Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - 10 Kasabanın OlduÄ?u Yer Hakkında
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

10 Kasabanın OlduÄ?u Yer Hakkında View next topic
    View previous topic
    Post new topicThis topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
    Author Message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Jan 02, 2005 7:16 pm Reply with quoteBack to top

Evet arkadaÅ?lar uzun zamandır izliyor ve lordumun boyutunda olduÄ?um için yorum yapamıyordum.... ArkadaÅ?lar yardımlarınızı taktir ediyorum... Ama... hala belli yardımların esirgendiÄ?ini hissediyorum. Su yaratma mesela ilginç bir büyü idi ancak tapınaklarınızdan tam olarak neler getirdiniz yiyecek ve içecek olarak barınak olarak. Ayrıca diÄ?er kasabalardan yardım istediniz mi ? ? ? Ya da en azından diÄ?er tapınakların yardım etme ihtimalini deÄ?erlendirdiniz mi ? ? ? Size tavsiyem olayı duygusal olarak da düÅ?ünün ama biraz da somut yardım yollarını da düÅ?ünmeye baÅ?layın... Aktif olarak soru sorarak deÄ?il. Unutmayın ki Å?aÅ?kınlık ve her Å?eyini kaybetmiÅ? olmak insanları aptallaÅ?tıracaktr. RP İçi veya dıÅ?ında benzer bir durumda bizim de yaÅ?ayacaÄ?ımız gibi. Siz benzer kaybı yaÅ?amamıÅ? insanlar olarak daha soÄ?ukkanlı düÅ?ünmek sorumluluÄ?undasınız... Bu arada özellikle tanrısının ıÅ?ıÄ?ın yanında olduÄ?unu idda edenlere lafım.. Hiçbiriniz hastalıÄ?ın (gerçek fiziksel hasar veren hastalıÄ?ın) yetim ve öksüz bıraktıÄ?ı çocuklarla ilgili hiçbir Å?ey yazmadınız..... O çocuklarla zamanında aynı bedeni paylaÅ?mıÅ?tım... Ve bu ihmalkarlıÄ?ınız ne kadar ölmüÅ? de olsam gözümden kaçmıyor.

Ã?ocukların acısını hiç olmazsa biraz olsun hafifletmek isteyen tek kiÅ?i hükümlü idi. Ona da teÅ?ekkür etmek istiyorum. Zaten Bardenour ailesi onkasabada hep kahraman olarak bilinmiÅ?tir. Sanırım o da bir Bardenourdı.. Ailesinin ismini vermesi durumunda sanırım tüm kasabalılar onu doÄ?al lider olarak kabul edecektir. Ve Å?u ana kadar RP yapanlardan da bunu en gfazla o hak ediyor gibi geldi bana...

Her ne kadar bana çok zıt bir tanrıya inansa da bunun hakkını vermem lazım sanırım...

Gorath
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jan 02, 2005 8:54 pm Reply with quoteBack to top

Ä°lginç bir yorum yapmıÅ?sın Firble ama bir Å?ey dikkatimi çekti benimde. Ã?rneÄ?in Å?övalyelerden birisi bir büyü yaptı ve içinde kötülük olanları aradı kasabada. Yada onun gibi bir Å?ey iÅ?te ama bence o ortam için gerçekten çok gereksizdi. Onlar ki on kasabalılara yardım etmeleri gerektiÄ?i yerde Å?u yapılana bakar mısın? Haksızsam haksızsın diyin. O ortamda on kasabalılardan hangisinin içinde kötülük var diye bakıyorlar. Bunun dıÅ?ında bir Å?övalye dıÅ?ında hiçbirisinin on kasabalılara gerçek bir yardım yaptıklarını görmedim. Seninde dediÄ?in su yardımı dıÅ?ında. Sanki on kasabadakilere yardım etmeye deÄ?ilde onları esir almaya gelmiÅ? gibiler. Birisi atımla yardım gönderiyim derken diÄ?eri ben büyüyü sevmem oysa arkadaÅ?ım yapıyorsa sevmemem bir Å?eyi deÄ?iÅ?tirmez diyor.

Lütfen rplerdeki arkadaÅ?lar alınmasınlar yazdıklarıma. Ben bunları sadece kiÅ?isel görüÅ?lerim olarak söylüyorum. Kesinlikle söylemekte olduklarımın karakterlerimle hiçbir ilgisi yok. Fark ettiyseniz bende bir ozan oynatıyorum o rpde ve karakter bilerek yardım etmiyor insanlara. Sonuçta yardıme etmeye gelmedi. Amacı sadece izlemek ve bilgileri dıÅ? dünyaya götürebilmek.

Saygılarımla...

Hisset yaÅ?amak için olan savaÅ?ını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailICQ Number
    Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sun Jan 02, 2005 11:39 pm Reply with quoteBack to top

GörünüÅ?e bakılırsa hiçkimse empati kurmaya ya da çıkabilecek problemlerle ilgili biraz kafa yormaya uÄ?raÅ?mamıÅ?.

SeçilmiÅ? olarak sanırım benim gerekli örgütlenmeye gitmem gerekiyor. Aralarından bir lider çıkmasını bekledim bir süre. Su örneÄ?ini de kasabalıların problemlerine örnek vermek için söyledim. Hastalık meselesine de dikkat çekmeye çalıÅ?tım ama pek takan olmadı sanırım.

Neyse bu herkese bir fikir verir belki liderlik konusunda arkadaÅ?lar... Bir daha da aynı Å?eyi yapmam ona göre...

Slach
    Gölge Ustası

PostPosted: Sun Jan 02, 2005 11:40 pm Reply with quoteBack to top

Firble sözlerinde çok haklısın ama Lider dıÅ?ındaki bütün Tapınaktan gelenler (Tapınaktan gelenler arasında bir elf de var) liderin emriyle nöbette ve biz emirler baÄ?lı kalmalıyız.Å?u anlık sadece çevreye bakmakla yetiniyoruz. Ayrıca rp çok yavaÅ? ilerliyor. Gerçekte günde bir mesaj atılıyo bu durumda rp nin yavaÅ? ilerlemesine neden oluyor.

Su yaratmak bütün kasabaya yetecek kadar su yaratmak çok güç emindeÄ?ilim ama sadece ben ve seçilmiÅ? kiÅ?i su yaratabiliyor. Bana da nöbet tutma görevi verildi. liderin emrini sorgusuz yapmak zorundayım.

kötüleri fark etme büyüsü yerinde bir büyüdü çünkü kasabanın tehlikede olduÄ?u söylendi bu yüzden atılması gerekirdi ve atıldı. Her ne kadar sonucunda bir Å?ey olmasada....

Kasabada somut adımlar atılması lazım. Su yarata yarata nereye kadar . Ä°Å?te buda rpnin yavaÅ? gitmesinden kaynaklanıyor Å?u an daha herkez tanıÅ?ma aÅ?amsında.

Yinede eleÅ?tirilerin için saÄ?ol artık herkez daha dikkat ederek rp yapacaktır.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 03, 2005 1:33 am Reply with quoteBack to top

slach wrote:

kötüleri fark etme büyüsü yerinde bir büyüdü çünkü KASABANIN TEHLÄ°KEDE OLDUÄ?U söylendi bu yüzden atılması gerekirdi ve atıldı. Her ne kadar sonucunda bir Å?ey olmasada....

Aklınıza Å?u soru gelmeliydi. Kasaba tehlikedeyse ne konuda tehlikede? Hemen birisinin saldırı yapacaÄ?ını düÅ?ünmeniz mi gerekirdi? Kasaba Å?u haliyle birisi saldırı yapmasa bile tehlikede arkadaÅ?lar. Ä°nsanlar açlık ve sefalet içinde ölümle savaÅ?ıyorlar. İçlerinde bir kötülük aramak ise hiçte yerinde olmayan bir davranıÅ?tı bana kalırsa.

Horcoel_Baator
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Mon Jan 03, 2005 5:18 am Reply with quoteBack to top

Beyler eleÅ?tirilerinizi anlayıÅ?la karÅ?ılıyorum ama Horcoel in içinde bulundugu durum Å?u..

1..Onkasabaya bir ''SALDIRI'' gelecegini söyledi ''Tapınak koruyucusu bana..'' açlık ve diÄ?er sorunlar bahsedilmedi bile..Logan bize geldi onkasaba bir saldırı tehtidi altında orayı korumaya gidioz dendi..Ayrıca Å?ovalyeler arasında kasabalıların durumlarını hatırlatanda bendim..

2..Oradaki ''Detect evil'' büyüsü gereksizmiydi??.DüÅ?ünün..Bir paladinsiniz..Size büyük bir saldırı olunacagı bir yeri korumanız söyleniyor..Gidiyorsunuz oraya..Hani saldırı??..Herkez günlük çalısmalarını yapıyor kasabayı tekrar inÅ?a ediyorlar..HerÅ?ey olması gerektiÄ?i gibi..Å?üphelenmezmiydiniz??..Bakıyorsunuz etrafınıza hiçbirÅ?ey yok..''GÃ?ZLE GÃ?RÃ?LEN''hiçbirÅ?ey yok..Karanlıgın gücü birçok yere yayılabilir..Ya kasabaya yayılmıÅ? sukastçiler olsaydı..??Yada insanların arasına karısıp morallerini çökerterek karanlıga teslim olmalarını kolaylaÅ?tıracak dark spylar da olabilirdi..Belli mi olur..Ya öyle olsaydı..O zamanda biri çıkar..''Ya kardeÅ?im o kadar paladinin arasından adamlar iÅ?i götürdü yaw euheheu diyecek.'' Bkz: Ozan Firblenin ölümü..O cüceye detect evil çekecektim mesala ama dedim o kadarda abartmayım..Sonra ne oldu..Cüce Firbleyi öldürdü..Mantıksız da olsa orada bir detect evil çekseydım Ozan Firblenin yaÅ?amı kurtulacaktı..Ben bir paladin olarak mantıktan çok kalbimin sesini dinlemeyi öÄ?rendim..
    BaÃ…?ka Ozan Firble ler olmayacak..

3.. Ha rplerde okudugum ancak bulunmadıgım Å?eyleri karakterim bilmedigi için ona göre yazıyorum..Yani sola yere tuzak kuruldu felan deseler ben bi anda aksaklık çıkarıpta ben sag taraftan giderim demedim hiç..Yazdıklarım mantıksız ve tuaf gelebilir belki ancak o sırada orada bulunan yaÅ?ayan bir paladinin hisleridir yazdıklarım..Kasabalılara yardım etmekmi..Bende istemezmiyim elimi açıp o kadar insanı doyurmayı..Susuzluklarını geçirmeyi..Bunu yapacak gücüm yok..Belki insanları cesaretlendirebilirim..Onlar için canımı feda edebilirim..Yada elimden geldigince yardım bulmaya çalısabilirim..Sonra da''Å?ovalyelerin birÅ?ey yaptıgı yok''deniliyor..DoÄ?rumu bu..Benim karakter Onkasabaya bir saldırı yapılıcak diye bilip geldi..SavaÅ?a hazırlanarak..EÄ?er onkasabada açlık var hadii açlıklarını dindirmeye gidiyoruz denseydi Silverhornun taÅ?ıyabilecegi kadar erzak alırdım..Yanına sadece yol için yetecek erzak aldım ve o erzaÄ?ıda kasabalılara daÄ?ıtacagım zaten..Onun dıÅ?ında her ne kadar karın doyurmasada insanlara bir ''UMUT''kavramını aÅ?ılayabilirm..

Bilmiyorum ben elimden geleni yaptıgıma inanıyorum..Ha diyorsunuz ki yapmıyorsun ozaman daha iyi olmaya çalıÅ?ırım
    Saygılar ve herkezin yeni yılını kutlarım..

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Jan 03, 2005 11:27 pm Reply with quoteBack to top

Horcel farkındaysan genel olarak seni suçlamadım. Sizin tapınaÄ?ınızın kurallarını tam olarak bilmiyorum. EÄ?er üstün emirlerinin tartıÅ?masız uygulandıÄ?ı astın uygulamayı yapmadan belli çekince ve tavsiyelerini iletmesinin yasak olduÄ?u bir sistemse haklısın bu durumda sorumlu olan en üstteki kiÅ?i oluyor sanırım. EÄ?er böyle deÄ?ilse sonuçta onkasabanın önündeki tek tehtidin olası saldırılar olmadıÄ?ını oradan yeni gelen birisi olarak bilebileceÄ?inde bir ölçüde sorumlu olabilirdin. Neyse Å?imdi bakalım bir Å?eyler yapılacak mı ? ? ? RP yi takip etmeye devam ediyorum.

Logan
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 1:03 am Reply with quoteBack to top

ya Å?imidi Å?öel bir olay var ben orda kendi düzenin kurduklarını var saydım ne biliym hiç olmasa küçük nir çadır kurulup orda yemek yapıldını var saydımmm
    hiç bir dm ban ben oray gitiÄ?imde bana kasa ba Å?öle dedmedi zaten gitiÄ?imde meta yaptıkttan sonra '' sayın dm mize göre'' zevkim kaçtı...
    ne biliyim bence ben kasabay indÄ?imde bir dm o ranın tasfirini yapmalıydı...
    neler olup olmadını sölemeliydi..

.......
    neyse canım...
    madem bir Å?eyler yapmaya geldik buraya bari yapalım hadi ... madem bu kasaba halkı bu kadar kendine yetemiyecek kadar aciz yardım edelim
    yapmayın arkadaÅ?lar
    o kasabanın içinde her türlü kiÅ?i var....
    yani... bir Å?eyler geliÅ?miÅ? olmalı dimi ???

Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASÄ°L GELÄ°RSE GELSÄ°N!!! Savas NaÄ?ralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDÄ° SEF
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 2:37 am Reply with quoteBack to top

Ä°nsanlar sudan çıkmıÅ? keklik gibi Å?u anda
    1 gün önce cehennemden geri geldiler evlerinina rtık roada olmadıÄ?ını görmek için...
    Ellerinde pek bir alet edevat yok...

Gorath
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 2:39 am Reply with quoteBack to top

Ellerinde pek bir alet edevat yok demisin Raistlin sanırım hiç yok abi. En azından ben böyle gözlemledim. Böyle bir ortamda sadece Å?övalyeler bir Å?ey yapabilir. Onların kendileri için bir Å?eyler yapması neredeyse imkânsız. Bunlar benim görüÅ?lerim.

Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 3:59 am Reply with quoteBack to top

Pek yok dediÄ?im de zaten hani o anda çamaÅ?ır bulaÅ?ık yıkayan kadınların, adamların ya da yanlarında biraz alev edevat olan gezginlerin cehennemde ellerindekini kaybetmediÄ?ini ya da açgözlü adamların iÅ?güzarlıktan eÅ?yalarını yanına aldıÄ?ını cehennemde varsayıyorum. Ayrıca buz gibi bir cehennemde evlerinde olan insanların yorgan vs. gibi bir Å?eyler kapması gayet mantıklı.

Bu yüzden hiç yok demek yanlıÅ?, ama var olanın da yeteceÄ?ini varsaymak hatalı...

Logan
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 4:29 am Reply with quoteBack to top

bazı kiÅ?ilerden bazı Å?eyer duydum ...
    kim olduÄ?u önemsizzz
    Å?ovalyelerin.... nöbet tutması ile ilgili...
    yok hani yardım edecekti yok Å?unu yapcaktı..
    biz marongoz....
    inÅ?aat iÅ?çisi yada amel olarak gelmedik...
    ya ne biliyim be kasaba su olmadını yada açlık çektiklerini...
    bana tehlike var dendi bende 4 taraftan nöbet tutudum.....

eyer birileri birÅ?ey diyecekse gelsinin bana desin arkadaÅ?larıma yada baÅ?karında demesin...

....................

Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASÄ°L GELÄ°RSE GELSÄ°N!!! Savas NaÄ?ralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDÄ° SEF
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    findor
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 4:34 am Reply with quoteBack to top

o birileri ben oluyorum logan msn konuÅ?mamızda geçen..
    amacım gerginlik yaratık kimsey iÅ?ini öÄ?retmek deÄ?il gördüÄ?üm yanlıÅ?ları sölemektir bende onları yanlıÅ? gördüm sana msn d söledim buraya yazmama gerek yok

saygılarımla

Ve sizden yada baÅ?kasından alınması
    gereken bir intikam varsa BEN alırım.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 4:50 am Reply with quoteBack to top

Å?imdi ilk olarak bi Å?ey ekleyeyim. Adamlar evlerinden çıktıÄ?ınd sıcaklık yükselmiÅ?ti. Ã?Å?ütmeyecek kadar yükselmiÅ?ti belki bu RP yi etkiler.

Ayrıca bilmiyorum paladin öyle birinden dayak yiyen adama yardım eder ama evsiz ya da aç adama yardım etmez onun uzmanlık alanı deÄ?ildir bu gibi bir durum varsa bilmiyorum. Ben paladinlerin her tür muhtaç durumdaki insanlara yardım ettiÄ?ini sanıyordum. O zaman paladinler düÅ?ündüÄ?üm kadar yardımsever deÄ?illermiÅ?.

Gorath
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 5:14 am Reply with quoteBack to top

GörüÅ?ler aynı Firble. Bende merak ediyorum acaba tüm paladinler mi böylede ben yanlıÅ? bir düÅ?ünceye sahiptim bunca gündür. Oysa paladinlerin nasıl olduklarını çok iyi bildiÄ?imi düÅ?ünürdüm. Bir kaç gündür bazı paladinlerin yaptıklarını okuyorum ve gerçekten olmaması gereken ve benliÄ?ime ters düÅ?en bazı Å?eylerle karÅ?ılaÅ?ıyorum. Bu Å?eylerin çoÄ?unu yukarda yazdım. Dahasını da yazmaya gerek yok. Her neyse izlemeye devam biraz düzelme var sanki.

Saygılarımla...

Post new topicThis topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum