Işık, nötrlük ve karanlık
-
DeMRaN
- Kullanıcı

Chaotic Neutralla ilgili biraz daha bilgi verebilicek olan var mı? Biraz genişletelim konuyu dedimde
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

şunu söyleyebilirim ki chaotic neutral bir karakterle canın isterse bi dilenciye 100gp sadaka verebilirsin, yarım saat sonra yine canın isterse çocuğun tekinin kafasını ezebilirsin.
biraz uç örnekler oldu ama ch. neut. da frpnin en uçöuk adamıdır bence
goodlar iyilik, evillar kötülük yapar
ch ne. ise ne isterse onu yapar
biraz uç örnekler oldu ama ch. neut. da frpnin en uçöuk adamıdır bence
goodlar iyilik, evillar kötülük yapar
ch ne. ise ne isterse onu yapar
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
-
DeMRaN
- Kullanıcı

Hayır bence dedikleriniz doğru değil eğer gidip çocuğun kafasını ezerse Chaotic Neutral diye adam dorudan Evil olur zaten... Alingment tan çıkmadan nasıl olcak diorum Chaotic Neutral..
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

Bir dilenci gelip yalvarır:
"Açım abi noolur yardım et bir ekmek parası"
der ve Chaotic Neutral karakter ona:
"Öalış kendi ekmeğini kendin kazan ulan!" der.
"İş olsa çalışırım abi ama çok güçsüzüm kimse bana iş vermiyor 2 çocuğum var lütfen yardım edin"
diye acındırmaya devam eder...
Chaotic Neutral adam kadının sözlerini biraz tartar:
"Peki al sana 5 silver." 5 silver'ı kadına fırlatırken kadın şaşkınlıkla ağrzı açık gümüş paralara bakakalır.
"Hancı Redbeard'a da benim adımı ver o sana bir iş ayarlayacaktır. Adım Corax Tigerheart."
Kadın şok durumundan çıkıp Corax'ın botuna sarılır:
"Çok teşekkür ederim efendim. Sizi Tanrı göndermiş olmalı, çok sağolun."
Corax öfkelenir:
"Tamam bırak ayağımı kadın! Git hana ve işinin başına geç ve bu onursuz dilencilik işini de bırak..."
Corax ayağını kadından kurtarır, eli cüzdanını sıkı sıkı tutmaktadır ve öfkeyle kadından uzaklaşır. Kadın hala uzaktan ona teşekkür etmektedir. Corax kendi kendine söylenir:
"Lanet olsun bu dilencilere! yardım ediyorsun utanmasa arkadaşı olmamı bekleyecek. Öyle haybeye para kazanmasına rağmen ona para verdiğime sükretmesi lazım" diyerek uzaklaşır...
Corax bir büyücüye bir silahını inceletmektedir... Büyücü ondan bu yardımının para ile ödenemeyeceğini başka bir şey yapması gerektiğini söyler...
Corax öfkelenir:
"Ya parasıyla şunu bana incelersin ya da cehenneme git. Ben kimsenin kölesi değilim ve burada bu kılıcı inceleyecek yüzlerce adam bulabilirim!"
Büyücü yüzünde bir sırıtmayla konuşmaya devam eder:
"Ah çok yanılıyorsun savaşçı... Elindeki kılıç çok büyük gizemlere kadir ve onu inceleyebilecek yetenekte ancak bir elin parmakları kadar büyücü bu diyarlarda yaşar... Ayrıca bu yeteneğe sahip büyücülerden pek azı "nasıl" inceleyeceğini bilebilir..."
Corax sinir küpüne dönmüştür, sonra sakinleşmeye çalışır:
"Bak... Senden basit bir şey istedim... Blöflerin umurumda bile değil... Bana önce "ne istediğini" söyle ben de sana bunu yapıp yapmnayacağımı söyleyeyim. Bu tür gizemli büyücü saçmalıklarından da vazgeç, benden sır çıkmaz, onurum üzerine sana yemin ederim ve adım onurumdur."
Büyücü kaşlarını çatıp sonra uzun sakallerını çekiştirmeye başladı... Sonra bir anda bir şey bulmuş gibi kara verdi ve kara cüppesi hışırdarken Corax'a yaklaşmasını işaret etti. Corax bir an tereddüt etse de adamı iyice inceleyerek ona yaklaştı her ihtimale karşı eli ufak bir kılıcının kabzasındaydı...
"Hana gelen bir büyücü var. İsmi Tuda Lightbringer. Duyduğum kadarıyla yeni bir büyücü dükkanı açacakmış burada ve kılıcının incelenmesine yardımcı olacak materyaller onun dükkanında var. Eğer onun anahtarını çalıp bana getirirsen dükkanına girip bu materyali çalabilriiz"
Corax doğruldu ve şiddetle bağırdı:
"Saçmalık! Madem dükkanı var o materyali ondan satın alabilirim"
"Fiyatı çok fazladır"
"O zaman kılıcı onun incelemesini isterim"
"O kılıcın nasıl inceleneceğini anlayabilecek kadar sanatta yeteneğe sahip değil"
"O halde..."
Corax duraklar...
"Lanet olsun bu heriften anahtarını nasıl çalabilirim? Pislik bir hırsıza benziyor muyum? Kapıyı kırıp dükkanına girebiliriz..."
"Kapısı büyülerle korunuyor anahtarsız açmanın bir yolu yok"
Corax büyücüyü öldürürve anahtarını kara büyücüye getirir.
Kılıç incelenir ve Corax bu büyücüyü de arkasından saldırarak öldürür...
"Adi köpek! Hiç kimse bana istemediğim bir şeyi yaptırıp hayatta kalamaz cehennemde yan..."
İşte Chaotic Neutral... İyilik de yapar, kötülük de yapar, ihanet de eder, yardım da eder, kendini de düşünür, başkalarını da düşünür. Tamamen psikopat bir bakış açısına sahip. Bir köyün insanlarını kurtarmak için gerekirse savaşa da girebilir ama sonunda tatminkar bir ödül de bekler...
"Açım abi noolur yardım et bir ekmek parası"
der ve Chaotic Neutral karakter ona:
"Öalış kendi ekmeğini kendin kazan ulan!" der.
"İş olsa çalışırım abi ama çok güçsüzüm kimse bana iş vermiyor 2 çocuğum var lütfen yardım edin"
diye acındırmaya devam eder...
Chaotic Neutral adam kadının sözlerini biraz tartar:
"Peki al sana 5 silver." 5 silver'ı kadına fırlatırken kadın şaşkınlıkla ağrzı açık gümüş paralara bakakalır.
"Hancı Redbeard'a da benim adımı ver o sana bir iş ayarlayacaktır. Adım Corax Tigerheart."
Kadın şok durumundan çıkıp Corax'ın botuna sarılır:
"Çok teşekkür ederim efendim. Sizi Tanrı göndermiş olmalı, çok sağolun."
Corax öfkelenir:
"Tamam bırak ayağımı kadın! Git hana ve işinin başına geç ve bu onursuz dilencilik işini de bırak..."
Corax ayağını kadından kurtarır, eli cüzdanını sıkı sıkı tutmaktadır ve öfkeyle kadından uzaklaşır. Kadın hala uzaktan ona teşekkür etmektedir. Corax kendi kendine söylenir:
"Lanet olsun bu dilencilere! yardım ediyorsun utanmasa arkadaşı olmamı bekleyecek. Öyle haybeye para kazanmasına rağmen ona para verdiğime sükretmesi lazım" diyerek uzaklaşır...
Corax bir büyücüye bir silahını inceletmektedir... Büyücü ondan bu yardımının para ile ödenemeyeceğini başka bir şey yapması gerektiğini söyler...
Corax öfkelenir:
"Ya parasıyla şunu bana incelersin ya da cehenneme git. Ben kimsenin kölesi değilim ve burada bu kılıcı inceleyecek yüzlerce adam bulabilirim!"
Büyücü yüzünde bir sırıtmayla konuşmaya devam eder:
"Ah çok yanılıyorsun savaşçı... Elindeki kılıç çok büyük gizemlere kadir ve onu inceleyebilecek yetenekte ancak bir elin parmakları kadar büyücü bu diyarlarda yaşar... Ayrıca bu yeteneğe sahip büyücülerden pek azı "nasıl" inceleyeceğini bilebilir..."
Corax sinir küpüne dönmüştür, sonra sakinleşmeye çalışır:
"Bak... Senden basit bir şey istedim... Blöflerin umurumda bile değil... Bana önce "ne istediğini" söyle ben de sana bunu yapıp yapmnayacağımı söyleyeyim. Bu tür gizemli büyücü saçmalıklarından da vazgeç, benden sır çıkmaz, onurum üzerine sana yemin ederim ve adım onurumdur."
Büyücü kaşlarını çatıp sonra uzun sakallerını çekiştirmeye başladı... Sonra bir anda bir şey bulmuş gibi kara verdi ve kara cüppesi hışırdarken Corax'a yaklaşmasını işaret etti. Corax bir an tereddüt etse de adamı iyice inceleyerek ona yaklaştı her ihtimale karşı eli ufak bir kılıcının kabzasındaydı...
"Hana gelen bir büyücü var. İsmi Tuda Lightbringer. Duyduğum kadarıyla yeni bir büyücü dükkanı açacakmış burada ve kılıcının incelenmesine yardımcı olacak materyaller onun dükkanında var. Eğer onun anahtarını çalıp bana getirirsen dükkanına girip bu materyali çalabilriiz"
Corax doğruldu ve şiddetle bağırdı:
"Saçmalık! Madem dükkanı var o materyali ondan satın alabilirim"
"Fiyatı çok fazladır"
"O zaman kılıcı onun incelemesini isterim"
"O kılıcın nasıl inceleneceğini anlayabilecek kadar sanatta yeteneğe sahip değil"
"O halde..."
Corax duraklar...
"Lanet olsun bu heriften anahtarını nasıl çalabilirim? Pislik bir hırsıza benziyor muyum? Kapıyı kırıp dükkanına girebiliriz..."
"Kapısı büyülerle korunuyor anahtarsız açmanın bir yolu yok"
Corax büyücüyü öldürürve anahtarını kara büyücüye getirir.
Kılıç incelenir ve Corax bu büyücüyü de arkasından saldırarak öldürür...
"Adi köpek! Hiç kimse bana istemediğim bir şeyi yaptırıp hayatta kalamaz cehennemde yan..."
İşte Chaotic Neutral... İyilik de yapar, kötülük de yapar, ihanet de eder, yardım da eder, kendini de düşünür, başkalarını da düşünür. Tamamen psikopat bir bakış açısına sahip. Bir köyün insanlarını kurtarmak için gerekirse savaşa da girebilir ama sonunda tatminkar bir ödül de bekler...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
-
DeMRaN
- Kullanıcı

Tam olarak açıklayıcı oldu teşekkürler... Sanırım herkesin işine yarıcaktır.