Sitenin içindekini değil de daha geniş anlamdakini soruyorum bildiğim kadarı ile tek örnek mystra o da seçilmişlerine epey hatırı sayılrı bir güç aktarıyordu kendi özünden ama bildiğim kadarı ile seçilmişler tanrıçalarına rahipler kadar sadık olmuyor onlar daha çok tanrıçanın özüne büyüye sadık oluyorlar..
yeorda wrote:Sitenin içindekini değil de daha geniş anlamdakini soruyorum bildiğim kadarı ile tek örnek mystra o da seçilmişlerine epey hatırı sayılrı bir güç aktarıyordu kendi özünden ama bildiğim kadarı ile seçilmişler tanrıçalarına rahipler kadar sadık olmuyor onlar daha çok tanrıçanın özüne büyüye sadık oluyorlar..
abi soruyu bulamadım
niye mi
sizce böyle mi
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Alayın artık Benim sorulrım Böyle oluyor . Merak ettiğim mesele hakkında bildiklerimi açıklıyorum Ve ne kadarı doğru nekadarı yanlış siz ne biliyorsunuz diye soruyorum.
Kitaptaki fikir gerçekten ilgimi çekti. Bir tanrı ile ölümlünün cinsel beraberliği ve bence kitap bunu da gayet güzel tarif etmiş doğrusunu söyleyeyim ben bile etkilendim. Ancak seçilmişliğin sadece bu yoldan olacağını da sanmıoyurm. Ayrıca mystranın başka seçilmişleri de var bildiğim kadarı ile hatta başka tanrıların da var.
Ben de seçilmişliğin başka yollardan elde edilebileceğini biliyorum temel anlamda tanrısal özün aktarılması şeklinde oluyor ve her tanrının bunu yapış şekli farklı oluyor.
Bir sürü seçilmis var her settingde ("Dark sun" Hariç,seçecek kimse yok.) Zannedersem seçilmis olmanın level'la da birebir iliskisi yok. Lhoth'un seçilmisleri.. var FR kitabında Shar'ın bir seçilmisi var.. Hatta bir kitapta seçilmis yaratmak ile ilgili kurallar var. Herhalde su yeni çıkan Deties kitabındadır veya FR kural kitabında..
Bir kac bildiğim özlelik arasında Mystra'nın seçilmişleri 10 con alıyor Hextor'un seçilmişleri 10 cha aliyorlar. Bunun dışında onlarca immunity ve spelllike ability de cabası.
CR'yi 4 arttırıyor desem yeter sanırım...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Büyü tanrıçası Mystra'nın seçilmişlerinin her leveldan bir büyüye karşı immunity'si war arkadaşlar.. Hatta Elminster'in son leveldan immu olduğu büyü time stop.. Elminster için zaman durmuo yani anlayacaınız Zaten adamın yaşındanda anlayabiliriz dimi bunu Torununun torununu bile görürdü bea..