kızıl ejderha vs balor

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

kızıl ejderha vs balor

Post by siliterin »

arkadaşlar biz düşündük bulamadık. balor Tanar'ri türünden bir iblis büyü falan yapıyo. kızıl ejderhalarda mage kategorisine yükselebiliyo. peki bu ikisi bi savaşa girişirse nolur hadi bakalım beyin fırtınası başlasın
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

siliterin şimdi öncelikle senin bu red dragonun yaşını söylemen lazım ona göre bende söyliyim sana hangisi döveri, hatta ikisini hemen dövüştüreyim, sonucu buraya yazayım. Kastettiğin red dragon 'un yaşı nedir ? Wyrmling mi ? Very young mı ? Young mı ? Juvenile mi ? Young adult mı ? Adult mı ? Mature adult mı ? Old mu ? Very old mu ? Ancient mı ? Wyrm mi ? Great wyrm mi ? Yaş arttıkça bunların hem boyutları hemde güçleri artıyor.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Yenerin dediği gibi yaş önemli. En güçlü hallerini soruyorsan Great Wrym Red Dragon Balor'u lime lime eder :)

Monster's Book'a baktım, D&D'ye göre Bir Balor ancak bir Old Red Dragon kadar güçlüymüş.

Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
Squan
Seçilmiş Savaşçı

Post by Squan »

Herkesin belirttiği gibi ejderhada yaş önemlidir. Ama bunun dışında strateji ve savaş mantalitesi de önemli bence.

Söyle bir düşünürsek ikisininde ateşe karşı bağışıklığı var. balor un Spell resistance ı 28. Kırmızı ejderha da ise Ancient olduğunda 28 oluyor. Ama bunun dışında kırmızının bir avantajı var her zaman.

Young adult DR 5/magic
Mature adult DR 10/magic
Very old DR 15/magic
Wyrm DR 20/magic

Balor un elektriğe ve zehir e de bağışıklığı olduğundan bu tarz büyüleride yemiyecektir.

Bunun dışında geriye birebirde ki özellik kullanmadan savaşa gelecektir. Bu da setsuna nın dediği gibi Old red dragon balor a eşitse (ki ben old un balor u alabileceğini düşünüyorum). Old an büyük olan bütün kırmızılar alabilir.

tabi önce yaşı belirlemek gerek.
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

balor uçabiliyormuydu?
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

trulias wrote:balor uçabiliyormuydu?
Evet, uçabiliyor.
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

D-hiçbiri
tanımlama çok yetersiz. Bu tip başlıklar sağda solda çok vardır ama ayrıntlı olmaları gerekir.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

arkadaşlar balorun da ejderhanında binlerce yıl yaşayabildiğini elbette biliyorum aslında ben maxsimum güçlerine ulaşmış hallerini sormuştum.
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Setsuna wrote:En güçlü hallerini soruyorsan Great Wrym Red Dragon Balor'u lime lime eder :)
Saygılarımla...
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Bak siliterin sana bir öneri alın Monster manual 1 i açın Balor ve red dragon sayfalarını istediğiniz yaşta red dragon ile baloru dövüştürün, bir arkadaşın baloru oynasın sende red dragon ol veya tam tersi. Emin ol bunu yaptığınızda sonucu kendi gözlerinizle göreceksiniz ve bu tür sorular sormanıza gerek kalmayacak, çünkü bu soruyu kurallar çerçevesinde soruyorsan bunları resimlerdeki görünüşlerine göre "aaaa balor daha karizma balor döver veya aaaa red dragon daha şekil o döver" diyemezsiniz, kendiniz deneyin ve görün kimin kazandığını istersen bütün yaşlardaki red dragonlarla dövüştürün, bunu yapması hiçte zor değil.
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

her ne kadar biraz klişe bir başlık gibi dursada burası bir forum sonuçta ve soruda frp ile direkt alakalı.
aç dnd monster manuali öğren demek bence çok yanlış.
benim şu ana kadar monster manualle hiçbir işim olmadı bundan sonrada olur mu bilmem mesela ve bu başlık sayesinde balor un da uçabildiğini öğrendim. yani bu başlık bir işe yaramış.
şayet başlık veya soru tarjından rahatsızsanız dahi bunu daha kibarca ifade etmenizi beklerdim. sonuçta insanların soru sorma şevkini kırmamak lazım.
eskiden olsa bir forum büyüğü çıkar al kardeşim bak tur 1,2,3,4 çarpışma ve sonuç derdi. şu anda ise aç oku deniyor çok yanlış.

bu arada bir yorum: balor sonuçta duman ve ateşten bir yaratık. onu en iyi yok edicek silahta onun elementlerini saracak veya etkileyecek bir silah olacaktır. yeşil bir ejderha klor nefesiyle kendinden çok daha yaşlı bir baloru rahatlıkla yenicektir (klorun maddelere etkisiyle ilgili bilgi de yoktur sanırım monster manualde)
Squan
Seçilmiş Savaşçı

Post by Squan »

Yanlız burada ufak bir ayrıntı var. Burada en güçlü versiyonlarından söz ediliyor. Ve biz sadece örnek gösterilen balor u alırken red dragonun great wyrem ını baz alıyoruz. Ama onun sadece kazandığı güçler dışında bir şey yazmıyor. Ã?rnek olarakda young adult gösteriliyor. Eğer red dragon u great wyrm alacaksak balor u da en az 41 HD olarak almamız gerekir. Bu da balor un güçlerini arttıracaktır. Zaten 39 HD den sonra huge oluyor. Bence ibre bu durumda biraz balor a kayar gibi geliyor. Ama great wyrm ufak bir farkla kazanır bence. Ama tabi bu balor u izleyeceği stratejiye görede değişebilir.
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Monster Manual 'den bakın demem yanlış anlaşılmasın lütfen, ben orada açın öğrenin gibisinden bişey söylemedim zaten böyle bir şey söylemeyede gerek yok arkadaş bunları biliyor ki burada soruyor zaten, benim anlatmak istediğim bunları kendileri karşılaştırırlarsa Monster Manual den biri red dragon olur biride balor sonucu görürler ve bakarlar ki "aaa bak şu yaştaki red dragon şu yaştaki baloru dövermiş" "aaa bak şu yaştaki red dragon şu yaşta ki balor 'a eşit" "aaa bak balor şu yaştaki red dragonu dövebiliyor" arkadaşlar bu şekilde hem eğlenecek hemde öğreneceklerdir, eğer bu konuda bir takım sıkıntıları olursa ben elimden gelen yardımı yaparım.

Burada kimseye "öğrende gel" gibi bir tabir kullanmayız, sonuçta bende bir zamanlar FRP hakkında hiç bir şey bilmediğimi halla unutmam ve şimdi dahi her şeyi bildiğimi asla iddea etmem.

Saygılarımla...
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

arkadaşlar aydınlattığınıziçin saolun
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

20 HD'lı bir Balor'un CR'si 20
26 HD'lı bir old red dragon'un CR'si de 20
Yani MM'da örnek verilen standart bir Balor ortalama bir old Red Dragon'dan daha güçsüz olmasına rağmen aynı tehlikede.

Great wyrm Red dragon 40hd'a sahip, eğer bir Balor'u 40HD'a kadar güçlendirirseniz Red Dragon'a kıyasla çok daha kuvvetli olacağını söyleyebilirim.

Bununla beraber her ikisi de fire'a immune, yani onları en tehlikeli yapan özellikleri birbirlerine işlemiyor. Bir kıyaslama yapmak için 40HD'lı bir Balor yaratmaya çalışabilirim fakat kazandığı büyülü özellikleri tasarlamak baya zor ve bu konuda objektif olmak çok zor.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Post Reply