FRP Karakter Yaratım Soruları

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bu form tamamı doldurulsa gerçekten çok ayrıntılı bir karakter oluşturur ama bu kadar ayrıntı bence oyundaki renkliliği yok eder. Bazı şeyleri de oyuna bırakma taraftarıyım ben. Hayal gücüne hitap eden bir oyunun gerçekçilik uğruna bu kadar ayrıntıya boğulması bana pek hitap etmiyor.

Ancak bu form çok güzel fikirler verebilir. Mesela değişik bir karakter yaratmak istiyorsunuz. Bu listeye baksanız geçmiş yada fiziksel yada her ne ise pek çok değişik karakter yaratmanıza yardımcı olacak fikir bulabilirsiniz.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Ben bu listeyi alır zevkle şevkle doldururum. Anchorite'in dediği üzre, oyunda karakter canlandırmaktan çok muhabbetten zevk alma hadisesi genel geçer bir kanun olma yolunda hızla ilerliyor.. Yalnız şöyle bi şey daha var..

Bir değil iki değil.. Kaç kere hazırlancak abi bu.. O zaman boğucu olur işte.. Zamanla çeşitli kombinasyonlara duyulan heyecan azalır, kişi bu kombinasyonları keşfetmede zorluk çekmeye başlar falan filan..

Niye külfet ? Ama ne güzel.. O zaman oyuncu ile oyuncu arasındaki farkı anlamış oluruz hakkaten.. Bence frpworld bunu yasalaştırsın.. Oyundan önce bu liste doldurulacak diye kanun çıkarsın..

Hatta bu yaz açmayı planladığım Mage oyunu için listeyi bilgisayarıma kopyalıyorum bile.. Ben bir neferim. :P
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yalnız beyler bu formu bir kere doldurun. İş araken özgeçmiş dolduracağınız zaman tecrübeniz olur.

Bu tip şeyleri dolurmasam da bende buradaki pek çok şeyi kendi karakterim için belirliyotrum. Mesela; en değerli eşyası, takıntıları, korktuğu şeyler... ama daha ilerisi var ise bunu oyunun ilerisinde oyun efendisine yardımcı olacak şekilde dolduruyorum. Ayrıca bir karaktere yaşadığı yerin ve ortamın hali tam yaşatılmadan bunun oyunun başında doldurulması çok güçtür bence.

Misal, bir kişi karakterinin deniz kenarında yaşayan biri olduğunu düşünmüş ve ona göre doldurmuş olabilir. Ancak aslında oyun çöl gezegeninge geçiyordur. Tamam çok uç bir örnek oldu ve kolaylıkla çözülebilecek bir örnek ama ne demek istediğimi açıklayabiliyordur sanırım. Buna başka bir örnek olarak arkadaşlarının hepsi çamur içinde oynamaktan zevk alırken çok titiz olan bir karakter yada yandaşlarının hepsi denizciyken sudan korkan bir karakterde olabilir.

Bu listeye listeden daha çok fikir vermek amaçlı bakılması gerektiğini ve oyun içinde doldurulması gerektiğini bu yüzden düşünüyorum.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Post Reply