam öldürmenin incelikleri, otların içinden falan. Ya da kuleden aÅ?aÄ?ı indirme.

3-) Silah sistemi. En büyük fark bu olsa gerek. KarÅ?ımdakinin baltasını kapıp, kafamın etrafında çevirip onun kafasına geçirmek kadar güzel bir duygu yok.

4-) Dükkan sistemi. Ã?zellikle terzi falan, hoÅ? olmuÅ? Very Happy

5-) Villamız, köyümüzü sürekli olarak geliÅ?tirmek, bunlara karÅ?ı topladıÄ?ımız verginin artması, bu büyük bir olay bence.

6-) Uçmak Very Happy Da Vinci'nin aleti ile uçmak, uçarken tekme atmak Very Happy

7-) Tabanca, tek baÅ?ına aÅ?mıÅ? bir olay Very Happy

Cool Desmond'un da aktif bir rol alması.

9-) Bulmacaların geliÅ?mesi, sürekli bulmacalarla karÅ?ılaÅ?mak (görev içinde deÄ?il, yan görev olarak, gözler, Adem ve Havva'nın hikayesi)

10-) Å?ehirlerdeki aranılırlık durumumuz, bu durumun giydiÄ?imiz pelerine göre (torpillilik) deÄ?iÅ?mesi. Aranırılık durumumuzu belirli kiÅ?ilere rüÅ?vet vererek, ya da hakkımızda çıkan ilanları yırtarak indirmemiz.

Bence yeterli bu 10 sebep AC2'nin AC'den iyi olması için Smile

3. oyunu da merakla bekliyorum Ã…?ahsen.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Thu Dec 23, 2010 6:26 am Reply with quoteBack to top

Steamde bugün için 15$ arkadaÅ?lar. Alsam mı almasam mı diye kararsız kaldım ama herkes olumlu yorum yazmıÅ? burada.

Kim bilir ne zaman oynayabileceÄ?im. N'olcak benim bu halim Very Happy

Walter
    Yönetici

PostPosted: Thu Dec 23, 2010 6:35 am Reply with quoteBack to top

Orjinalini ben gördüm arkadaÅ?ta vardı. İçi falan çok güzel bence alınması gerekli 22 liraya falan denk geliyor Å?u durumda..

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum