Her dm iyi bir oyuncu olabilir ama her iyi oyuncu iyi bir dm olabilir diyemeyiz. Ã?ünkü dm denilen kişi saçmalama kapasitesi olan kişidir. Durmadan birşeyler uydurur ve bu uydurdukları birbirleri ile uyumlu olmalı ve sanki önceden planlanmış gibi canlandırılmalıdır.
Hiç kimse dm olarak doğmaz zamanla gelişir bu yetenekler. Ama mesela ben oyun oynamaya dm olarak başladım. Oynatacak kimse yoktu ve olaya kendim el koymak durumunda kaldım. Oyuncu olma fırsatım olduğunda da genelde güzel bir oyunculuk çıkardığım söylenir ama bana kalırsa çok iyi değilim. Bu sadece zamanında dm oluşumdan gelen bir olay. Karakter canlandırma olarak kendi NPC lerimi daha başarılı canlandırdığıma inanıyorum. Ama dediğim gibi herşey zamanla gelişir.
Bence bir oyuncu "gerçek ile sanalı ayırt edebiliyor, sanaldaki gerçekliğe dayalı davranabiliyosa" o kişi iyi bir oyuncudur.
Dilbao wrote:Bence bir oyuncu "gerçek ile sanalı ayırt edebiliyor, sanaldaki gerçekliğe dayalı davranabiliyosa" o kişi iyi bir oyuncudur.
Çok doğru...
Ben de oyuncu olarak başladım bu oyuna. Çok iyi bir oyuncu olduğumu söylerlerdi. Ama ilk Dmliğe başladığım zaman gerçekten kötü bi Dm dim.
Ama üzerinden ne kadar zaman geçti, sayamıcam kadar oyun geçti, gelin şimdi görün halimi
Ama iyi bir Dm iyi bir oyuncu bence her zaman olabilir çünkü, bir Dm hem oyun dinamiklerini, hem de rol yapmayı(NPC canlandırmaktan) iyi öğrenmiştir. Bunlar da biraz da düşünme yetisiyle birleşince bence iyi bir oyuncu yapar...
peki hangisi daha önce olmalı??frp'ye başlayan biri direk dm başlamalı mı??(saçma değil mi??)bence yeni başlayanlar oyuncu olarak girmeliler frp olayına.iyi dmlerle oynayıp biraz örnek almalılarama kopyacı olmamalılar.iyi bir oyuncu her zaman iyi bir dm olamayabilir de.sizce??
İstese de yapamaz zaten bence... Abilerimiz derki DMleri olmadığı zaman kendileri DM oluyorlarmış ve FRP kavramını tutturup oturtana kadar çok acı çekmişler
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power