Vampire: The Masquerade

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
John
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by John »

Yok kesinlikle demem öyle bişey, eğer kuralları anlattığı hikayeye uydurabilmişse o adam, helal olsun derim ancak. Ã?rnek vermek gerekirse Golconda konusunda kitapta yanlış hatırlamıyorsan Erethan'ın dedikleri yazılı -yani insan olamadığın- ama aynı şekilde Golconda'ya ulaşıp insan olunabileceğine dair söylentiler de var. Eğer söylenti varsa gerçeklik payı da olabilir. Eğer ki ST hikayesini olunabilir deyip, kuralları da buna göre işlemişse herhangi bir itiraz edilecek durum yoktur, hatta muhteşem zevk alınır, o ST afiyetle yenir :lol: :lol:

Bi'de bunun yanında yanlış hatılamıyorsam yine anteler için bi'yerlerde "evet canım world of darknesste demi-god varsa ahanda bunlardır" denilir. Dolayısıyla o adam fortitude takıp koluna herkes kendi yoluna deyip güneşe çıksa ne olur çıkmasa ne olur. Kaldı ki ante gölgesinde geçen bi' unlife zaten ihtimaller ve endişeler doğrultusunda geçen bi' unlife olmalı bana göre. Ve fortitude 9 ile gündüz çıkıp -en basidinden- heavenı dağıtabilecek bi' adamın olması oyunu şenlendirir :lol: :lol:
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Ya iş ona kalırsa zaten Golcondanın var olup olmayacağı bile ST'ye bırakılıyor kitapta WOD'un en önemli kuralı bu tip konulardaki kuralsızlığı yani bizim buradaki muhabbet biraz teorik bir kural yorumlaması yanlızca.

Neyse bu konu hoşuma gitti bu sebeple inadına üsteliyorum :D Caine kanındaki gücü sonradan buldu bu doğru,yanlız Tanrı bu lanetleri verirken caine'in kanındaki gücü biliyordu.

Birde nedense bana gündüzleri heaven basıp vampir pataklayan bir ölüm makinasındansa(fortitude 9 nede olsa),kendisine bu laneti veren ve sonrada terk edip gitmiş olan bir vampirden intikam almaya niyetli zayıf bir vampir daha eğlenceli geliyor :D .Ayrıca bi methuselah niye kalkıp hevaen bassın yahu,gönderiverir çocukları :D

Mytherceria'nın ise fortitudela uzaktan yakından alakası yok,
Mytherceria 5,Riddle Phantastique yada bir bilmecenin grup üzerindeki çılgın etkileri :D bu konuyu Logan,Efla yada burock'a danışabilirsiniz yarattığı etkiler hususunda detaylı bilgiye sahiptirler,ayrıca bu disiplin 10'a kadar gitmez 8'de kalır.Tamamen zihin ve zihni yönetmek üzerine yönelmiştir,ama bunu dominate'den farklı bir şekilde gerçekleştirir.
İsim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Tanrı Caine'in kanındaki gücü biliyordu evet, ama işin içine tanrının kendisi girecekse zaten sistemi sorgulamanın bi anlamı kalmazki abi :). Biz bırakalım oyunu, gidip soğuk birer ayran içelim beraber :D.

Heaven basmak işin fantezisi gibi geldi. Erethan'ın dediği doğru ama, yollıyıverir elemanları, Mithras niye uğraşsınki sağa sola racon kesecem diye bizzat kendisi ;).

Mytherceria'da ise bir yanlışlık olmuş, demin bende baktım. Dark Statue (Gargoyle disiplini Visceratika 6. dot. Disiplinin onuncu dota kadar yolu var) olarak düzeltiyorum onu, disiplinin tanımında bir yanlışlık yok, ismi yanlış verdiğim için özür dilerim. Ama içerik olarak söyleyeceklerimi o mesajımda da söylemiştim, üstüne ekleyeceğim birşey yok şimdilik.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Tanrıyı katmıyalım zatende işn teorisini konuşuyorsak,madem bu gücü biliyordu niye zahmet ettide lanetledi,kasmasaydı bu kadar sonucuna varıyoruz,bu sebeple ben oyunlarımda caine'nin var oluşunu gerçek olarak kabul edip oynattığım için,bu lanetlerinde önüne geçilemeyeceğini kabul ederim.

Bahsettiğin disiplin hangi kitapta hakan,herhangi bir kitapta varsa bile mantıksız olmuş,özellikle gargoyle gibi deney sonucu oluşturulmuş bir bloodline'nın disiplinlerinin 10.seviyelere çıkıyor olması,zira 10.seviye bildiğin gibi ante'lere aittir,gargoyle'ların bir antesinin olması mümkün olmadığı gibi,bu boyutta bir güce ulaşmalarıda neredeyse imkansız,zaten meşhur Ferox bile bu disiplinde 5.seviye.

Bu arada disiplini aradım buldum yazan şudur,gargoyle hareket etmezse güneşin altında kalabilir,zar 9 sorluğa karşı atılıyor,bu durumda bekçilik yapabiliyor kardeşimiz,yani duyargalar açık,hareket ederse ne oluyor,toz olacaktır,bu fortitude 9 ile eşdeğer olamaz.Hımm birde disiplin 7.seviyeye kadar çıkıyor.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Daha önce de dediğim gibi kabul edip etmemek ST'ye kalmış elbetteki. Ben durumu adaptasyon ile yorumluyorum, daha iyi bir yorumda düşünemiyorum. Gargoyle örneğinde de disiplin ile adaptasyonu vurgulamak istedim zaten. Dhampyr de aynı adaptasyona örnektir ama onda disiplin ile gerçekleşmiyor bu durum. Buradan çıkan açıklama ise binlerce yıl boyunca gelişme kaydeden disiplinlerin bir noktadan sonra lanetleri ekarte edebilecek güce gelebilecek olması. Zaten bir disiplinin 5. dotundan sonra ucu kaçarken; 9. ya da 10. dotta, hayalimizde o disiplin ile ilgili ulaşılabilecek en üst noktaları canlandırmalıyız. Fortitude da da son noktada güneş ışınlarına dahi dayanıklılık, fiziksel her türlü saldırıyı kendi vücudu ile kucaklayıp sonra etrafa parçalar halinde saçma olarak yorumlanabilir. Gehenna kitabında yazanlarda şimdi belirttiğim şekilde bu konuyu açıklığa kavuşturuyor zaten.
Ha Gehenna'nın apar topar getirilmesinden ötürü de bu ve bu gibi meseleler karambolde kalmış olabilir. Pek çok WoD oyuncusunun hoşuna gitmeyende budur zaten.

Visceratika da kaynak kitap Storyteller's Handbook.

Disiplin 10 a kadar dayanıyor. Sistem yaratıcıları bunu bu şekilde düşünmüşler. Dediğin gibi 7. Seviyeye kadar olanlar açıklanmış, 8 den 10 a kadar olanlar ise belirtilmemiş, 6 nın üzerine çıkan bir Gargoyle olduğu düşünülmemiş çünkü. Ama disiplin teorik olarak 10 a kadar dayanıyor bu kesin.

Ã?rnek üzerinde durmak istemiyorum, önceki mesajlarımda da belirttim. Olabilirlik önemlidir burada benim için. Ki msn de de belirtmiştim zaten, bu karambole sistem yaratıcıları kendileri de bir açıklama getiremeyebilir, çünkü çok ekstrem bir noktaya parmak basıyor.

Ha oyunlarda bu nasıl kullanılır o önemlidir benim için. Ambians katar mı katar. Ama olayların kuralsal boyutunu düşünmemek lazım burada. Ben olsam bu tip meseleleri cinematics ile geçerim. 3 saniye de bir koca antediluviana methuselah a zar attıracak değilim. Ki oyunu zarlar ve zorluk derecesi kısıtlayacaksa hiç oynamayalım daha iyi :).
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
John
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by John »

Eldarin wrote:Heaven basmak işin fantezisi gibi geldi. Erethan'ın dediği doğru ama, yollıyıverir elemanları, Mithras niye uğraşsınki sağa sola racon kesecem diye bizzat kendisi

Kurda sormuşlar ensen neden kalın, her işimi kendim yaparım demiş, o hesap abi :lol:

Erethan wrote:Tanrıyı katmıyalım zatende işn teorisini konuşuyorsak,madem bu gücü biliyordu niye zahmet ettide lanetledi,kasmasaydı bu kadar sonucuna varıyoruz,bu sebeple ben oyunlarımda caine'nin var oluşunu gerçek olarak kabul edip oynattığım için,bu lanetlerinde önüne geçilemeyeceğini kabul ederim.

Bu noktada hakkatten Demon okunmasını tavsiye ederim, karşı tarafa göre tek amaç bilinç kazanarak yanlış yapıldığının görülmesi ve Tanrı'ya ibadet etmeye geri dönülmesidir, her türlü kurtuluş yolu mevcuttur. Golconda vampirler tarafından verilen isimdir sadece bu kurtuluşa.

Sonuç olarak Caine acaba generation 1 mi yoksa değil mi? E değilse generation 1 adamlarda mı var ? E varsa ve biz anteleri generation 3 kabul ediyorsak bu adamlar ne yapabiliyorlardı gibi sorularda ortaya çıkıyor ve bu soruların devamında belki discipline level 11 bile vardı dedirtebiliyor insana değil mi? Yani olay eğer hayalgücüyse ...
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Hımm bu sorulara girdiğimizde, belki caine yoktur belkide camarilla haklıdıra kadar gidiyor,bu yanlızca hangisini kabul edeceğinle ilgili bir durum,Golcondanın varlığıda ST'ye bırakılmış durumda zaten,kaldı ki o mertebeye erişmiş bir vampir dahi güneşe çıkamıyor ve lanetlerinden tam olarak kurtulamıyor,yani bu kurtuluş bile tam bir kurtuluş değil aslında.

Birde bu meşhur fortitude 9 için kitaplarda herhangi bir özel açıklama yoktur,10 . seviye disiplinler ise zaten bu disiplin üzerinde sınırsız kontrol yapılabilecek ne varsa o denmiştir.Bu sebeple gücün ulaşacağı boyut ST nederse o olacaktır.

Zaten yaptığım açıklamaların hiçbirisinde kurallar şöyle der demedim Eldarin,msn'de kurallar uygulandığında da güneşten kurtulmanın oldukça zor olduğunu söyledim,ama kurallar uygulandığında fortitude 3 olan herhangi bir vampir yazın ortasında öğlen saatinde güneş banyosu yapabilir,ha 2 olursa en geç 21 saniye içinde toz olacaktır orası ayrı.Hiç kimse bir methuselah'a bu tip şeyler için zar attırmaz zaten.

Ayrıyetten unutmamak gerekir,Ravnosun ölümüde güneş ışınları ile oldu,biraz fazla yoğunlaştırılmıştı ama olsun :D
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Eldarin senin okuduğun Storyteller's Handbook ile benim kullandığım kural kitaplarının sürümü farklı,ben VtM'nin en son edition'ını kullanıyorum uyumluluk sebebi ile eski kitaplardaki bilgileri yok sayma eğilimim var.Bende diyorum neden bendeki kitaplarda bütün disiplinlerin tüm seviyeler açıklanmışta visceratika yanlızca 5'e kadar açıklanmış,sebebi bu demekki,son halinde bu disiplinin 5'den yüksek olan güçleri çıkartılmış ve gargoyle'lara yeni bir disiplin daha konmuş durumda(yani gargoyle'larda 4 klan disiplini var).Zaten daha eski sürümlere bakacak olursan baya farklı disiplin yaklaşımları göreceksin,hatta kitaplardan birinde açıklanmış seviye 10 güçlerde vardı.

Evet Ravnos'un üç gün boyunca güneşe dayanarak Kuei-jin elder'larını hacamat ettiğide bir gerçek,ama bu benim hoşlandığım bir durum değil,hava bulutlu olursa kabul edebilirim, mesela doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmamışsa uygundur,ve sonuçta o bir ante'dir denildiği gibi bu dünyada bir yarı tanrı aranacaksa bulunacak olanlardan birisidir.Yani nedense bana bir vampirin kan içmek zorunda olmaması ile güneşe çıkabilecek olması aynı şeymiş gibi geliyor.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Fortitude 9 için White Wolf Forumlarını araştırdım, şöyle birşey buldum. Kitaplarda geçiyormu bilmiyorum,
Fortitude 9: Ignore Banes

The methuselah does not take aggravated damage. All sources that would normally cause aggravated wounds now cause lethal wounds, which can be soaked and healed as any other lethal wound. Considering that the vampire is ancient enough to reach Fortitude 9 in the first place, it probably means it has enough soak (Stamina + Fortitude) to withstand just about any attack conceivable.

This does not make the methuselah immune to Rotschreck. The Beast still percieves former sources of aggravated wounds as threats to it's existance. Fire and sunlight may not be any more a danger than a mundane weapon now, but the Beast quite simply doesn't know that.
şöyle birşeyde fena olmaz gibime geldi. House rule dur özellikle belirtiyorum.
Fortitude Level

1 = 1 soak zarı
2 = 2 soak zarı
3 = 3 soak zarı
4 = 4 soak zarı
5 = 5 soak zarı

6 = 7 soak zarı
7 = 10 soak zarı
8 = 14 soak zarı
9 = 19 soak zarı
10 = 25 soak zarı
NOT: Alıntıların yayın hakkı White Wolfa aittir.

Bu arada Ravnos mage lerin saldırılarına karşı(sphere mantığı) bağışıktı. Teknokratlar bilimi kullanarak yokettiler onu. Yüksek Fortitude mage lere werewolflara vs yaratıkların supernatural güçlerine karşı bağışıklık kazandırıyor. Bu yüzden teknokratlar nükleer saldırılarla harcıyor Ravnos'u ;). Büyüyü değil bilimi kullanıyorlar anlayacağınız.

Bu da benden bir nükte olsun :).
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Hatta biraz daha da araştırdım.

Fortitude ve Obfuscate güçleri kombine edilerekte güneşlenilebiliyor :).
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

erethan wrote:Evet Ravnos'un üç gün boyunca güneşe dayanarak Kuei-jin elder'larını hacamat ettiğide bir gerçek,ama bu benim hoşlandığım bir durum değil,hava bulutlu olursa kabul edebilirim, mesela doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmamışsa uygundur,ve sonuçta o bir ante'dir denildiği gibi bu dünyada bir yarı tanrı aranacaksa bulunacak olanlardan birisidir.Yani nedense bana bir vampirin kan içmek zorunda olmaması ile güneşe çıkabilecek olması aynı şeymiş gibi geliyor.
Cinematics demiştim üstteki mesajlarımdan birinde sanırım. İşte bir örnekte bu.

Senin cinematicsin ile hava bulutlu idi, direk güneş ışığından sakınarak dövüştü, zaman zaman üzerindeki çeşitli item ların yardımını aldı vs denebilir. Yani, olayı bu şekilde yorumlayabiliriz diyorum ben.

Yoksa çelişkilerden ben sana dünde bahsetmiştim msn de abi, hatırlarsan, Tufan ve İsrafil mevzuunu. Daha başka örneklerde vardır mutlaka ki.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

erethan wrote:
Mytherceria'nın ise fortitudela uzaktan yakından alakası yok,
Mytherceria 5,Riddle Phantastique yada bir bilmecenin grup üzerindeki çılgın etkileri :D bu konuyu Logan,Efla yada burock'a danışabilirsiniz yarattığı etkiler hususunda detaylı bilgiye sahiptirler,ayrıca bu disiplin 10'a kadar gitmez 8'de kalır.Tamamen zihin ve zihni yönetmek üzerine yönelmiştir,ama bunu dominate'den farklı bir şekilde gerçekleştirir.
:s şebek eder adamı diyim yeter heralde :D
işin en kötü tarafı bilmeceyi çözdükten sonra yığılıp kalmak oldu. İnsan(vampir) bilmeceyi bilmeden düşüp bayılmamıyor bile o kadar kötü.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
AZaZ3L
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AZaZ3L »

Eldarin abi Assamite Clanı Diablerie clanı olarak bilinir demişin de ben tam hatırlamıorum benim bildiim kadarıyla Assamite Clanı geçmişte yaptıkları bu Diablerie den sonra cezalandırılıomuydu noluo du Diablerie yapamıolardı onun için.Ben öle hatırlıorum yanlışım warsa düzeltin..
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Cezalandırılma denilebilir evet,Tremere klanı arkadaşların üzerine bir lanet koyuyor,bu lanetin sonucunda vampir kanı elemanlarda bir çeşit uyuşturucu etkisi yapıyor,yani kana bağımlı hale geliyorlar eğer içerlerse,ve vampir kanının bir şekilde karşılarına çıkması durumunda krize girebiliyorlar.Yanlız son dönemlerinde klan bu lanetten sıyrılmaya başlamıştı.
Eldarin bahsettiğin güç temel kitapların herhangi birisinde mevcut değil ama sonradan çıkan ek kitaplardan birinde eklenmişse onu bilemem.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Tabi, evet cezalandırılıyor, ondan evvel ise diablerist klan olarak hatrı sayılır şöhret yapmışlardır. Yine de diablerie klanı yerine suikastçi klanı demek daha doğru olur, haklısın.
Ve Erethan'ın dediği gibi Gehenna dan evvel bu şöhret yeniden kazanılıyor. Assamite vampir kanı içememe lanetinden tamamiyle sıyrılıyor. Tam tarihi bilmiyorum ama olay 1997 yılında gerçekleşiyor.
Hatta Gehenna'nın gelmesini sağlayan etkenlerden biri de budur denir.
Post Reply