Sizce iyi bir FK yazarı olmak için

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
KKGB
Kullanıcı
Kullanıcı

Sizce iyi bir FK yazarı olmak için

Post by KKGB »

Sizce iyi bir FK yazarı olmak için öykünüze son şekli vermeden önce piyasadaki bütün ya da birçok FK serilerini okumuş olmak gerekir mi?En azından öykünün özgünlüğü için?????Hep böyle acaip soruları ben soruyorum :D
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Eğer çok farklı bir son vermek istiyorsan yada eşi benzeri olmayan bir son olmasını istiyorsan, bence okumalısın ki diğer serilerin nasıl bittiğini bilip kendi hikayene ona göre yol verebilirsin.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

arkadaşlar FK derken, nasıl bir kitap türünden bahsediyorsunuz. cehaletimi bağışlayın
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
KKGB
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KKGB »

Fantastik Kurgu demek istemiştim.

Saygılar...
calida
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by calida »

farkli bi son vermek istiyosan, kitaplari arastir, benzerlikler olmasin sonunda seninkiyle :)
Thundorius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Thundorius »

eğer eşsiz bir son vermek istiyorsan araştırmalısın.. :w00t:
Gaiatar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gaiatar »

bence gerekmez...
hatta hiçbi FK kitabı okumamış da olabilirsin
kitabın konusunun ve örgüsünün özgün olması önemli elbet.
ama kalkıp da "aa ama böyle bişey yazılmış o zaman ben yazmiim" demek de ne kadar doğru bilemiyorum.
hem o kadar kitabı okuduktan sonra, hepsinden birer parça alıp, kendi kitabında, farkında olmadan çorba yapmayacağın ne malum?
yani bence olay yazarda bitiyo.
belki başka bi kitapla aynı bitiyodur, ama hiç de benzemiyodur aslında
sunum olayı, üslup olayı...
aslında sokrates diye biri yok...aslında platon şizofren...
KKGB
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KKGB »

Peki son verme kısmını geçelim.Diyelim ki bunu önemsemiyoruz.Ya da öyle bir son bulduk ki başka bir kitapta kullanılmış olması imkansız :D Diğer öğelerin özgünlüğü için okunmalı mı?Canavarlar,büyü sistemleri vs. için...Yoksa son orjinal oldu mu kurtarır mı :D
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

İllaki var olan sisteme göre yamak zorunda değilsin. Kendin yeni büyüler yeni sistemler yaratabilirsin. Ama hiçbir fikrin yoksa bu konuda biraz araştırmalısın.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Eğer bir J. K. Rowling gibi kendi sistemini yazarsan D&D'den başka şey bilmeyenler sistemini hatalı bulup kötüleyebilirler. Değiştiremiyorsan ve hedef kitlen de onlarsa onlara uymak zorundasın.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Sizce iyi bir FK yazarı olmak için

Post by Lixer »

KKGB wrote:Sizce iyi bir FK yazarı olmak için öykünüze son şekli vermeden önce piyasadaki bütün ya da birçok FK serilerini okumuş olmak gerekir mi?En azından öykünün özgünlüğü için?????Hep böyle acaip soruları ben soruyorum :D
Başkalarına "sizce fantastik kurgu yazarı olmak için bu bu gerekir mi?" diye sormayacak kadar özgün olmak gerekir. Basit ama uygulaması zordur.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Rhuben
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhuben »

Önemli olan senin nasıl yazdığın benzer son ve dünyalarla da çok iyi yazılabilir eğer başabiliyorsan...

mesela David Eddings hikayesi aman aman değildir ama anlatımı ve tarzı o eseri çok başarılı yapmaktadır...
Post Reply