Leel 20 Sorcerer-Level 20 Wizard

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
AreniusLorthenia
Kullanıcı
Kullanıcı

Leel 20 Sorcerer-Level 20 Wizard

Post by AreniusLorthenia »

Arkadaşlar biz tartıştık Amras'la ben wizard diyorum,o sorcerer diyor.Hangisi daha güçlü 20. level da?
(kişisel soru DL de sorcerer yok dimi?Düşündüm ama aklıma hiç sorcerer gelmedi soriyim dedim.)
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Bu tür karşılaşmalar her zaman hazırlıklı olma/olmama durumuna bakar ama genel kanı sanırım wizard yönünde olacaktır.

Sorcererın önemli avantajlarından biri bir günde yapabileceği büyü sayısının daha çok olmasıdır. Ama bu sayaşın o kadar uzun süreceğini sanmam hatta dudak uçuklatıcı çekilde kısa olabilir. Diğer yandan wizardın avantajı geniş bir büyü yelpazesidir ki bu gerçekten işe yarar...

Ama dediğim gibi şartlar şartlar.. bir de şans... İlk büyü çoğu şeyi belirleyecektir.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Ã?nceden hazırlıklı değillerse, wizard`da günlük büyüler olabilir ama sorcererinkiler zaten seçilidir - Sorcerer

Savaş uzarsa büyü sayısı çok daha fazla - Yine Sorcerer

Çok sıra dışı bir yerde iseler knowledge skilleri daha çok basıldığı için ve int. daha yüksek olduğu için etraf hakkında bilgisi olma şansı olan ve harita şartlarını lehine çevirebilir - Wizard

Benim favorim Sorcerer.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

sorcerer her büyüyü yapamaz doğuştan kazandığı güçlerle savaşır. ama wizard kendini geliştire bilir: wizard
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

siliterin wrote:sorcerer her büyüyü yapamaz
Sorcerer her büyüyü yapamaz diye bir şey yoktur, wizard hangi büyüleri yapıyorsa sorcerer da aynılarını yapabilir. Her level atlayışında sorcerer ve wizard lar için hazırlanmış ortak büyü listesinden istediği büyüleri seçebilir. Zaten her kitapta verilen büyüler sorcerer / wizard spells diye geçer.

Ben sorcerer 'ı daha çok seviyorum, her gün büyü seçme olayı pek hoşuma gitmiyor, istediğin an istediğini önceden seçtiğin kadar değil ihtiyaç olduğu kadar yapabilme güzel bir avantaj bence. Bu ikisi bir combatta karşı karşıya gelirsede soruda dendiği gibi ikiside 20. level falan, bu duruma göre değişir hangisinin kazanacağı aynı Efla ve Lixer' in anlattığı gibi.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
AreniusLorthenia
Kullanıcı
Kullanıcı

Peki wizard'ın sorcerer'dan kesinlikle üstün diyebileceğimiz bir yanı var mıdır?Bir de yine sorayım DL de sorcerer yok di mi?
“Bedeli sadece cehennemse, intihar konusunda bu kadar tereddüte ne gerek var?”
Elamshin <br>
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Ã?ncelikle, kızıl ejder vs. balor başlığında olduğu gibi bunda da ayrıntı verilmesi cevap vermeyi daha kolaylaştıracaktır. Ayrıca D&D'de her sınıfın birbirine eşit olması amacıyla oluşturulduğu ve düzenlendiği düşünülürse (her ne kadar tamamen eşit olmaları mümkün olmasa da) bu soruya genel geçer bir cevap vermek pek mümkün olmayacaktır.

Bir büyücü hazırlıklı olma durumunda sihirbazdan daha üstün olacaktır ama Efla'nın dediği gibi şans faktörü de çok önemlidir. Büyücünün en büyük üstünlüklerinden biri budur. Diğerleri de yüksek zekasından gelen strateji ve taktik geliştirme yeteneği ile aldığı bonus marifetler olabilir.
Yener wrote:Sorcerer her büyüyü yapamaz diye bir şey yoktur, wizard hangi büyüleri yapıyorsa sorcerer da aynılarını yapabilir.
Fazla önemli ve konuyla ilgili olmayan bir bilgi olsa da belirteyim dedim, büyücülerin yapabildiği ama sihirbazların yapamadığı az sayıda büyü vardır. (Ã?rneğin Mordenkainen's Lucubration) Dipnot.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

AreniusLorthenia wrote:Peki wizard'ın sorcerer'dan kesinlikle üstün diyebileceğimiz bir yanı var mıdır?
Var. 5 levelda bir gelen bonus feat. İyi kullanılırsa fark yaratabilir.
AreniusLorthenia wrote:Bir de yine sorayım DL de sorcerer yok di mi?
DL`de sorcerer var.
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Frotsayt o sadece wizardlara özgü büyüler genelde slotlarla ilgili Lucubration`da olduğu gibi. O yüzden çok ta farketmiyor ama belirtmen iyi olmuş.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Evet bir kaç adet var wizardlar için özel büyü var ama bunların sayısı fazla değil yani bunlar wizard 'ı sorcerer dan bariz bir şekilde üstün yapacak büyüler değil. Birde sadece wizard ların kullanabildiği Featler var onlarıda unutmamak lazım.
AreniusLorthenia wrote:Peki wizard'ın sorcerer'dan kesinlikle üstün diyebileceğimiz bir yanı var mıdır?
Birde şu olay var daha üstün görülebilecek wizard için, büyü kitabına yazdığın her büyüyü kullanabiliyorsun, tabi o büyü lvl ını karşılayabiliyorsan, yani büyü kitabınızda sorcerer' ın bildiği büyülerin iki katı kadar büyü olabilir ve bunların hepsini yapabiliyor olabilirsiniz, daha fazla büyü bilmekte üstünlük sayılabilir.
AreniusLorthenia wrote:Bir de yine sorayım DL de sorcerer yok di mi?
Evet var sorcerer DL setting de de yer alıyor.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Wizard normal campaignlerde daha üstün. çünkü o gün gereken büyüleri scroll olarak alıp öğrenebilir ve ertesigüne değiştirebilir.

Ama bu tip wizard & sorcerer derseniz daha çok büyü sayısı ile sorcerer avantajlı olur.
AreniusLorthenia
Kullanıcı
Kullanıcı

Teşekkürler cevap için.Peki sorcerer tanıdıklarımız var mı Dl de?Hani kitabı yazılan cinsten :D
“Bedeli sadece cehennemse, intihar konusunda bu kadar tereddüte ne gerek var?”
Elamshin <br>
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

AreniusLorthenia wrote:Teşekkürler cevap için.Peki sorcerer tanıdıklarımız var mı Dl de?Hani kitabı yazılan cinsten :D
Palin Majere Yaz Alevi'nden sonra büyü tanrıları krynni terkettikten sonra sorcerer oluyor sanırım, ama serinin devamını bir türlü okuyamadığım için tam bir bilgim yok :)
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

AreniusLorthenia wrote:Teşekkürler cevap için.Peki sorcerer tanıdıklarımız var mı Dl de?Hani kitabı yazılan cinsten :D
Kang var. Kıyamet Tugayı serisindeki Ejderan Komutanı. Seride başroldeydi. Gerçi Kang full sorcere değil ama olsun 5 level sorcerer en azından :)
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

kang sorcerar dan çok daha fazla disiplinli asker di sanırım, yani footman belki yanlışmı hatırlıyorum?
ben kang in sorcerar yanını hiç hatırlamıyorum :???:
Post Reply