Druidler'le ilgili bir şey
- darkflarer
- Kullanıcı

Druidler'le ilgili bir şey
Sevgili Diyar Sakinleri, ben şu sıralarda oynadığım D&D oyununda Druid sınıfını seçtim, açıkçası çok süper bir sınıfmış bağımlısı oldum, hem yakın savaşta hem de ofensif büyülerde çok iyi ayrıca iyileştirme büyüleride cleric ve paladininkileri aratmıyor, summon büyüleri falan çok iyi, ayrıca hide, animal emphaty ve Wildness Lore özellikleri rangerların ki kadar iyi ve schimitar için bonusları var (D&D'de çok güçlü Schimitarlar var). Neyse sorun şu ki sitede Druidlerle ilgili bişey yok. Yani büyücüler, hırsızlar, savaşçılar ve rahipler için var ve bu 4 şey yanlarında daha bir çoğunu kapsıyor fakat druid bunların hepsinin karışımı, tamam Bard sınıfıda öyle ama onlar Rouge katagorisine giriyor haliyle Hırsızlar Loncasına yazabiliyorlar. Benim istediğim Druidler içinde bu tür bir şey açılmalı rahat rahat yazalım, adminlere duyurulur ! (
nasılım ama )
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
-
Possessed
- Site Çizeri
Druid.. Evet, guzel sınıftır aslında. Hiç oynatmadım gerçi, ama uzaktan güzel gözüküyo
druid denince aklıma orman temalı seksi kıyafetler giymiş bir kadın geliyo (yanında da bi hayvan olmalı ama) :evillaugh: guzel sınıf guzel
(kadın druid resmi çizesim geldi :plotting: )
bir de patates cuvalı gibi bir cübbe giymiş bi adam geliyo aklıma
şaka maka bi yana, boyle druidlerle ilgili bir bolum olablir, desteklerim.
Not : darkflarer, druidleri guzel anlatmışsın
druid denince aklıma orman temalı seksi kıyafetler giymiş bir kadın geliyo (yanında da bi hayvan olmalı ama) :evillaugh: guzel sınıf guzel
bir de patates cuvalı gibi bir cübbe giymiş bi adam geliyo aklıma
şaka maka bi yana, boyle druidlerle ilgili bir bolum olablir, desteklerim.
Not : darkflarer, druidleri guzel anlatmışsın
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Daha önce böyle bi talep olamıştı açıkcası.
Ama bencetapınak şimdilik uygundur tartışmaları orada yapabilirsiniz. Druidler benim gözümde doğa ananın bir nevi rahipleridirler. İnançalrına tam oalrak din denilemez ama benzediği de inkar edilemez. Hem doğa domaini olan tanrılar da var. Site tarihinde bakınız dragonly. Henelde druid kişiler onun tapınağında takılırdı.
Possesed kesinlikle çizmelisin, galeriye eklerim bende hemen, resim yollamıyosun bu aralar
Ama bencetapınak şimdilik uygundur tartışmaları orada yapabilirsiniz. Druidler benim gözümde doğa ananın bir nevi rahipleridirler. İnançalrına tam oalrak din denilemez ama benzediği de inkar edilemez. Hem doğa domaini olan tanrılar da var. Site tarihinde bakınız dragonly. Henelde druid kişiler onun tapınağında takılırdı.
Possesed kesinlikle çizmelisin, galeriye eklerim bende hemen, resim yollamıyosun bu aralar
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
- darkflarer
- Kullanıcı

ya ama şöyle birşey var Druidler kitapçıkta "orman büyücüleri" olarak geçiyor, orman rahipleri denmiyor, ayrıca Druidler eski ruhlarla iletişim kurarak büyü yaptıkları için büyücüde olamıyolar çok karışık bir sınıf druid. Bu arada "Druid Ormanı" ya da bunun gibi bir bölüm açılırsa sitede çok kral olur, bu arada herkese tavsiye ediyorum druidi, finger of death, firestorm ve wavesmash öğrenince durdurulamaz olacak galiba benim karakter şu an o seviyede değil ama, bu arada orak(sickle) silahınada bonusları varmış druidlerin ama Schimitardan şaşmam ben.
druidler, ruhbanlar gibi divine büyü kullanan charlardır. halk arasında, büyünün doğasını bilmeden yorum yapan birtakım cahiller tarafından "orman büyücüsü" olarak adlandırılması büyücü olduklarını göstermez, o ismi takanların cahilliğini gösterir. Ayrıca, bir druid, sadece ormanların üzerinde durmaz, onun işi yüm doğayladır. Bu açıdan da yannış bir isimlendirmedir.
Değinmek istediğim diğer bir nokta da, druidlerin büyüleri hakkında. yukarıda bahsedilen finger of death, firestorm gibi büyüler, (greater) stoneskin ve energy immunity gibi koruma büyüleri yanında çok güdük kalmaktadırlar. Zaten bir arcane spellcaster için nasıl fireball öncesi / sonrası şeklinde ayrım varsa, benzer bir ayrım druid için stoneskinden önce / sonra şeklinde yapılabilir.
Değinmek istediğim diğer bir nokta da, druidlerin büyüleri hakkında. yukarıda bahsedilen finger of death, firestorm gibi büyüler, (greater) stoneskin ve energy immunity gibi koruma büyüleri yanında çok güdük kalmaktadırlar. Zaten bir arcane spellcaster için nasıl fireball öncesi / sonrası şeklinde ayrım varsa, benzer bir ayrım druid için stoneskinden önce / sonra şeklinde yapılabilir.
War, war never changes...
- darkflarer
- Kullanıcı

yanlız bunlar stoneskinden sonra, ehehe
bu arada bende baktım halk tarafından orman byücüsü diye çağrılıyolarmış, bi satır atlayarak okumuşum galiba
Druidler divine büyü kullanmıyo çok fazla sadece 1. ve 2. seviyede sıkıştırmışlar araya, tabii bunlar 3rd edition için geçerli editionlarımızda farklı olabili
bu arada bende baktım halk tarafından orman byücüsü diye çağrılıyolarmış, bi satır atlayarak okumuşum galiba
Druidler divine büyü kullanmıyo çok fazla sadece 1. ve 2. seviyede sıkıştırmışlar araya, tabii bunlar 3rd edition için geçerli editionlarımızda farklı olabili
Druidler ve Clericler; Priest clasmanına girer. Bilindiği gibi iyi veya kötü olsun bir druid doğa kanunlarına karşı çıkarsa doğaya zarar verirse ve verilmesine izin verirse güçlerini kaybeder yani güçlerini doğadan alırlar. Necromancy ile hiç bir alakaları yoktur hatta doğa dışı varlıklardan nefret ederler ara ara kendi doğal yaşam alanlarını güvenceye almak için onlara karşı sefere çıkarlar (vampirler, hayaletler, zombiler, doğaya zararlı büyülü yaratıklar, kötü niyetli feyler vs...).
Doğa tanrılarının izinden giden druidler mevcuttur. Ã?rneğin FR 'da bilinen vahşi büyük ormanlarda tapınılan doğa tanrısı Silvanus (meşe babası) vardır, Silvanus' un yolunu takip eden Druidlerin sayısı oldukça fazladır. Druidler temelde güçlerini doğadan alsalarda Silvanus doğanın efendisi ve ta kendisi kabul edildiği için pek çok druid ona tapınır. Ayrıca Silvanus 'un rahipleri direk druid' dir. Yani anlatmak istediğim druidler rahip görevnide çok başarılı bir şekilde üslenebilirler.
şimdi gelelim druidler için bölüm açma meselesine. Bende Efla' ya katılıyorum "Tapınak" şimdilik druidler içinde yeterli bence, ama daha sonra bu konuda fazla istek ve talep olursa ayrıca bir bölüm açılabilir.
Doğa tanrılarının izinden giden druidler mevcuttur. Ã?rneğin FR 'da bilinen vahşi büyük ormanlarda tapınılan doğa tanrısı Silvanus (meşe babası) vardır, Silvanus' un yolunu takip eden Druidlerin sayısı oldukça fazladır. Druidler temelde güçlerini doğadan alsalarda Silvanus doğanın efendisi ve ta kendisi kabul edildiği için pek çok druid ona tapınır. Ayrıca Silvanus 'un rahipleri direk druid' dir. Yani anlatmak istediğim druidler rahip görevnide çok başarılı bir şekilde üslenebilirler.
şimdi gelelim druidler için bölüm açma meselesine. Bende Efla' ya katılıyorum "Tapınak" şimdilik druidler içinde yeterli bence, ama daha sonra bu konuda fazla istek ve talep olursa ayrıca bir bölüm açılabilir.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
druidlerin büyülerinin hepsi divinedir.divine olmasa druid yapamaz.
senin bahsettiğin, hem arcane hem de divine spellcasterler tarafından yapılabilen büyüler olmalı. druidin daha saldırgan bir rol üstlenebilmesi için repertuarına eklenen bu tür büyüler genellikle evocation (ice storm) ve necromancy (finger of death) okullarındandır. Fakat şöyle bi durum vardır ki bu büyülerin büyük kısmının divine seviyesi, arcane seviyesinden daha yüksektir. mesela taze bir örnek olması açısından verebileceğim antimagic field büyüsü, sor/wiz 6, cle 8 seviyelerinde yapılabilir. bu da, bu büyüyü, arcane casterin, divine casterden 3-4 seviye daha önce yapabileceği anlamına gelir.darkflarer wrote:...Druidler divine büyü kullanmıyo çok fazla sadece 1. ve 2. seviyede sıkıştırmışlar araya, tabii bunlar 3rd edition için geçerli editionlarımızda farklı olabili
ilk kısım yanlış, ikinci kısım doğru. druidlerin repertuarında necromancy okuluna ait büyüler mevcuttur (slay living, finger of death). bu nedenle necromancy ile alakaları yok diyemeyiz. Ama ikinci olarak bahsettiğin, undeadler ile çarpışmalaraı doğru. Bu tür yaratıkları doğaya ait, doğanın bir parçası olarak görmedikleri için, dengeyi muhafaza etmek namına yok etmeye çalışırlar.yener wrote:...Necromancy ile hiç bir alakaları yoktur hatta doğa dışı varlıklardan nefret ederler ara ara kendi doğal yaşam alanlarını güvenceye almak için onlara karşı sefere çıkarlar (vampirler, hayaletler, zombiler, doğaya zararlı büyülü yaratıklar, kötü niyetli feyler vs...).
War, war never changes...
Necromancy ile alakaları yoktur derken eksik yazdım, tabiki slay living, finger of death druidlerin yapabildiği büyüler arasında. Ama necromancy yolunda yoğun bir şekilde ilerleme yoluna gitmezler demek istemiştim. Ölüleri undead olarak kaldırma onları kontrol etme gibi taraklarda bezi yoktur druidlerin zaten bir druid bunlarla yoğun bir şekilde uğraşmaya başlaması druid meziyetlerini tehlikeye sokar.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
- darkflarer
- Kullanıcı

Necromancy ile alakaları yoktur derken eksik yazdım, tabiki slay living, finger of death druidlerin yapabildiği büyüler arasında. Ama necromancy yolunda yoğun bir şekilde ilerleme yoluna gitmezler demek istemiştim. Ölüleri undead olarak kaldırma onları kontrol etme gibi taraklarda bezi yoktur druidlerin zaten bir druid bunlarla yoğun bir şekilde uğraşmaya başlaması druid meziyetlerini tehlikeye sokar.
e zaten Druidler shapechanger ve summoner diye iki çeşide ayrılırlar (high druid, archdruid, ancientdruid falanda var tabii) o yüzden ölüleri kaldırsalar saçma olurdu sonuçta necromancerlar genelde kötü olurlar e druidlerde dengeyi korudukları için bu tür büyüleri isteselerde yapamazlar.
Druidlerin nefret ettikleri canlılar bolca vardır. Ama bunların en genel örnekleri Ejderhalar, undeadler(her türü dahil özellikle Lichler ve Vampirler), piskopatlık derecesinde kötü yada saflık derecesinde iyi karakterler, drowlar, illithidler, beholderlar, orklar, goblinler, gnoller, troller, Shadow Druidler (çok karmaşık bir sınıf bunlar, ben sadece BG2'De gördüm bunalrdan), vs. vs. Liste uzayıp gidiyor bu şekilde ama genel olanlar bunlar, bu arada Druidler hiç bir büyü yapmadan elementallere (tabii güçlü bir conjurer tarafından ya da başka bir druid tarafından kontrol edilmiyorlarsa) söz geçirebilirler, ayrıca direkt olarak ellerinden orta miktarda ateş, su, hava fırlatma özellikleri varmış, bu arada topraktan çok kısa sürede ürün elde edebilme özellikleride varmış varmışta varmış ben daha yeni yeni keşfediyorum bunları ayrıca çok işe yarıyorlar şu an oynadığım D&D'de çok süper bir sınıf, ben druidden şaşmam bundan sonra.
Evet ama Undead dediğimiz iki dünya arasında sıkışmış yaratıklar. Doğanın dengesine aykırıdır. Bu yüzden bi druidin bunu yapması epey saçma olur. Doğadışı birşeyi doğrudan yaratma ya da doğanıın düzenine müdahale etmek gibi algılanır.
Eğer tapınak bölümümnde epeyce fazla druid konulu başlık ve ona atılmış cevaplar görülürse yeni bir bölüm açılması düşünülebilir diyorum ben.
Eğer tapınak bölümümnde epeyce fazla druid konulu başlık ve ona atılmış cevaplar görülürse yeni bir bölüm açılması düşünülebilir diyorum ben.
Chaos is the law of nature,