Experience Dağıtımı

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

İyi de bu tip şeylerin göz ardı edilmesi gerekiyor. Eğer o zaman böyle olacaksa oyunlar sadece talimle antremanla meditasyonla geçer, çünkü önceki levelda bunları çalışmış olması gerekiyor. Bu tip şeyleri çok takmamak gerekli bana göre, çünkü bütün sistemlerin bu konuda açığı var...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
AnARcHisT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AnARcHisT »

Evet Sacokhan bende bunu anlatmaya çalışıorum işte.. Askere gidiosun 3 ay acemi birliiinde eğitim görüosun. Alacağın featleri alıosun yani bi bakıma Weapon Profiency (Rifle) ve Weapon Focus G3.. Sonra askerde hiç birşey öğrenmiosun.. Bunlarıda quest ve geri kalan hayatın gibi düşün.. :-o Talim gibi geçer diosun ama geçmez.. Ayrıca almışsın cleave dalıosun 872364 kişinin arasına biçiosun herkesi bunun bi bedeli olmalı bence.. Aynı şey class özellikleri içinde geçerli. En iyi örnek monk..Büsürü özellik gelior adama.. Mesela Slow fall.. Adam bi yerlerden yavaş düşmek için birşeyler yapmazsa gerektiği zaman ne yapıcak? Aşşağı atlayınca feather fall yapmış mı sayıcaksın?
<div align="center">In a nightmare, every choice you make is a wrong one.</div>
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Zaten güya açıgı kapama adına "variant" rule olarak, yani istege balgı olarak koyulcak kural olarak DM guide benzer bişeyler yazıyodu, yok her ögrenilen feat içn bilmem kaç hafta , ve gün başına X altın gibi. Bu çalışmayıda profosyonel bi egitmen tarafından yapılması vs. bişeyler yazıyor. Ama Sacokhan ında dedgi gibi eger her level atlandıgında (daha dogrusu atlamya yaklaşırken ) idman bilmemne yapılırsa olmaz tabi level atlamyalım daha iyi.

Gerçi konu exp dagıtımıydı ( bu arada Yener Experience diye yazılıyor :D , düzeltmezsem içimde kalır) biraz level atlama gibi oldu ama, eh yakında alakalı sonuçta.
Bide tabi durduk yere level atlama olayı var yani düşünsenize yolda yürüdün 3- 5 goblin ork bişey çıktı kesitn dövdün biçtn mesela level 3 ten 4 e hop geçtin, böle birden genişledin büyüdün falan. ne o str 13 tü 14 olmuş aaaa.. :shock:

Bide Gediz'in dedigi bişeyden aklıma geldi,başkasına bakıp bile ögrenebilem ve çalışma olayı. Ne kadar kitap karakteride olsa bi bakıma D&D kuralları içnde sayıldıgı için Drizzt'ten geldi aklıma, Zaknafein le çalışırken çok sayıda level aldıgnıa hiç şüphe yok, Büyük ihtmal sırf idman salonunda 5-6 level atlamış olamsı lazım yoksa nerde gidiceksn Earth elemental döveceksnde, hook horror kesiceksinde ordada level almıştır ama çogunu egitim sırasında almış oluyor.

Ama gereçekten herşey oyuncu Dm arasında, ayrıntılı ve gerçekçi oyun oynamak istyosa her iki taraf, varsın olsun idmanınıda oynayayalım bilmemneyinide: mesela benim hoşuma giden oyun tarzı budur aslında, ki muhtemelen bugune kadar oynattıgım oyunlar içinde en çok zevk aldıgımda bu tarz bi tanesydi, hemde sadece 1 yada 2 oyun sürmüştü :angel: level 1 den drow oyunu, biraz(!) drizztten çalıntı oyundu ama oyuncularında benmde hoşuma gitmişti, tabi sonra napçaz yüzeyemi çıkıcaz bilmemne diye tartışma falan olurken yeni oyuna karar vermiştik.

Neyse hayat hikayemi toparlarken.. :D en iyisi gerçekçilik adı altında bi başlık açmak galiba.. :shock: ben karıştırdım birazcık konuyu.

Saygı ve özürlerimle ..
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Anarchist demek istediğini çok iyi anlıyorum zaten bana da mantıklı gelmiyor, ama dediğim gibi eğer böyle olursa oyunlar talimle falan geçer, çünkü talim dediğin şey 3 günlük bişi değil aylarını alıyor öğrenebilmek e oyun içinde level atlıcam diye 2 ay kendini kapatıp talim yaparsan diğerleri de bönbön bakar, oyunun akıcılığı biter. Zaten gerçek hayata yaklaştırmak çok yanlış rp sistemlerini, çünkü gerçek hayatta hepimizin maksimumları var, hiçbirimiz level alamıyoruz, mesela ben istediğim kadar xp puanı harcayayım bir Yavuz Ã?etin gibi solo atamam vs de vs yani...anlatabildim sanırım demek istediğimi...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Ã?ncelikle DMG da bulunan tablo sadece monster kesmek ile alakalı değildir.
Abiler elbette düşünmüş nasıl xp verilmesi gerektiğini. Demişler ki oyuncuların karşısına çıkardığınız zorluğun seviyesi ne ise ona göre xp verin. Bu zorluk monster da olabilir, trap de olabilir, sadece konuşma üzerine bile olabilir. Zaten CR yani Challenge Rating demişler; Monster Level dememişler.
Yani oyuncuların karşısında çıkan her zorluk xp vermeye değer olabilir.
Peki monster tamam da diğerlerinin seviyesini nası bulcaz derseniz bunun da açıklaması DMG içinde traps, encounters gibi bölümlerdeki örneklerden yararlanarak bulacaz. Doğrudan onu buna böl gibi bir mantığı yok ne yazık ki bunun, daha çok düşünerek bulunacak şeyler.

Aslında her türlü sorunun cevabı kitaplarda bi yerde var. Sadece aramak düşüyor bize.
"Lovefull Evil"
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Arkadaşlar kaçınız aldığınız cep telefonunun, Laptopun, televizyonun, mikrodalga fırının önce açıp kurallarını okuyup ondan sonra kullanmaya başlıyor?

Core Rulebook kitapları ve diğer para tuzakları bu oyunun kullanma kılavuzudur. 2nd Edition'a bir servet yatırdım, şimdi 3.5'a da servet yatırabilirim ama ben artık işi koleksiyon amacına döndürmüştüm ki TSR bugünkü WotC kadar da para manyağı bir şekilde çalışmıyordu o zamanlar.

Kullanma kılavuzu ne diyor bilin, ama uygulayıp uygulamamak size kalsın. (Ben kuralları hiç kullanmam, bu oyunda kurallara bağlı kalmaya karşıyım diyip ama kuralları da hiç okuma zahmetine katlanmayan insan tipine biraz karşıyım ama yine de bu yanlıştır da demiyorum.) Zaten bu XP dağıtımı da tam ona göre bir durum.

Eğer oyuncu level atladığında almak istediği feat üzerinde o zamana kadar hiç çalışmamış ise o zaman o feati almasına izin veriyorum, ama benefitlerinden bir süre yararlanamıyor. Ne zamanki oyun içinde bu yönünü geliştirici hareketler yapıyor, ancak o zaman aldığı featin benefitlerinden yararlanabilir hale geliyor.

Level atlamak karakterin yeni şeyler öğrenebileceği olgunluğa ulaşması demektir.

Gece yat gündüz kalk +1 str, +1 feat, + 10hp kullanma kılavuzunun yazdığıdır.

Bunu rp'ye dönüştürme ise DM'in işidir. Zaten DM'in tüm işi de budur. Her şey kurallar ile çözülseydi ve birisinin onları süsleyip, yorumlar ile zenginleştirip, senaryoda bekletip oyuncunun karşısına servis yapmasına gerek kalmazdı. Hiç DM olmadan herkes oyuncu kendi kendimize hazır bir senaryoyu alır oynardık...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Post Reply