Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Pelor ruhbanı ele mi düÅ?tü?
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Pelor ruhbanı ele mi düÅ?tü? View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    ThePatryn
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Aug 07, 2004 2:39 am Reply with quoteBack to top

Sevgili frpci arkadaÃ…?lar,
    Ã?oÄ?u kiÅ?i Å?u aralar players handbook'u almıÅ? durumda ve de Jozan'ın karizmatik halini ve kusursuz çiziminide görmüÅ? durumda.Bu nedenle kime sorarsam sorayım herkes bana huma cleric olmak istediÄ?ini söylüyor ve de tanrısınıda direkt olarak Pelor seçiyor.Bence diÄ?er ırklara,sınıflara ve tanrılarada önem verilmeli sadece bi çok karizmatik çizim yüzünden herkes ruhban oluyor mesela paladinde çok karizmatik bir Å?ahsiyet , ben DM olmadıÄ?ım zamanlar paladin oluyorum ve baÅ?ka tanrılar seçiyorum.Sizin bu konu hakkındaki düÅ?ünceleriniz nedir???

Türklider
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sat Aug 07, 2004 6:27 am Reply with quoteBack to top

Pelor Neutral Good bir tanrıdır... Her Cleric karizmatik olmalıdır... Ayrıca Her cleric bir Å?övalye gibi yetiÅ?tirilir. Bu yüzden hem büyü hem de savaÅ?ta yeteneklidirler...

Karizma neden gerekli? Namevt defetme özelliÄ?imiz var... Bu karizma ile yapılıyor...

Bir de bana gelse Å?öyle çizimi beÄ?enip de iyi olan adam...

Bana gelen oyuncuları istemezsin gerçekten;
    *"Bardiche" kullanan "sosyete" Guard "KADIN"
    *Ã?ifte Bastard Swordu olan sübyancı savaÅ?çı. Fakat kılıçları bırakıp kafa göz dalıyor ve boÄ?uÅ?uyor adamlarla.
    *Lootçu wizard.
    *Birbirini gaza getirip minicik zindana dalan YÄ°RMÄ° oyuncu. Tabi o zaman deneiymsizdim, yimi kiÅ?iyi masaüstünde idare edemeyeceÄ?imi bilmiyordum geleni almıÅ?tım oyuna...

hep böyle takıntılı manyak tiplerle takıldım oyunlarımda... Yazık bana, gençliÄ?ime...

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sat Aug 07, 2004 3:25 pm Reply with quoteBack to top

Oncelikle "HER" ibaresi yanli$tir. Boyle bir kural yok. Her cleric karizmatik degildir ve her cleric sava$ egitimi yada $ovalye egitimi almaz.

Diger tanrilari ve siniflari zaten oyuncular zamanla, deneye deneye . tatlarini ala ala bilecekler. Ama starter kitlerdeki hazir karakterlerde iyi olmak zorundalar. Sonucta ADnD nin temel yapi ta$lari sayilir onlar. Tum kural kitaplarinda varlar. Adi ustunde starter kit.

//tarti$ilacak bir konu goremiyorum.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 6:29 am Reply with quoteBack to top

eet ben de arkadaÅ?ım patryn e bir nevi katılıyorum.yani orda jozan ı gören yeni baÅ?layanlar birkaç büyüsü olduÄ?unu da görünce balıklama dalıyolar.bence bu da cleric in ele düÅ?mesine zemin hazırlıyor.ayrıca ruhbanın özelliklerinin iyi bilinmemesi de bir sebef.bir örnek wereyim.bir arkadaÅ?ım,yeni char açacaktı.bildiÄ?iniz gibi ruhban tNanrısına göre 2 kürre seçer we sewiyesine baÄ?lı olarak her sewiye için kürre büyülerinden seçim yapmak zorundadır.ama arkadaÅ?ım daha lewel 1 olmasına raÄ?men zannediyordu ki kürrenin bütün büyülerini yapabilecek.böylece ruhban yani cleric karakteri muhteÅ?em karizmatik,bir o kadar da kudretli biÅ?i oluyodu.düÅ?ünün bi:level 1 bir cleric gerçek diriltiÅ? yapıyor...Smile Smile Smile zaten ben de amerikan baÅ?kanıyım Smile
    ama Å?öle bi olay da war sonuç olarak ruhbanın karizmatik olması lzm ama illa da Å?art diil yani..
    bence dier karakterlere de yönenilmeli
    mesela bard,ya da buçukluk,ya da gnom-wizard,bence ilginç we eÄ?lenceli olabilir

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 6:37 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar cleric'lerin yarısından fazlası human ırkındandır, hele özellikle de oynanan dünya FR ise " Ya off bu da human cleric oldu ya delircem " demenin lüzumu yoktur. Geçen gün elemanlara netten oynattım, ben kafamı vuracaÄ?ım artık, elemanların 3'ü de cleric, aman ki aman. Biri chaotic evil, biri true neutral, diÄ?eri chaotic good. Ben bu grupla naparım Å?imdi? Siz dua edin de hepsi en azından düzgün adama özeniyorlar.
    Back to top View user's profileSend private message
    ThePatryn
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 6:50 am Reply with quoteBack to top

Ben sana katılmıyorum LourdesTr çünkü ben arkadaÅ?larımla yaptıÄ?ım oyun planlarında dwarf cleric kullanmaya karar verdik.Bilyorum belkide herkes beni manyak zannedicek çünkü dwarflar karizmaya -2 alıyorlar ama dwarfların iyi savaÅ?ma özellikleri ve bir çok sınıfsal özellikleri onları çok güzel bir Å?ekilde kurtarıyor."AÄ?ır donanımlı"bir dwarf cleric bence mükemmel olur.Bu arada birkonudada yakın arkadaÅ?ım Strider89'a ve LourdesTr'a da katılıyorum.KARAKTER OLAN ARKADAÅ?LAR LÃ?TFEN OYUNDAKÄ° Ã?EÅ?Ä°TLÄ°LÄ°K Ä°Ã?Ä°N DAHA EÄ?Ä°Å?Ä°K IRKLARI VE SINIFLARIDA KULLANIN.

Saygılarımla,

ThePatryn
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 6:54 am Reply with quoteBack to top

Daha acemi olduÄ?um için bazı hatalar yapılabilir Å?imdiden özürlerimi iletirim.EÄ?iÅ?ik deÄ?il deÄ?iÅ?ik.Herhalde herkes anlamıÅ?tır ama tedbiri önceden ele almak ii bir Å?ey. Wink Wink Wink

Strider89
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 7:07 am Reply with quoteBack to top

ya arkadaÅ?lar sizce de pelor a tapan bi human cleric baymadı mı
    hiç diilse tanrıyı deÄ?iÅ?tirin
    mesela fharlanghn(farlangun)
    biraz suradıÅ?ı ama denemeye deÄ?Ä?er .komedi olur
    we Å?u human artık burama kadar geldi .dediÄ?imzi gibi bi dwarf cleric çok hoÅ? olur we bu karakter ztn players handbook ta kaba saba gösterilmiÅ?.
    bi bayal edin..önde dwarf fighterlar ..arkada ilahi büyüleririn fısıldayan soydaÅ?ları..Wow.........................

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 7:21 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar beni yanlıÅ? anlamayın, " Ben her cleric human olmalıdır " demedim, " Cleric'lerin belki de yarısı, özelikle fr'de belki yarısından da çoÄ?u insandır " dedim. Dwarf cleric vardır. Bu arada, cleric'ler için karizma çok çok önemli deÄ?ildir, clericler paladin deÄ?ildir bi kere. Karizmayı 13-15 civarı tutsanız yeterde artar bile.
    Back to top View user's profileSend private message
    ThePatryn
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 7:27 am Reply with quoteBack to top

Aslında doÄ?ru diyorsun ama bir ruhban için fharlanghn(farlangun)biraz kötü olmaz mı sonuçta ruhbanlara verdiÄ?i kürreler fazla ii deÄ?il ama bir fighter olucaksan çok yararlı bir tanrı çünkü tapınakları yol kenarlarında olduÄ?u için öyle kasıpta Å?ehir gitmen gerekmiyor.Mesela ben genellikle fharlanghn'u seçiyoum.Bu arada paladin olmama raÄ?men onu seçmem biraz garip.Cüceleri bu kadar övdük ama insanların pabucunuda dama atmamak lazım sonuçta statsları etkileyen bir eksileri veya artıları yok ve de çok sınıflı karakter için seçmeleri gerken bir tercihli sınıflarıda yok. Wink Very Happy Smile

ThePatryn
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 7:33 am Reply with quoteBack to top

LourdesTr sana kesinlikle katılmıyorum.Sence turn undead olayını kim yapıcak.Bu yüzden karizma çok önemli.Bu arada bence karizma ruhbanlarda paladinlerden daha önemli.Paladin olmama raÄ?men bunu yazdıÄ?ıma inanmasamda namevtlerle dolu bir dungeon'da en yakın arkadaÅ?ın ve oradan çıkıÅ? biletin bir ruhbandır.

Strider89
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 7:38 am Reply with quoteBack to top

ii de farlagun un tapınaklarının yol kenarların we çok sık olması onu çok waroÅ? yapmaz mı?
    çünkü gece ewi olmayanlar we ayyÅ?lar mecburen buralara sıÄ?ınacaklar.tabi ki bu kötü biÅ?i diil.ztn bunlar doÄ?al.ya benim anlamdıÄ?ım Å?u pelor meselesi.yani benim oynadıÄ?ım çoÄ?u ark ım pelor u seçio.niye?
    bu arada aklıma biÅ?i geldi.bu gün bi ark larla frp yaptık.dm bana bi balta werdi .ben de dwarf fighter dım.balta tüm sawing throw lara +3 werio.bata ii.Smile

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 7:45 am Reply with quoteBack to top

Herhalde bu tapınaktada çoÄ?u tapınakdaki gibi ruhbanlar ve paladinler olucaktır en azndan kapıda bir tapınak koruyucusu bile olabilir.(bunu sevdim Wink ).Bence farlagun tapınaklarının bu kadar fazla olması ve yol kenarlarında bulunması onu vroÅ? yapmaz.Daha çok takipçi bile kazandırbilir.BildiÄ?in kadarıyla çoÄ?u kiÅ?i yolculuklarından önce farlangun(walla okunuÅ?u yazdım diÄ?er türlü çok kasık Smile )tapınaklarına gidip dua ederler bence bu yüzden daha çok takiçisi olabilir.

Ã?yle DM helal olsun yani çok güel bir Å?ey yapmıÅ? sana ,herhalde çok yararlı olmuÅ?tur. Wink Exclamation Wink

burock
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 5:04 pm Reply with quoteBack to top

turn andedi daha ii yapıcam diye charismaya yüksek bi deer vermek hiç de mantıklı bi gerekçe diil bence. karakterin statlarını belirleyecek olan, karakterin geçmiÅ?i ve parti içinde oynayacaÄ?ı roldür. Mesela, misyoner eÄ?ilimli bi rahip karakterin karizmasının yüksek olması gereklidir. Dinine döndürmek istediÄ?i insanlar üzerinde ii bir etki bırakmasını saÄ?lar. Ã?te yandan, hastalık, zehir gibi bi portfolioya sahip bi tanrının (FRdaki Talona mesela) rahiplerinin karizmasının yüksek olması gerekmez. Sırf törn anded yapıcam diye Talona rahibinin charismasını abartmak, rpye biraz saygısızlık olmaz mı?

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 10:23 pm Reply with quoteBack to top

Yazıyı en baÅ?ından beri okuduysan ben clericlerin çok karizmatik olduklarını söyledim zaten ama farkındaysan players handbooktaki tanrılardan bahsettiÄ?imizden dolayı senin bahsettiÄ?in tanrı hakkında hiçbir bilgim yok o yüzden san açıklama yapamam.Bu arada playes handbooktaki çoÄ?u ruhban turn unead için ayarlandı ama sence diÄ?er kitaplarda varsa bilemem zaten alt admin olduÄ?una göre büyük ihtimal vardır.

Saygılarımla,

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum