Author |
Message |
Anchorite
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Nov 07, 2005 9:35 am |
|
Gerçekten evil karakter canlandıran bir oyuncu gördünüz mü.. Aman "Ben evilim, herkezi keserim, daÄ?ları taÅ?ları yerinden oynatırım tarzı atıÅ?lar demiyorum. 4th level büyüm var, bir atıÅ?ta otuz kiÅ?i aldım.. Powerplay karakter kaÄ?ıdıma baksan dudaÄ?ın uçuklar tarzı deÄ?il.. Hani o da "evil" conceptine uyabilir ama.. öyle karakterler görüncü hep gülesim geliyor.. Bu adam o yaÅ?a kadar nasıl yaÅ?amıÅ? diye.. bebekkende finger of death atabiliyormuymuÅ? gibi..
Å?öyle diyorum, ciddi baÄ?lamda düzgün bir toplumdan gelmiÅ? (evil giant olunur rahat rahat mesala) ama geçmiÅ?indeki bazı olaylar sonucu cevreden nefret eden, zarar vermeye acımayan, falan.. bir "evil" PC hiç gördünüz mü? |
_________________ (\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(") |
|
Back to top |
|
|
SacoKhan
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon Nov 07, 2005 6:02 pm |
|
Ben bizzat kendim oynattım. HakettiÄ?i saygıyı görmeyen bir halfling rogue idim. Bir baÅ?büyücünün manevi oÄ?lu idim ama gelen geçen kafama vuruyodu. Bir gün manevi babamı ölü bulduÄ?umda bütün sinirim açıÄ?a çıktı ve katliam yaptım. Sonra ver elini assassinlik... |
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!... |
|
Back to top |
|
|
Shevarash
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Mon Nov 07, 2005 7:15 pm |
|
Oyuncu çevreniz ile alakalı sanırım dostum benim oyuncularımın çok iyi bir Å?ekilde oynadıklarını bir çok sefer gördüm kendimde 1 sefer oynadım. Gerçi o campaign good-nötr karıÅ?ımı baÅ?lamıÅ?tı. Drow avcısı bir elf grubuyduk fakat benim drowlara duydugum nefret epeyce uzun zaman içerisinde iyilikten sapmaya ve yokettiÄ?imiz drow mekanından ele geçirilmiÅ? ufak çocukları bir mekanda toplayıp, detect evil çaktıktan sonra evil olanları ayırıp kasap misali kesmeye kadar gitmiÅ?ti. Hey gidi günler... bir ara yine yapmak lazım, kollarıma kana batmıÅ?tım deÄ?iÅ?ik olmuÅ?tu |
|
|
Back to top |
|
|
scythe
KutsanmıÅ? KiÅ?i
|
Posted:
Mon Nov 07, 2005 8:53 pm |
|
pp den çok rp ye dayalı oyun oynarsanız eÄ?er aradıÄ?ınız tarzda bi oyuncu görmüÅ? ,bulmuÅ? olursunuz bence... geçmiÅ?ini iyi oynayamayan, bugünü geçmiÅ?le baÄ?daÅ?tıramayan adamdan kötü olmaz .. eÄ?er insan isen hilkat gereÄ?i iyi olarak doÄ?arsın ve bi Å?ekilde bazı olaylar neticesinde kötü olursun... drow gibi bi karaktersen o zaman da ırkının yaÅ?am hiyerarÅ?isinin sana verdiÄ?i Å?eyleri iyi canlandırman gerekir (ve bence bu Å?ekilde kötü olmak daha zordur).. |
_________________ you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea |
|
Back to top |
|
|
KUTBILTUNGA
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Nov 08, 2005 9:25 am |
|
...Genelde kötü karakter denilince,deli büyücü,piskopat savaÅ?çı vb. akla çok gelse de,en rahat kötü oynayan karakterler,rogue karakterleri oluyor...Rogue olarak sinsi sinsi gezinip,en azından olmadıÄ?ı kiÅ?i gibi görnmek ve beraberindeki grup arkadaÅ?larını en ufaÄ?ından olsa bile kazıklamak en kötüsü.
Büyüleriyle veya kılıcıyla öldüren periÅ?an eden kötü karakterler de kötü elbet ama;genelde ne doÄ?rudan büyü,ne de doÄ?rudan silah ve kas gücü kullanmadıÄ?ı için,en p..ç,en hain ve en arkadan vuran;derinden acı veren karakterler,rogue'lar... |
_________________ Yalnız geldik dünyaya;yalnız yürürüz yollarda.Bitmez yollar bizimdir;biziz kırılmaz irade gücünü yalnızlıktan alan. |
|
Back to top |
|
|
Shevarash
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Tue Nov 08, 2005 10:16 am |
|
korkarım bu baÅ?lık yavaÅ? yavaÅ? "günah çıkarma" ya dönecek..
onun dıÅ?ında scythe nin söylediÄ?ine katılıyorum. Standardı olan bir kötülüÄ?ü (iyi örnek drow) oynamak bir çok oyuncuya göre , kafadan yazılmıÅ? bir kötüyü oynamaktan daha zor gelecektir... |
|
|
Back to top |
|
|
KUTBILTUNGA
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Nov 08, 2005 10:31 am |
|
DoÄ?ru,Drow usulü yaÅ?am zaten hangi sınıf olursanız olun,Rogue karakteri gibi sinsi,arkadan saldıran ve içten pazarlıklı bir hain olmanızı gerektiriyor.Kuralcı\Lawful olsanız bile hayatta kalmak ve yükselmek için en yakınınızdakilere zayıf düÅ?tükleri an ihanet etmek veya sadece psikopatlıktan ayak kaydırmak,sürekli olarak komplo ve ölüm korkusuyla yaÅ?amakta zorunda olan olan Drow2ların alıÅ?ılageldik karakteri...
Zayıf düÅ?üp ölmek veya Llloth gibi Tanrı ve Tanrıçalara kendini beÄ?endirmeye çalıÅ?mak ve o'nlardan aslında gelmeyecek olan desteÄ?i(eninde sonunda ya sapkın imanları ya da dinleri uÄ?runa kendi inandıkları tarafından ihanete uÄ?ramaları...)beklemeleri,Drowları,daha acımasız,daha da içten pazarlıklı,kıskanç ve karaktersiz yapıyor...
...Ä°Å?te size örnek Kötü Rogue...karakteri... |
_________________ Yalnız geldik dünyaya;yalnız yürürüz yollarda.Bitmez yollar bizimdir;biziz kırılmaz irade gücünü yalnızlıktan alan. |
|
Back to top |
|
|
KUTBILTUNGA
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Nov 08, 2005 10:35 am |
|
OkumuÅ? olan arkadaÅ?lar hatırlayacaktır; Drizzt serisinde,Artemis Entreri gibi bela,karaktersiz ve hırsı doÄ?rultusunda her türlü kötülüÄ?ü hiç vicdanı sızlamadan yapabilecek bir karakter bile,Drow'lar arsında geçirdiÄ?i zaman süresince devamlı olarak korku,paranoya ve histeri krizlerine kapılmıÅ?tı.. |
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Nov 08, 2005 8:25 pm |
|
Ben iyi karakter iyilik yapıp duran ve kötü karakteri devamlı kötülük yaparak duran olarak ayırmıyorum.
Ä°yi karakterler baÅ?ka insanlaırn iyiliÄ?i için kendilerini feda edebilen veya yıllarca ardıkları bir Å?eyden tek bir can için vaz geçebilen yani gerktiÄ?i zaman çıkarlarının tersine hareket etse dahi doÄ?ru olanı yapan karakterler olarak görüyorum. (Å?imdi doÄ?ru olan nedirki demeyin bana )
Nötr karakterleri ise yerine göre kendi çıkarlarını gözeten ancak bazı durumlarda kendi yolundan çıkarak baÅ?kalarına da yardım eden kimse oluyor bence. Yani kendine good karakterden daha çok deÄ?er veren kiÅ?i.
Evil karakterlerde ise ben hep kendini en ön plana alan kiÅ?ileri görürüm. Ã?nce kendileri gelir ve amaçlarına bir Å?ekilde ulaÅ?maya çalıÅ?ırlar. Bunun nasıl ve kimler aracılıÄ?ıyla olduÄ?u önemli deÄ?ildir. Bu iÅ? sonunda kimlerin acı çekeceÄ?i önemli deÄ?ildir.
KarmaÅ?ık, nöçtr ve kuralcı ise bunların yöntemlerinin nasıl olduÄ?unu gösterir.
Bu manada aslında bilgisayar oyunlarında da desek gerek sitede gerekse de masa üstünde ben pek çok kiÅ?inin ben nötr karakter oynayacaÄ?ım demesine raÄ?men kötü karakter oynadıÄ?ını gördüm. Ancak ben bunlardan biri bir türlü olamadım. Oyuncuların karakterlerine zarar vererek oynayanları üzmeyecek kadar saf bir kalbim var sanırım. |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
Horcoel_Baator
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Wed Nov 09, 2005 10:15 pm |
|
Ancak ilginçtirki nötr karakter ile Evil karakter tanımlamaları birbirine bayaÄ?ı bir uyuÅ?uyor..Nötr kendisi için en iyisini düÅ?ünürken Evil da kendisi için en iyisini düÅ?ünür..Yanlız arada ince bir fark var..Gerçektende söylendigi gibi iyi ile kötünün arasında ince telden bir yol vardır..Nötr de iÅ?te bu ince teli simgeliyor..Nötr bazen iyi olur bazen kötü yanlız bu onun amacını deÄ?il yaÅ?amını simgeler bir gün kendini düÅ?ünen bencil birisi iken ertesi gün saÄ? tarafından kalkarak sokakta gördüÄ?ü bir evsize yardım da edebilir..Ä°Å?te Nötrla evil arasındaki fark Evil o evsize ilerde kendisine bir çıkarı olmadıkça yardım etmez..Hatta aÅ?aÄ?layıp geçer..Kimsenin olmadıgı bir yerde ise ve adam Chaotic Evil se belkide öldürür bile..(Bkz seri katiller...)
Lawfull Neutral aligmenti de mesela örnek olarak kurallara tamamen baglı bir birey iken Lawfull Evil kurallara baglı olmakla beraber bu kuralları kendine nasıl yontacagını düÅ?ünür..
Peki Chaotic Evil bir seri katil olabiliyorken Chaotic Neutral ne olabilir??
Chaotic Neutral tipleri kendilerine bulaÅ?madıkları sürece sorun çıkartmayan boÅ? gezenin boÅ? kalfalarına benzetirim..Tabi bide karınları tok oldugu sürece karınları açsa önlerine sürülen her iÅ?i yaparlar..(Aslında klasik türk aligmenti )
Aah ah keÅ?ke karnım bu kadar aç olmasa int kafedeyim kurstan çıktım ve en yakın yiyecek satan bayide Å?ehirlerarası bir kuyruk var o kuyruÄ?a girsem giÅ?eye ulaÅ?amadan açlıktan ölürüm hadi herkez kendisine iyi baksın bol aligmentli günler |
_________________ ''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..'' |
|
Back to top |
|
|
Yener
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Nov 10, 2005 2:54 am |
|
Evt gerçektende evil karekter canlandırmak gerçektende çok zor bir iÅ? ben bikaçkez denemiÅ?tim ve baÅ?arılı olamamıÅ?tım iyi evil karekter canlandıran oyuncuda çok az gördüm.Gerçekten evil bir karekter canlandırabilen kiÅ?iyede(gerçek anlamda canlandırabilen) büyük bir saygı duyarım.Shevarash senin toplu drow katliyamı olayında süpermiÅ? bu fikri aklımda tutucam . |
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495] |
|
Back to top |
|
|
dakkonkio
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Nov 10, 2005 8:54 pm |
|
evil bi dm ile oynamıÅ?tım |
|
|
Back to top |
|
|
sonique
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Nov 14, 2005 9:34 pm |
|
Kaotik evil yarı tanri bir karakterim var.Yeterli mi? |
|
|
Back to top |
|
|
Shevarash
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Tue Nov 15, 2005 1:49 am |
|
haha sonique yine Å?ov yapmıÅ?sın walla bende de tüm diyarın evil humanoid non humanoid tanrılar pantheonu var getirelim kapıÅ?sınlar, warsa elinde evil overgod felan olan onları da toplayın gelin karmaÅ?a olsun, demigodum var demek ne güzelmiÅ? yahu |
|
|
Back to top |
|
|
sonique
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Nov 15, 2005 3:40 am |
|
Ben herkesi yenerim demedim ki.Sorunda "Bir hamlede 30 kiÅ?i alırım diyen var mı?" demiÅ?sin ben de yarı tanrı karakterim var.Å?üphem mi var dedim. |
|
|
Back to top |
|
|
|
|