Önemli sorular???

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Önemli sorular???

Post by Darkgnome »

Buna benzer bir başlık olabilir ama artık siteyi doğru düzgün takip edemeyen pis ben bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum.

Her şeyi bilen bilgisayara soruyorlar "Her şeyin cevabı olan evrensel cevap nedir diye. Bilgisayar 10000 sene istiyor. 10000 sene sonra ise cevabı buluyor, "42". Hiç kimse bu cevabın evrenselliğini anlayamıyor ve asıl bekledikleri gibi herşeyi açıklayacak cevabı bilmediği için bilgisayara kızıyorlar. Bilgisayar doğru cevap için doğru sorunun sorulması gerektiğini söylüyor. Doğru soru nedir diye sorulduğunda ise bunun için daha gelişmiş bir bilgisayara ve çok daha uzun zamana ihtiyaçları olduğu cevabını alıyorlar.

Yani asıl soru için acaba daha çok soru ve cevapmı gerekiyor diye bir düşündüm.

1. Bu site sizce neden var?

2. Siz bu sitede neden varsınız?

3. Sizce bir amaca gitmek mi önemlidir, yoksa o amaca nasıl gidildiği mi?

4. Elindekilerle bir şeyler çıkartmaya çalışan adam mı daha başarılıdır, yoksa elindekilerle bir şey yapmayacağını başlamadan bilen mi?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Heralde sorular yöneticiler için.. ve soruların cevaplarını bende merak ediyorum.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Hayır herkes için. Hatta asıl olaak yöneticilere değil bizzat kullnıcılara soruyorum. Benim cevaplarımı vereyim de yönetici olmayan biri başlasın

BENCE

1. Bu site ilk olarak frp oynatyan kişilerin birbirilerinden haberdar olmaları için. İkinci olarakta karşılaşılan bazı zorlukları aşarken beyin cimlastiği yapmak için. Son olarak ta bilgi paylaşımı tabiki.

2. Oynadığım zamanlarda FRP sayesinde çok güzel zamanlar geçirdim. Artık oynamıyorum ama başkalarının da benim kadar güzel zaman geçirmelerini istiyorum.

3. Herkezs tarafından belirlenmiş belirgin ve tanımlanmış bir amaç için yani daha büyük bir amaç için yolda zaiyat verilebilir. Ancak kişisel seçilmiş hedefler için zaiyat verilmektense başkalarının ktılımı ile daah büyük bir amaç yada daha büyük bir hedef feth edilebilir.

Önemli olan nokta şudur ki zaiyat verilmeyen herkesin bir şeyler verebilmesi yada vermeye çalışması. En aptalların bile aklına bazen en akıllıca fikirler gelebilir ve zeki birinin sahip olmadığı şey aptallıktır.

4. Aletlerini tam olarak tanımayan biri onları nasıl kullanacağını da bilmez. Aletlerini tam olarak nasıl kullanacağını bilmek içinse olması çok güç şeyleri denemek gerekir (ve kullanım klavuzunu okumak). Doğru aletler dorğu yerde kullanılmalı ve her alet için başka kullanım alanları da olabileceği bilinmelidir.

Sonuç: Ben bu sitedeki hiç kimseyi tam olarak bilmiyorum. Daha iyi bildiklerim yada daha kötü bildiklerim var. Bazı başlıklar oluyor ki, basit bir şey yazsa da adamın aslında nerelere gidebileceğini ancak hayal edebiliyorum, bazıları da oluyor ki, ilk bakışta sanki herşeyi verirken aslında hiç bir şey vermediğini görüyorum. Bu sebeple benim için önemli olan soru 2. sorudur en çok. Ancak dediğim gibi asıl soruya ulaşmak için daha pek çok soru sormak gerekir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

1- Bu ülkede azınlık olan ve genellikle yanlış anlaşılmış frp ile ilgilenen insanların frp ortak noktasında biraraya geldikleri bir site. Temel olarak frp ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı, soruların cevaplandırılması için olsa da frp ile ilgilenen insanların frp den başka ne ile ilgilendikleri, dinledikleri müzikler olsun seyrettikleri filmler hakkında konuşmak içinde var.

Ben bu sitede neler neler gördüm. bunları yazmaya kalkışırsam saatlerce uğraşmam gerekir.

2- Siteye gelme amacım yukarda yazdıklarımınla alakasız olsa da uzun zamandır sadece 1. madde de yazdıklarım için varım. Tamam, zaman zaman çok alakasız postlar atıp yöneticileri çilenden çıkarmışlığım vardır ama hiç biri de kötü amaçlı olmadı. Bu site sayesinde şu an çok sevdiğim insanlarla tanıştım ve birkaçıyla masaüstü oynuyorum. Sitede yazılan frp ile ilgili sorularda genellikle bir cevap yazmıyorum çünkü bende yeni öğreniyorum oynamayı. Benden çok daha iyi bilen kişiler varken cevap yazmak bana gereksiz geliyor. Ben geçen seneye kadar sadece frp ile kitaplar okudum, masaüstü oynamışlığım yoktu sonuçta.

3- darkgnome zaten düşündüğüm şeyleri yazmış. Aynı şeyleri yazmaya gerek yok. Amaca ulaşırken olabildiğince herkesten yardım almak en iyisidir. Kişisel çıkarlar siteyi çıkmaza sokar, yükselişe değil düşüşe neden olur.

4- Elinde ne olduğunu bilmeyen adam zaten hiçbir şey başaramaz. Herşeyin farklı bir yanı diğerlerinden özel kılan bir tarafı vardır.

Böyle konularda yazmayı pek beceremem zaten. Kelimerle aram pek iyi değildir. ELimden geldiğince bir şeyler karalamaya çalıştım.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Önemli sorular???

Post by Anchorite »

Darkgnome wrote: 1. Bu site sizce neden var?
Ortak noktaları FRP vb. oyunları seven, oynarken keyif alan insanların toplanma noktası.
Darkgnome wrote: 2. Siz bu sitede neden varsınız?
FRP, Warhammer, vb. oyunlar için adam bulmak, genel olarak benzer keyfe sahip olduğumu düşündüğüm insanlarla takılmak için.
Darkgnome wrote: 3. Sizce bir amaca gitmek mi önemlidir, yoksa o amaca nasıl gidildiği mi?
Hemen hemen her zaman "yol zirveden önemlidir"
Darkgnome wrote: 4. Elindekilerle bir şeyler çıkartmaya çalışan adam mı daha başarılıdır, yoksa elindekilerle bir şey yapmayacağını başlamadan bilen mi?
Güzel Soru...

Kim Başarısızdır:

- Benim elimde bunlar var diyip bunu mazaret olarak kullanan.

- Elindekinin ne olduğunu bilmeyen

- Plansız çalışan

- Hedefi olmayan

- Amacının ne olduğunu bilmeyen

... Bu tür davranışlar başarısızdır. İş yapabilme becerisini henüz alamamışlardır.

Başarı:

Eldeki malzemelerin ne olduğu bilindikten sonra planlı, düzgün çalışan, uğraşan insan başarılıdır.

--------------------

Sadece FRPworld gibi bir internet sitesi değil Türkiye'deki birçok kurum, şirket, kulüp insanları kırıyor, canlarını sıkıyor. Sebep genellikle de bir işin nasıl doğru yapılacağından çok, canının nasıl istediğine göre yapılması (Duygusal yaklaşımlar: Alınganlıklar, kırılganlıklar, demir yumruk eksikliği, kendine olan saygı eksikliği, vs.. vs..).
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Darkgnome yine güzel şeylerle çıktın karşıma. Tebrik ediyorum bu soruları sorduğun için. Gerçekten bir çok işe yarayacak:

1. Bu sitenin olma sebebi frp seven insanları bir araya toplamaktır. En çok toplayan gözönünde olacaktır her zaman

2. Bu siteye bir şeyler kapmak ve öğrenmek için üye oldum. Ama sadece muhabbet ettim ve tartıştım. Ã?ğrendiğim hiçbir şey bu site sayesinde olmadı.

3. Bu kişinin iyi niyetine göre değişir. Eğer hırslı bir yönetici olsaydım o amaca nasıl gittiğim önemli olurdu çünkü kesinlikle ulaşmalıydım o amaca. Ama öyle biri değilim o zaman amacıma istediğim şekilde gitmek önemli.

4. Elindekilerle bir şey yapamayacağını bilip hala özveriyle bir şeyler çıkartmaya çalışan adam başarılıdır.

Saygılarımla... :wink:
And i still wonder if you ever wonder the same!...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

1. Bu site frp ile ilgilenen, ortak paydaya sahip insanların birbirleri ile iletişim kurabilmelerini, kafalarına takılan sorulara cevap bulabilmelerini sağlamak için vardır.

2. Bu siteye yukarıdaki amaç için gelmedim, sitenin sapsarı teması gözümü rahatsız etmiş, bu siteye saatlerce bakan arkadaşım daha da rahatsız etmiş, yahu ne var burda diye girmiştim. şimdi ise yukarıdaki amaç için burdayım.

3. Hedefler önceliklidir ama yöntemlerde de kısıtlar olmalıdır. İyilik kötülükten doğabilir ama bunun bir sınırı olmalı. Ancak bu fiziksel değil oransal bir sınır olmalıdır.

4. Elindekilerden birşey çıkmayacağını başlamadan bilen daha başarılıdır.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Post Reply