PowerPlay

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Kirath sanırım bu hakaretleri bana etmişsin neden bir anda böyle gözü dönmüş bir şekilde bana saldırdığını bilemiyorum ama en kısa zamanda kendine gelip bir kişiye hakaret etmeden önce iki kez düşünmeni temenni ediyorum.

Tartışmada kişisel saldırılarda bulunmanı kınıyorum, Allah akıl fikir versin sana.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Ben de senin sazanlığını kınıyorum arkadaşım. Tamam beni tanımıyor olabilirsin, ama site ortamında ne zaman böle mantıksız bişey yaptığımı gördün? Ben ne zaman böle birşey yaptım?

Bence bunu bi bu mesajın öncesindeki msjları silene sor, kimlere imiş o laflar. Sonra bana bir özür borçlu olduğunu göreceksin... Ayrıca ben kimseye kolay kolay hakaret etmem, hareketlerimle yaparım yapacağım bir işi, boş konuşarak deil.

O okuduğun msj, başka bir msj ın dewamı olup, Matteo isimli kullanıcının yaptığı densizliğe cvp olarak atılmıştır. Kendisi gandalfoftheday e hakaretler savurmuş, saçma sapan laflar etmiştir. Bu yazı ona cevaben attığım 2 mesajdan birisidir. Silenler her ne hikmetse bu kısmını burada bırakmışlardır... O sırada bu bölümde yetkisi olan bir yöneticiye ulaşamadığımdan cvp yazma yoluna başvurdum. Tabi sende üstüne alındın... Ama isterdim ki o msjlar silinmesin, insanlarda birilerinin ne olduğunu görsün, ve onlara aklı başında kişilerin nesıl cvp verdiğini...

Ama neden üstüne alındığını bilmiorum o ayrı...

Bence Malovan dan silinen mesajları iste, burada en az 5 silinen msj var, onları oku, seninle sonra konuşalım...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Uzun zamandır bu threadi takip etmiyordum ve silinen mesajlar hakkında da en ufak bir fikrim yoktu. Bir anda girip okuyunca benim yazdıklarıma bu kadar sert hakaret dolu eleştiriler içeren bir cevap yazdığını zannettim.

Üstüme alınmamın sebebi yalnızca bizim tartışıyor olmamızdı bu threadde, yine de seni yanlış yargıladığımı anladım. Bir daha bu tür bir yanlış anlaşılma ne senin adına ne de benim adıma olmamasını dilerim.

Adminlerden de bu konuda biraz daha dikkatli olmalarını rica ediyorum.

Gerginlik nedeniyle özürlerimi sunarım Kirath.
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

üzgünüm arkadaşlar benim hatam ama kireth'ın laflarını niye üstüne alındın ben de anlayamadım... birtakım şahsiyetler bilip bilmeden haddinin ve boyunu aşan laflar etmişti ve konu bütünlüğünü bozmaktan başka bir işe yaramıyordu( herzamanki gibi). ben de sildim.. konuyu toparladım ama böyle birşey olacağı ihtimalini göz önünde bulundurmamıştım özür...
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Sanırım yanlış anlama olmuş düzeldiği iyi olmuş. Matteonun attığı mesaj gerçekten sertti... Corax.. Neyse dediğim gibi çözüldüğü iyi olmuş. Doğrusu ben power playi zevkli bulmam .. Ben karakterimin sorunlarının olmasını ve bu sorunları çözmeyi daha çok severim . Tabii Dilbao dostumunda dediği gibi isteyenin power play oynaması sorun değil ben benim dışımda herkesin sper kahraman olduğu bir oyun da oynamıştım .. Oynattığım hırsız buçukluğu çok sevdiğim için onu da bir kahramana dönüştürmedim. Ve oynadığım en zevkli oyunlardan biridir.. Belki de herkes frpde farklı bir şey yaşamak istiyor belki de onları bırakmak lazım istediklerini yaşasınlar.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben genelde mazoşist karakterler oynatmayı seviyorum sanırım...
Gangrel olup kurşunları yemeye bayılıyorum
ya da barbar olup d12'lik hitpointimle düşük armor class'ımla bayılana kadar dayak yemek kadar eğlenceli bir şey olabilir mi?
Tabii canın yanınca karşındakine şöyle bir tane koyup kafatasını etrafa saçmanın verdiği hazzı da hiç bir şeye değişmem
Bu kadar mı gaz olunur kardeşim bak gene gaza geldim :mrgreen:
legacy_user_4

Post by legacy_user_4 »

AD&Dnin koyduğu kurallar her ne kadar oyun kinematiğinde maksimum zevkin alınması amacının güdülmesine yönelik yazılmış kurallar olsa da kimisi mantığına uymayan şeyleri yaparken zevk alır, kimisi ise mantığına uymayan şeyleri (ki burda gerçek hayat mantığını kastetmiyorum, oyunun genel konsepti içindeki bir mantık, sonuçta her ciddi oyun kendi içinde bir tutarlılık içerir) yapmaktan zevk alır.
Ben kendimi sen böyle yap, bu doğrusu diyecek bir konumda görmüyorum, çünkü bu tamamen kişiden kişiye değişebilecek bir zevk meselesidir. Sonuçta bu bir oyunsa niye bir kişinin yaptığı örümcek kafalılık olsun ya da bir diğerinin yaptığı oyunu basit zevklere indirgeme olsun. Bu bir zevk meselesidir. Kimisi acı sever, kimisi tatlı.
O veya bu şekilde yapan yanlış yapıyor sayılamaz burası kesin. Ha, biz burda ancak "Biz böyle yapmayı denedik, çok zevkli oluyor, denemediysen sen de bir böyle oynamayı dene. Bence sen de zevk alırsın." diyebiliriz. Bu tabii ki tamamen benim şahsi görüşüm, karşıma gelip bana frpde tek doğru vardır diyen çıkarsa da bu onun görüşü olacaktır.

Benim bildiğim tek bir şey varsa frp'de amaç zevk almaktır ve zevk alınıyorsa tüm oyuncular kazanmıştır. Frp'nin insana kattıkları gibi bu konuyla alakasız noktalara ise burda girmenin pek yerinde olacağını düşünmediğimden onlara değinmiyorum.
Last edited by Guest on Thu Dec 25, 2003 6:46 am, edited 1 time in total.
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

ne varmış rapid shot'da bizim de bi ayrıcalığımız olsun di me?? :twisted:
zaten dm izin vermiyo.kullan ama vuramazsın kimseyi diyo.deli oluyorum ben de :lol:
The_KiRaTh
Başbüyücü

Re: Kızmadım mutlu oldum

Post by The_KiRaTh »

Dilbao wrote:
Mesele bir örnek vereyim:
*LvL 21 Fighter
*Feat (Önemli olanlar): Rapid Shot, Many Shot
*Base Attack Bonus: +21/+16/+11/+6/+1
Bu arkadaş bir attack ında Many Shot sayesinde 4 ok atabiliyor. Rapid Shot ile bu sayı 2 katına çıkıyor. Yani bir attack da 8 ok atıyor adam. E 5 attack yapıyo bi turn içinde. Yani demek oluyor ki bir turn de toplam 40 ok atabilmekte (10 atış da 4 er ok atarak).
(sildim)
Bu bir oyun. Ötesi değil...
Ã?ncelikle katılıyorum bu bir oyun, daha öte birşey deil.

Ancak benim bildiğim rapid shot sadece 1 ekstra atak sağlıo, yanlış biliyorsam düzelt. Bir de bu many shot nerde bulunur? Yani onun için bir kaynak verebilir misin?

Bu arada ne derseniz diyin, 6 saniyede 40 ok atacak adamın arkasında sağlam bir büyü olması gerekir. Kendi başına yapıyorsa bence çok büyük bir saçmalıktır... (çünkü turda 8 ataktan fln bahsetmişsiniz, eski dünya karışık dövüş şampiyonu WT büyük ustası Emin Boztepe saniyede 9 yumruk atıo. Yalnız ok ile yumruğu bir tutabilir miyiz? bence tutamayız.)
KabakTadi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KabakTadi »

Ben gene o adamın seviyesi 5 'i geçmez diyorum!
from Dawn to Wish...
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Sen o adamı gör önce, bu adam Grandmaster Leung Ting in en iyi hocalarındandı.

Bir dalda Grandmaster olmak 5-8 seviye ister desen, adam en az 5 ayrı dalda grandmaster(gerçekten ünvan olarak).
Leung ting den 3-5 seviye aşşağı desen lvl 20 küsur eder yine...

Her neyse konu bu deil zaten...
KabakTadi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KabakTadi »

Ya niye bu kadar zart zart atıyosunuz ben anlamıyorum ki. Adam hayatında "Epik Oyuncu Kitabını" açmamış bile, belli. Bi kere savaşçının saldırıları 20. seviyede 4 oluyor. Epik kitapta kesinlikle fazladan saldırı gelmiyor, sadece saldırı bonusu artıyor. Seri atış marifeti adama sadece bi eksta saldırı kazandırır. Toplam 5 ok eder buda ve bence 20. seviye bi adam için 40 bile azken, uydurma adamların uydurma lafları sayıyı nerelere götürüryor.
from Dawn to Wish...
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

okumaktanmı bahsediosu güzelim..

tamam 2nd complete hanbook of fighters ı aç bi oku grandmaster bir kılıç ustası turda kaç atak yapıomuş( şimdi sen buna mızmızlanırsın ama bu 2nd biz 3rd konuşuyoruz diye) ona gelince de çok munchkinlik yapıcaksan elf okçu olursun dex 18 ver +2 racial ability 20 üstüne al bakiim precise shot 20 lvlda aşmış oluosun tabi 5 ok öle attın dielim onun üstüne
complete book of elves de der ki bir elf -2-4-6-8-10-12-14-16-18-20

gttiği yere kadar ok atabilir....
yazmadan önce açın 2 satır bişi okuyun..
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Manyshot 3.5ed PHB de bulunan bir feat, yeni geldi yani. İstersen bişiler yollarım...
Kısaca, fazladan attack aldığın zaman o attack yerine fazladan 1 ok atmaya yarıyo denilebilir...

Verdiğim 40 ok atan fighter örneğinin kuralsal açıdan hiçbir doğru yanı olmayan bir örnek. Bunun farkındayım. Kuralsal çok fazla engeli var o kombinasyonun.
Yine de güzel, itiraz eden olmuş ama sadece yüzeysel görmüş hatayı.

Sadece abartma konusunda bir örnekti o. Eğer şimdi yazacağım limitler olmasaydı işte öyle olurdu:
*Karakterin base olarak yapabileceği attack sayısı max 4 olabilir.
*Rapid shot, fazladan 1 ranged attack verir. başka action yapamazsın
*Manyshot max 3 olmak üzere ranged attack için fazladan ok atılmasını sağlar(toplamda). başka bir action yapamazsın...
Karakterimiz:
*Eğer rapid shot kullanırsa: her birinde 1 ok ile 5 ranged attack yapar..
*Eğer manyshot kullanırsa: 4 ok ile 1 ranged attack yapar...
Bu iki feat aynı anda kullanılamaz zaten.

Yani o kadar da abartı bişey değil aslında, saldırı konusunda fazla abartılamıyor. Ã?ünkü çok fazla sınır var. Ama AC konusunda inanılmaz rakamlara çıkılabiliyor. İşte kötü olan bu. Saldırı konusunda ne kadar uğraşılsa mutlaka savunulabilir bir olay oluyor. Hatta olaya bir de magic girince denge iyice bozulmuş oluyor.

Saldırı konusunda hala eksikler var, asla çok güçlü olunamıyor. Bir şekilde düzeltilmeli bu...
"Lovefull Evil"
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Walla yollarsan sitedeki insanlara belki faydası olur ancak ben 3e ile pek ilgilenmediğim için benim pek işime yaramaz...

3e kurallarını iyi bilmediğim için ortalıkta bilip bilmeden konuşmak istemedim... Ã?ünkü en nefret ettiğim şeydir...

Peki saldırı konusunda corax örneğine ne diosun? Zaten ben 3e den pek hazzetmiorum ama, varsın tartışalım...
Post Reply