Tyr

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
Xsorenz_Exralion
Kullanıcı
Kullanıcı

Tyr

Post by Xsorenz_Exralion »

Dungeons and Dragons karakter bulma testinde benimki böyle çıktı.
Lawful Good Elf Cleric Paladin
Follower Of Tyr

Tyr kim onu merak ettim bilenlerden rica ediyorumda buraya yazabilirse??
demarch
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by demarch »

Tyr adalet tanrısıdır.Greater godlardan biridir.The Even-Handed, Grimjaws, the Maimed God, the Blind Overlord, the Wounded One, the Just God diye isimleri vardır. Kendisiyle ilgili 2. ed için daha detaylı bilgi verebilirim istenirse..
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

o testler çok enteresan çıkıyo.ben de lawfulgood halfling sorcerer çıktı.öte yandan d&d nin başka bi testnde de Lawful Good Elf Ranger Mage çıktı ben de asla elf oynamam.o testleri fazla takma absürt şeyler çıkıyo içinden ne geliyosa onu oyna tyr de kısaca adalet tanrısıdır.
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
Aarashian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aarashian »

Tyr, Forgotten Realms setting'inin yani Fearun dünyasının adalet tanrısıdır. Greater God'dır kendisi. Cesaret ve onur tanrısı Torm'un bağlı olduğu (superior) tanrıdır. Sembolü çekiçin üstünde duran terazidir.
Time of Troubles'da AO'ya 2-3 tanrı yüzünden hepimizi cezalandırmanız adaletsizlik diyince "bana adaleti sen mi öğreteceksin" lafını almış ve yediği backhand tokatla kör olmuştur. Ayrıca sağ elini kaos köpeği Kezef'le bir mücadelede kaybetmiştir.
Rahiplerinin ve inananlarının görevi her yerde adaleti sağlamak ve uygulamaktır. Rahipleri de bu görevi ve Tyr'in olmayan elini sembolize etmek için bir ele siyah, diğerine beyaz eldiven giyerler.
Ilfirin Osta Tel'quessir
----------------------------
Inde Ferunt, Totidem Qui Vivere Debeat Annos,
Corpore de Patrio Parvum Phoenica Renasci
Xsorenz_Exralion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Xsorenz_Exralion »

Murdoc wrote:o testler çok enteresan çıkıyo.ben de lawfulgood halfling sorcerer çıktı.öte yandan d&d nin başka bi testnde de Lawful Good Elf Ranger Mage çıktı ben de asla elf oynamam.o testleri fazla takma absürt şeyler çıkıyo içinden ne geliyosa onu oyna tyr de kısaca adalet tanrısıdır.
Yok ya bende gercektende cok yaklastı test.Hatta taa kendisi diyebilirim :)
Lawful Good Elf Cleric Paladin
Follower Of Ty
Post Reply