3.5 Edition

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hangi monsterlar oynanabilir olmuş?
Ben şimdiye kadar vampir, minator, half-fiend, half-celestial, yuanti ve nymph oynattım :)
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Oynanabilmesi mantıklı olan ırklar için istatistikler mevcut. Yani mantıken beholder dan oyuncu olmayacağı gibi istatistikerinin verilmesi de saçma olurdu. Zaten Humanoid ırkların çoğu oynanılabilir halde.
Vampir, half-fiend, half-celestial gibi çeşitlemeler bir ırka mensup değiller ama onlar için de açıklamalar var. Bir ırk nası half-fiend yapılır güzel güzel açıklamışlar.

Nymph olarak oynadığın grubun level ortalaması kaçtı?? En az 14 olması lazım çünkü Nymph için ECL: 13 (6HD+7Adj.). Karakterin oyuna başlarken bir de class level aldığını düşünürsek 14. level karkter oluyo ki bu da grubun ortalamasının 14 olması demek. Buna dikkat ettiniz umarım. :-)

*"Nooluyo len, ECL ne, ne diyon kardeşim" diyen varsa onlara ayrıca açılarım. ICQ diye bişi var...*
"Lovefull Evil"
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Zaten o bahsettiğiniz oynanabilir ırkların çoğuna 1. Level başlıamassın sanırım en az 8-10 filan olma lazım değil mi??? Dilbao... Vede neden ıcqdan doralım burdan sana sorularımızı soralım ki herkes öğrensin forumların amacı bu değilmi? *Forum diye bişi var... * Öyle değil mi? :D :D
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Hepsi değil. Mesela goblin oynarsan gayet 1. lvl başlıyosun. Öünkü adamların bir ırksal artısı yok. Ama mesela gidip de Nymph gibi ırksal hedeleri olan bir ırk alırsan saçma oluyor işte.
Oynanabilirliği yüksek olanlar elbette 1-3 level adj. olan ırklar. Daha yüksek olan bir ırk mesela Nymph örneğindeki gibi, grup oluyo 16. lvl, Nymph ise daha 3. lvl yeni almış oluyo. Adamlar feat, HP manyağı olmuş ama Nymph savaşamaya korkuyo gibi durumlar oluyo. Yani mantıklı olalım. Oynanması mantıklı ırklar seçelim.
"Lovefull Evil"
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

Dilbao wrote:Hepsi değil. Mesela goblin oynarsan gayet 1. lvl başlıyosun. Öünkü adamların bir ırksal artısı yok. Ama mesela gidip de Nymph gibi ırksal hedeleri olan bir ırk alırsan saçma oluyor işte.
Oynanabilirliği yüksek olanlar elbette 1-3 level adj. olan ırklar. Daha yüksek olan bir ırk mesela Nymph örneğindeki gibi, grup oluyo 16. lvl, Nymph ise daha 3. lvl yeni almış oluyo. Adamlar feat, HP manyağı olmuş ama Nymph savaşamaya korkuyo gibi durumlar oluyo. Yani mantıklı olalım. Oynanması mantıklı ırklar seçelim.
aynen katılıyorum oynarken zevkini almak lazım aynı zamanda zevkte vermek gerkiyor!
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Yuksek levellı bir convention yapmistik Nymph'in CR'si +3 olduğundan diğerlerinden level 3 düşüktü. (Tabii 8. level druid buyuleri filan da yapiyordu onlari da yariya kadar kismak zorunda kaldim denge adina)

Gayet eglendik. Özellikle dwarf bu işten çok hoşlandı. Nymph'e baktı ne gördüğünü anlattım:

"Gür sakalları ile geniş omuzlu kaslı bir cüce kadınıg örüyosun!"
Adam bütün oyun Nymph'e asıldı :mrgreen:
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Ghost_OF_A_Rose »

ama yine de bütün güzelliklerine karşın yenib ir kitap halinde çıkması çok gereksiz olmuş ne dersiniz arkadaşlar. sadece bir ek kitapçık halinde çıkası yeterli olurmuş sonuçta çoğı yine 3.ed. gibi....
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

2006 ve 4'th edit.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

daha önce de dediğim gibi frp dünyasının oluşturulmasının nedeni ekonomik zaten ....
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

yok bence baktılar millet kapış kapış alıo ondan sonra bööle para hırsı bürüdü
kuruluş amacı bu diildi sanırm
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

bence kesin ekonomik bu da bir sektör bir işletme esas amacı kar
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

KiNg_Of_DaMnEd wrote:bence kesin ekonomik bu da bir sektör bir işletme esas amacı kar
Çok alakasız buldum sölediklerini... 1970 lerden beri, bu oyun mevcut(advanced hali ile) . Ve ilk çıktığında kar ile uzaktan yakından alakası yok... Ve 3rd ed. çıkana kadar, böyle bir düşünceyi de hiç görmedim...

70 li yılların son yarısından beri-(78 sanırsam) ki Ad&d ilk çıkış tarihidir,
sadece 2 edition mevcuttur, ki bunlardan en oturaklı ve genişi de 2nd editiondır... ki nerdeyse 25 sene gibibi zaman için bu büyük bi sayı deildir- kar amaçlı olsa daha fazla olmasını beklerdik.

Ama 3rd editionla birlikte olayın sadece kar amaçlı hale geldiğine inanmamak elde diil... (bknz. 3rd, 3.5, ve yakında gelicek 4th-kaç sene içinde?)
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Post Reply