Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Tapınak Binaları
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Tapınak Binaları View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    raini
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Mar 18, 2004 4:07 am Reply with quoteBack to top

Tapınak binalarının sizce tanrılar açısından önemi nedir? Bina olarak sıradan bir yer seçilebilir mi yoksa farklı dinler için faklı yerler gerekiyor mu? Ve bir Tymora inananı olarak birkaç baÅ?ka Tymora inanı ile tapınak kuabilir miyiz? Yoksa bir rahibin olması mı gerekiyor?
    Back to top View user's profileSend private message
    burock
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Mar 18, 2004 5:55 pm Reply with quoteBack to top

"tapınak binalarının önemi -benim dinimde- tanrımın karargahlarından biri olmasıdır. burda cemaat toplanır, gerekli eÄ?itimlere tabi tutulur düzenli olarak. böylece vücudu her daim hazır tutulur. onun haricinde daimi olarak savaÅ? planları yapılır, stratejiler geliÅ?tirilir. tüm tapınakların birbiriyle uyum içinde olması Å?art diildir, çoÄ?unlukla da olmaz zaten. en iyi savaÅ?çıların kim olduÄ?unu, yani tempusa kimin daha iyi hizmet ettiÄ?ini belirlemek için bazen yarıÅ?malar, bazen savaÅ?lar yapılır. ama her Å?ey en güçlüye, en mükemmele ulaÅ?mak içindir...."
    Tefas - lady cleric of Tempus

Tefas -ki benim karakterim olur kendisi- böyle der.

kurulacak bi tapınakta bi rahibin olması gerekir diye düÅ?ünüyorum. rahip olmadan da bi topluluk kurulabilir (cemaat) ve inanılan tanrının en yakın tapınaÄ?ından bir din görevlisi atanması istenebilir.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Mar 20, 2004 5:40 am Reply with quoteBack to top

Bence tapınakların peek de önemi yok. Bence öyle.... Ä°nsan inanıyorsa tanrısı için bina yapmaya ne gerek var. Her bina bu iÅ? için kullanılabilir ya da açık havada neden bu yapılmasın?
    Aeron
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Mar 20, 2004 8:47 am Reply with quoteBack to top

Bu iÅ? tanrıdan tanrıya deÄ?iÅ?ir. Binaya, adaklara, vs. önem vermeyenler de vardır, bunlardan çok hoÅ?lananlar da.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Mar 20, 2004 5:08 pm Reply with quoteBack to top

Aslında bu da bir soru hangi tanrılar binalardan daha çok hoÅ?lanıyor. Benim gözlemim Kaotik olanlar geelde pek de hoÅ?lanmıyor gibi. Tabii bu konuda çok da bilgim yok.
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Mar 20, 2004 5:11 pm Reply with quoteBack to top

Bir tanrı neden binalardan hoslanır bilmiyorum. Binanın ne önemi var ki. EÄ?er gerçekten güçlü ise bence bunu kanıtlamanın yolu bina olmamalı.
    Aeron
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Mar 20, 2004 8:50 pm Reply with quoteBack to top

Bir tapınak, bölgesindekilere tanrının varlıÄ?ını duyurur, misyonerler için bir merkez oluÅ?turur. Daha fazla inanan toplar, daha fazla takipçisi olan tanrı, daha güçlüdür. Sıradan halk, tanrısıyla özdeÅ?leÅ?tirecek bir Å?eyler arar, tapınaklar onlara bunu verir. Tanrılarını kendilerine daha yakın hissederler.

Bu arada bazı tanrılar arasında içten içe bir çekiÅ?me yaÅ?anıyor olabilir mi?
    "En çok tapınaÄ?a ben sahibim"
    "Olsun, en büyük tapınak da bende"

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Mar 21, 2004 6:53 pm Reply with quoteBack to top

BildiÄ?im kadarı ile tanrıların asıl gücü onlar adına yapılan binalkara deÄ?il onların felsefesini benimseyenlerin sayısına baÄ?lıdır. Acaba Tanrılar kendilerini kandırıyor olabilirler mi?
    yeorda
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Mar 21, 2004 8:43 pm Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar tapınaklar çoÄ?u tanrıda gösteriÅ? amacı ile yapılmaz bu konuda ciddi bir yanlıÅ? anlama mevcud. Bir inananın tanrısı ile bütünleÅ?ebilmesi ve onu duyabilmesi için bazı koÅ?ullar gerekir en azından sessizlik özellikle rahipseniz. Bir kavramın tamamını oluÅ?turan bir varlıkla bütünleÅ?mek sizin için kolay deÄ?ildir. Bunun dıÅ?ında tanrının hediyelerini (en azından iksirler) saklayacak yerler. Ä°nsanları bilinçlendirmek için saklanacak kitaplar tapınaÄ?a yardım için veya eÄ?itim için gelenler için gerekli koÅ?ullar evet bunlar belki doÄ?ada da saÄ?lanabilir ama doÄ?ada bile basit bazı Å?eyleri (uyumak gibi olanlar bile) bir çatı kurulduÄ?unu unutmayın tabii bu her zaman çok görkemli bir bina olmak zorunda deÄ?il bazen derme çatma görünen bir yer bile olabilir veya doÄ?a ile bütünleÅ?miÅ? aslında her tanrının tapınaÄ?ı biraz da onun temsil ettiÄ?i özü yansıtır.

burock
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Mar 22, 2004 5:31 pm Reply with quoteBack to top

konu güzel geliÅ?iyo. hemen bikaç ekleme de ben yapıyım...

kaotik inanıÅ?ların binalardan hoÅ?lanmaması bence doÄ?ru diil. kaotik inanıÅ?lara mensup din adamları, sadece bilinen anlamda bi hiyerarÅ?i içinde bulunmayan ve merkezi bi otoriteye (vatikan gibi) baÄ?lı bulunmayan yapılanmalara sahiptir. Ã?oÄ?unlukla her inanç merkezinin kendi hedefleri, idealleri vardır (tabii ki hepsi tanrılarıyla ilgilidir Wink ). hedeflerinin çakıÅ?tıÄ?ı durumlarda ise bazen savaÅ? kaçınılmaz olur...

bunun haricinde, inananların biraraya gelmesi ve bir din adamından inanıÅ?ı hakkında bilgi alması birçok din için çok gereklidir. Ayrıca bu binalarda yukarda söylendiÄ?i gibi tanrının armaÄ?anları saklanır, stratejiler ve hedefler belirlenir.

ayrıca, FR dünyası için konuÅ?ursak, tanrıların güçlerini belirleyen, inananlarının sayısıdır. Bu, tapınaktaki baÅ?ka bi baÅ?lıkta norti ve scythe tarafından dile getirilmiÅ?ti evvelden. ani olay salt bi gösteriÅ?ten ibaret diil. aslında tanrılar, inananlarının gönüllerini hoÅ? tutmak mecburiyetindeler biraz da...

burock wrote:
    yazmayı unuttum... inanıÅ?lar, tapınaklar ve bunların yapılanmaları hakkında Defenders of Faith'i okumanızı tavsiye ederim...

altalta msjlar birleÃ…?tirilmiÃ…?tir... //Sturm_Ardeth

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 23, 2004 5:02 am Reply with quoteBack to top

Defendes of faith i ilk defa duyuyorum. Galiba tapınakların anlamını da çözdüm bir çeÅ?it karargah gibiler din için.
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Mar 23, 2004 5:35 pm Reply with quoteBack to top

Yine de deÄ?iÅ?ik geldi ya Ä°steseler hediye denen Å?eylerin hepsini bir rahibin ya da inananlarının evine koyabilirler gibi geliyor. Ayinleri yapmak içinse hayatın kendisinden (Å?ehir ya da orman) niye uzak durma zorunluluÄ?u hissediyorlar. Hayattan uzaklaÅ?an bir din nasıl gerçekçi olabilir?
    burock
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 23, 2004 6:03 pm Reply with quoteBack to top

karargah kelimesini biraz fazla kullandım, kusura bakmayın ama bu benim inancımda bu Å?ekilde diÄ?er inanıÅ?larda bu binalara daha çok cemaatin toplandıÄ?ı yer demek daha doÄ?ru olur sanırım.

tanrıların armaÄ?anlarını inananların evlerinde saklamak pek mantıklı bi çözüm diil. bu basit bi güven sorununun ötesindedir.Ã?nemli olan nokta o armaÄ?anlara ihtiyacı olan kimselerin onlara çabuk Å?ekilde ulaÅ?masını saÄ?lamaktır. Dolayısıyla bu durum hayattan uzaklaÅ?mak deÄ?ildir.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Mar 23, 2004 10:39 pm Reply with quoteBack to top

Ama niye insanların evlerinde bir köÅ?e olamaz mı? Hem koskaca Å?ehirdeki tek bir noktadaki tapınakta bulunacaÄ?ına ilaçlar Å?ehirin her yerine acil ihtiyaçta bulunacak Å?ekilde daÄ?ılır.
    burock
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 23, 2004 10:41 pm Reply with quoteBack to top

olay sadece ilaçlarla biten bi Å?ey diil. ayrıca müÅ?kül duramdaki insanlara ilaç satmaya çalıÅ?anlarla da karÅ?ılaÅ?abiliriz bu durumda. benim fikrim bu tabi

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum