Ben sadece vampirin güneş ışığına çıkma olasılığını söyledim aslında, sırtımı kurallara dayamak gibi bir niyetim yok

. Kabul edende olur etmeyende olur tabiiki

.
-Ama Caine Nod'a düşmeden evvel lanetleniyor. Nod'da ise Lilith onu buluyor ve kanından içirerek onu bir Uyanmış(
Awaken) yapıyor. Hatta Book of Nod, Caine uyandıktan hemen sonra aldığı ilk nefesle beraber Fortitude u kazandığından bahseder(Auspex, Celerity, Potence ve Dominate ile birlikte). Dolayısıyla olayın açıklaması da budur sanırım. Tanrının lanetinin ardından Caine'in Nod'a düşmesi ve Lilith'in kanı ve büyüsü ile kutsanması. Ki büyücülerin anası Lilith'in sahip olduğu gücü (bir kez daha tekrarlayayım şunu; fiziksel, zihinsel, sosyal ve mistik güçler) bilen bilir. Onun doğumunu ve hikayesine daha sonra değiniriz. Ama burada bahsedebileceğimiz kadarıyla şöyle diyeyim; efsanelere göre Lilith tanrıyı bile cezbedebilecek birisidir. Caine Lilth'ten iki sefer besleniyor.
-Aynı şekilde Caine ateşe karşı da lanetlenmiştir ama ilerleyen dönemlerde ateşe karşı da bağışıklık kazanmanın yolları disiplinlerle bulunmuştur.
-Yine Caine'e okunan lanetlerden biri kan ile besleneceği yönündedir. Ama vampirler kan harcayarak yiyecek yiyebilmekte(bu eat food isimli merit ile de mümkün), cinsel ilişkiye girebilmekte, saç sakal uzatabilmektedir. Bunun ötesinde, Caine kan içmeye lanetlendikten sonra Lilith tarafından Uyandırılmış, beslenmeye zorunda olduğunu kanın barındırdığı gücü bile kullanmaya başlamıştır.
-Kutsal nesnelere girmek istemiyorum. Dark Ages ta Ventruların kilise rejimiyle nasıl bütünleştiğini, Lasombraların ise kendilerini gerçek hristiyanlar, kiliselerin gerçek koruyucuları olarak kabul ettiklerinden bahsetmek sayfalar alır. True Faith e sahip olan vampirler dahi mevcuttur.
-Son olarak Caine'e ve soyuna ölümsüzlük laneti işlenmiştir. Yine Galconda ile vampirizm terkedilebilinmektedir.
Lanetler var evet, ama bunların hepsininde çıkış yolları mevcut görüldüğü gibi. Aynı şekilde hiç ortada yokken çıkmış bir lanet daha var o da Blood Bond. Yani... Anlaşıldı sanırım...
Caine İlk şehir'in hükümdarıyken tahtının kenarında Saulot, Ventrue, Brujah ve Toreador beklermiş. Birgün Caine onlara dönmüş ve wrote:"Lanette olsa kullanmasını, kendine çevirmesini bileceksiniz gençler. Yoksa her önüne gelen vurur semeri sırtınıza. Aman diyim, ona göre ayağınızı denk alın. Benden örnek alın bazı şeyleri, yoksa rezil olursunuz piyasada. Ventru bakma sende öyle dik dik, yemiyom işte daha kasmanın anlamı yok."
: )))))))))))
Konuötesi olacak gerçi ama birde dhampyr diye bir kan çizgisinin varolduğuna değinmek istiyorum. Dhampyrler vampir insan hibritleşmesi ve vampirliğin hiçbir lanetinden etkilenmemek ile birlikte her iki soyun avantajlarına da sahip olabilmektedir. Güneşten vs den etkilenmez onlarda. WoD yine first edition da bununla ilgili bir kitap çıkarmıştı "Dhampyr" isminde. Dhampyrlere verebileceğim en güzel örnekte yine Gehenna kitabında geçen Aaliah isimli kız çocuğudur.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü