Kucuk ilahi cadirin sihirli degi$iminden sonra yerini alan muhte$em kule tum ihti$amiyla tekrar Dragonfire inanalarini kendisine cagriyordu. TUm diyar bu titre$imsel mistik cagriyi taraftarlarina iletiyordu.
Cagriya mutabik olan ilk $ansli muritleri kuleye dogru coktan yol almi$lardi bile. Uzun zaman ardindan tanrinin kendisini tekrar hissetirmesi onlari sevinc gozya$larina boguyordu.
Ancak henuz kimse kuleden iceri girmeye cesaret edemiyordu. Herkes birki$Inin onderligini bekliyordu...
_________________ "What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
" Düzen ve kaos " gnom gülümseyerek önündeki adama baktı. " Ã?nümüzdeki sorun bu deÄ?il hayır.... Kaosun diyarları tehtid ettiÄ?i olmuÅ?tur. Bu adaletin ve özgürlüÄ?ü kısıtlayan bir düzenin karÅ?ısındaki bir kaos deÄ?ildi. Bu diyarlarda iÅ?leyen tüm kuralları..... Bir bitkinin nasıl büyüyeceÄ?ini kıÅ?ın, havanın ne kadar soÄ?uyacaÄ?ını, gökyüzünden yaÄ?an Å?eyin su mu yoksa cam mı olacaÄ?ını belirleyen kuraların bile ihlal edildiÄ?i bir kaostu... Kaos konusunda dikkatli olmanı öneririm dostum.. Düzen çok ileri gittiÄ?inde senin özgürlüÄ?ünü alabiir ama kaos da sen sen yapan tüm parçaları bir bir yok etmeye kadar gidebilir. "
"Ama hayır diyarı kaos tehtid etmiyor. Diyarı tehtid eden karanlık... Katliam cinayet ve insanların birbirlerine çektirecekleri acılar ve savaÅ? üzerine kurulacak bir dönem geliyor. Bu dönem engellenebilir mi ? Sanmıyorum..... Onu engelleyebilecek hiçbir güç göremiyorum. Ama... iÅ?te karanlık burada yanılacak... Biz yeterince güçlenene kadar bir odak haline gelmekten kaçmak zorundayız. KaranlıÄ?ın gözlerinden.... KaranlıÄ?ın gözleri Å?imdi her tür tehlikeye karÅ?ı açık ama yıllar geçtikçe bu deÄ?iÅ?ecektir. Ve biz..... daha doÄ?rusu lordumu temsil edecekler... Onlar rahip veya Å?ovalye olmayacaklar.. Onlar hırsız büyücü savaÅ?çı demirci hancı marangoz kervancı ve buna benzer ilahi olmayan mesleklere sahip olacaklar. IÅ?ıÄ?ı karanlıÄ?ın gözlerinden gizlemek onların en önemli görevi olacak... Ve ıÅ?ık onların içinde gizlenecek...
Tanrıların diyarda güçlerinin rahipler ve Å?ovalyelerce temsil edildiÄ?ini söylemiÅ?tim. Ama baÅ?ka türlü de olmuÅ?tu. Rahip olmamasına ramen tanrının gücünü taÅ?ımasına izin verilenler. Bu güne kadar lordum bunu yapmadı.... Artık yapacak. Ã?ünkü.. çünkü artık inancı rahiplerle yaÅ?atmak mümkün deÄ?il.. IÅ?ıÄ?ı yaÅ?atmanın tek yolu onu taÅ?ımayı kabul eden sıradan kiÅ?ilerin içinde gizlemek..." Gnom gülümsedi... "Burada sıradan derken rahip olmayanları kastettiÄ?imi anlamıÅ?sınızdır. Aslında tabii ki onlar sıradan olmayacaklar. Ã?yle gözükecekler sadece... Bir gün yeniden tapınaÄ?ı kurmanın ZAMANı geldiÄ?inde ilk rahibi seçip ona taÅ?ıdıkları mirası aktarmak onların varislerinin görevi olacak. "
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
KaranlıÄ?ın içinde yakılan bir mum karanlıÄ?ın sandıÄ?ından daha da büyük olduÄ?unu gösteriyordu. Sorular soruları getiriyor, cevaplarsa sorunları artırıyordu. Ama en azından yol alınmaya baÅ?lamıÅ?tı. Cevapların sonu sanki Hastlisch'in istediÄ?i yerde bitecekti. Ama bu son aynı zamanda altından kalkılması zor bir görev de getirecek gibiydi.
"Yani bizden istediÄ?iniz bu dini gizli olarak yaÅ?atmamız ve yaymamız. Ama hakkında çok az Å?ey bildiÄ?im bir dini nasıl yayabilirim. Ayrıca insanlara nutuk çekip onlara akıl verecek biride deÄ?ilim. Ben sadece bir mucidim! Yardım edeceÄ?im ama hem yardıma hemde bilgiye ihtiyacım var!
Peki kule ne olacak? Saklayacakmısınız? İçinde iÅ?imize yarayacak birÅ?eyler varmı?"
Hastlisch Freyaya baktı. O kendisinden daha fazlasını biliyordu. Adını bile söylemiÅ?ti karÅ?ısındaki nomun. Firble, eski baÅ? rahip Firble.
Tapınak rahip ve Å?övalyelerinin hepsinin öldürülmesi yada ölmeside Freya'nın, Hastlisch kuleye girdikten sonra, verdiÄ?i tepkiyi açıklıyordu. TapınaÄ?ın inananları yok edilmiÅ?ti ve belkide sıradaki oydu. Eski baÅ? rahip Firbleda ölü olduÄ?una ve büyük ihtimalle bu tapınaÄ?a baÄ?ımlı olduÄ?u düÅ?ünülürse son kalan kiÅ?iydi. Buda Freyanın Hastlisch'e neden dine katılmayı bu kadar çabuk teklif ettiÄ?ini gösteriyordu. Ancak kendisi dıÅ?ında geriye bir tek o kaldıysa ve herkese davetini Hastlisch'e yaptıÄ?ı gibi yapacaksa iÅ?leri oldukça zordu.
Hastlisch Feryaya doÄ?ru döndü. Sesinde bir kararsızlık vardı. "Sanırım, Bay Freya Ä°mp'lancer, siz bu din hakkında bilgisi olupta yaÅ?ayan son kiÅ?isiniz. Buda sizi oldukça deÄ?erli kılıyor. Hem Dragonfire'ın gözünde hemde düÅ?manlarınızın gözünde!" Sesinden ve konuÅ?ma Å?eklinden bir Å?eyler düÅ?ündüÄ?ü belliydi.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Dini yaymak hayır bunu sizden beklemiyorum. Dini yaymak.... Bu rahiplerin iÅ?i.. Ama siz rahip olmayacaksınız. Rahiplik de yapmayacaksınız. Dragonfire ın vereceÄ?i sorumluluÄ?u üstlenmeden önce ne iseniz o olacaksınız. Sizden isteyeceÄ?im sadece Å?ey sadece inancı yaÅ?atmak olacak yok olmasına izin vermemek. EÄ?er bir yolunu buylursanız Dragonfire a inananları kormanızı isteyeceÄ?im. Ama unutmamanız gereken Dragonfire için en önemli olanın sizin varlıÄ?ınız olduÄ?unu aklınızdan çıkarmamanız evet bunu aklınızdan çıkarmamanız olacak.
Dragonfire .... Lordum hala korkutuyor.. KaranlıÄ?ın güç odaklarını... Onlar hala cesaret edemiyorlar lordumun gücüne saldırmaya ... Onu kesin olarak yok etmek için.. Saldırmaya.. Ama yapacaklar. Güçleniyorlar. SavaÅ? iki tanrı kendilerini güçlendiriyor... Bunu kendilerine inanları savaÅ?tırak yapıyorlar. Birbirlerine nefretlerini kullanarak. Onlar yeterince güçlenmeden. Lordumun gücü gizlenmeli.. Onların gözlerinden..
Ama bunu ancak onun gücünü taÅ?ımayı kabul edenler yapabilir.. Bunu kabul eden ve hala bir yaÅ?amı olanlar...
Bayım bir rahip olmayacaksınız siz hiçbir zaman. Söylev vermeyeceksiniz. Bunu yapmamalısınız da... Ã?ünkü gizlenmelisiniz siz. Gizlenmeli ve beklemelisiniz. DoÄ?ru ZAMANı .. DOÄ?ru ZAMAN gelince.. inancı yeniden yayacak rahibi seçeceksiniz siz veya sizin seçtikleriniz ya da onların seçtikleri...
Tabii eÄ?er kabul ederseniz bu görevi... Etmezseniz o zaman tapınaktan çıkarken unutacaksınız her Å?eyi ve tapınak bekleyecek yeni bir umut ıÅ?ıÄ?ını .... Karanlık tüm ıÅ?ıkları boÄ?ana dek..
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Freya oturduÄ?u yerden yine cevapları dinledi.BaÅ?rahip Firble'nin uzun konuÅ?masını dinlerken aklına baÅ?ka birÅ?ey geldi..Evet..O yaÅ?ayan son Dragonfire inananlarından biriydi..Ama bunun önemi yoktu,ne düÅ?manlar,ne de tanrısı için.Sonra,baÅ?rahip sözünü bitirirken konuÅ?mayı ucundan yakaladı:
-Gizlenmeli ve beklemelisiniz. DoÄ?ru ZAMANı .. DoÄ?ru ZAMAN gelince.. inancı yeniden yayacak rahibi seçeceksiniz siz veya sizin seçtikleriniz ya da onların seçtikleri...
Tabii eÄ?er kabul ederseniz bu görevi... Etmezseniz o zaman tapınaktan çıkarken unutacaksınız her Å?eyi ve tapınak bekleyecek yeni bir umut ıÅ?ıÄ?ını .... Karanlık tüm ıÅ?ıkları boÄ?ana dek..
Freya bir an bile Å?üphe etmedi,ayaÄ?a kalktı ve aniden:
-Sizin yada tanrımızın vereceÄ?i bir görevi ne olursa olsun kabul edebilirim.İçinde kendi yaÅ?amımı riske etmekle ilgili birÅ?eyler olsada..Evet kabul edeceÄ?im.Bana sadece yapmam gerekeni söyleyin..Derhal yapayım.Ama sanırım*Hastlisch'i iÅ?aret ederek*arkadaÅ?ımız hala bize katılmıÅ? sayılmaz..Açıkça son aylarda olaylar beni iyice Å?üpheci yaptı.Ona hala tam olarak güvenemiyorum.
"Size hak veriyorum Freya imp'lancer. Bende bu halimle bazen kendime güvenemiyorum. Daha sizin güveninizi kazanamamıÅ? olabilirim ama bana bunun için ZAMAN ve Å?ans tanırsanız hem bunu hakettiÄ?imi hemde çok akıllıca bir karar verdiÄ?inizi anlayacaksınız.
Zaman tapınaÄ?ının son kalan inananı olduÄ?unuz ve diÄ?erleri yok edildiÄ?i için tetikte olmanız gayet normal. Ancak ZAMAN güvensizliklerin zamanı deÄ?il, ZAMAN yardıma açık olma ve güvenme zamanı. Altına girdiÄ?iniz çok büyük bir yük. Bu yükün altına tek baÅ?ınızamı girmek istersiniz, bu yükü tek baÅ?ınıza kaldırabileceÄ?inize eminmisiniz?
Ben yardım elimi uzatıyorum ama karÅ?ılıksız yapmıyorum bunu. Benimde çıkarlarım olacaÄ?ını düÅ?ünüyorum bu iÅ?ten. Ama baÅ?ladıÄ?ım hiç bir iÅ?i yarım bırakmadımve bırakmayacaÄ?ım. TapınaÄ?ın tüm bilgilerini bana açın ve bende sizin yanınızda yer alayım"
Hastlisch'in gözünden bir damla yaÅ? süzüldü. Haslisch damlayı sakalına gelmeden iÅ?aret parmaÄ?ıyla tuttu ve anlamayarak baktı. Aniden Hastlısch'n gözleri yaÅ?larla dolmaya baÅ?ladı. "Ya bana neden güvenmiyorsunuzki!" Gözleri üstüne ellerini kapattı, sırtı büküldü. Elleri arasından göz yaÅ?ları dökülüyor hıçkırmaktan sırtı inip kalkıyordu.
Kafasını kaldırıp kan çanaÄ?ına dönüÅ?müÅ? gözlerle Firble'a doÄ?ru baktı burnu tıkandıÄ?ı için boÄ?uk bir sesle Ben siz çaÄ?ırdınız diye geldim. Ä°steyerek geldim. Ama bana güvenmiyorsunuz. Ben size ne yaptımki" Ellerini tekrar gözleri önüne kapattı ve yaniden iki büklüm olarak aÄ?lamaya baÅ?ladı. O daha deminki nom yoktu artık. "Ã?irkinim diye böyle yapıyorsunuz deÄ?ilmi. Zaten çirkinim diye kimse beni sevmedi!" Sesi artık bitkinleÅ?miÅ?ti "Bende istiyorum yardım etmek ama siz bana hiç güvenmiyorsunuz, bana arkadaÅ?lıÄ?ınızı, dostluÄ?unuzu vermiyorsunuz. Ben yinede ....." Sadece aÄ?ladı.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Gnom çadırda bulunan iki kiÅ?iye Å?akın gözlerle baktı.... Ã?nce Hatslish e döndü "Güven kolay kazanılmıyor bu günlerde.... Ancak içinde ıÅ?ık olduÄ?u sürece tapınak herkese açık oldu... Ã?irkinliÄ?e gelince Hatlish tapınaÄ?ı kuran kiÅ?i aynı zamanda bir ozandı ve ozanlar bilirler her nesnenin içinde her canlıda bir güzellik olduÄ?unu.... Ben de bilirdim. ZAMANında... Ama Å?imdi Å?imdi her Å?ey çok farklı. TapınaÄ?ın bilgileri açık girebilen herkese yakında sadece onun koruyucularının öngördüklerine açık olacak. Tabii eÄ?er her Å?ey beklenildiÄ?i gibi giderse.. Gitmezse... Bilmiyorum... KeÅ?ke bunlar olmasaydı ama karanlıÄ?a karÅ?ı ıÅ?ıÄ?ı korumanın tek yolu bu...
Sana gelince bayım isminiz evet isminiz Freya idi. Sanırım madalyonları siz buldunuz yanılmıyorsam. Ã?yle ise görev sizin ancak tek baÅ?ınıza çıkamayacaÄ?ınız bir görev bu... Ã?ç kiÅ?i gerekiyor. Ve diÄ?er iki kiÅ?i bunu siz seçeceksiniz. Bu kiÅ?iler kalplerinde lordumuzun inancını taÅ?ımalı... Ama eÄ?er iki kiÅ?i kalırsanız görev çok daha zor olacak ve umut çok daha azalacak. Ã?ç kiÅ?i olmalısınız.
Ama önce bayım Freya sanırım yapılması gereken. Sanırım Squan lordumun son Å?ovalyesi gömülmedi hala. Bunu hissediyorum... Hala onun ruhunu... Lordumun boyutuna girmek isteyen...
Siz Squanı götürmelisiniz. Zamanın karargahına onu gömmelisiniz. Son Å?ovalye için ayrılan yere... Ve kılıcını tapınaÄ?ın ortasındaki sunaÄ?ın üstüne koymalısınız. Ã?ç Å?ovalyenin gözyaÅ?larından birer damla ile birlikte..
Sonra karargah lordumun gücünün simgelerinden birisi... Kaybolacak... Onu canlandıracak yeni bir Å?ovalye ortaya çıkana dek.. Böylece daha iyi tanırsınız hem de birbirinizi... EÄ?er hala istiyorsanız asıl büyük sorumluluÄ?u o zaman bu görevin arsından buraya gelin... Bulabilirseniz eÄ?er üçüncü kiÅ?i ile birlikte. Ama bu kiÅ?inin kalbinde lordumuzun inancı varsa tabii.
Ben ne yazık ki çıkamam buradan.. Ama sizin için dua edeceÄ?im.
Gnom baÅ?ını öne eÄ?er.. KeÅ?ke bunlar olmasaydı... Ama oldu. Ve Å?imdi yapılması gerekenler var... Kabul ettiyseniz sorumluluÄ?u... Zamanın ve büyünün gücü sizinle olsun...
Sonra gülümser. Kabul etmediyseniz de sizinle olsun. Herkesin ıÅ?ıÄ?a ihtiyacı var... Bunu hiç anlamasalar bile...
Hastlısch gözlerini sildi. Daha demin yaptıÄ?ı Å?ey yüzünden çok utanmıÅ?tı. Göz yaÅ?larını sildi ve sakindi Å?u anda hissediyordu ruhunun yaÅ?adıÄ?ını ama sakindi. Bu tapınak ona birÅ?ey yapmıÅ?tı. Belkide tabınak deÄ?il Firble'dı onun duygularını kazandıran. BaÅ? rahip Firble gerçektende baÅ? rahipliÄ?i hak eden biriydi ve onun kaybı büyük bir kayıptı.
Freyanın cevabını dinlemeden heycanına yenik düÅ?tü ve"Ben bu görevde Freya'ya yardım edeceÄ?im "diyerek ayaÄ?a fırladı Hastlısch oturduÄ?u tabureyi devirdiÄ?ini fark etmemiÅ?ti. Oysaki Freya daha bu görevi yapacaÄ?ını dahi söylememiÅ?ti. İçinde müthiÅ? bir coÅ?kuyla ve gözlerinde ıÅ?ıkla döndü "Belki o zaman bana güvenmeye baÅ?larsın!"
Hastlısch elini Freya imp'lacer'a doÄ?ru uzattı" Ve o zamana kadar arkadaÅ?ız!" Sesinde hayat vardı nomun.
Eskisi ka
Bu görev bu ilk görev olacak.... Asıl görev deÄ?il ama gerekli.. Lordumun güçleri tapınakta toplanmalı.. DeÄ?eri bilinmeyen eserleri gözlerden gizlenmeli...
Ama size emanet edilecek asıl güç karargahta olmayacak.. Bu güç baÅ?ka bir yerde olacak..
Bunun için henüz erken ancak.... Squan o huzura kavuÅ?malı... O lorduma sonuna kadar hizmet etti. Ve karanlıÄ?a karÅ?ı savaÅ?ırken öldü... Ruhu huzura kavuÅ?mayı hakediyor.. Ve öyle de olmalı...
Ve bunu ancak siz yapabilirsiniz. Sizler.
Freya,ozanın sözlerini dinledikten sonra,kendine uzanan ele baktı.Å?imdiye kadar kendisine kaç el uzanmıÅ?tı?Kaçı onu kurtarmıÅ?tı?Ama,hayır bu sefer farklıydı,bu gnome fazlasıyla zararsız gözüküyordu.Ve onun içinde bir yerde Dragonfire inancı vardı,yada Freya buna inanıyordu.Uzanan beÅ? parmaÄ?a iyice baktı.Ve elini uzattı:
-Sanırım,zorda olsa dost olacaÄ?ız.Hasti...
Sonra tekrar Firble'ye baktı Freya.
.On Kasaba'ya gidiyoruz..Ä°kimiz..Bir Å?ekilde,dediÄ?in görevi yapacaÄ?ız ve geleceÄ?iz..Derhal..
Gnome'ye bir iÅ?aret attı,çadırdan çıktı.Madalyonuna bir el attı..Yanımda ol,dedi ve kapıdaki atına doÄ?ru ilerlemeye baÅ?ladı..
Freya ve hatslish çadırdan çıktıktan hemen sonra çadırdaki tüm hareketlilik sona erdi. Tapınaktaki gizemli müzik de sona ermiÅ? ve tapınak yeniden sessizliÄ?e bürünmüÅ?tü.
"Efendim iÅ?iniz bitti mi ? " Freya ile gelen iki adam çadırdan çıkan ikiliye yaklaÅ?tı.
Adamlardan birisi "Efendim merak ettikte tapınaÄ?ın ortasında neden ayakta durup..." Ã?bür adam sert bir sesle arkadaÅ?ını susturdu. "orası bizi ilgilendirmez. Efendi Freya nın bildiÄ?i bir Å?ey vardır kesin. Hatslish ile Freya çıktıkları yere yeniden baktıklarında çadırın yok olduÄ?unu göreceklerdi. Bu arada Freyanın açtıÄ?ı kutudaki iki madalyon ile Freya nın boynundaki madalyon yalnızca Freya nın görebildiÄ?i bir ıÅ?ık saçmaktaydı.
Ã?ç adam, dıÅ?arıda Freya'yı bekleyen üç kiÅ?i vardı ve hiçbiri Hastlısch içeri girerken onu fark etmemiÅ?ti! Arkasına baktıÄ?ında Hastlısch'in Å?aÅ?kınlıÄ?ı daha da arttı çünkü daha demin orada bulunan çadır Å?u anda yoktu. Ve bu olay aslında birinci sorusunun cevabınıda veriyor gibiydi. Ä°lahi bir güç!
"Beni biraz bekleyin, ben atla deÄ?ilde bir... aracımla geldim" Ã?ok zor yanılan hafızası sayesinde Hastlısch, "ejder kanatları"nın yerini hatırlıyordu. Oysaki yaptıÄ?ı kamuflaj sayesinde pek çok dikkatsiz göz yakınından geçipte onun sadece bir tepe olduÄ?unu düÅ?ünebilirdi.
Ã?rtüyü kaldırdıÄ?ında Freya ve adamları taktir etmek ile kahkahalarla gülme arasında gidip geldi. Ä°nce ve iÅ?lenmiÅ? ahÅ?ap bir iskelet üstüne koyulmuÅ? iki ejderha kanadı Å?ekilli kanat Hastlısch'in çevirdiÄ?i bir makara ile açılmaya baÅ?ladı. Ardından Aracın tepesinde uzun ince bir balon Å?iÅ?meye ve ejder kanadını sallayarak ve bir o yana bir bu yana savurarak havalandırmaya baÅ?layınca hayret ve kahkahalarala gülme arsındaki uçurum daha da arttı.
Hastlısch gövdenin altındaki hasarın fazla olmadıÄ?ını görünce oldukça rahatladı. Ancak aracın hassas dengesini bozduÄ?u için "ejder kanatları" iki yana doÄ?ru, dalgalı denizdeki bir tekne gibi, gidip geliyordu.
"Ben hazırım. EÄ?er isterseniz artık yola çıkabiliriz!" Hastlısch cebindeki aykırı arbaletini çıkarttı ve aracın içie koydu. Ardındanda kendi aracın içine tırmandı. "Ejder kanatları"nı seviyordu, hemde bütün diÄ?er buluÅ?larından daha çok.
Å?u anda dünya hakkındaki daha çok bilgiye sahip olan Freya liderdi ve Hastlısch onun ardındaydı tıpkı diÄ?er üç adamı gibi.
Eskisi ka
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum