Daeya wrote:şimdi; "Öldüğünü bilmiyorsun ki" gibi şey söz konusu değil sevgili narq. Öldükten sonra mezarının başında kalan hoca son kez bir dua okur ve sen o dua sayesinde öldüğünü fakedersin, anlarsın. Bunlar zaten bilinen şeyler.
Öldükten sonra...Cennet ya da cehennem...Belki de hiç biri. Bu kişiye göre, o kişinin inancına göre değişir.
Ben neden boyle bir sey soyledgini hala anlayamadim Daeya.....Eger yazdigini dikkatle okursan kendi fikirlerinde celiskiye dustugunu goreceksin
ilk olarak diyorsunki................"Oldugunu bilmiyorsun ki" diye bir seyin soz konusu olamiyacagini oldukten sonra mezarin basindaki hocanin duasiyla oldugunu anliyacagini......ve bunlarin zaten bilinen seyler olgunu......ikinci olark cennet ve cehennem kavramlarinin kisinin inancina gore degisecegini........
bunlarin yazarak gelmek istedigim nokta sudur.......Eger oldukten sonra hocanin duasiyla olu oldugunun farkina varacagina inaniyorsan,cennetin ve cehennemin varliginada inaniyorsun demektir.........
ikinci olarak......Bunlarin zaten bilinen seyler oldugunu yazmissin.....yeni sen diyorsunku....bu yargi kesinlikle dogrudur.....bunun karrina nasil variyorsun...Tamam kuranda yaziyor olabilir......ama elinde bunu kanitliyacak baska bir sey var mi?Sana dolayli yoldan aktarilani sen bize aktariyorsun .......
bildigim kadariyla cennet ve cehennem arasinda bir sey yok yani ya cehennemi hak etmissindir ya da cenneti........(hristiyanlik haric)
yazdigindan inanci biraz siki olan biri oldugunu tahmin ediyorum.....tabiki olabilir bunu kimsenin yargilamaya hakki yok........ama yorumlarina biraz esneklik katarsan baskalarinin inanc seviyeleriyle cakismamis olursun
gercekten sohbet guzel gidiyor
saygilar