Base Attack

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Base Attack

Post by ulfgar »

Karakterimizin Base Attack bonusunu yükseltmek için ne gibi "item"lar kullanabiliriz. Ã?rneğin Masterwork weapon +1 sağlıyor bize... Daha var mı ? Kolyeler Yüzükler kemerler eldivenler....
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Rhonin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Rhonin »

şimdi aslında bunlarla ilgili bir sürü şey üretilebilir ama ben bir kaç şey yazacağım buraya.

şimdi bu bonusları silahların enchanment bonusu arttırır.Ayrıca strenght bonus ekleyenlerde de artar.Yani onu ayarlayabilirsin rahatça.

Bir de bazı silahların belli durumlar için eklediği şeyler olabilir.

Mesela Vermin Bane olan bir longsword +1, vermin türü yaratıklara karşı +3 olacaktır. Haliyle attack bonus da +3 olur.

Bunun gibi şeyler.Yanlız yüzük kolye gibi bilezik gibi şeyler yani offical ıtemler etkilemiyor,aklıma gelen yok..
 Beni mutlu et tatlı kız..<br> Bana sarıl bu gece.<br> Öp beni yağmurun altında.<br> Sev beni sonsuza dek..<br>
Bunises
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bunises »

Rhonin arkadaşın bahsettiği şey "base attack" bonus.

Mesela bir Feat Base attack'ı +1 atırarak +4 olan base attack'ı +5/+1 olurken
Enchantment+1 bonusu Attack Bonus<-- olarak eklenerek +4 olan base attack'ı +5 yapmaktadır.

Kısacası Base Attack Bonus 'la... Attack Bonus karıştırılmamalıdır.
Birisi "öze etkiyen bonus" olurken, diğeri "rakamı arttıran bonustur".
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Bunises wrote:Rhonin arkadaşın bahsettiği şey "base attack" bonus.

Mesela bir Feat Base attack'ı +1 atırarak +4 olan base attack'ı +5/+1 olurken
Enchantment+1 bonusu Attack Bonus<-- olarak eklenerek +4 olan base attack'ı +5 yapmaktadır.

Kısacası Base Attack Bonus 'la... Attack Bonus karıştırılmamalıdır.
Birisi "öze etkiyen bonus" olurken, diğeri "rakamı arttıran bonustur".
Bunises'in tarifi doğrudur. Base Attack Bonus (BAB), adından da anlaşılabileceği gibi, "temel" bir sayıdır ve ne strength ne de bir enchanted item tarafından modifiye edilebilir. BAB'nin artmasının tek yolu, karakterin seviye atlamasıdır. Bu nedenle, 18 str.li bi savaşçı ile 12 str.li savaşçı eğer aynı seviyede ise, aralarında BAB farkı olmaz. BAB, melee attack bonus (MAB) ve ranged attack bonus (RAB) hesaplarken kullanılır. İşte o aşamada str/dex donusları devreye girer.

MAB=BAB+str mod.
RAB=BAB+dex.mod.

bu aşamadan sonra, artık, karakter hangi silahı kullanıyorsa onun statları teker teker hesaplanır. ilgili featler (weapon focus, vs..), weapon enchanment (+1, keen vs..) bu aşamada devreye girer.

bazı prestij sınıflarının gereksinimlerinde BAB +6 gibi ibareler görürüz. bu durumda o prestij sınıfı almak için BAB'yi 6ya çıkarmak gerektiği anlaşılır ve bunu yapmak için en uygun sınıf, savaşçı türden sınıfları seçmektir; çünkü bu tür bir sınıf -BAB dışındaki gereksinimleri de sağladığını düşünürsek- 7.seviyede bu prestij sınıfını alabilir; ama diğer tür sınıfların BAB ilerlemesi, savaşçı kadar hızlı olmadığından bu prestij sınıfını almaları çok ileri seviyelerde gerçekleşebilir.
War, war never changes...
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Sorumu anlaşılır kılmak namına;

Basitçe anlatıyorum. Karşımızdakine vurmak için d20 atıp AC si ile karşılaştırmıyo muyuz bildiğimiz. İşte o d20 ye eklediğimiz sayıyı artırmanın yolunu öğrenmek istiyorum sizden.

Ã?rneğin altıncı seviyede bi fighterın +6/+1 olmak üzere iki saldırı bonusu oluyo. Yani bi d20 atıp sonuca 6 ekleyip Hasmının AC si ile karşılaştırıyo. Benim öğrenmek istediğim. Yine altıncı seviyedeki bu adam d20 ye eklediği bonusu nasıl artırır.. Weapon Focus Weapon Specilization gibi featler var mesela bunu artıran. Ya da masterworklerin +1 i var kendisinden. Bize bu featlerin güzelliklerini sağlıyacak başka magical item var mı die soruyorum...

Yoksa ben komple yanlış mı biliyorum herşeyi... ?
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Düzeltme: Weapon Specialization, damage lara artı iki veriyodu kusura bakmayın şimdi hatırladım. Ama weapon focus, base attack bonusu +1 arttırıyo (with selected weapon elbette)
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ulfgar wrote:Sorumu anlaşılır kılmak namına;

Basitçe anlatıyorum. Karşımızdakine vurmak için d20 atıp AC si ile karşılaştırmıyo muyuz bildiğimiz. İşte o d20 ye eklediğimiz sayıyı artırmanın yolunu öğrenmek istiyorum sizden.

Ã?rneğin altıncı seviyede bi fighterın +6/+1 olmak üzere iki saldırı bonusu oluyo. Yani bi d20 atıp sonuca 6 ekleyip Hasmının AC si ile karşılaştırıyo. Benim öğrenmek istediğim. Yine altıncı seviyedeki bu adam d20 ye eklediği bonusu nasıl artırır.. Weapon Focus Weapon Specilization gibi featler var mesela bunu artıran. Ya da masterworklerin +1 i var kendisinden. Bize bu featlerin güzelliklerini sağlıyacak başka magical item var mı die soruyorum...

Yoksa ben komple yanlış mı biliyorum herşeyi... ?
ilk mesajında sorduğun ile şu an sorduğun farklı. bi önceki msjımda, ilk soruna yanıt vermiştim BAB ile ilgili olan. şimdiki soruna da cvbımı vereyim:

öncelikle,terminolojideki karışıklıkları düzelteyim. sorduğun stat, "attack bonus"a karşılık geliyor. ilk sorunda sorduun ise, BAB idi.

attack bonus (AB), her silah için ayrı ayrı hesaplanan bir değerdir. temel olarak formülü:

AB=BAB + ability modifier + misc. modifier + magic modifier

şeklindedir. tek tek ele alayım:

- BAB, zaten yukarda açıklamıştım, ona bir daha girmeyeyim.

- ability modifier, melee silahlar için str, ranged silahlar için dex modifieri kullanılır. bazı featler, burada hangi abilitynin kullanılacağını değiştirebilir (weapon finesse, vs...)

- misc. modifier, yukarıdakiler dışında kalan, ancak kalıcı olan modifierdir. Bu mod.lar bir featin getirdiği bonus (weapon focus vs...), kullanılan silahın enchantmenti (+1, +2, vs..), giyilen bir büyülü eşya (bracers of archery, vs...), bir ırk ya da sınıfın o silah konusundaki uzmanlığı, vs... gibi farklı kaynaklardan gelebilir. ortak özellikleri, geçici olmamasıdır.

- magic mod., o anda karakterin ya da silahın üzerinde etkili olan geçici bir sihir etkisi nedeniyle gelen modifierdir (bless ,curse, vs...). bu mod.ların ortak özelliği geçici olmalarıdır.

umarım bu sefer olmuştur :)
War, war never changes...
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

ulfgar wrote:Sorumu anlaşılır kılmak namına;

Str arttırmak

Büyülü silahlar kullanmak

Weapon Focus ve Greater Weapon focus

Rakibi arkadan yada yanlardan kuşatmak

Bazı prestige classlardaki abilityler

Buff adı verilen karakterleri güçlendiren geçici büyüler

Aklıma gelmeyen bazı featler daha
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Post Reply