Siteye eleştiriler

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Demek nasıl bir bahane söyleyeceğimi merak ediyorsunuz.Söyleyeyim.
Saçmalıklardan ve sürekli aynı giden bir diyardan sıkıldım.
Yapılan herşeye karşılık verilen ve uyarılan bu diyardan sıkıldım.
Niteliksiz komutanlardan sıkıldım.
Frp nin bu dar konusundan sıkıldım...
Aynı anlamı içeren ancak farklı şeyler yazdıklarını zanneden lonca mensuplarından sıkıldım. Benden üst saflarda olanlardan sıkıldım. Ben artık gerçek güce sahibim özgürlüğe ve hislere. Bundan sonrası size kalmış.(İlgimi çeken bir mesaj olursa cevap veriririm.Yoksa bus on mesajımdı. Savaş olursada banlanmazsam katılabilirim.Hangi, safta olurum bilmem...

Yalnız gülmemek eldemi ya kafası bedeninde değildi diyorum koşarak yerde yatanın yanına gitti diyo ya ... Hayret bişi..
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

burada kimse senden üstün değil. sen Queli baban olarak seçtiysen bu senin sorunun. ben ilk mesaajımda neysem şimdi de oyum. alabildiğine gfüçlü, sınır tanımaz ve kötü. sen özgürsün kimse sana uyarı veremez. açık söyleyeyim Quelin üstünlüğünü kabul etmen garibime gitmişti. müttefiğim olarak devam etmeni, burnunun doğrusuna gitmeni öneririm
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Illuvatar wrote:Demek nasıl bir bahane söyleyeceğimi merak ediyorsunuz.Söyleyeyim.
Saçmalıklardan ve sürekli aynı giden bir diyardan sıkıldım.
Yapılan herşeye karşılık verilen ve uyarılan bu diyardan sıkıldım.
Niteliksiz komutanlardan sıkıldım.
Frp nin bu dar konusundan sıkıldım...
Aynı anlamı içeren ancak farklı şeyler yazdıklarını zanneden lonca mensuplarından sıkıldım. Benden üst saflarda olanlardan sıkıldım. Ben artık gerçek güce sahibim özgürlüğe ve hislere. Bundan sonrası size kalmış.(İlgimi çeken bir mesaj olursa cevap veriririm.Yoksa bus on mesajımdı. Savaş olursada banlanmazsam katılabilirim.Hangi, safta olurum bilmem...

Yalnız gülmemek eldemi ya kafası bedeninde değildi diyorum koşarak yerde yatanın yanına gitti diyo ya ... Hayret bişi..
Öncelikle yazımın amacı sevgili Illuvatar'a sataşmak falan değil.Sadece ona fikirlerimi söylemek ve onun fikirlerini öğrenmek istiyorum.

Gerçekten çok şaşırdım.benim yazdığım son öyküye bakarsan orda seni güçsüz kılan veya rencide edici hiçbirşey yok.Zayıftın çünkü bir tanrının gazabına uğramıştın.
Heyecan arıyorsun ve bulmak için girişimlerin var.Kötü birşey değil bu.Ama yaptıklarının sonuçları hoşuna gitmeyince(heyecanın gerçekten hoşuna gitmediğini anlayınca) böyle "heyt canım sıkıldı ben bırakıyorum " dememeliydin.

Kaelthasa rp'yi nasıl bu kadar berbat hale getirebilirsin demişsin.Kendi rp'ne bak istersen.Ben öldürdüm diyip birilerini öldüremessin.Bunu adminler(mesela Mask) bile yapmıyor.İyi rp yapmak sadece güzel ve yerinde sözler söyleyip , karakterini çok güzel canlandırarak olmuyor.Başkasının rp'sine saygı göstermek önemli olan.Eğer başkasının rp'sine saygı göstermiyorsan kocaman bi sıfırsındır.

Biraz daha senin rpden bahsedicem.biz seninle konuştuk o kadar bu lonca ve mask hakkında.Tamam dedin falan filan.Ben sana sormadım mı eğer lordun olmamı istemiyorsan söyle??Bunu özellikle böyle bir günün gelebileceği korkusuyla sormuştum.Ve korktuğum başıma geldi.Özgür birini canlandırmak istiyordun da niye benim çocuğum olamayı kabul ettin?
Anlayamıyorum.kimse seni benim çocuğum ol diye zorlamadı.Ve istediğin zaman da benim çocukluğumdan çıkabilirdin sonuçlarına katlanmak kaydıyle.

Dikkat ettiysen son hikayede sana bıraktım devamı.Sence niye?Karakterini özgürce canlandırabil diye.Zor durumdaydı evet karkterin ama hayal gücünü kullanarak bunun üstesinden gelmekte senin işindi.

Yazdıklarım çok mu karışıktı demişsin.Evet karışıktı ve ne yazmış diye Maska sormak zorunda kaldım.

Konunun darlığından bahsetmişsin.Bilmiyormusun bu sitenin %90'ı üniversite öğrencisi ve vize haftalarını yaşamaktalar.Yaz tatilinde varmıydın bu sitede bilmiyorum ama burası o kadar güzeldi ki anlatamam.şu an durgun olabilir ama bunun bir nedeni var.

Frp'nin konusu dar değil.Belliki sen hep aynı koridorlarında dolaşıyosun frp'nin.

Hiçbir zaman kaçmak çözüm olmadı.Rp yapamıyorsak bize öğret o zaman,frp'nin konusu darsa genişlet o zaman.

"Niteliksiz komutanlardan sıkıldım..."
bu laf bana galiba.Benim bir komutan olarak neler yaptığımı biliyormusun ki?Ve neler düşündüğü mü?

"Benden üst saflarda olanlardan sıkıldım..."
Senden üst saflarda olanlar kimmiş anlamadım.Ben değilim çünkü ben hiçbir zaman size ben sizin lordunuzum sizden güçlüyüm demedim.

Ya rp'yi nasıl katlettiğinin farkındamısın?Önce bana bir daha loncaya saygısızlık olmaz diyorsun.Sonra loncaya gidip seni öldürdüm yazarak birini öldürüyorsun.Sonra bi tanrı seni bana teslim edince ve ben sana niye böyle bir şey yaptın daha önce konuşmamışmıydık diye sorunca ben oynamıyom diyip çamur yapıyorsun.

"Yalnız gülmemek eldemi ya kafası bedeninde değildi diyorum koşarak yerde yatanın yanına gitti diyo ya ... Hayret bişi.. " demişsin.
sen kafası bedeninde değildi diye rahatça yazabiliyorsan o da kafası bedeninde olmadan ortalıkta dolaşabilir.

"Yapılan herşeye karşılık verilen ve uyarılan bu diyardan sıkıldım" demişsin.
Bir düşün uyarlımanın sebebi nedir?Burdakiler uyarmayı çok mu seviyor yoksa sen mi uyarılmayı hak ediyorsun??

MiniChat'te de şöyle demişsin:
"belkİ hayat sİze doğru olani rp ye dÖnÖştÖrmenİzİ sağlar nİhahahahaahahahahaha haaahahahahahahahahah ahahaahahhahaahahaha"
Yorumsuz...

Niye banlanacaksın ki?Minicaht'teki saygısızlığından başka bir tersliğini göremedim.

Yazımda zor anlaşılan bölümlerden ve tekrar tekrar yazdığım şeylerden ötürü beni mazur görün...
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Senin de bu siteyi sevdiğin ve buraya güvendiğin belli.
Öünkü açtığın başlık agoraya göre bir başlık yane bunun bilincindesin.

ve güveniyorsun çünkü benim mesaj silmeye yetkim olan biryere içeriğinde bana karşı ciddi eleştiriler bulunan bir mesaj atabiliyorsun.
Nodaril
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Nodaril »

Çok güzel bir mesajdı Quel-Shin. Senin Illuvatar'a ne kadar değer verdiğini bilmesem dahi sadece bu mesajına bakarak bunu çıkarırdım.

Illuvatar, ben senin yerinde olsaydım böyle dostluklara arkamı öylece dönüp gitmezdim. Belki seninle aramızdaki yaş farkı çok da değildir ancak diyebilirim ki hayat insanlara nadiren gerçek dostlar verir ve sen burayı terk ederken birden fazlasını yitireceksin. Emin ol, yitirdiklerine sonradan üzüleceksin. Yara sıcakken hissedilmez, sıcak kararlar verme.

Diyar özgürlükleri kısıtlıyor olsaydı şu an senin bu mesajını görüp cevap veriyor olmam mümkün olmazdı. Kaç tane uyarı aldın Illuvatar? MASK'ın yaptığı roleplay içindeki hamle sence uyarı mıydı? Ben senin her düzlemdeki varlığının ve parallellerinin yok olduğunu söyleseydim ve kimse buna müdahale etmeseydi ne hissederdin? Ne düşünürdün? Hoşuna gider miydi?

Diyarın yaratılışına tanık olan nadir kişilerden biriyim ve o günlerle kıyasladığında ne kadar çok şeyin değiştiğini görebilme şansına sahip oldum. Bu diyarda hiçbir şey aynı gitmiyor. Samimiyet, dostluk gibi önemli değerler hariç.

Kaelthas'a niteliksiz demek istediğin ortada. Pekala, diyelim ki öyle. Sence onu bu nedenle dışlarsak ve konum sahibi olması için şans vermezsek biz çok mu nitelikli davranış göstermiş olacağız? Sen istesen sana aynı şans verilmez mi sence? Diyara iyi niyetini göstermiş herkese verilirdi.

Illuvatar, bence hareketinin nedenini düşün ve buna uygun çözümleri düşün. Yapıcı çözümler her zaman vardır, senin de bunlardan birini bulamaman için hiçbir neden göremiyorum.

Belki hayat bize pek çok şey öğretir, belki de öğretmiş oldukları da vardır. Bana öğrettiği bir şeyi söyleyeyim eğer sakıncası yoksa.

Her insan ve yaşanan her an anlaşmazlıklarla harcanamayacak kadar değerlidir. Emin ol, bunu yaşayarak, bir çiğsenin toprağa suyunu kabul ettirişi gibi hissederek öğrendim.

şu an yapmaktan bahsettiğin konu seni özgür kılmayacak aksine kötü duygularına esir kılacak. Kendini onlara teslim ediyorsun. Lütfen böyle bir şeye kalkışıp bizi üzme.

şimdi yaşananlara bir kez daha bak bence. Bu sefer kalbinin gözüyle. Kalp gözünün görebildikleri güzeldir.
Işık ışıyanla gelir.
legacy_user_4

Post by legacy_user_4 »

Illuvatar, seni hangi nedenle kırdıysak özür diliyorum.
şu an seninle olan konuşmamız aklıma geliyor. Sen bana Kaelthas'ı sormuştun. Ben de sana o saygın bir kullanıcımız demiştim. Gerçekten de öyle. Hala sözümün arkasında duruyorum ve arkasında duramayacağım hiçbir sözü de söylemem zaten.
Keşke tam o sıra bir de kendini sorsaydın diyorum şimdi. Ya da forumdaki tanıdıklarından başka birisini. Ben şahsen bu forum sınırları içindeki herkese değer veriyorum ve doğrusu uyarma konuları genel itibariyle benim sorumluluğumda olsa da bunu da elimden geldiğince dostane bir edayla yapmaya uğraşıyorum. Kimi zaman resmi üslup takınmam gerektiği zaman oluyor ama bu -tüm herkese bu konuda minnettarım ki- çok değil. Bir kişiye sert bir çıkış yapmadan önce tüm diğer yöntemleri arama yanlısıyım. Katı bir tavır takınmak olabilecek en son çözümdür benim görüşüme göre. Öünkü yapıcı olmuyor, kişiyi istemediği bir şekilde ruhuna, özüne aykırı bir şekilde davranmaya yöneltmek asla benim arzuladığım bir şey değil.
Sen şu ana kadar benim bilgim dahilinde hiçbir ciddi uyarı almadın. Tek bir mesajın silindi ve o mesajı okuduğum üzere bariz bir küfür konusu vardı.
Illuvatar, Kaelthas'ı benimle samimi olduğu veya dostum olduğu için Hırsız Loncası'na moderatör yapmadığımı bil. Hatta bu tip kararlarda sadece benim düşüncemin aşırı bir önemi olmadığını da söyleyeyim. Hadi diyelim ki ben rahatlıkla kandırılabilir bir insanım ve şimdi kandırıldım. Gandalfoftheday, Serinafairuza, MUSSY, MASK gibi diğer adminlerinde -ki bunların arasında Kaelthas ile samimi olmayanların da olduğunu görüyorsundur- mi kandırılabiliyor? Peki biz hangi konuda kandırılıyoruz?
Sen bana Kaelthas'ın bilgi konusunda yeterli düzeyde olmadığını, bu açıdan bir eksisi olduğunu söylemiştin. Ben de sana dedim ki -ve hala da derim- bir insanın moderatörlüğü konusunda ele alınan tek kıstas bilgi seviyesi değildir. Haklısın Kaelthas muhteşem bir FRP bilgesi değil. Fakat biz ondan öyle olmasını da beklememiştik. Farklı yönlerden artıları var. Site ile ilgili, öğrenmeye hevesli -ve öğreniyor da, siteye ilk geldiği günkünden daha fazla bilgiye sahip-, yeniliklere açık, bize karşı saygı gösteriyor ve diğer moderatörlerle uyumlu -bunu şahsi ilişkimiz açısından çok dikkat etmezdim ama yönetimde grup halinde çalışacaksa uyumu göstermesi lazım- ve daha pek çok artıya sahip.
Tamamen yetişmiş elemanları da almayı seçebilirdik ama biz geleceğe de yatırım yapmayı önemli buluyoruz.
Bunun yanında bana karşı edilen sözlerin ardını görebilecek yaşam tecrübesine sahibim, bu konuda kendime güveniyorum. Herkes bilir ki en yakın dostlarımı dahi gerektiğinde hatalarında uyarırım ve site işleri ile dostluğu katı sınırlarla ayırırım. Öalıştığım kişileri dostum yapma çabam kendi seçimim ama bunu da bir zorunluluk olarak düşünmüyorum. Hakkını verdiğine inandığım birisi varsa şahsi duygum nefret bile olsaydı onun hakkını vermek için ortaya en samimi çabamı ortaya koyardım.
Kaelthas"ı mod yaparken düşünmemişsiniz demişsin. Ben biliyorum ki yanılıyorsun. Yüz yüze yapılan saatlik konuşmaları bir yana bırakırsak arada geçen onlarca sayfa yazışma var sırf bu hususta yapılan tahlillerle ilgili. Bana Overseer"ın bu konuda sunduğu rapor bile tek başına beş sayfa bedelinde.
Tüm bunlara rağmen kandırılmış olsaydım bile burda beni ve diğer admin arkadaşları her hatamızda uyaran "ve iyi ki de öyle yapan- bir kitle var. En basitinden şimdi sen beni uyarıyorsun ve ben tüm bu uyarıları ciddiye alıp dinlerim. şu anda dinliyorum.
En büyük hatamı ise seninle olan konuşmamızı bizzat kendimin devam ettirmemek olduğunu düşünüyorum. Rastlamış olan varsa bilir, admin toplantıları sırasında bu tip karşılıklı konuşmalardan genelde kaçınırım. Seni flint'e yönlendirerek bu konuyu daha detaylı onunla konuşmanı rica etmem hataydı. Hatamı kabul ediyorum ve ileride bu konularda daha hassas olmaya söz veriyorum. Bu yapılmış hata için de senden özür diliyorum.
Diyara yönelik eleştirilerine çeşitli cevaplar gelmiş. Savaşın olmayacağından bahsetmişsin ama şu an bile MASK"ın eşliğinde savaş olmakta. Tüm adminleri bu işe yönlendirmek haksızlık olurdu, çünkü site forumdan ibaret bir olgu değil ve diğer konularda sonuna kadar can hıraç, özverili bir şekilde çalıştıklarını biliyorum. Benim katılımım ise savaşın bitimine yakın bir zamanda olacak. şu an için gelmemem sizing leyhinize olan bir olay aslında.
Gene de çok da uzaktan seyrediyor değilim. Duello için telefon görüşmeleri yapıldı. Sözleşilecek ve admin eşliğinde duello yapılacak. Bu duello için bile şu ana kadar verilen çaba 10-15 saat kadar. Hem de hiç bir şey olmadan. Neyse şu an bunu pek önemsemiyorsundur o yüzden detaylıca üstünde durmuyorum. Demek istediğim bizler işimizi önemseyen ve hakkını vermeye uğraşan insanlarız.
RP yapmayan kişiler olduğundan bahsetmişsin. Haklısın var. Ama şu anda bu forumlarda uygulanan forumda RP olayı ilk defa uygulanan bir olay ve bazıları buna bir şekilde uyum sağlayamıyorsa ya da sağlamak istemiyorsa buna olabildiğince tolerans gösterilmeye uğraşılır. Burda hoşgörüyü esas tutma çabası içindeyiz ve bu nedenle bazı esneklikler belli derecelere kadar gösterilebilir. Bunu da ben asla bizim zayıf noktamız olarak görmüyorum her ne kadar bana katılmayanlar olsa da.

Senden yaşadığın sorunları, beğenmediğin noktaları daha sakin bir dille anlatmanı rica ediyorum. Her zaman yeniliğe açığız ve doğru bir dille tartışarak her şeyin daha iyisine varılabileceği düşüncesindeyim.
Kendine iyi bak ve lütfen ani kararlar verme.
Estebin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Estebin »

Wow! Ben de böle bir mesaj atmıştım. Bu kadar çok cevap almamıştım. Sevilen kulmuşsun be birader! Bana bu kadar şey dense ben döner bir daha da zorla bile çıkmazdım walla. :-P
Karanlık yolumu gösterir, sessizlik gerçeği bana fısıldar. Onlar benim yoldaşım, ben onların parçası.
Kaelthas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kaelthas »

Ben Illuvatar'ın oralarda neler kastettıgını neredeyse tamamıyle yazabılrım ve neler dusunduyunu. Ben rp yapmasını bılmıyorumdur belkı ama sen dogdugundamı ogrendın.NEreden biliyorsun belkı sende ıyı rp yapamıyorsun sadece yaptıgını sanıyorsundur.Beni sn beyenmiyorsun madem benı beyenmıyorsun benımle arkadaslıkta yapma beyenmedıyın bır kısıyle nasıl olurda arkadasın olup herseyını anlatabılrısnkı. Madem beni veya malovan'ı veya quel-shin'i beyenmiyorsun ogret bıze rp yide senın kurallarında oynıyalım veya yapalım. Madem sen supersın bu ve bunun gıbı cogu konuda ogret ona gore oynıyalım. Sana soylıyıcek bır soz bulamıyorum alsında soylenıcek cok sey var ama burası yerı deyıl.
Ruhunuzun derinlerindeki karanlıkla savaşmayın ona katılın...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

cilveli keçide senin ki de duruyo abi hiçte az değil hani. bakıyom sende yapıştın siteye de mi. ama biraz iyi oluyo böle şeyler. kimin sizi dikkate aldığını anlıyosunuz
güç amacın, k
flintfireforge
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by flintfireforge »

Son zamanlarda olan olaylar, Illuvatar olayı, hepimizi çok gerdi. Ama şunu söylemek istiyorumki bütün adminler sizin bildiğinizden daha çok çalışıyoruz. Nerdeyse bütün adminler yemek yemeyi unutacak kadar çalışıyoruz. Dışarıdan bakıldığı zaman herşey kolay görülüyor ama ne yazıkki değil. Basit bit chat modülü için biz bir haftadır canımız çıkana kadar çalışıyoruz. Bazen öyle şeyler oluyorki sitenin iyiliği için kavga bile ediyoruz ama biz biliyoruzki "bu kavgalarımızın nedeni bile sitenin iyiliği için."

Sitemize gelenler "yahu bu ne biçim site, hiç değişiklik yapmıyorlar" demesin ve burada hoşça vakit geçirsinler diye canımız çıkıyor. İnsanlar birbirini itham etmeden önce iyice düşünsün lütfen, herşeyden önce buraya emek harcanıyor ve emeğe saygısızlık yapılmamalı bence....

"En büyük hatamı ise seninle olan konuşmamızı bizzat kendimin devam ettirmemek olduğunu düşünüyorum. Rastlamış olan varsa bilir, admin toplantıları sırasında bu tip karşılıklı konuşmalardan genelde kaçınırım. Seni flint'e yönlendirerek bu konuyu daha detaylı onunla konuşmanı rica etmem hataydı. Hatamı kabul ediyorum ve ileride bu konularda daha hassas olmaya söz veriyorum. Bu yapılmış hata için de senden özür diliyorum." Malovan bu söyledikleri hakkında da söylemek istediğim bir şey var o da benim Illuvatarla daha rahat ilgilenebilmemdi. Öünkü yukarıdaki bu olay olduğunda Malovan ve diğerleri sitedeki başka işlerle ilgileniyordu ve ben Illuvatarla da daha rahat görüşüp, yardımlarımı sunacaktım. Ancak o bunları nasıl anladı bilmiyorum, eğer yanlış anlamışsa özür dileriz....

Belirtmek istediğim başka bir şey daha var o da; burası çok sıcak ve güzel bir ortam, her yeni gün değişikliklerin olduğu, güzelliklere güzellik katan bir ortam. İnsanlar burada sevgi ve arkadaşlığı çok rahatça bulabilir tabi bu değerlere kapıları açıksa....

Belki attığım bu mesaj anlamsız oldu ama olan bu olaylar beni çok üzdü ve ne yazacağımı tam olarak bilemedim. Ama şunu herkes bilsinki biz burada herkese değer veriyoruz. Uğraşlarının karşılığını herkes burada muhakkak alacaktır. Sitemize değer veren, uğraşan herkese kapımız açıktır ve biz bu insanları hak ettikleri noktaya getirmek için uğraşıyoruz.

İyi günler...
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

Belki bu mesaja ilk cevap vermesi gereken kişi idim. İlluvatarın bu tavrı beni hakketen şaşırttı.. Her şeyden önce neden rp boyutlarındaki bir tartışmayı bu kadar ciddiye aldı bilmiyorum... Öncelikle Kaelthasın loncanın başkanı olması tamamen rp düzeyinde olan bir şeydir.. Ve bu kararı MASK aldı (ben değil oynadığım tanrı) her ne kadar lonca başkanı olarak görevi gayet iyi yerine getirse de şunu da söyleyeyim bunu yapmak zorunda da değildi.. Yeteneksiz biri de başkan olarak atanabilir ve birçok frp hikayesinde de yapılmıştır da... Modluğa gelince bu konuda da Kaelthas bu görevi en fazla hak edenlerden biri idi... Kaldı ki modluk için çok büyük bir frp bilgisine gerek yoktur.. Siteye girmek ve nitelikli mesaj atmak ki kaelthas bunu yapıyor... Yeterlidir... Ki Kaelthas bunu da yapıyor... Bu arada eğer modluğa başvursaydı illuvatarında muhtemelen kabul edileceğini söylememe gerek yok sanırım..

Siteye eleştirilere gelince bunların çoğu güzel eleştiriler ve tartışılabilir... Keşke farklı bir şekilde dile gelebilseydi.. Yine de bu eleştirileri ciddi bir şekilde tartışacağız... Buna emin olabilirsin... Eleştirine biraz daha ayrıntılı şekilde atarsan bize daha fazla yardımcı olursun.. Örneğin modluk konusunda gibi şartlar öneriyorsun.. Hangi konularda uyarılarımızı aşırı buluyorsun... Sitedeki mesajların farklı olabilmesi için ne öneriyorsun... Bunların hepsini burada tüm site yöneticileri ile düzgün bir şekilde tartışalım...
Hiç bir ışık aynaya baktığınızda gördüğünüz karanlığı yok edemez.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

neyse biz bunları atrtışırız fakat bence iluvatar artık buralardan ayrıldı. neyse yapabileceğimiz bir şey kalmadı diye düşünüyorum. bir arkadaşımızı kaybetmek elbette bizi üzer ama önemli olan giderken dedikleri. bu konuyu tartışmak gerekiyor. mesela üst rütbeliler tarafından azarlanmak demiş. bubenim gerçekten garibime gitti. gerçektende ondan başka rank a bakıp üstün veya düşük ayrımı yapan var mı merak ediyorum. bu kesinlikle yanlış. bu sadece biraz daha eğlenceli olsun diye konulan bir uygulama ve böyle kalmalı.
güç amacın, k
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum sert çıkışıma sert çıkışlar bekliyordum.şöyle başlıyayayım.Ben modluğu önemli bulmuyorum ancak bu sitede bir kavram oluşmuş açıkta görünmede. Mesajlarla artan rank insanların bilgi seviyesini arttırmasını engelliyor.Bakınız isteseydim şu an bu sitede bulunup 350 mesajı olan kişilerin 5 veya 6 katı olabilirdim rankım efsanevi şahsiyet olabilirdi ancak ben yıldız almaya bile uğraşmadım.Olay rank değildir. şunuda söylemek istiyorum ben RP yi doğduğumda öğrendim.Bu benim içimden gelen birşey ve bir sandalyede saatlerce bir öykü veya bir diyalog yazabilirim.Daha sonra Kaelthasın arkadaşlık konusuna geleyim.Arkadaş olan insanlar sevdikleri kişilerle olsaydı kimsenin arkadaşı olmazdı.Bakın ben bilgi ye muazzam önem veren bir insanım. Bir insan bilgi ye sahipse önemlidir.Ve sanırım çoğu arkadaşımız gerçekten bilgili ve ben henüz yeni başlayan biri kadar bilgiliyim sanırım bildiğiniz gibi ben ve Kaelthas hiç frp oynamadık bir masaya oturup benim amaçlarım daha ileri ben frp oynamaktan çok onu hissetmeyi seviyorum hayal etmek oynamak yerine tüm karakterleri kendim oynatırım bu daha güzel.Quel-shin "Sen kafasının kopup öldüğünü söylersen , oda kafası olmadan dolaşabilir" demiş.Çok haklıdır çok gereksiz ve niteliksiz bir yazı yazdım.Ancak kimse inkar etmesin ki, bu savaş çok yavaş ilerlemekte siteye ilk kayıt olduğumda daha çok heyecan vardı.Ben bu siteden çıkmayı ve bir daha gelmemeyi düşünüyordum.Kayıt olduğumdan beri sanırım bu siteye biraz hız getirdim daha fazla gruplaşma oldu.Çok bilgili insanlar var mesela Maniakla bir defa konuşma imkanı buldum.Telefonlada konuştum.Ancak sanırım kendisi öss ye hazırlanıyor.Bende öyle amacı çok büyük olmalı. şöyle söyleyeyim beni Flinte göndermen çok kırmadı ancak hatalı olabilrsin en azından nedenini söylemeliydin. Bakın sanırım benim Kaelthasın Mod olmasına tepkim şöyle geldi. Kaelthas gelip bana ADMIN olacağını söyledi.Sanırım böle birşey mümkün değil.Belki Alt Adminlik.Kendimle en çok gurur duyduğum an sanıyorum yazı yazma kabiliyetim.Rp min uğraştığımda çok iyi sonuçlar çıkardığını herzaman savunurum. İnkar eden varsa saygıyla karşılarım.Benim istediğim düşünülerek yapılan rp idi. Hayalimdeki site herkesin iyi rp yaptığı yerdi. Yaratıcılık en büyük etken tabi.Quel-shin demiş ki" Başkasının rp sine saygı göstermessen sıfırsın".Öyle düşünmüyorum olmayan rp ye saygı gösteremezsin.Senin çocuğun olmak benim için bir onur.Ayrıca niteliksiz komutan lafı sana deil kimisi bilir kime olduğunu belirttim zaten konu başından beri oydu ya.Hem minichatteki saygısızlık değil bence...Neyse

Ben size teşekkür ediyorum çok saygıyla karşıladınız.Konuşulacak çok konu olduğu için karışık ve aptalca yazmış olabilirm mazur görmeyin.
Beni kaybetmeyeceksiniz yalnzca belki girme zamanım azalacaktır oda bunlardan dolayı değil.

-Quel-shin sana özel olarak teşekkür ediyorum o yazıyı yazma ihtiyacını duyduğun için görüşmek üzere..Babam olduğun için memnunum hem açlık cezanı unutmadım...Ben kan içmem unutma =)
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

Sorun çözülmüş gözüküyor o zaman İlluvatar... Quel shinin söylediği konuya açıklık getireyim... eğer sen ben ona saldırdım ve öldürdüm dersen bu rp değildir rp de karşındakine hamle şansı tanırsın.. Bunu tanımazsan da karşındaki illuzyon sayesinde bu şansı yaratır.. (özellikle de bir MASK rahibi ise) bu konuda onu suçlayamazsın olmayan rp bölümüne biraz daha açıklık getirirsen sevinirim.. Rp ille de savaşlar ile olmaz site içinde karakterini oynamak da rpdir ve kaelthas da bunu çok güzel yapıyor.. Alt adminlik konusuna gelince Kaelthasa güvendiğimiz bir modumuz olduğu için kitap tanıtımı konusundaki adminlik yetkileri verildi... Bu tip yetkiler verilen tek mod değil... Adminler olarak siteye zaman ayırabileceğini düşündüğümüz modlarımıza forum dışındaki başlıkların yönetimlerini önerme kararı aldık.. Kaelthas da bu modlardan biri idi... Tam olarak bir admin olmasa da Kaelthasın da kısmi admin yetkileri olacak kısaca ama rankinde admin yazmayacak.. Ancak sitenin hırsız loncası modu ve kitap tanıtımı bölümü sorumlusu olacak.. Tabii bu görevi istediği ve zaman verebildiği ölçüde yürütecek... Sitenin durgunlaştığı konusunda haklı olduğun söylenebilir ve bunu hareketlendirmek istemen de güzel ancak bunu ben oraya buraya daldım herkesi öldürdüm şeklinde yazarsan hiçbir şeyin tadı olmaz... Sana tavsiyem önce kendi hamleni yaz ve sonra karşı tarafın hamlesini bekle .. Bir de loncaya saldırırsan doğal olarak beni de karşında bulabilirsin.... Bu sitenin insanların yarattıkları karakterler olarak varolabildikleri ilk site olduğunu sanıyorum... en azından Türkiyede... Bilmiyorum benim farkedemediğim başka site var mı??? Bu nedenle bir takım sorunlar yaşanabilir.. Biz adminler olarak bu sorunları farketmeye ve çözmeye çalışıyoruz... Bunları farkedemediğimiz noktada da kullanıcılarımızın bize yapıcı eleştiriler getirerek yardımcı olmasını bekliyoruz.. (ki çoğu da bunu yapıyor) Umarım sen de illuvatar ilerde bu tip eleştirilerle bize katkı sağlamaya devam edersin... Bu arada rank konusunda da bir şey söyleyeyim.. Rank mod seçiminde kesinlikle belirleyici etken değildir.. Tabii ki bir mesaj atmış kişinin siteye ne kadar gireceği belli olmadığı için modluğuna şüphe ile bakılabilir ama çok mesaj atmış birisininde mesajlarının bir kısmının nitelikli olmasına da dikkat ediyoruz.. Ve en azından benim kannatimce tüm modlarımız bu tip mesajlar atmış arkadaşlar.... Yani sonuçta çok mesaj atmak rank getirebilir ama yeterince niteliksizse diyarın ustalarına bile başvurusu kabul edilmeyebilir böyle kişilerin... Sitede yükselmek için de tek yol mesaj atmak değildir... Umarım kendimizi anlatabilmişizdir...Ve umarım birlikte burayı daha güzel bir yer haline getirmeyi başarırız...
Hiç bir ışık aynaya baktığınızda gördüğünüz karanlığı yok edemez.
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Öncelikle Illuvatar'run yazısı açoıkcası beni sevindirdi.Belliki bizim amacımızı doğrı anlamış.Ama kafasında biraz karışıklıklar var, bizim kafamızda da olduğu gibi.Umarım en kısa zamanda kafamızdaki çeşitli soru işaretlerine tatmin edici cevaplar bulabiliriz.Unutmayın ne olursa olsun herkes kendi cevabını kendisi bulacak.Başkalarının yaptığı sadece cevaplarımızı ararken bize yardımcı olabilmekten ileri gidemez.Herneyse...

Mask demek istediklerimin bir kısmını çok güzel açıklamış.Dİğer kısmına gelelim.olmayan rp'ye de saygı olabilir.RP yapamayana da bir şans verilmelidir.FRP'de her yeni kişi yeni bir macera yeni bir heyecan demektir.

(Senin kan içme mevzuna gelince benim bildiğim livig vampirlerde kan içme ihtiyacı duyuyor.living vampirlerin safkan vampirlerden farkı daha az açıkmaları.Nasıl yemek yemezlerse yaşayan kısımları ölüyor,kan içmezlerse vampir kısımları da yok olur.yane tamamen ölür.anlayacağım sen aç bırakılarak safkan vampir yapılabilirsin.tabii benim kast ettiğim bu değildi. bu arada safkan demekle living olmayan vampirleri kas ediyorum.
Post Reply