dm+player
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Ha, söle bişey olabilir, bi kişi DM se muhtemelen tacrübeli bi oyuncudur. Acemilerin afallaıyacağı bazı durumlarda rahat hareket edebilir, ve tecrübesi ile bazı olayları daha rahat çözebilir veya çok daha rahat atlatabilir.
Bunun (eger oynattığı karakterin özelliklerine uyuyosa tabiki) hiçbir sakıncası yoktur, hatta oyuna zevk katar...
Size bi olayı anlatiim. Gecenin bi yarısı hırsızlar bi köşe başını tutmuş güya bir çoçuğa saldırıyorlar. Bu olayı gören bilge savaşçı(ben) numarayı farkedior, ve hiç bulaşmadan oradan uzaklaşıyor. Birkaç dakika arkasından gelen dier iki kişi, biri savaşçı, dieri büyücü, (malhavoc ve maniak) kahraman rölüne soyunup çocuğu kurtarıyolar. Ama kurtardıkları cocuk tarafından soyuluyorlar. Bide bunu farkediorlar, saldırmaya kalkınca adamlara canlarını zor kurtarıorlar.
Fark->ben 6.5-7 senelik dm im
malhavoc ve maniak ın bi iki ufak deneme dışında dmlik tecrübeleri yok.
Bunun (eger oynattığı karakterin özelliklerine uyuyosa tabiki) hiçbir sakıncası yoktur, hatta oyuna zevk katar...
Size bi olayı anlatiim. Gecenin bi yarısı hırsızlar bi köşe başını tutmuş güya bir çoçuğa saldırıyorlar. Bu olayı gören bilge savaşçı(ben) numarayı farkedior, ve hiç bulaşmadan oradan uzaklaşıyor. Birkaç dakika arkasından gelen dier iki kişi, biri savaşçı, dieri büyücü, (malhavoc ve maniak) kahraman rölüne soyunup çocuğu kurtarıyolar. Ama kurtardıkları cocuk tarafından soyuluyorlar. Bide bunu farkediorlar, saldırmaya kalkınca adamlara canlarını zor kurtarıorlar.
Fark->ben 6.5-7 senelik dm im
malhavoc ve maniak ın bi iki ufak deneme dışında dmlik tecrübeleri yok.
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Zaten çocuk eli daggerlı bi cutpurse idi... Halfling deildi ama yinede combata girildiğinde fightera ii bi backstab oturtmuştu...
Ama mesela bu olayı atlatmam karakterime aykırı deildi, çünkü zaten 18 wis olan bir karakterdi...
Düşünce bence kişiye özgüdür. Ama haklısın bazı şeyleri tahmin edebilir...
Ama mesela bu olayı atlatmam karakterime aykırı deildi, çünkü zaten 18 wis olan bir karakterdi...
Düşünce bence kişiye özgüdür. Ama haklısın bazı şeyleri tahmin edebilir...
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Orda zaten yanımda diillerdi, bir uyarı oyun dışı bir hareket olurdu. Ki ben oyunlarımda oyun dışı uyarıları hiç sevmem, ne izin veririm, ne yaparım.
Tabi, farklı bi karakter için, yani böle şeyleri farkedip ve/veya anlaması uygun olmayan bi karakter için, anlamamış gibi yapmak bence en oyuncunun yapacağı en doğru hareket.
Tabi, farklı bi karakter için, yani böle şeyleri farkedip ve/veya anlaması uygun olmayan bi karakter için, anlamamış gibi yapmak bence en oyuncunun yapacağı en doğru hareket.
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

oyuncuların dmlik yapmış olmaları iyi bişey bence.
mesela biz 6 kişilik bir gruptuk (gerçi hala ööleyiz)
bunun 4ü dmlik yaptı(ben, quel, yeminer ve bir ark. daha)
bunu yaparkenki amacımız hem ark.larıımızın dm lik kapasirtelerini görmek, hem de ilerde işimize yarıyacak tecrübeler edinmekti.
(yoksa 2 dm 3sene oynar dururduk)
bence dmlik tecrübesi büyük bir avantajdır
çünkü hiç bilmeyen bi herifi bile yartım saat içinde az bir yeteneği varsa oyuncu yaparsın, oyuncun yoksa
ama dm kolay kolay bulunmaz...
mesela biz 6 kişilik bir gruptuk (gerçi hala ööleyiz)
bunun 4ü dmlik yaptı(ben, quel, yeminer ve bir ark. daha)
bunu yaparkenki amacımız hem ark.larıımızın dm lik kapasirtelerini görmek, hem de ilerde işimize yarıyacak tecrübeler edinmekti.
(yoksa 2 dm 3sene oynar dururduk)
bence dmlik tecrübesi büyük bir avantajdır
çünkü hiç bilmeyen bi herifi bile yartım saat içinde az bir yeteneği varsa oyuncu yaparsın, oyuncun yoksa
ama dm kolay kolay bulunmaz...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...