Cehennem'de Hesaplaşma

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Cehennem'de Hesaplaşma

Post by Türklider »

Cehennemde hesaplaşma çevirisini okudum, gayet güzel olmuş. Fakat bir kaç yanlışa rastladım, onları belirtmek istiyorum;

1- Gates of Hell'de Astarte diye geçen birinci katın lideri ile Hag Countess'ın yerinde olan Lilith'in isimleri başta geçmiş fakat sonradan Astarte Zariel, Lilith de Malagard haline gelmiş. Bunları düzeltirsen güzel olur. Birden fazla kaynağın kullanılmasından doğan doğal bir sonuç bu fakat göze çarpıyor. Yine de malagard yerine hag countess denseydi ve official bilgi verilseydi daha hoş olurdu.

2- Moloch'un olayı (planar gezisinin engellenmesi) bildiğim kadarıyla tam reckoning'e denk geliyor. Yanlış biliyor olabilirim ama eğer doğru biliyorsam düzeltirseniz güzel olur. Ã?ünkü sanırım dispater'ı çabuk indirememeleri ve mephistoyu alaşağı edememeleri bundan dolayı oluyor...

Bir tane daha vardı da şimdi aklıma gelmedi, gelince söylerim...

Saygılarımla...
Türklider...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Cehennem'de Hesaplaşma

Post by Eldarin_ »

Türklider ile birlikte çeviriyi beğenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Üzerinden bayağı bi geçmişti çevireli ama anasayfada direk gözükmeyince insanın gözüne de çarpmıyor maalesef. Sorulara gelecek olursak,
Türklider wrote: 1- Gates of Hell'de Astarte diye geçen birinci katın lideri ile Hag Countess'ın yerinde olan Lilith'in isimleri başta geçmiş fakat sonradan Astarte Zariel, Lilith de Malagard haline gelmiş. Bunları düzeltirsen güzel olur. Birden fazla kaynağın kullanılmasından doğan doğal bir sonuç bu fakat göze çarpıyor. Yine de malagard yerine hag countess denseydi ve official bilgi verilseydi daha hoş olurdu.
Astarte'yi Zariel Malagard'ı da Lilith olarak düzeltsek uygun olur gibime geliyor. Leviathan, Lilith, Zariel... Esas isimleri bu archduke lerin. Diğer official isimler avatar formlarına verilen isimler(diye biliyorum ben).

Türklider wrote: 2- Moloch'un olayı (planar gezisinin engellenmesi) bildiğim kadarıyla tam reckoning'e denk geliyor. Yanlış biliyor olabilirim ama eğer doğru biliyorsam düzeltirseniz güzel olur. Ã?ünkü sanırım dispater'ı çabuk indirememeleri ve mephistoyu alaşağı edememeleri bundan dolayı oluyor...
Abi Reckoning in sonunda Moloch dışboyutlara gönderiliyor. Onun material den geri dönmesi ise daha ileri bir tarihe tekabül ediyor. Lilith falan archduke olmuş o zaman öyle düşün. Reckoning bitmiş gitmiş yani.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Bence de çeviri olarak iyiydi. Moloch olayı ise kovulması reckoninge dönme çabaları ise daha sonraki bir tarihe rastlıyor.

Türkliderin gözüne batan bir diğer nokta belki de Geryon`un kat lordluğundan alınması ile ilgili olabilir (zaten bunu bende konuşmuştum seninle Hakan). Asmodeus`un Geryon`u fazla değerli bulduğu için mi yoksa hain olduğu için mi lordluktan aldığı biraz soru işareti. Ancak benim düşüncem değerli bulduğu yönündedir. Ã?ünkü Geryon`un hainliği diğerlerine karşıydı ve sadakati de Asmodeus a karşıydı. Bu yüzden Asmodeus un "Geryon haidir O`nu lordluktan aldım" demesi manasız geliyor bana :wink:
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Hainlikolarakta tabir edilebilir tabi Shevaras ama esas mesele tabi Geryon Asmodeus'un gözünde çok kolay kandırılabilir ve aldatılabilir bir archduke olması. Bariz zayıflıkları olan archduke ler Asmodeus un Baator içersindeki iç düzen kontrolünü arttıracaktır belki ama Baator'a karşı olan dışdüzlemleri de dikkate almak lazım. Burdan doğru baktığımızda Asmodeus'un çevresinde kukla archdukeler istemediği fikrini üretebiliriz.
Tabi kendisi için fazla değerli bulabilir Geryon'u, bu da mantıklı. İleriki dönemlerde kendi oyunlarına tekrar alet ediyor Geryon'u. ama dediğimiz gibi, kendisi için değerli olabilir Geryon, ama Baator'un -ve Overlord un- kendi hiyerarşisinde pekte değerli sayılabilecek bir pozisyonda değil. Ã?ünkü bir archduke te olmaması gerektiği kadar itaatkar.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Doğrudur, çoğu baator entrikası, aslında daha değerli olan bir tanesini denemek ve bu entrikalar yolu ile kimseye güvenmemeyi öğretmek amaçlıdır. Yani, bir bakıma kanatlar altına alıp, ayaklarının üzerinde durmayı öğretmek gibi. Bu yüzden, baator'da Asmodeus'a dahi güvenmek doğru değil. Yapılan bir bakıma iyidir, çünkü Baator komünitesinin uzun vadeli iyiliğinedir. Bu yüzden Geryon da Asmodeus'a fazla güvenerek kendi değerini düşürmüş olabilir...

Saygılarımla...
Türklider...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Keşke şu tartışmalar için ustlalık sınavlarını geçenlerin sadece kendi izole bölümleri haricinde adam gibi oturup tartışacakları ortak bölüm olsaydı da güzelce tartışsaydık ortalık yerde yapmaktansa...

Saygılarımla...
Türklider...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

niye ki ibo o mantıkla bakarsan ben sadece monk sınavını geçmişim yani plane bilgim yok (dimi Hakancan), sende cleric geçtin o zaman seni de taktik tartışmaya almayız :lol:
Post Reply