"
oldun wrote:diyelimki hayati bir sırrınız var açığa çıkarsa ölürsünüz ve daha önce çok yardımcı olduğunuz birisine bunu anlatıyorsunuz oda bunu açığa vuruyo sizde onu öldürüyorsunuz budurumda chaotic evil mı chaotic neutral mı olurum
"
Senin kişilik CN ise CN kalabilir ama duruma bakar. Ben olayı nasıl gerçekleştirdiğine baarım. Eğer "Nasıl söylersin!" diye adama üzgünce söylediğinde adam "Aha söyledim, çokta rahatım. Bir tarafına girsin" dediyse ve sen bunun üstüne cinnet geçirdiysen o zaman kötü felan olmazsın. CN kalırsın. Ağır tahrik vardır.
Ancak eğerki adamın söylediğini duyduktan onra plan kurup felan adamı soğuk kanlılıkla öldürdüysen o zaman CN değil evillığa doğru br yol görünmüştür bence. CN daha anlık kararlar vermesi gereken kişiliktir bence. Tabii burada wis. ve int.olayına görede bakılmalıdır derim.
şİmdi CN'ye en iyi örnek bence Conandır ve onun sırlarını açığa çıkartan insanları öldürmektedir ancak olabildiğince son yol olarak bu yolu seçmektedir. Ancak cezasını kol bacak keserek, lahım suyuna atarak yada ileride yardım etmeyerek vermektedir.
Adam senin sırrını kötü niyetli söylediyse ve arkandan işler çeviriyorsa öldürsen de CN den dönmezsin yani.
"
başka bir örnek vermek istiyorum konu açılmışken..
baba tarafından zengin bir elf, ben cüce, CN bir büyücü ve hatırlamadığım başka kişilerden oluşan bir grubumuz vardı.. kasaba-şehir arası durumda bir yerdeydik ve burada bir handa konaklıyorduk.. ben çok ağır yaralıydım aşırı kan kaybediyordum.. sonunda tapınağın önünde bilincimi kaybettinm ve öldüm.. tapınaktakiler diriltme için 10bin mi 20 bin mi ne altın istemişlerdi ve doğal olarak üstümüzde yoktu, elf para bulmak için yanımızdan ayrıldı.. büyücü ve yanımdaki diğer arkadaş bayağı bir süre bekledi.. bir zaman sonra sıkıldılar ve büyücünün aklına şöyle bir şey geldi.. yanıma eğildi ve yerde göl olmuş kanımla zemine "biz hana gidiyoruz" yazdı, beni öylece bırakıp hana gittiler..
dm mage i chaotic evil yaptı ve -1 level verdi..
olay ve sonundaki dm kararı hakkında görüşlerinizi rica ediyorum...
"
Level kaybı olayı aslında oyuncunun diğer oyunculşarında yavşamasını sağlayabileceği için yapılmış olabilir. Ayrıca o zekaya sahip birinin böylesi bir hareketi yapması için oldukça kötü olması gerekir. CN dahi olsa böyle bir durumda arkadaşını o durumda bırakıp gitmez. Yanındakiler ne güne duruyorlardı onuda bir düşünmek lazım. Neden sadece mage -1 level aldı.
Ancak arkadaşını ölüme terk etme işini ancak Evil karakterler yapar bence.
BENCE

Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka