Ankira ve frp

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
kumara
Kullanıcı
Kullanıcı

Ankira ve frp

Post by kumara »

Dergideki Boğaç Erkan'la yapılan röportajı okudum ve çok güzel olmuş. İnsanları bir çok konuda - frp ile ilgili - düşünmeye ve tartışmaya itiyor...

Türkiye'de frp çok yanlış tanındı/tanıtıldı. Bizler ise bu değiştirmek için çok fazla uğraşmadık... Etrafımızdakilere bunu anlatamadık ve Boğaç Bey'de satır aralarında bir çok şeyi anlatmaya çalışmış...

Ankira çok tanınmış bir yayınevi olmasına rağmen - tabi ki frpseverler açısından- o kadar mütevazi bir kurum ki anlatamam... Hiç yolunuz Sıhhiye taraflarına ve doğal olarak Ankira'ya düştü mü bilmiyorum ama içeriye girdiğiniz zaman orada olan ve yayınlanan bütün kitapları alıp okumak geliyor içinizden... Tabi çalışanlarının da yardımları cabası - bir öğrenci olarak bunu söylüyorum.

Boğaç Bey fantastik edebiyatın insanın hayal gücünü geliştiraceğini belirtiyor. Ben buna katılıyorum, fantastik edebiyat bize özgürce düşünmenin yollarını açıyor, hayal gücün dünyalardan dünyaya diyarlardan diyara kadar uzanıyor... Değişik ırklar, yaşamlar buluyorsun. Bazen bunlar bize çok yakın gelirken, bazen o kadar uzak geliyorki insan ister istemez oralarda olmak, öyle yaşamak istiyor.

Bence fantastik kurgu aniden bir gelişim gösterdi ve insanlara istenilmeyecek görüntülerle, olaylarla tanıtıldı. Bir iletişimci olarak bunu rahatça söyleyebilirim. Ama bir iletişimci olarak da "reklamın kötüsü olmaz" mantığını da yürütmekteyim. Öünkü insanlar frpyi tanıdı, bilenler ise - frpyle daha önceden tanışanlar ise - bunu rahatça yaşamaya başladı.

Bizlerin frpyi sevmesinin nedeni ise bilim kurguya bir yatkınlığımızın olması. Ben bunu kendi adıma söyleyebilirim... Bilim kurgu ekolunden gelen bir insan olarak ben seve seve frpye kucak açtım...

Boğaç beye katıldığım bir nokta ise "biz daha kendi dilimizi kullanamıyoruz, güzelliklerini-rahatlığını farkede miyoruz". Umarım en kısa zamanda bu hatamızı gidermeye çalışırız.

Ben röportjı çok güzel buldum. Umarım sizde okur ve bana düşüncelerinizi iletirsiniz? İnsanların farklı yaşamları ve getirileri olduğu sürece farklı düşünmeleri normaldir... Ancak olumlu ya da olumsuz "eleştirileri" kabul edebilirim. Sizlerle tartışmak ve fikir alış verişinde bulunmak çok hoşuma gider.

Bu mesajı aceleyle yazdım, umarım anlar ve bana cevap verirsiniz...
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Doğrusu oraya gitmedim ama gitmek isterim.. Frpnin pek çok şeye farklı bakıp daha iyi anlamamızı anladığını sanıyorum örneğin geçmişinin insanın başına ne büyük bir bela olabileceğini ben bu oyunda öğrendim ve doğanın ne kadar muhteşem olduğunu...
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Ağzından bal damlıyor arkadaşım,oldukça tatlı :)
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Xie
Kullanıcı
Kullanıcı

o nasıl mesaj

Post by Xie »

forumda hemen her konuda elbette geyik yapılabilir. Ancak bir makale üzerine yapılan eleştirilerde lütfen böyle mesajlar atmayalım. Bu yazıları Boğaç Bey de muhtemelen takip edecektir. Eğlenmek adına bu kadar düzeysiz mesajlarla forumumuzun çizgisini hiçe saymayalım lütfen!!! :evil:
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Ben burda düzeysiz bi mesaj göremiyorum???
Estebin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Estebin »

Yukarıda gayetle de ciddi, hoş ve doğru bir mesaja atılmış. Gene de insanlar bu mesajı nerdeyse hiç yokmuş gibi umursamamış veya umursayanlar da geyik yapmış. Sizce düzey bu mudur? Eğer bu düzeysiz değilse ben düzeysizliğin sadece küfürden ibaret olduğunu düşünmeye başlayacağım ki yapılan da bana hakaretle eşdeğer gözüktü. Bence çok daha güzel bir şekilde devam edebilecek bir konuşma harap edilmiş.
Neden Ankira ve FRP konusundaki görüşlerinizi belirtip yanlış yapılanı düzeltmiyoruz? Wuroldar'ı da bu konuda görevine çağırıyorum. Sizi de aklın ve mantığın yoluna...
Karanlık yolumu gösterir, sessizlik gerçeği bana fısıldar. Onlar benim yoldaşım, ben onların parçası.
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Shadowmaster wrote:Ağzından bal damlıyor arkadaşım,oldukça tatlı :)
Shadowmaster burda Yeorda'nın yazısının çok güzel olduğunu söylemeye çalışmış, biraz mizah katarak. Eğer bu başlığı bozan biri varsa oda Xie ve Estebin'dir. Xie sadece uyarırken Estebin olayı iyicene uzatmıştır son derece gereksiz bir biçimde. Bende şu anda konuyu uzatmaktan son derece rahatsız oluyorum ama söylenmesi gereken birşeydi çünkü haksızlık yapılıyordu... Sizden rica ediyorum madem ciddiyet istiyorsunuz bundan sonra başlıkla ilgili olmayan yazılar yazmayın buraya sırf yazı yazmış olmak için... Bu durumu dahada kötüleştirmeyelim eğer söyliceğiniz bişey varsa bana karşı iyi yada kötü özel mesaj atın bana!!!
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
legacy_user_4

ADMİNLER DÖNYAYA İNİYOR!!!

Post by legacy_user_4 »

Merhaba,
Ankira Yayınevi Genel Yönetmeni Boğaç Bey'le yapılan röportaj sonrası açılan bu başlıkta her ne kadar konuda sapmalar da olsa yorumları görmek hoşumuza gidiyor ve insanların bu konudaki görüşlerini merak ediyoruz. Sizlerden gelenleri sürekli olarak takip ediyoruz ve diğer insanların da Ankira konusundaki yazılarını takip etmeye devam edeceğiz.
Bu yazılar arasından gelecek iki hafta içerisinde atılmış olanlardan en güzel olan bir tanesini seçme kararına vardık ve seçilen yazının sahibi istediği bir adminle tanıştıracağız ve bu adminle güzel bir gün geçirme fırsatına sahip olacak. Biz de bu sayede bu güzel yazının sahibini tanıma fırsatını bulacağız elbette.
şimdiden herkese değerli görüşleri için teşekkür ediyorum.
Post Reply