İntimidate skilli nedir??

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

İntimidate skilli nedir??

Post by Ivellius »

Nasıl bir skill bu be??
Bizim partyi dağıttı nerdeyse.partydeki 2 barbarian 1 wizard yüzünden oldu her şey.gece kampı kurtlar bastı.bizim wizard bi türlü uyanmadı.buna kıl olan barbarlar wolf"un birinin derisini yüzüp uyuyan wizardın kafasına attılar(şaka amaçlı)wizard buna baya bi sinirlendi.bi kasabada bu barbarlara sizin hesabınızı ben öderim deyip bluff check attı.barbarlar inandılar.sonra wizard hesabı ödemem diyince tartışma çıktı.barbarlar da intimidate check atıp başarılı oldular.wizard hala hesabı ödemem dedi.bu durumda wizardın hesabı ödemesi gerekmez mi???(çok aptal bi konu ama gel de anlat.)
Tabii olay çıkmadan yüksek karizmamla(!!) bi bard olarak kavgayı önledim ama her an olay çıkabilir.şimdi bu intimidate olayı böyle mi işler yoksa başka türlü mü???
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Intimidate tehdit etme ve göz korkutma skillidir. Player kendi aralarında bu skilli roleplay ile kullanırlar yani intimidate check atmaya gerek yoktur.

İki barbar büyücüyü iki kolundan tutup havaya kaldırıp:
"Sen bu hesabı ödeyeceksin ulan! Yoksa o kutlar gibi senin de derini yüzüp tuz basarız. İkimizi yenmenin hiç bir mümkünü yok. Paraları sökül ya da baltamın ucunda geber!"

Dediklerinde bayaaaaa yüksek bir intimidate atmış olurlar sana garanti ederim :)

Peki diğer player ne mi yapmalı? Roleplayde mantık olarak barbarlardan tırsmalı ve parayı ödemeli, ama
"Hayır ulan inadım inat adım kel murat!" da diyebilir. Bu durumda işler karışabilir yani tamamen playerların tercihi. Ama iyi roleplay iki tane azman sizi ufacık bir para için öldürmekle tehdit edince güçsüz bir üyücü iseniz ve size dokunmalarına izin verecek kadar ahmaksanız onların suyuna gitmeye çalışmaktır...

Intimidate eskiden charisma ile yapılıyordu fakat 3.5 kurallarına göre artık strength ile yapılıyor ki bence daha mantıklı olmuş. Charisması yüksek olanlar bluff skilli ile insanları kandırıp yalan söyleyebilir ve korkutabilirler. Böylece intimidate skilli class skill olan fighter, barbar gibi genelde konuşurken kendine güveni (charisması) düşük olan classlar da daha etkileyici olabiliyorlar...

NPC'lerle yapılan diyaloglarda bir intimidate check örneği göstereyim:
Gizli bir tapınağa gidiyorsunuz ve kapıdaki 2 nöbetçi size "durun geçemezsiniz. Başrahip bugün kimseyi içeri almamızı söyledi" diyor. Girmekte ısrar edince sizleri öldüreceklerini söylüyorlar.
Barbar bir anda öfkelenip ortya açıkıyor silahını çekiyor:
"Hah! Zavallılar boş yere öleceksiniz, sizin başedebileceğinizden çok daha güçlüyüz, boşuna problem çıkarmayın ve önümüzden çekilin. Eninde sonunda o kapıdan gireceğiz."

Guardlar birbirine bakıyorlar ve bir tanesi: "Ben hemen başrahibe sorayım. Bugün kimseyi ziyaretçi olarak beklemiyordu ama sizinle görüşmeyi kabul edecektir belki..."
diyor ve içeri koştura koştura arada arkasına bakıp sizi kontrol ederek giriyor... Genelde barbarların ve fighterların skilli olduğu için intimidate biraz kaba kuvvete dayalı kabadayılık gösterisi de denebilir...

Umarım yardımcı olabilmişimdir... Saygılar...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

iyi de phb'de bu skilli kullanırken dc'yi 10+hit dice(korkutmak istediğiniz kişinin)olarak belirlenmişl.yani bu skillde başarı sağlansa bile adam bana ne be korkmuyorum işte diyebilir mi??
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Player'a Dm tasvir eder. Roleplayini yapan oyuncu korkar, roleplayini yapmayan oyuncu korkmaz. Eğlenceli olan korkmasıdır ya da en azından alttan almaya çalışması lazım herkesin eğlenebilmesi için...

Karşılıklı roll yapabilirler. Büyücü sense motive atar, barbarlar intimidate atarlar sense motivede büyücü geçerse blöfü yemez falan filan...
Sonuçta playerlar arasındaki muhabbete Dm karışamaz...
Dm hakem değil tasvir eden hikayecidir (garip bir kelime oldu :P).

Bırakın oyuncular kavga etsin daha eğlenceli olur (evet ben bir evil Dm'im :mrgreen:)
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

amaan haa bi de kavga etmesinler.daha önce grupta tartışma çıkmıştı.paladin ve fighter saçmalayıp bize saldırmışlardı(ranger+cleric+dwarf fighter)bunları hakladık sonra dm bizim karşımıza yuan-ti çıkardı3-5 tane.adamlar bizi yatırdı(off aklıma geldikçe clerice küfürler sallıyorum hala.)baştan başladık zaten lvl düşük hepimizin.wizard 2 turnde yatar.bi de buralarda oyun oynayacak eleman bulmak zor.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Kavga ede ede etmemeyi öğrenirler sen merak etme :)
Post Reply