Başvurular almış başını gidiyor. Seçim yapmak oldukça zor olacak desenize...
-Klan sınırlaması yoktur. Fakat sonradan durup düşündümde, en iyisi ben hazırlayayım karakter kağıtlarını, sonra size özel mesaj yoluyla göndereyim. Ã?bür türlü herkes için ayrı ayrı anlatıp uğraşmak çok yorucu ve zaman alıcı bi iş olacaktır.
Oyun hakkında bilgilendirmelere gelince,
Oyun 11. yy ortaları Transilvanyasında geçecek.
Ortam son derece gotik, korkunç ve karanlık. Ormanın Ötesinin meşum uğursuzluğu daima üzerinizde olacak. Ravenloftvari bir ortam sözkonusu. Barovia bu hususta her yönüyle karşımıza çıkan kusursuz bir örnektir.
Başrol oyuncuları ise sizlersiniz. Fakat basit birer ölümlü olarak değil, bu karanlık dünyanın bir parçası olarak. Başlangıcından beri bu dünyanın üzerinde yürüyen uğursuz bir soyun mensuplarısınız. Sizler ki Transilvanya halkının üzerine çökmüş korkusunuz. Tanrının henüz elini sürmediği bir noktadasınız fakat biliyorsunuz ki vampir soyu gitgide zayıflamakta ve siz, size verilen sözü tutmaksızın çoğalmaya devam ediyorsunuz. Akıbetiniz hayra alamet değil...
11. yy ortaları, skolastik felsefenin gitgide güç kazandığı, hristiyanlığın doğumunun üzerinden bin yıl geçmiş durumda. Ve insanlar çokta dinin onlara öğütlediklerini yanlış yorumlara sürüklemiş durumda. Hurafeler kol geziyor. Fakat söylentilerin hepsinin yalan olduğunu iddia etmek oldukça güç. Ã?ünkü insanlar skolastiğin dar bakış açılı düşünce yapısına öyle bir kapılmışlarki gerçek inanç ve aydınlanma onlardan henüz çok uzaklarda.
Bazıları sizin uğursuz maiyetinizin farkında fakat size karşı savaşacak gücü bulamıyorlar. Yine de size karşı denemekte oldukları yegane güç dinleri. Sizinle nasıl savaşacaklarını bilmeyen kimseler, onlara öğütlenenler nelerse onları yapmayı, hiçbirşey yapmamaktan makul görüyorlar.
Günbatımının ardından kapılar kilitleniyor. İnsanlar evlerine çekiliyorlar, yataklarının başucuna birer dini sembol ve bir baş sarmısak koyup tanrılarına şafağı görmek için yalvarıyorlar.
Vampirler ise korkusuzca bu ıssız toprakları yönetiyorlar fakat her zaman olduğu gibi devamlı birbirleri üzerinde hakimiyet kurma mücadelesi içerisindeler. Hepsi çok yaşlı, hepsi çok güçlü.
Fakat Karanlık Asırlar'da bir vampir olarak dahi hayatta kalabilmek öyle kolay değil. Kötülük ve karanlık heryerde kol geziyor ve Transilvanya görünen ve bilinenin ötesinde güçleri bağrında yatırıyor. Ve vampirlik laneti daima üzerinizde. Yani aslında hiçbirşey aslında göründüğü gibi değil.
Kapak resmindeki mermer bu kez yeşil değil; Kapkara.
Gül ise, bu kez boynu bükük bir gonca değil; bol dikenli, bol yapraklı, boynu dik, tam tomurcuklanmış bir yaban gülü.
20 yuzyılın saklanan, vicdan azabi içinde kivranan, romantik ve güçsüz vampirleri yok çünkü bu kez karşımızda.
VAMPİR : KARANLIK ASIRLAR
Oyunundaki vampirler, 13. yuzyil Avrupası'nın kara lordları olarak at sürüyorlar gecenin icinde. Modern çağdaki oğullarına kıyasla cok daha güçlü bu ata-vampirler. Savaş ve kan, onların zaten alışık olduğu bir şey. Daha vahşiler. Daha cok kan yiyerek doyuyorlar. Avrupa'daki kralları, prensleri, kardinalleri kendi bin yıllık savaslarında piyon olarak kullanıyorlar.Ve avlandıkları geceler de daha Karanlık.
Dünyadan gizlenmek gibi bir kaygılari yok. Kalelerinden, Katedrallerinden korkusuzca hüküm sürüyorlar gecenin icinde. Maskeli Balo diye adlandıracakları global gizlenme manevrasina daha yuzyıllar var.
Ama ölü-hayatları o kadar da rahat değil elbet.
Düşmanları bu kez New York'lu dedektifler, Los Angeles'tan motosikletli punklar degil; iri savaş aygirlari ile gelen tecrübeli Haçlılar, zırhlı Tapınak şovalyeleri, vahşi Germen savaşçıları, İskandinav barbarlar ve bizzat ateşle saldıran fanatik İspanyol engizitörler. . .
M.s. 1199 'un zifiri karanlık gecelerinde, avlanabilecekleri barlar, kulüpler de yok üstelik; gün batımı çanlarının çalmasıyla birlikte tum halk kapılarını sürgüleyip duaya çekilir. . . Gece dehşetlerine karşı. Sokaklarından lağımlar akan cüzzamli kentlerde gece sokağa çıkma yasağı başlar. Ağır silahlı piyadeler, 10 kisilik gruplar halinde devriye gezer.
Romantik Neon ışıkları değil, yakıcı meşale alevi vardır sadece Ortacağ'ın uzun gecesinde...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü